Profi bit-set met bithouder (32-delig)

Met de professionele bitset van Bohrcraft heb je zonder lang zoeken altijd het juiste bit opzetstuk bij de hand - de 32-delige set bevat een groot aantal van de belangrijkste bit opzetstukken, die in de robuuste transportbox altijd een veilige plaats voor opslag vinden.

✓ Met gekleurde ringmarkering
✓ Magnetische bithouder
✓ Voor alle accuboormachines
✓ Voor alle gangbare schroeven
✓ Transportbox van ABS-kunststof

De kleurgecodeerde bitopzetstukken zijn gemaakt van zeer hoogwaardig S2-staal.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

  • Prijs berekenen
Basisprijs € 15,90 / stuk
€ 15,90 / stuk
0,2900 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 15,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,2900 kilo
Beschrijving

Professionele bitset in praktische box - altijd het juiste bit bij de hand

Gereedschapsstaal van hoge kwaliteit ✓ Met gekleurde ringmarkering ✓ Incl. magnetische bithouder ✓

Met de professionele bitset van Bohrcraft heb je altijd het juiste bit bij de hand. De bitset, bestaande uit 30 bits van duurzaam S2-staal, een vierkante adapter voor steeksleutel en een bithouder met slot, is geschikt voor alle accuschroevendraaiers en boormachines met een boorhouder. Bij steeds krachtigere accuschroevendraaiers (bijv. van Makita, Metabo of Bosch Professional), die ook voor de ambitieuze doe-het-zelver betaalbaar zijn, is het raadzaam om gereedschapsbits te gebruiken die de hoge draaimomenten kunnen weerstaan. Onze hoogwaardige bitset kan absoluut aan deze eis voldoen en is daarom ideaal voor zwaar gebruik door ambachtslieden in de bouw, industrie en doe-het-zelvers met een hoog kwaliteitsbewustzijn.

De 32-delige set bestaat uit 30 hoogwaardige bits in de meest gangbare aandrijvingen en maten. Naast eenvoudige bits met gleuf bevat hij ook bits met kruisgleuf voor Phillips-schroeven en Pozidriv-schroeven in de meest gangbare maten. Daarnaast bevat de set zeshoekige bits en zeshoekige bits met gat, die de meeste mensen kennen onder respectievelijk de merknamen TORX® en TORX-TR®. Voor schroeven met binnenzeskantaandrijving, die ook onder de merknaam Inbus® gangbaar zijn, zijn de bits verkrijgbaar in de gebruikelijke marktmaten. Om de bits gemakkelijk en snel te kunnen wisselen, maakt ook een magnetische bithouder deel uit van de bitset, die is voorzien van een praktisch vergrendelingsmechanisme zodat de bits tijdens het schroeven niet voortdurend uit de bithouder vallen. Een vierkante adapter voor een steelsleutel met een ¼ inch aansluiting, completeert de uitgebreide set.

Het praktische doosje van robuust ABS-kunststof mag bij geen enkele accuboormachine ontbreken en dient voor het gemakkelijk opbergen van de bits, zodat ze niet los in de schroevendraaierkoffer rondvliegen of zoekraken. De gleuven van de afzonderlijke bitjes hebben een goede grip en maken het mogelijk het gewenste bitje gemakkelijk te verwijderen. Om snel de juiste bit bij de hand te hebben, zijn alle slots gemarkeerd met een grafische voorstelling die de overeenkomstige grootte aangeeft. Dankzij de draaibare riemclip kan de handige box gemakkelijk aan de riem worden bevestigd. Dit betekent dat alle schroevendraaierbits altijd bij de hand zijn wanneer schroeven met verschillende aandrijvingen worden gebruikt voor schroef- of demontagewerkzaamheden.

    Leveringsomvang:
  • 1 x 32 tlg. Bit-Box met magnetische bithouder

OPMERKING: De bitbox bevat 30 bits van de zes meest voorkomende schroefprofielen in verschillende maten, een vierkante adapter en een snelwissel-bithouder.

Overzicht van de meegeleverde gereedschapsbits

  • Kruiskop (Phillips®): 1x PH1, 2x PH2, 1x PH3
  • Kruiskop (Pozidriv®): 1x PZ1, 2x PZ2, 1x PZ3
  • Spleet: elk 1 x SL3, SL4, SL5, SL6
  • Binnenzeskant (Torx®): elk 1 x T10, T15, T20, T25, T27, T30, T40
  • Binnenzeskant (Torx-TR®): elk 1 x TH10, TH15, TH20, TH25, TH27, TH30, TH40
  • Binnenzeskant (Inbus®): elk 1 x HEX3, HEX4, HEX5, HEX6

OPMERKING: De merknamen tussen haakjes zijn de schroefprofielen waarvoor de bits kunnen worden gebruikt.

