Klauwhamer met glasvezel steel 450g

De Högert klauwhamer met glasvezel handvat en een kopgewicht van 450g heeft een ronde slagbaan en een brede gespleten vin die sterk gebogen is om spijkers er gemakkelijk en voorzichtig uit te trekken.

✓ Brede gespleten vin
✓ Schok- en trilling dempend
✓ Geharde sporen met 50-58 HRC
✓ Gemaakt van koolstofstaal
✓ Antislip, rubberen handvat

Het ergonomische handvat met antislipgrip is geoptimaliseerd voor de kopvorm en het gewicht van de hamer.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 10,00 / stuk
€ 10,00 / stuk
0,7300 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs in plaats van € 12,90 € 10,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,7300 kilo
Beschrijving

Klauwhamer met trilling dempend glasvezel handvat

2K glasvezel ✓ Kop van koolstofstaal ✓ Werkplaatskwaliteit ✓

De Högert klauwhamer met een glasvezel handvat en een kopgewicht van 450 gram, met zijn typische kop met rond slagvlak en brede, gespleten vin, is te vinden in elke meubelmakerij en schrijnwerkerij. Dit heeft de hamer te danken aan zijn speciale kopconstructie, die is ontworpen voor maximale bescherming van het oppervlak tijdens het houtbewerken. De kop met de sterk gebogen vin, die perfect is ontworpen voor het uit het hart trekken van spijkers, is gesmeed uit hoogwaardig CS45 koolstofstaal. Om de hardheid van het slagvlak te verhogen, wordt het na het smeden extra gehard, wat resulteert in een hardheid van 50-58 HRC. Met een gewicht van 450 gram biedt de kop een ideale balans tussen precisie en een hoge slagkracht qua afmetingen en gewicht. Eigenschappen die niet alleen nuttig zijn bij het vervaardigen van meubels, waardoor de hamer een uitstekende keuze is voor vele andere toepassingen en in het huishouden.

Als professioneel gereedschap voor ambachtslieden, vooral meubelmakers en meubelmakers, maakt de klauwhamer indruk met zijn uitstekende afwerking. Het glasvezel handvat is niet alleen extreem robuust, maar ook perfect afgestemd in lengte en diameter op de 450 gram stalen kop. De ergonomische vorm en het comfortabele rubberen greep oppervlak zorgen ervoor dat de gebruiker zonder vermoeidheid of pijn en zonder belasting van de gewrichten kan werken. Daarnaast draagt het greep oppervlak bij aan een slip vaste, stevige grip, wat weer een positief effect heeft op de hanteerbaarheid en veiligheid bij het gebruik van de hamer.

Kenmerken van de klauwhamer met glasvezel steel van Högert

Met de Högert klauwhamer met glasvezel steel bieden we naast de voorhamer, dakhamer, slotenmakers hamer en rubberen hamer nog een glasvezelhamer van werkplaatskwaliteit. De hamer met een kopgewicht van 450 g is met de hoogste precisie gesmeed uit hoogwaardig koolstofstaal. Om de aantrekkelijke uitstraling van het glanzende zilverkleurige staal te behouden, is het gecoat met een robuuste blanke lak die het materiaal beschermt tegen invloeden van buitenaf en bovendien een zeer gelijkmatig, glad oppervlak creëert. Dit kan echt een groot verschil maken, vooral bij zeer delicaat, zacht hout. Het ongeveer 28 cm lange handvat is stevig verbonden met de kop door een stalen wig en heeft een schokabsorberend effect dankzij de kern van glasvezel. De kunststof die de glasvezelkern omhult, is in het typische Högert-blauw en heeft een enorme slagvastheid en is ook vocht- en Uv-bestendig. Bovendien kan het handvat eenvoudig worden gereinigd van stof en vuil om de visuele integriteit van het gereedschap te behouden.

Het bijzondere aan de klauwhamer is de ongebruikelijke vorm van de kop, die volledig is afgestemd op houtbewerking. Of het nu gaat om zachte houtsoorten zoals grenen of vuren, of hardhout zoals eiken, walnoot of eucalyptus, de hamer met zijn ronde slag baan en brede vin is ontworpen om de oppervlakken bij aanraking zo voorzichtig mogelijk te behandelen. Een klauwhamer is de beste keuze, vooral voor houtproducten waarbij hoge eisen worden gesteld aan de kwaliteit en de integriteit van het oppervlak. De gegroefde baan van een dakhamer en de vierkante vorm van een slotenmakers hamer zouden ruwe, hoekige inkepingen achterlaten als de spijker werd gemist. De ronde baan van de klauwhamer met zijn afgeronde randen is veel zachter en verdeelt de energie ook over een zo groot mogelijk oppervlak, zodat de zichtbare schade en de moeite die nodig is om deze te herstellen met tijdrovend slijpen of schaven, tot een minimum worden beperkt. De vin, die niet wordt gebruikt om met de klauwhamer te slaan, maar alleen dient om spijkers en houten deuvels uit het hout te trekken, is voor dit doel symmetrisch gespleten. Het contactoppervlak is erg groot, zodat de hamerkop niet in het oppervlak drukt bij het verwijderen van vastzittende spijkers. Bovendien is de vin sterk gebogen als een klauw. Dit heeft ook een positief effect op de bescherming van het oppervlak, omdat door het rollen in een vloeiende beweging met weinig inspanning een hoge kracht wordt bereikt, zonder zichtbare sporen achter te laten met de hoekige hamerkop.

