HSS-G kegel- en verzinkboorset 90° (6-delig)

De 6-delige kegel- en verzinkboorset van HSS-staal in profielgeslepen uitvoering is geschikt voor het ontbramen en afschuinen van boorgaten en is ook perfect voor het verzinken van gaten voor verzonken schroeven in de maten M3 tot M10 volgens DIN 963 en 965.

✓ In metalen transportbox
✓ Voor verzonken schroeven volgens DIN 963
✓ Hoogwaardige HSS-staal
✓ Profielgeslepen uitvoering
✓ Zeer lange levensduur
✓ TOP kwaliteit

De HSS-G kegelverzinkboren zijn even geschikt voor metalen als voor kunststoffen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 39,90 / stuk
€ 39,90 / stuk
0,5000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 39,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,5000 kilo
Beschrijving

HSS-G kegel- en verzinkers als set in industriële cassette

Profielgeslepen uitvoeringen ✓ TOP kwaliteit ✓ In industriële cassette ✓

De hoogwaardige kegel- en afbraamverzinkboorset van Bohrcraft bestaat uit 6 afzonderlijke verzinkboren in verschillende diameters, beginnend bij 6,3mm tot 20,5mm, in een handige transportbox van robuust metaal. De verzinkboren met een verzinkhoek van 90 graden zijn gemaakt van duurzaam hogesnelheidsstaal (HSS-G). Voor maximale precisie zijn de snijkanten geprofileerd, zodat het afbramen of afschuinen van boorgaten zonder moeite kan worden uitgevoerd, zelfs bij harde materialen zoals de meeste metalen of brosse kunststoffen zoals acrylglas of plexiglas. Ook het verzinken van verzonken schroeven volgens DIN 963 of DIN 965 is met onze professionele verzinkset in een handomdraai gebeurd. De set bevat de meest gangbare maten voor schroefdraadbouten met verzonken kop in de maten M3 tot M10.

Alle verzinkboren hebben een verzonken hoek C 90 met een rechte hoek van 90 graden volgens DIN 335 en hebben elk drie zeer scherpe, profielgeslepen snijkanten met ruim bemeten groeven, die bramen netjes verwijderen en de warmteontwikkeling verminderen. De totale lengte en de puntdiameter variëren echter afhankelijk van de totale diameter van de respectievelijke verzinkboor. Gedetailleerde informatie over de technische afmetingen van de afzonderlijke verzinkboren vindt u in een aparte lijst hieronder. Vanwege de nauwkeurig geslepen snijkanten moet u voorzichtig zijn bij het verwijderen en vastklemmen van de verzinkboor om u niet te verwonden aan de snijranden.

De 6-delige set wordt geleverd in een praktische metalen industriële cassette. Dit betekent dat de verzinkboren altijd bij de hand zijn en voor of na gebruik weer veilig kunnen worden opgeborgen, waardoor schade aan de scherpe verzonken snijkanten tijdens het transport door rondvliegende boren en gereedschappen in de gereedschapskist effectief wordt voorkomen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-G Kegel- en ontbraamverzinkset 6 st. in industriële cassette

OPMERKING: Bewaar de verzinkboren altijd in de industriële cassette om beschadiging van de snijkanten tijdens het transport te voorkomen. Verzinkboren met oneffenheden op de snijkanten moeten niet meer worden gebruikt, omdat zij kunnen vastlopen, wat een nadelig effect kan hebben op het boorresultaat.

Technische data van onze HSS-G verzinkboren

 • Ø Verzinkboor: 6,3mm - 20,5mm
 • Ø Punt: 1,5mm - 3,5mm
 • Ø Schacht: 6,3mm - 20,5mm
 • Aantal snijkanten: 3
 • Norm: DIN 335
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Snelheidsstaal (HSS)
 • Verzinkhoek: 90°
 • Verzinking: M3 - M10 volgens DIN 963 en DIN 965
 • Snede: Profielgeslepen
 • Type: C 90°

Gebruik van kegel- en ontbraamverzinkboren van HSS-staal

Conische en ontbramende verzinkboren zijn geschikt voor het ontbramen van de randen van geboorde gaten in kunststof, hardhout en vele metalen. De verzinkboor wordt met een boorkop in een accuschroevendraaier of handgreep geklemd en verticaal op het boorgat geplaatst. Als de braam alleen uit het boorgat moet worden verwijderd, is meestal een kleine draaiing voldoende. Als het gat daarentegen moet worden afgeschuind, moet het gereedschap met de klok mee worden gedraaid en worden gebruikt totdat de afschuining de gewenste dikte heeft bereikt.