Betekenis van de kleurcodering van schroef-bits

Bits van hoge kwaliteit worden door de meeste bekende fabrikanten gemarkeerd met een gekleurde ring, zodat de gebruiker gemakkelijker het juiste bithulpstuk kan kiezen. De kleuren zijn echter niet gestandaardiseerd en kunnen van fabrikant tot fabrikant verschillen. Bij de ene fabrikant kan een schroevendraaierbit voor Phillips-schroeven gemarkeerd zijn met een blauwe ring, terwijl bij een andere fabrikant de blauw gekleurde ring juist voor Pozidriv-schroeven staat. Er zijn zelfs fabrikanten van hulpstukken voor bits die verschillende kleuren gebruiken voor hun bits in de set, ook al hebben ze dezelfde schroefaandrijving. Hier worden de gekleurde ringen gewoonlijk gebruikt om de bitmaat aan te geven. In ons geval zijn alle bits die geschikt zijn voor dezelfde schroefprofielen, ongeacht de grootte, gecodeerd met een uniforme kleurring, aangezien zij door sommige fabrikanten op dezelfde manier worden gebruikt.

Een oranje kleurring identificeert bits voor conventionele sleufschroeven

De vier sleufbits uit de set zijn alle voorzien van een gekleurde ring in oranje en zijn geschikt voor alle normale sleufschroeven, ongeacht of het draad- of houtschroeven zijn. Zelfs de vorm van de schroefkop doet er niet toe. Sleufschroeven behoren tot de eerste in serie geproduceerde schroeven die met een inbrengwerktuig konden worden vastgeschroefd en worden ook vandaag nog op tal van gebieden gebruikt.

Een roodgekleurde ring geeft bits voor kruiskopschroeven aan met Philips-aandrijving

Phillips schroeven zijn ontwikkeld in het begin van de jaren 1930 en danken hun naam aan de uitvinder Henry Phillips. Zij hadden het voordeel dat de inwendige aandrijving met kruissleuven voorkwam dat de schroevendraaier uit de voorheen gebruikelijke sleufschroeven zou glijden en een hoger draaimoment voor strakkere bevestigingen mogelijk maakte. De vier bits voor Phillips-schroeven in de bitset zijn gemarkeerd met een roodgekleurde ring. De meest voorkomende maat PH2 is tweemaal in de set opgenomen, omdat dit bit het meest wordt gebruikt voor kruiskopschroeven. Een zeer bekend voorbeeld zijn de zwarte gipsplaatschroeven, die gewoonlijk worden gebruikt met op het lichtnet werkende gipsplaatschroevendraaiers voor het bevestigen van gipsplaten..

Een blauwe kleurring identificeert bits voor kruiskopschroeven met Pozidriv-aandrijving

Samen met de Robertson-schroef met inwendige vierkantsaandrijving betekenden de kruiskopschroeven een revolutie in de schroefbevestiging. Met Pozidriv-schroeven kon het profiel nogmaals worden verbeterd in vergelijking met kruiskopschroeven, waardoor nog hogere aandraaimomenten haalbaar worden. Het grootste verschil tussen de aandrijvingen zit in de flanken van de schroevendraaierbit. Bij een Phillips bit lopen de flanken toe naar een punt, terwijl de flanken van een Pozidriv bit in een rechte lijn naar de punt lopen. Bovendien zijn tussen de flanken kleine driehoekige profielen geslepen, die de passing van de bit in het schroefprofiel verbeteren. Door het verschillende slijpen zijn Pozidriv en Phillips slechts in beperkte mate compatibel met elkaar, dit kan ervoor zorgen dat de verkeerde bit de schroefaandrijving zeer snel beschadigd kan worden. Pozidriv-schroeven zijn echter heel gemakkelijk te herkennen omdat ze, naast het profiel aan de binnenkant, een kruis van 45 graden hebben verschoven dat in zijn geheel aan een ster doet denken. Pozidriv-schroeven worden het meest gebruikt in de houtbewerking met schroeven met verzonken kop en zijn ideaal voor het aan elkaar schroeven van spaanplaat, zeefdrukplaten of houten profielen voor de onderbouw van wand- en gevelbekleding.

