Hamer met glasvezel handvat 1000g

De Högert moker met glasvezel handvat en een kopgewicht van 1000g is het alleskunner in het vak en ideaal voor steen- en straatwerk, voor het breken van stenen, beton en straatstenen of voor beitelwerk.

✓ Kop van gesmeed C45 staal
✓ Trillingsdempende handgreep
✓ Geharde sporen met 50-58 HRC
✓ Kopvorm volgens DIN 6475
✓ Antislip 2K handgreep

De robuuste glasvezel handgreep met rubberen grip is schokabsorberend en vermindert trillingen aanzienlijk.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 13,90 / stuk
€ 13,90 / stuk
1,2130 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 13,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 1,2130 kilo
Beschrijving

Hamer met anti-slip twee-componenten glasvezel handvat

Trillingsdemping ✓ Geharde rupsbanden ✓ Kop volgens DIN 6475 ✓

De Högert hamer met glasvezel steel en een kopgewicht van 1000 gram is een beproefd en populair slaggereedschap voor het bewerken van steen, beton en bestrating en wordt door talloze vakmensen gebruikt. De compacte, massieve kop van C45-staal is gesmeed volgens DIN 6475 en heeft tegenover elkaar liggende sporen die afzonderlijk worden gehard. Hierdoor wordt een zeer hoge hardheid van 50-58HRC op de slagvlakken bereikt. Het handvat bevindt zich in het midden van de kop en is gemaakt van een zeer robuust en slagvast tweecomponenten glasvezelmateriaal, waarvan de hoge afwerkingskwaliteit niets te wensen overlaat.

In tegenstelling tot conventionele massief houten handgrepen, is de glasvezel handgreep met rubberen grip schokabsorberend en vermindert effectief de trillingen van de hoge stootkracht. Dit beschermt de pols, zelfs als het werk met het kleine zware gewicht wat langer duurt. De ergonomische vorm en de haaks op het handvat geplaatste gaten in de rubberen coating verhogen ook merkbaar het werkcomfort. Vergeleken met fitters-, lat- of timmermanshamers is het handvat van een moker korter en biedt daarom een perfecte balans tussen krachtige slagkracht en maximale controle over de zware hamerkop.

Kenmerken van de 1kg want met glasvezelhandvat van Högert

Met de Högert hamer met glasvezel steel en een kopgewicht van 1000 gram bieden we een hoogwaardige hamer in ambachtelijke kwaliteit die dankzij de zeer hoge afwerkingskwaliteit de verwachtingen van ervaren vakmensen of toegewijde doe-het-zelvers overtreft. Dankzij de combinatie van de stevige, korte hamerkop en het lichtgewicht glasvezel handvat maakt deze hamer niet alleen indruk met zijn indrukwekkende gewicht, maar ook met zijn robuuste constructie. De kop van 1kg met dubbelzijdig slagvlak zorgt voor een krachtige en efficiënte energieoverdracht, waardoor het werk effectiever wordt.

De hamer is een hamer met een verkort handvat, een gedrongen kop en twee identieke vierkante slagvlakken, de zogenaamde banen. Het ontwerp van de hamer is beschreven in DIN 6475 en wordt precies volgens deze norm vervaardigd. De massieve kop met een nettogewicht van 1000g is gesmeed uit C45 staal en volledig gepolijst met uitzondering van de banen, wat de kleine zwaargewicht een aantrekkelijker uiterlijk geeft en ook zorgt voor een effectieve bescherming van het staal tegen invloeden van buitenaf. In tegenstelling tot de rest van de kop zijn de slagvlakken aan beide zijden extra gehard en bereiken een Rockwell hardheid van 50-58HRC om een lange levensduur en constante slagkracht te garanderen. De afgeschuinde bladen hebben een royaal oppervlak van 40mm x 40mm. De constructie, een combinatie van een compacte hamerkop en een korte hamersteel, is ontworpen voor een optimale balans tussen gewicht en hanteerbaarheid.

Het robuuste 2K glasvezel handvat is niet alleen licht, maar ook extreem bestand tegen schokken en trillingen. Het vermindert vermoeidheid van de pols en zorgt voor een comfortabele hantering, zelfs tijdens lange werksessies met de zware hamer van 1kg. De ergonomische vorm en de met rubber beklede greep met trillingsdempende eigenschappen zijn vooral merkbaar wanneer de hamer harde steen of een beitel raakt met hoge slagenergie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vele gaten in de rubberen coating, die haaks op het handvat staan. Deze gaten zorgen ook voor een effectieve ventilatie van de handpalm, zodat de hand minder zweet en dus altijd een perfecte grip op de want heeft.

