Slotenmakers hamer met glasvezel steel (verschillende maten)

De Högert slotenmakers hamer met trilling dempend glasvezel handvat is gesmeed uit hoogwaardig C45 koolstofstaal volgens DIN 1041 met web en vin en heeft een antislip, rubberen gripoppervlak..

✓ C45 koolstofstalen kop
✓ Robuuste glasvezel handgreep
✓ Geharde vin en rupsband
✓ Kopvorm volgens DIN 1041
✓ Trilling dempend

De slotenmakers hamers met glasvezel handvatten zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende maten met een kopgewicht van 300, 500 of 800 gram.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs in plaats van € 10,90 € 9,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

Slotenmakers hamer met trilling dempend glasvezel handvat

Gegummeerde 2-componenten handgreep ✓ Diverse maten ✓ Volgens DIN 1041✓

De Högert slotenmakers hamer met glasvezel steel is de hoogwaardige versie van de klassieke hamer met houten steel en wordt gekenmerkt door zijn zeer hoge kwaliteit en duurzaamheid. Een slotenmakers hamer is het meest voorkomende type hamer en is te vinden in bijna elke werkplaats, elke gereedschapskist en elk huishouden. De typische kopvorm, die wordt vervaardigd in overeenstemming met DIN 1041, doet van opzij gezien denken aan een huis en heeft een vierkant slagvlak, bekend als het web, en een afgerond, smal oppervlak aan de andere kant, bekend als de vin. De kop is gesmeed uit een hoogwaardig CS45 koolstofstaal, waarvan het web en de vin ook speciaal gehard zijn om een hoge slijtvastheid van de slagvlakken te bereiken. De hardheidsgraad is 50-58 HRC. Als professioneel gereedschap overtuigt de slotenmakers hamer met glasvezelsteel door zijn uitstekende afwerking en voldoet zelfs aan de hoogste eisen van het vak op talloze gebieden.

De meer componenten glasvezelconstructie van het handvat zorgt voor een optimale balans tussen comfort, gewicht en duurzaamheid. De kern van glasvezel absorbeert effectief schokken en trillingen en is gecoat met een robuuste kunststof die bestand is tegen vocht en Uv-straling. De ergonomische vorm van het handvat, in combinatie met het rubberen gripoppervlak, garandeert een stevige, veilige grip en minimaliseert vermoeidheid bij langdurig gebruik.

Kenmerken van de slotenmakers hamer met glasvezel handvat van Högert.

Met de slotenmakers hamer van Högert met schok- en trilling dempend glasvezel handvat bieden we een professionele hamer in ambachtelijke kwaliteit tegen betaalbare prijzen. De hamerkop is gesmeed uit hoogwaardig C45 koolstofstaal met een gehard slagvlak dat bestaat uit web en vin. Het ergonomische handvat heeft een kern van glasvezel, die is bekleed met een robuuste en slijtvaste kunststof. Het greep oppervlak heeft een antislip rubberen coating. De lengte en diameter van het glasvezel handvat zijn perfect afgestemd op het gewicht van de hamerkop. We hebben slotenmakers hamers in verschillende maten met een kopgewicht van 300 gram, 500 gram of zelfs 800 gram, zodat de juiste hamer kan worden besteld op basis van persoonlijke voorkeuren en afgestemd op de belangrijkste werkzaamheden en toepassingsgebieden.

Het belangrijkste onderdeel van een slotenmakers hamer is de hamerkop, waarvan de vorm wordt gedefinieerd door DIN 1041. Deze bestaat uit gesmeed koolstofstaal, dat in een afzonderlijke bewerking ter plaatse van de slagvlakken wordt gehard om een hoge materiaalhardheid van 50-58HRC (Rockwell-hardheid) te bereiken. Dit maakt de hamer vrijwel onverwoestbaar en kan zelfs krachtige slagen op ijzer, staal of beton gemakkelijk weerstaan zonder de slagvlakken of de duurzaamheid van de hamer aan te tasten. De belangrijkste kenmerken van een slotenmakers hamer, waarvan de kop in zijaanzicht een huis wordt genoemd, zijn het web en de vin. Het web is het grote vierkante slagvlak, dat geschikt is voor het slaan van spijkers of het aandrijven van beitels en houtbeitels. Het is licht afgeschuind aan de buitenranden om de scherpe randen te verminderen en zo buitensporige indrukkingen veroorzaakt door schuine inslag van de plaat te minimaliseren. De vin bevindt zich aan de tegenoverliggende kant. Aan deze kant loopt de hamerkop gelijkmatig taps toe aan zowel de boven- als onderkant om een smaller slagvlak te krijgen voor oprapen, klemmen of spreiden. De vin is ook afgerond in plaats van scherpgerand. Het kleine oppervlak is vooral handig voor delicaat werk, zoals het vastzetten van spijkers voordat ze met het web worden ingeslagen. Bovendien wordt de slagkracht bij het raken van het oppervlak gereduceerd tot een veel kleiner slagvlak, wat een groot voordeel is, vooral bij het afschaven van pleisterwerk, het afkanten en vormen van metalen of het breken van stenen.