Om verzonken schroeven zo ver te kunnen indraaien dat de schroefkop gelijk ligt met het materiaaloppervlak, is het raadzaam te verzinken met een geschikte verzinkboor. Als geen verzinkboor wordt gebruikt, of als deze niet groot genoeg is, kan de verzonken schroef te diep worden ingedraaid en een scheur aan de rand van het gat veroorzaken. Dit komt vooral voor bij terrasplanken van hout of WPC, of ook bij kunststoffen met een hoge brosheidsgraad zoals acrylglas of hard PVC, waar een te hoog aandraaimoment kan leiden tot het breken van de plaat. Onze conische verzinkboren zijn ideaal voor verzonken schroeven met metrisch schroefdraad die volgens DIN 963 of DIN 965 zijn vervaardigd, omdat de diameter van de desbetreffende verzinkboor precies overeenkomt met de vereiste diameter voor een volledige, nauwkeurige verzinking van de desbetreffende verzonken schroef.

Om gelijkmatige ronde afschuiningen en verzinkingen van de gaten te verkrijgen, is het zeer belangrijk een zeer laag toerental te kiezen en geen druk uit te oefenen op de verzinking, anders kunnen de snijkanten vastlopen op de rand van het gat. Naarmate de hardheid of brosheid van het materiaal toeneemt, moet het toerental verder worden verlaagd om overmatige warmteontwikkeling tegen te gaan, die kan resulteren in het uitgloeien van de snijvlakken. Extra koeling met een boorpasta of snijolie kan ook de reeds zeer lange levensduur aanzienlijk verlengen. Extra koeling wordt in het bijzonder aanbevolen voor continu verzinken en harde metalen zoals ijzer, koper of niet-gelegeerd staal.

TIP: Dankzij het stap loze snijden van de verzinkboren kunnen de verzinkboren met grotere diameters zonder aarzelen worden gebruikt voor het verzinken van gaten voor verzonken schroeven met kleinere kopdiameters, in plaats van steeds de verzinkboor te moeten wisselen.

Afmetingen van de afzonderlijke verzinkboren in detail

 • Verzinkboor 6,3mm: Ø punt 1,5mm - Ø schacht 4,0mm - Totaallengte 45mm - M3 verzinking DIN 963 of 965
 • Verzinkboor 8,3mm: Ø punt 2,0mm - Ø schacht 5,0mm - Totaallengte 50mm - M4 verzinking DIN 963 of 965
 • Verzinkboor 10,4mm: Ø punt 2,5mm - Ø schacht 6,0mm - Totaallengte 50mm - M5 verzinking DIN 963 of 965
 • Verzinkboor 12,4mm: Ø punt 2,8mm - Ø schacht 8,0mm - Totaallengte 56mm - M6 verzinking DIN 963 of 965
 • Verzinkboor 16,5mm: Ø punt 3,2mm - Ø schacht 10,0mm - Totaallengte 60mm - M8 verzinking DIN 963 of 965
 • Verzinkboor 20,5mm: Ø punt 3,5mm - Ø schacht 10,0mm - Totaallengte 63mm - M10 verzinking DIN 963 of 965

Toepassingsvoorbeelden voor ontbramen en verzinken

Verzinkboren zijn perfect voor het ontbramen van gaten en worden daarom ook vaak ontbraamverzinkboren genoemd. Vooral bij het boren in metaal en kunststof ontstaat meestal een zeer fijne, scherpgerande braam aan de randen van het boorgat, maar met een ontbramende verzinkboor kan deze in een handomdraai worden verwijderd. Normaal gesproken is een enkele draai voldoende om de braam volledig te verwijderen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de drie scherpe snijkanten die in een hoek van 120 graden ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Indien het boorgat ook een kleine afschuining van 45 graden moet hebben, zijn verdere rotaties nodig, afhankelijk van de dikte van de afschuining, waarbij de snijkanten het materiaal gelijkmatig langs de randen van het boorgat verwijderen tot de gewenste diepte van de afschuining is bereikt.