De robuuste 2K glasvezel steel speelt een doorslaggevende rol in een hamer waar precisie en hoge slagkracht even belangrijk zijn. Naast ergonomie zijn de lengte van het handvat en de diameter en positie van het greep oppervlak van groot belang. Als het handvat te lang is, kan een hogere slagenergie worden bereikt, maar dit gaat ten koste van de precisie. Dit kan een groot nadeel zijn bij een klauwhamer, die voornamelijk wordt gebruikt voor houtbewerking. Het handvat van onze timmermanshamer, zoals de klauwhamer ook wel wordt genoemd, is geoptimaliseerd voor het kopgewicht van 450 gram. Het greep oppervlak aan het uiteinde van het handvat zorgt voor een hoge mate van nauwkeurigheid bij zowel lichte als krachtige slagen. De antislip rubberen coating van het greep oppervlak voelt aangenaam zacht aan en absorbeert dankzij de kruisgaten op indrukwekkende wijze schokken en trillingen tijdens het zwaaien en slaan.

Voordelen van de Högert klauwhamer met glasvezel steel

 • De 450g kop met zijn typische vorm is gesmeed uit koolstofstaal
 • De hamer heeft een ronde slagbaan en een klauwvormige, gespleten vin
 • De sterk gebogen vin maakt het gemakkelijk om nagels te verwijderen met een simpele handbeweging
 • Het grote contactoppervlak van de brede vin drukt niet in en beschermt het oppervlak
 • De trilling dempende glasvezel handgreep is gemakkelijk voor de polsen voor langdurig werk
 • De ergonomische handgreep is voorzien van rubber voor optimale grip en een aangenaam gevoel
 • De kruisgaten in het greep oppervlak verminderen schokken en trillingen aanzienlijk
 • De glasvezel handgreep is extreem robuust, slijtvast en duurzaam
 • Lengte, gewicht en diameter van de handgreep zijn perfect afgestemd op het gewicht van het hoofd

Gebruik en gebruik van een klauwhamer

Een klauwhamer is een onmisbaar gereedschap in meubelmakerijen en voor elke timmerman. De hamer is een echte allrounder die geschikt is voor het spijkeren en hameren van houten deuvels, lamellen of inrijmoeren, maar ook voor het verwijderen van spijkers en houten deuvels dankzij de baan aan één kant. De hamer wordt eenvoudig gedraaid en de gespleten vin met de sterk gebogen vorm wordt aangebracht. Gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal en met een stevige handgreep van meer componenten glasvezel voldoet hij zonder aarzelen aan de hoogste eisen.

Klein rond spoor
Met een diameter van 29 mm is de spoor vrij klein in vergelijking met de meeste andere hamers met een vergelijkbaar hoog kopgewicht en wordt gebruikt voor precisie bij het slaan van spijkers in gevoelige houtmaterialen. Een ander verschil is de andere vorm van het slagvlak, dat rond is in plaats van vierkant. Ook hier ligt de reden in de belangrijkste toepassing. Een vierkant slagvlak kan vierkante inkepingen met scherpe randen in het hout achterlaten als het doel wordt gemist. Dankzij het ronde slagvlak wordt de slagenergie altijd op de best mogelijke manier over een groter gebied verdeeld, zodat het risico op inkepingen niet volledig kan worden uitgesloten, maar wel aanzienlijk kan worden verminderd. Met een kopgewicht van 450 gram is de hamer geschikt voor het zetten van fijne stalen pennen, bijvoorbeeld voor het spijkeren van kastachterpanelen of ladebodems, maar ook voor het slaan van grote spijkers in zware, massieve balken en biedt een perfecte balans tussen precisie en slagkracht.