Voordelen van de Högert moker met glasvezel handvat

 • De 1000 grams hamer is vervaardigd volgens DIN 6475
 • De kop met geharde rupsbanden is gemaakt van gesmeed C45-staal
 • De glasvezel handgreep is extreem robuust en vermindert trillingen
 • Het uit twee componenten bestaande handvat heeft een antislip, rubberen gripoppervlak
 • Kruisgaten in het greepoppervlak verminderen de impactenergie en beschermen de gewrichten
 • De compacte hamerkop is perfect uitgebalanceerd op het korte glasvezel handvat
 • De afgeschuinde randen aan beide zijden verminderen scherpe randen
 • In tegenstelling tot hout is glasvezel stootvast en extreem duurzaam
 • De ergonomisch gevormde handgreep is geoptimaliseerd voor het hoge hoofdgewicht

Gebruik en behandeling van een want

De moker werd oorspronkelijk gebruikt door steenhouwers en steenhouwers en wordt daarom vaak een steenhouwershamer genoemd. Dit is echter al lang verleden tijd en de moker wordt nu ook in talloze andere beroepen gebruikt. Het korte handvat en de zware, compacte kop zijn perfect op elkaar afgestemd om een hoge, constante slagkracht te bereiken voor het bewerken van stenen, beton of straatstenen. Meestal wordt dit echter niet rechtstreeks met de hamer gedaan, maar door op beitels te slaan, die verkrijgbaar zijn in een groot aantal maten en uitvoeringen.

Typische toepassingen zijn het beitelen van sleuven in metselwerk om kabels en leidingen vlak te leggen. Hierbij wordt de hamer met de ene hand op een smalle beitel geslagen, die met de andere hand wordt vastgehouden zodat hij in de pleisterlaag of het metselwerk dringt en het op het gewenste punt breekt. De muren worden meestal van tevoren gesneden met een zogenaamde sleuvenfrees of een doorslijpmachine met een diamantzaagblad om te voorkomen dat de randen te ruw afbreken tijdens het sleuven. De beitel van 1 kilo is ook een zeer goede keuze voor kleinere muurdoorbraken, omdat je in combinatie met een beitel zeer goede controle hebt over de grootte en de intensiteit van de doorbraak. Voor grotere breeuwklussen is een elektrische breeuwhamer echter aan te raden, ook al verminderen de ergonomische vorm en de trillingsdempende glasvezelhandgreep de vermoeidheid aanzienlijk. Steenhouwerswerk en het aanbrengen van straatstenen in de wegenbouw of tuinaanleg behoren echter nog steeds tot de meest voorkomende praktische voorbeelden. Ook hier wordt meestal een beitel gebruikt.

Een hamer is echter niet echt de beste keuze om spijkers in te slaan. De korte steel is hier zeker in het nadeel. De extreem intense slagkracht is meestal ook te groot wanneer deze de spijker raakt, wat betekent dat zelfs grotere spijkers snel kunnen verbuigen. Anderzijds zijn het inslaan van slagankers als robuuste metselwerkverankering in beton en het bevestigen van montagegaten met Fixpins en een bijbehorend instelgereedschap voorbeelden van toepassingen die baat hebben bij de hoge slagkracht.

Voorhamer of moker?
Een moker wordt soms ook een voorhamer genoemd, hoewel dit niet correct is. Het belangrijkste verschil tussen een voorhamer en een moker is de vorm van de kop, die op de moker twee tegenover elkaar liggende slagvlakken heeft, ook wel slagvlakken genoemd. De typische voorhamer volgens DIN 1042 heeft echter maar aan één kant een slagvlak, terwijl de andere kant een taps toelopende vin heeft. Deze kopvorm doet meer denken aan een te grote slotenmakershamer dan aan een moker, die op zijn beurt zijn naam dankt aan de compacte, gedrongen kopvorm met het leunende uiterlijk van een gesloten vuist. Daarnaast heeft de voorhamer meestal een langer handvat, dat afhankelijk van het gewicht ook verkrijgbaar is als tweehandige versie.

TIP: Bij het werken met stenen, beton of straatstenen kunnen rondvliegende steensplinters niet worden uitgesloten, dus zorg ervoor dat u geschikte beschermende kleding draagt in de vorm van beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Technische gegevens van de Högert hamer

 • Product type: Hamer
 • Materiaal (Kop): Gehard C45 staal
 • Materiaal (Steel): 2K glasvezel (met rubber bekleed)
 • Hoofdvorm: Hamer
 • Gewicht (Hoofd): 1000g
 • Vorm (Gezicht): Vierkant (beide zijden)
 • Gezichtsoppervlak: 40mm x 40mm
 • Lengte (as): 22cm
 • Gewicht (as): 213g
 • Totale lengte: 26cm
 • Totaalgewicht: 1213g
 • DIN Norm: DIN 6475
 • Commercieel gebruik: Toegestaan

Verzorging van de 1kg wegende want met glasvezelhandvat

De hamer is ontworpen om de hoogste belastingen van ambachtslieden te weerstaan en is gemaakt van hoogwaardige materialen die worden gekenmerkt door een bovengemiddelde levensduur. Hij heeft geen speciaal onderhoud nodig. Alleen af en toe schoonmaken is aan te raden om vuil van de hamerkop te verwijderen, vooral van de sporen en het handvat, om het mooie uiterlijk te behouden. Bovendien moeten stof en vuil regelmatig uit de kruisgaten in de handgreep worden verwijderd om de schokabsorberende eigenschappen van de handgreep onbelemmerd te behouden.

WAARSCHUWING: Een hamer is een slagwerktuig om mee te slaan, niet om mee te slaan. Een hamer mag nooit worden gebruikt om op een andere hamer te slaan.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerFHMR01
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN5902801286605
MateriaalGehard C45 staal
EigendomHoofdgewicht 1000g - gemaakt volgens DIN 6475
Gewicht1.2130
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.