Het hoogwaardige handvat bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken om schokken en trillingen veroorzaakt door de slagkracht van de hamer aanzienlijk te verminderen. Daartoe behoort de sterke kern van glasvezel, die bijdraagt aan de zeer hoge stabiliteit en slagvastheid van het handvat. Deze is bekleed met een slijtvaste kunststof in een blauwe kleur die typisch is voor het merk Högert. Het omhulsel beschermt de glasvezelkern en vergroot ook de diameter van het handvat voor een goede grip. Het ergonomische greep oppervlak zelf is ruim bemeten en heeft een aangenaam zachte rubberen coating, zodat de hamer altijd goed in de hand ligt en er niet uitglijdt. Het greep oppervlak heeft aan beide kanten veel kleine gaatjes die dwars door het rubber lopen. Deze dienen om de klappen op te vangen en helpen de pols te beschermen en pijnlijke gewrichten te voorkomen, zelfs bij langdurig werk.

Voordelen van de Högert slotenmakers hamer met glasvezel steel

 • De slotenmakers hamer is vervaardigd in overeenstemming met DIN 1041
 • De vin en de baan van de huisvormige hamerkop van C45-staal zijn speciaal gehard
 • De robuuste handgreep met kunststof gecoate glasvezelkern vermindert trillingen en schokken
 • Het antislip, rubberen greep oppervlak zorgt voor een stevige, slip vaste grip
 • Een stevige metalen wig verbindt het glasvezel handvat permanent met de kop
 • De perfecte balans van de centrale handgreeppositie garandeert een optimale bediening
 • De impactbaan is afgeschuind om schade en verwondingen te minimaliseren
 • In tegenstelling tot hout is glasvezel extreem resistent en rotbestendig
 • De lengte van de handgreep met rubberen grip is optimaal afgestemd op de grootte van het hoofd

De grootte en het gewicht van de fittershamer variëren afhankelijk van het model en het beoogde gebruik. De zwaardere modellen met 500g of 800g zijn zeer geschikt voor robuust constructiewerk door hun hogere gewicht en grotere slagweg, terwijl de lichtere hamer met 300g kopgewicht gebruikt kan worden voor preciezere taken. Het handvat, waarvan de lengte optimaal is afgestemd op de grootte van de kop, heeft een schokbestendige kunststof coating op de glasvezelkern en combineert een laag gewicht met een effectieve bescherming van de kern.

Specifieke gegevens van de slotenmakers hamer met glasvezel steel

 • Slotenmakers hamer 300g:Hoofdgewicht: 300mm, spoor: ca. 23,1mm x 23,1mm, vin: ca. 22,0mm x 5,5mm, huis: ca. 105mm
 • Slotenmakers hamer 500g:Hoofdgewicht: 500mm, spoor: ca. 27,8mm x 27,8mm, vin: ca. 27,0mm x 7,5mm, huis: ca. 120mm
 • Slotenmakers hamer 800g:Hoofdgewicht: 800mm, spoor: ca. 33,4mm x 33,4mm, vin: ca. 32,5mm x 7,5mm, huis: ca. 130mm

Gebruik en gebruik van een slotenmakers hamer

Als mensen het in het dagelijks taalgebruik over een hamer hebben, bedoelen ze meestal een slotenmakers hamer, omdat dit de meest voorkomende is en in bijna elke gereedschapskist zit. Iedereen kent dit type hamer. De slotenmakers hamer werd oorspronkelijk gebruikt als gereedschap voor het bewerken van metaal in slotenmakerijen, maar wordt door bijna elke vakman gebruikt voor een groot aantal verschillende klussen. Dit is te danken aan het uitgebalanceerde ontwerp van de kop met een vierkant slagvlak en een smalle vin. Waarschijnlijk wordt dit type hamer het meest gebruikt voor het inslaan van spijkers, bijvoorbeeld om een schilderij aan de muur te hangen of om planken, latten en balken vast te spijkeren. Het grote, gladde slagvlak aan één kant biedt een hoge mate van nauwkeurigheid en wordt, afhankelijk van de hamermaat, afgestemd op het gewicht van de kop om de grootst mogelijke slagkracht te bereiken. De lengte van de hamersteel speelt hierbij een doorslaggevende rol. Als de steel te lang is, wordt precisie bij het hameren bemoeilijkt. Als de steel te kort is, neemt de precisie toe maar gaat dit ten koste van de slagkracht. De optimale greep positie aan het uiteinde van het handvat zorgt voor een goede balans tussen kracht en nauwkeurigheid.