In de meubelbouw worden kasten, schappen en tafels heel vaak met verzonken schroeven aan elkaar geschroefd om geen storende, uitstekende schroefkoppen op de zijdelen en planken te krijgen. Hoewel het bij massief hardhout nauwelijks mogelijk is om de schroefkop plat te verzinken zonder het boorgat te verzinken en de schroef bij de kop afbreekt, hebben vooral zachte houtsoorten zoals grenen of sparren de neiging om te barsten en afhankelijk van hoe dicht het gat bij de rand is van de plank kan dit ook resulteren in het splijten van het hout in de loop van de nerf. Door de boorgaten te verlagen, wordt het risico aanzienlijk verminderd, zodat een veilige schroefverbinding mogelijk is zonder uitstekende schroefkoppen, die later perfect kunnen worden verborgen met schroefkopafdekkingen van kunststof.

Een soortgelijk probleem doet zich voor bij het leggen van terrasplanken van massief hout of WPC (Wood Polymer Composite), mits deze rechtstreeks op de onderconstructie worden geschroefd en niet indirect via kleine afstandhouders op de onderconstructie worden gemonteerd. Ook hier speelt de hardheid van de vloer een beslissende rol en geeft informatie of een ontbrekende verzinking van een boorgat zal leiden tot het splijten van de planken of het afscheuren van de schroefkop. Voor tuinafscheidingen, houten bekledingen van gereedschapsschuren of carports die met houten planken moeten worden opgetrokken, geldt eveneens dat bij verzonken schroeven het vooraf afschuinen van het boorgat tot een optimaal resultaat leidt, hetgeen uiteindelijk ook een beter uiterlijk tot gevolg heeft.

Het vastschroeven van zware metalen platen met schroeven met verzonken kop heeft het doorslaggevende voordeel dat de platen in de verticale stand niet meer verschuiven ten gevolge van het hoge eigen gewicht, zoals het geval kan zijn bij cilindrische schroeven of platkopschroeven als de boorgaten niet precies zijn aangepast aan de diameter van de schroefdraad. Het verzinken van de verzonken kop in de verzinkboor creëert een extra houvast en zorgt er ook voor dat er geen storende schroefkoppen uitsteken. Zonder het gat eerst te verzinken, is het onmogelijk de schroef er diep genoeg in te draaien zonder dat de aandrijving van de schroefkop afscheurt of de schroefkop afbreekt. Bij het ontbramen, afschuinen en verzinken van gaten in metaal van welke soort dan ook, moet echter voorzichtig te werk worden gegaan met persoonlijke beschermingsmiddelen, aangezien de verwijderde metaalspanen zeer scherp kunnen zijn, waardoor een verhoogd risico op verwondingen ontstaat. Beschermende handschoenen en een geschikte veiligheidsbril worden daarom ten zeerste aanbevolen.

ATTENTIE: Verzinkboren mogen nooit worden gebruikt met geactiveerde slagboorfunctie, omdat anders de snijkanten van de verzinkboren beschadigd kunnen worden, waardoor ze in het ergste geval onbruikbaar worden.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerIK-KS6-HSSG
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691601084
MateriaalSnelstaal (HSS)
Boor maatNee
Ø Boring6,3mm - 20,5mm
Ø Shank4,0mm - 10mm
Opname SchachtCilindrische schacht
Totale lengtevarious
Spiraallengtevarious
Spiraal typeC 90°
Punthoek90°
Rotatie richtingRechtsdraaiend
Gewicht0.5000
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.