HSS-G tap-set M3 – M12 (15-delig)

De 15-delige HSS-G tap-set volgens DIN 352 in de praktische industriële cassette, inclusief traploze tappen met bijpassende kernboren van hoogwaardig HSS-staal voor ISO-binnendraad volgens DIN 13 voor de meest voorkomende schroefdraadmaten vanaf M3 naar M12.

✓ In industriële cassette
✓ Staploze HSS tappen
✓ Inclusief HSS-G Kerngatboren
✓ Profielgeslepen boren
✓ Zeer lange levensduur
✓ Uitstekend kwaliteit

De HSS-G tappen zijn perfect voor het snijden van schroefdraad in kunststoffen, metalen of hardhout.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 34,90 / stuk
€ 34,90 / stuk
0,6400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 34,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,6400 kilo
Beschrijving

HSS-G tap-set M3 - M12

Traploze tappen ✓ Incl. kerngatboren ✓ In industriële cassette ✓

De hoogwaardige Bohrcraft-snijtapset is verkrijgbaar in de handige industriële cassette en omvat niet alleen de traploze tappen, maar ook de bijpassende kerngattappen voor het snijden van metrische ISO binnendraad tot DIN 13 in de maten M3 tot M12. De duurzame HSS-G schroefdraadboren zijn, net als de bijpassende HSS-G kerngat spiraalboren, gemaakt van hoogwaardig gelegeerd snelstaal met een complexe profielslijping en hebben een enorme standtijd en hardingsbestendigheid. Aangezien de zeven tappen, evenals de zeven kerngatboren, met de grootste precisie zijn geslepen, worden zij gekenmerkt door een extreme scherpte. Daardoor wordt de vereiste aandrijfkracht bij het boren en snijden aanzienlijk verminderd, waardoor zelfs de bewerking van taaie kunststoffen zoals acrylglas of staal gemakkelijk wordt. De uitgebreide boorset wordt gecompleteerd door de verstelbare tapsleutel volgens DIN 1814, die bestaat uit een behuizing van corrosiebestendig spuitgegoten zink en speciaal geharde spanklauwen die zorgen voor een optimale grip van de verschillende tappen met vierkante schacht. Aangezien één hendel van de tapsleutel kan worden losgedraaid, kan hij op nauwe plaatsen worden gebruikt en kan hij in de cassette worden opgeborgen om ruimte te besparen.

De profielgeslepen HSS-G kerngat-spiraalboren volgens DIN 338 hebben normale spiralen met een type N-spiraaldraaiing, die zorgen voor een optimale spaanafvoer en een soepel boren van de kerngaten mogelijk maken. De punthoek van de precieze kerngatboor is 118°, waarna de boorpunt optimaal gecentreerd kan worden zonder in het materiaal te glijden. De absoluut krachtige HSS-G-tappen volgens DIN 352 hebben een afpelpunt van vorm B met een medium 4 - 5 schroefdraadpunt, wat de belasting van de snijkanten vermindert, vooral bij het bewerken van materialen met een hoge sterkte, en dus de toch al zeer hoge levensduur kan ook worden geoptimaliseerd. Dankzij de rechte groef worden de spanen bij het doorsnijden van gaten strak opgerold en in de snijrichting afgevoerd. Spaanstoringen en de daarmee samenhangende belemmering van het snijproces worden daardoor effectief voorkomen, waardoor een perfecte kwaliteit van de draadgaten wordt gegarandeerd.

De 15-delige set is overzichtelijk en gemakkelijk te vervoeren in een slijtvaste industriële koffer van robuust metaal. De 14 hoogwaardige boren en de solide tapsleutel zijn daardoor optimaal beschermd tegen stoten en kunnen heel gemakkelijk uit de precieze uitsparingen worden gehaald en weer teruggeplaatst. Omdat alle benodigde boren voor de schroefdraadmaten M3 tot M12 in de praktische cassette zitten, behoort het tijdrovende zoeken naar de juiste kernboor voor de gewenste schroefdraad tot het verleden.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-G Tap-Set 15st. in industriële cassette

OPMERKING: Als een boor schade vertoont aan de boorpunt of de boorspiraal, mag deze niet meer worden gebruikt, omdat dit een nadelig effect kan hebben op de kwaliteit van het gat of de schroefdraad.