Een gele kleurring identificeert bits voor binnenzeskantschroeven met Torx-aandrijving

Voor Torx-schroeven is een overeenkomstig bit met een geel gekleurde ring nodig. Torx is een woordmerk dat is afgeleid van de Engelse term torque (draaimoment) en is in het gangbare gebruik ingeburgerd geraakt voor de eigenlijke standaardaanduiding hexagon socket. De zesvoudige vertanding van de aandrijving maakt een betere overbrenging van het draaimoment bij het schroeven mogelijk. Het risico dat de schroefaandrijving doordraaid, is aanzienlijk kleiner met Torx-schroeven. Bovendien hoeft bij dit bit geen druk op de punt te worden uitgeoefend, zoals het geval is bij kruisgleufbits. Torx wordt dus gekenmerkt door een zeer grote krachtoverbrenging met een zeer hoog draaimoment en is ideaal voor lange, dikke schroeven waarvoor bij het schroeven een grote kracht nodig is. Onze bitset bevat de geel gemarkeerde binnenzeskantbits in zeven maten van T10 tot T40.

Een donkerblauwe kleurring identificeert bits voor binnenzeskantschroeven met gat met Torx-TR-aandrijving

De donkerblauw gecodeerde inbusbits met gat zijn een speciale versie van de Torx bit. De zogenaamde Torx-TR bits hebben hetzelfde buitenprofiel, maar in het midden van de bit is een gat gefreesd, waarin de veiligheidspen kan worden aangebracht. De TR uit de aanduiding staat voor tamper resistant (manipulatiebestendig) en moet als veiligheidsvariant van de Torx-schroef voorkomen dat de Torx-gatschroeven met een gewone sleufschroevendraaier door de centrale pen kunnen worden losgedraaid. Dergelijke speciale schroeven worden gebruikt wanneer het loskomen van schroeven moet worden voorkomen en worden met name gebruikt in de apparaten- en installatiebouw. Oorspronkelijk alleen verkrijgbaar als speciaal gereedschap, maken inbusbits met gat tegenwoordig deel uit van elke hoogwaardige bitset voor de professionele gebruiker. De speciale bits zijn dus ook opgenomen in onze bitset in de zeven maten van T10 tot T40. Hoewel geperforeerde Torx-TR bits met gat zeker kunnen worden gebruikt voor het indraaien van conventionele Torx-schroeven, is dit andersom niet mogelijk, omdat de massief vervaardigde bit niet diep genoeg in het schroefprofiel kan worden gestoken om de schroef te draaien als gevolg van de gecentreerde pen van een Torx-TR schroef.

Een geeloranje kleurring identificeert bits voor binnenzeskantschroeven met inbusaandrijving

Iedereen die ooit meubels van een bekende Zweedse meubelzaak in elkaar heeft gezet, kent binnenzeskantschroeven. Het schroefprofiel, waarvan het fabricageproces al in 1910 werd gepatenteerd, werd ontwikkeld door William G. Allen. De bijbehorende inbussleutel wordt daarom in de Amerikaanse regio meestal inbussleutel of inbussleutel genoemd, net zoals de bits worden afgekort met een HEX. Een groot voordeel van dit type schroef is dat de schroefkop zeer klein kan zijn ten opzichte van de schroefaandrijving. Madeschroeven, zoals die worden gebruikt in onze afstandhouders worden ook vaak gebruikt. Bovendien worden dergelijke schroeven, die vaak inbusschroeven worden genoemd, vaak gebruikt wanneer frontale schroeven vanwege ruimtegebrek nauwelijks mogelijk zijn. Hier worden onze schroefbits minder vaak gebruikt en is in plaats daarvan de bekende inbussleutel vereist. Het wijdverbreide gebruik van inbusbouten in talloze gebieden, zoals tweewielige mechanica, voertuigconstructie of de reeds genoemde meubels, draagt ertoe bij dat de bits in geen enkele bitset mogen ontbreken.

ATTENTIE: Gebruik altijd de juiste bit die bij de schroef past. Verkeerde bits kunnen de schroefaandrijvingen of de bit beschadigen en onbruikbaar maken. Welk bit het juiste is, vindt u meestal in de artikelbeschrijving van de schroeffabrikant of bij het in ontvangst nemen van het doosje.

De vermelde merknamen Phillips®, Pozdriv®, Torx®, Torx®TR en Inbus® zijn beschermde woordemerken of woord-/beeldmerken van de bijbehorende merkeigenaar en dienen als voorbeeld van de bijhorende schroevendraaierbitaandrijving, zoals ze in de dagelijkse taal meestal genoemd worden.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-Bit-SETA
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691224719
MateriaalS2-staal
Gewicht0.2900
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.