De vin bevindt zich tegenover de grote, hoekige slagvlakte, die door het aanzienlijk smallere, afgeronde oppervlak meer geschikt is voor delicater werk, zoals het bevestigen van kleine spijkers en pinnen. De taps toelopende vin is ook zeer geschikt om loszittend pleisterwerk van de muur te slaan of inkepingen in het oppervlak te slaan. De vin kan ook heel handig zijn als wig, bijvoorbeeld om een spleet in hout of tussen twee kasten op te heffen, door deze kant van de hamerkop in de spleet te steken en het handvat als hefboom te gebruiken. De vin kan ook op dezelfde manier worden gebruikt om gespijkerde planken, latten en balken te spreiden. Op delicate of geverfde oppervlakken kan een doek bescherming bieden tegen krassen veroorzaakt door contact met de koolstofstalen kop.

Met onze verschillende slotenmakers hamers bieden we de mogelijkheid om de juiste maat met het juiste kopgewicht te kiezen voor de betreffende taak en persoonlijke voorkeur. Terwijl een kleine hamer met een kopgewicht van 300 g waarschijnlijk voldoende is voor huishoudelijk gebruik, wordt in de bouwsector meestal de voorkeur gegeven aan een zwaardere hamer, hoewel het gewicht ook van vak tot vak verschilt. Vooral als de hamer vaak wordt gebruikt, kan het kiezen van de juiste maat hamer leiden tot efficiënter en nauwkeuriger werken. Een te zware hamer kan vroegtijdige vermoeidheid veroorzaken, terwijl een te lichte hamer misschien niet genoeg kracht levert voor bepaalde taken. Spijkers in houten materialen slaan kan nog steeds met alle maten. Aan de andere kant kan een stevig slaganker voor het bevestigen van een zware plank moeilijk in beton worden geslagen met een kleine hamer. Voor dergelijke taken, maar ook voor beitel-, sloop- of metselwerk, is meer slagkracht nodig, dus een kopgewicht van 500 g of meer is een betere keuze.

TIP: Een slotenmakers hamer, en dit geldt ook voor elke andere hamer, wordt gebruikt om mee te slaan en dit betekent altijd dat splinteren van het geslagen materiaal niet kan worden uitgesloten, dus veiligheidsbrillen en werkhandschoenen worden aanbevolen als persoonlijke beschermingsmiddelen.

Technische gegevens van de glasvezelhamer

 • Product type: Hamer
 • Materiaal (Hoofd): gehard C45 staal
 • Materiaal (Handgreep):2k-vezelglas (met rubber bekleed)
 • Hoofdvorm:slotenmakers hamer
 • DIN Norm: DIN 1041
 • Gewicht (Hoofd): 300g, 500g resp. 800g
 • Vorm vin: Smal
 • Vorm spoor: Vierkant
 • Lengte (handgreep): ca. 27,5cm, 28,5cm resp. 32,5cm
 • Gewicht (Handgreep): ca. 185g, 255g resp. 305g
 • Lengte (Totaal): ca. 30cm, 31,5cm resp. 35,5cm
 • Gewicht (Totaal): ca. 485g, 755g resp. 1105g
 • Commercieel gebruik:Toegelaten

Opslag en onderhoud van de slotenmakers hamer met glasvezel steel

Het voordeel van een glasvezelhamer is dat hij geen speciale verzorging of opslag nodig heeft. Om de visuele integriteit van de hamer te behouden, moet grof vuil op de slagvlakken, zoals pleisterresten, na gebruik altijd worden weggeveegd met een doek. Het handvat, vooral de gaten in het handvat, moeten ook af en toe worden schoongemaakt, omdat deze na verloop van tijd verstopt kunnen raken met stof, zand of ander vuil en dit heeft invloed op de trilling dempende eigenschappen van het oppervlak van het handvat.

WAARSCHUWING: Hoewel de slotenmakers hamer een gehard slagvlak en vin heeft, mogen deze slagvlakken nooit met een tweede hamer worden aangeslagen, omdat dit de hamerkop kan beschadigen of de stevige verbinding van de hamersteel kan aantasten.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSHMR000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EigendomHoofdgewicht varieert
MateriaalGehard C45 staal
KleurNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.