Technische data van onze HSS-G schroefdraadboor

 • Type draad: Metrisch
 • Norm: DIN 352
 • Schroefdraadmaat: M3 - M12
 • Boor: Spiraalboor
 • Opname: Vierkantige schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Snelstaal (HSS)
 • Schilsnede: Vorm B, 4 - 5 gangen
 • Snede: Profielgeslepen
 • Spiraalgroef: recht, voor doorlopende gaten

Technische data van onze HSS-G kerngatboor

 • Ø Boring: 2,5mm - 10,2mm
 • Ø Schacht: 2,5mm - 10,2mm
 • Boor: Spiraalboor
 • Norm: DIN 338
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Snelheidsstaal (HSS)
 • Punthoek: 118°
 • Snede: Profielgesneden
 • Type: N (normale spiraalvormige draaiing)

Gebruik van de HSS-G tapboor-set

Voor het boren van een schroefdraad in een werkstuk van metaal of kunststof is een accuschroevendraaier of een boormachine met uitgeschakelde klopboorfunctie nodig om het kerngat te boren. In de eerste stap wordt de kernboor van de vereiste grootte in de boorhouder geklemd en wordt op de gewenste plaats een gat geboord. De kerngatboring van de tapenset moet altijd één maat kleiner zijn dan de gewenste schroefdraad. Zorg er bij het boren van het kerngat voor dat het gat absoluut verticaal in het werkstuk wordt geboord. Anders zal de schroefdraad ook krom zijn, waardoor het onmogelijk wordt de schroef met schroefdraad er recht in te draaien.

In de tweede stap wordt de traploze tap in de gewenste draadmaat in de tapmoersleutel geklemd. Dit bestaat uit twee afzonderlijke delen. Het linker handvat met de klembekken en een afzonderlijk rechter handvat dat in de lege zijde van de klembekken wordt geschroefd. Om de tap vast te klemmen, worden de klembekken zo ver geopend dat de vierkante schacht van de tap in de taphouder kan worden geschoven en weer vastgeschroefd. Steek vervolgens de punt van de tap verticaal in het boorgat en draai de tap langzaam en voorzichtig in het boorgat. Oefen geen hoge druk uit. Dankzij de nauwkeurige snijkanten in profielgeslepen uitvoering snijdt de rechtshandige tap bij elke omwenteling dieper en dieper in het boorgat tot de gewenste diepte is bereikt. In plaats van de schroefdraad met de hand in te draaien met de tapsleutel, kan de tap ook in een accuschroevendraaier worden geklemd, maar hier moet met een enorm verlaagd toerental worden gewerkt, zodat het tappen zonder scheuren of vastlopen kan worden uitgevoerd.

De beste resultaten kunnen worden bereikt door na elke draaiing met de klok mee een kwartslag tegen de klok in te draaien om de spaan los te maken en door de grote groeven af te voeren. Nadat het proces is voltooid, moet de gladheid van de schroefdraad altijd worden gecontroleerd met een schroef voordat het gereedschap weer wordt gedemonteerd en in de praktische industriële cassette wordt opgeborgen.

TIP: Dankzij de traploze schroefdraadboren kan het boren uit de vrije hand zonder problemen worden uitgevoerd, maar het gebruik van een standaardboormachine kan bijdragen aan een preciezere, rechte binnendraad, zodat de schroeven recht in de draad kunnen worden geschroefd.

Overzicht van de benodigde boren voor de betreffende schroefdraadmaten

 • ISO-binnendraad M3: Kerngatboor 2,5mm - Schroefdraadboor M3
 • ISO-binnendraad M4: Kerngatboor 3,3mm - Schroefdraadboor M4
 • ISO-binnendraad M5: Kerngatboor 4,2mm - Schroefdraadboor M5
 • ISO-binnendraad M6: Kerngatboor 5,0mm - Schroefdraadboor M6
 • ISO-binnendraad M8: Kerngatboor 6,8mm - Schroefdraadboor M8
 • ISO-binnendraad M10: Kerngatboor 8,5mm - Schroefdraadboor M10
 • ISO-binnendraad M12: Kerngatboor 10,2mm - Schroefdraadboor M12