Gebogen, gespleten vin
In tegenstelling tot een slotenmakers hamer of dakdekkershamer wordt de zeer platte taps toelopende vin niet meer gebruikt om mee te slaan. Daarvoor is hij ook veel te sterk gebogen. In plaats daarvan wordt hij gebruikt om spijkers te verwijderen zonder zichtbare sporen achter te laten op de houten oppervlakken. Hiervoor is de vin vrij breed en sterk gebogen. Door de opening in het midden lijkt de vin op een klauw, waaraan de klauwhamer zijn naam te danken heeft. Om een spijker uit te trekken, wordt de spijkerkop zo ver mogelijk in de opening gestoken. Deze loopt taps toe naar het midden van de kop, zodat zowel zeer grote spijkers als zeer fijne stalen pinnen moeiteloos uit het hout kunnen worden getrokken. Door de gebogen kop zachtjes over het oppervlak te rollen, kan de spijker stukje bij beetje op een zeer zachte manier uit het hout worden getrokken. Het lange, stevige handvat creëert een groot hefboomeffect zodat zelfs grote, vastzittende spijkers met weinig moeite kunnen worden verwijderd.

Schrijnhamer of klauwhamer?
Een klauwhamer is onmiskenbaar wat betreft de hamerkop. Het ronde slagvlak en de sterk gebogen vin, die zeer breed en in het midden gespleten is, zijn perfect afgestemd op de bewerking van hout. In tegenstelling tot een vierkante vorm heeft de ronde baan het voordeel dat er aanzienlijk minder risico is op het inslaan van inkepingen. De brede vin dient ook om het oppervlak te beschermen wanneer een spijker uit het hout moet worden getrokken en verdeelt de trekkracht over een veel groter contactoppervlak in vergelijking met een dakhamer. Dit is vooral een voordeel bij zachtere houtsoorten zoals vuren, sparren of esdoorn. Bij de constructie van dakconstructies en houten onderconstructies voor gipsplaat kan dit aspect verwaarloosbaar zijn, wat de reden is waarom timmermannen meestal een dakhamer gebruiken. Bij de productie van hoogwaardige meubelen van massief hout is de integriteit van de zichtbare oppervlakken echter erg belangrijk. Dit zijn typische timmerwerkzaamheden, daarom staat de klauwhamer bij de meeste mensen ook bekend als timmermanshamer.

OPMERKING: Een klauwhamer wordt meestal gebruikt door timmerlieden bij het werken met hout, vooral bij het verbinden van houten elementen met spijkers. Zelfs de beste vakman kan een fout maken, waardoor de spijker verbuigt of breekt, of het hout splintert. Daarom is het raadzaam om jezelf te beschermen tegen rondvliegende splinters en metaalsplinters door persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen in de vorm van een veiligheidsbril en werkhandschoenen.

Technische gegevens van de Högert klauwhamer

 • Product type: Hamer
 • Materiaal (Kop): Gehard C45 staal
 • Materiaal (Handgreep): 2K glasvezel (met rubber bekleed)
 • Kopvorm: Klauwhamer
 • Gewicht (Kop): 450g
 • Vorm Vin: gebogen, gespleten
 • Vorm spoor: Rond
 • Spoorwegen: Ø 29mm
 • Lengte (handgreep): ca. 28,5cm
 • Gewicht (Handgreep): 280g
 • Lengte (Totaal): ca. 34cm
 • Gewicht (Totaal): 730g
 • Commercieel gebruik: Toegestaan

Opslag en onderhoud van de klauwhamer met glasvezel handvat

Onze klauwhamer met glasvezel handvat en gesmede koolstofstalen kop is ontworpen om aan de hoogste eisen te voldoen en maakt indruk met zijn uitstekende vakmanschap en duurzaamheid. De hamerkop heeft een robuuste verflaag om het staal te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De blauwe kunststof coating op het handvat is ook extreem bestendig. Afgezien van af en toe schoonmaken met een vochtige doek om het uiterlijk te behouden, heeft de hamer geen speciaal onderhoud nodig. Na verloop van tijd kan fijn stof, vooral vochtig houtstof, dat deel uitmaakt van het dagelijks leven in een timmermanswerkplaats door het zagen, schuren, afschuinen en boren van planken, latten en balken, de kruisgaten in het rubberen greep oppervlak verstoppen, waardoor het schokabsorberende effect afneemt. Deze kunnen echter heel eenvoudig worden gereinigd met een kleine schroevendraaier en een stuk keukenrol eromheen.

WAARSCHUWING: De klauwhamer is perfect om spijkers in te slaan of uit te trekken, maar is absoluut niet geschikt om in de baan van een andere hamer te slaan of andersom. Dit kan een negatief effect hebben op de anders zeer sterke wigverbinding tussen de hamerkop en het handvat, wat betekent dat in het ergste geval de hamerkop los kan raken of volledig kan loskomen van het handvat.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTHMR450
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN5901867115560
MateriaalGehard C45 staal
EigendomHoofdgewicht 450g
Gewicht0.7300
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.