Toepassingsvoorbeelden voor schroefdraadboren

Typische voorbeelden van draadsnijden zijn schroefverbindingen die gemaakt moeten worden met draadschroeven, waarbij bevestiging met een moer niet mogelijk of gewenst is. Onze balkonschroeven met M5 schroefdraad kunnen ook gebruikt worden om platen op een metalen onderconstructie te schroeven waarbij de schroef aan de achterzijde van de onderconstructie niet met de bijbehorende dopmoer kan worden vastgezet door de onderconstructie te voorzien van een M5 draadgat op de bevestigingspunten. Een soortgelijke procedure kan worden gevolgd bij het monteren van balkonomheiningen, waarbij de bekledingsplaten direct op de balkonreling worden geschroefd. Daarnaast zijn de schroefdraadboren ook perfect wanneer draadstangen direct in een schroefdraad van een stalen of kunststof constructie moeten worden geschroefd als montagemateriaal of om ruimte te winnen. Afhankelijk van het draagvermogen en de diameter van de draadstangen of draadschroeven bevat onze praktische set de juiste tap van maat M3 tot maat M12 met de bijbehorende kerngatboor.

De HSS stalen tappen kunnen ook gebruikt worden om kunststof platen op een onderconstructie of direct op elkaar te schroeven. Vooral voor de productie van containers en deksels is het rechtstreeks in de kunststof schroeven met draadschroeven een populair alternatief voor het lijmen of lassen met een lasdraad, omdat schroefverbindingen het beslissende voordeel hebben dat ze naar believen kunnen worden losgemaakt en weer vastgeschroefd. Het nadeel van schroeven in tegenstelling tot lijmen of lassen is echter de lekkage bij de aansluitingen van de platen, waardoor schroeven bij vloeistofhouders zonder verdere afdichting minder aan de orde is. Voor machinebehuizingen in de fabrieksbouw, waar vaak slagvaste ABS-platen of chemicaliënbestendige PE-platen worden gebruikt, wordt de schroefdraad in de onderconstructie gesneden, zodat de platen vervolgens veilig en stevig kunnen worden geïnstalleerd met de juiste draadschroeven.

Onze boren in de één-snijtap set zijn allemaal gemaakt van een hoogwaardige snelheidsstaal en zijn geprofileerd voor meer precisie. Hierdoor is de set niet alleen geschikt voor het tappen in onze kunststofplaten, maar kan hij ook worden gebruikt voor metalen zoals aluminium, messing, ijzer of staal, om de werkstukken later met schroefdraadbouten vast te schroeven. Vooral de draadmaten M8, M10 of zelfs M12 worden vaak gebruikt in de metaalverwerking, bijvoorbeeld om stalen balken aan tussenbalken te schroeven met behulp van schroeven met massieve schroefdraad. Indien schroefdraad met dergelijke afmetingen wordt geboord, is het raadzaam het kerngat voor te boren met een conventionele metaalboor met een kleinere diameter om de kerngatboor enigszins te beschermen. In onze onlineshop bieden wij geschikte boren en boren-sets aan tegen voordelige prijzen. Een snijolie of een koelboorpasta kan ook een positief effect hebben op de levensduur. Vooral bij veelvuldig gebruik in harde metalen kan het koelen van de boorkern, evenals de tap, de levensduur aanzienlijk verlengen.

ATTENTIE: Bij gereedschappen met slagboorfunctie moet er dringend voor worden gezorgd dat de slagfunctie is uitgeschakeld, zodat de kernboor en de schroefdraadboor door de hamerslag wordt beschadigd.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerIK-EGB15-HSSG
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691219562
MateriaalSnelstaal (HSS)
Boor maatNee
Ø BoringM3 - M12
Ø Shank2,5mm - 10,2mm
Opname SchachtCilindrische schacht
Totale lengtevarious
Spiraallengtevarious
Spiraal typeN (normale spiraalvormige draai)
Punthoek118°
Rotatie richtingRechtsdraaiend
Gewicht0.6400
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.