HSS-G boor set 1,0mm – 10,0mm (19-delig)

De 19-delige spiraalboorset DIN 338 HSS-G in Ø 1,0 mm - 10 mm met stappen van 0,5 mm in geslepen uitvoering biedt de juiste boor voor de meest uiteenlopende projecten. De hoogwaardige industriële cassette van robuust metaal zorgt voor een gesorteerde en overzichtelijke opslag, zodat de benodigde boor altijd bij de hand is.

✓ In industriële cassette
✓ 19 boor van 1,0mm - 10,0mm
✓ In stappen van 0,5mm
✓ Geslepen uitvoering
✓ Zelfcentrerend
✓ TOP kwaliteit

De HSS-G boren met kruispunt zijn geschikt voor het boren van kunststof, staal, gietijzer, aluminium en vele andere metalen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 22,90 / stuk
€ 22,90 / stuk
0,7150 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 22,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,7150 kilo
Beschrijving

HSS-G boor-set Ø 1,0mm - 10,0mm in een praktische industriële cassette

Profielgeslepen kwaliteit ✓ Voor kunststof & metaal ✓ TOP kwaliteit ✓

Met de Bohrcraft Profi-spiraalboor set in de praktische industriële cassette heb je altijd de boor die je nodig hebt binnen handbereik. De hoogwaardige borenset bestaat uit 19 extreem duurzame HSS-G spiraalboren in verschillende diktes van 1,0mm tot 10,0mm, met tussenmaten in stappen van 0,5mm. De HSS-G-boren zijn allemaal gemaakt van hoogwaardig gelegeerd high-performance-snelstaal met een uitgebreide profielslijping. De snijkanten, groeven en boorpunten zijn met de hoogste precisie geslepen, wat betekent dat ze extreem scherp zijn. Dankzij de dwars-afschuining snijden de boren in het midden van de boorpunt en hebben zo zelfcentrerende eigenschappen die de inspanning aanzienlijk verminderen en ook probleemloos uit de vrije hand boren zonder wegglijden mogelijk maken. De Bohrcraft HSS-G boren zijn ideaal voor het nauwkeurig boren van onze kunststof- en composietplaten.

De negentien nauwkeurige HSS-G-boren zijn verzameld in een slijtvaste industriële cassette van stevig metaal. Hierdoor zijn ze altijd overzichtelijk gerangschikt en beschermd tegen stoten. Bovendien kunnen de boren eenvoudig uit de uitsparingen worden gepakt zonder het risico zich te verwonden aan de extreem scherpe randen. De handige cassette heeft afmetingen van ca. 15,0 x 11,0 x 3,5cm en kan daardoor gemakkelijk vervoerd of opgeborgen worden in een gereedschapskoffer.

De profielgeslepen HSS-G boren volgens DIN 338 hebben normale spiralen met een type N spiraaltwist en een punthoek van 118°, wat ervoor zorgt dat de boorpunt optimaal in het materiaal gecentreerd is. Afhankelijk van de diameter hebben de boren verschillende lengtes, maar de bruikbare lengtes van de boorspiralen maken het verwerken van materialen met grotere diktes tot enkele centimeters mogelijk. Door de cilindrische schachtopname, waarvan de diameter altijd overeenkomt met de betreffende boorspiraal, kunnen de HSS-G-boren worden gebruikt met standaard accuboormachines, boormachines en kolomboormachines.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-G Spiraal-boor 1,0mm - 10,0mm 19delig in industriecassette

OPMERKING: Als de punten of spiralen van de HSS-G-boor beschadigd zijn, mogen deze niet meer worden gebruikt, omdat dit kan leiden tot een verminderde kwaliteit van de boringen. Om beschadigde boren te vervangen, vindt u in onze onlineshopHSS-G boren in vele uitvoeringen verkrijgbaar tegen zeer lage prijzen.

Technische dat van onze HSS-boor

 • Ø Boring: 1,0mm - 10,0mm
 • Ø Schacht: 1,0mm - 10,0mm
 • Boor: Spiraalboor
 • Norm: DIN 338
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Sneheidsstaal (HSS)
 • Punthoek: 118°
 • Snede: Gekruiste snede
 • Type: N (normale spiraalvormige draai)

Toepassingsvoorbeelden voor de 19-delige HSS-boor set in Ø 1,0mm - 10,0mm

Met de 19-delige HSS-G boren set zijn er ook talloze toepassingsmogelijkheden door de grote keuze aan boren met diameters van 1mm tot 10mm in stappen van 0,5mm. De zeer filigrane boren met diameters tussen 1mm en 3mm zijn bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor het vervaardigen van sieraden uit edele metalen of roestvrij staal. Zij kunnen worden gebruikt voor de fijnste boringen, onder meer voor oogjes in juwelenhangers of voor het zetten van kleine edelstenen. Bij de zeer kwetsbare boortjes moet er echter op worden gelet dat tijdens het boren geen grote druk op de boorpunt wordt uitgeoefend, omdat zij door de kleine diameter de neiging kunnen hebben te breken als de druk te groot is of als het gekanteld is. Mocht er een breuk optreden kan bijvoorbeeld de 3mm HSS-G spiraalboor afzonderlijk worden gekocht in onze onlineshop.

De boren met een diameter tussen 3mm en 5mm zijn ideaal voor het boren van onze optische aluminium profielen om ze op de bijbehorende platen te schroeven als een schone randafdekking. Deze diameters zijn ook ideaal voor het voorboren van metaal, kunststof of hout. HSS-boren met een diameter van 5mm tot 8mm zijn daarentegen uiterst geschikt voor de meubelbouw. Onder andere voor het boren van onze acrylglasplaten, om ze met schroeven aan elkaar te verbinden voor de bouw van moderne vitrines in industriële stijl of om deurscharnieren te bevestigen. De harde en broze kunststofplaten van PMMA (acrylglas) kunnen zeer goed worden bewerkt met de hoogwaardige HSS-G boren, maar er moet op worden gelet dat het toerental en de druk op de boor zeer laag worden gehouden om te voorkomen dat de boorgaten uitbreken of dat de plaat breekt.

De sterkere HSS-G-draaiboren, met diameters tussen 8mm en 10mm, zijn uitstekend geschikt voor het boren van stalen liggers van ongelegeerd constructiestaal of gereedschapsstaal, bijvoorbeeld om ze in industriële hallen te monteren. Ook hier moet de snelheid worden aangepast en kan een koelvloeistof worden gebruikt. Voor het boren in gelegeerde staalsoorten wordt het gebruik van de HSS-E-draaiboorset aanbevolen, die ook in de praktische industriële cassette verkrijgbaar is. De kobalt-gelegeerde HSS-E spiraalboren zijn harder dan de HSS-G boren en hebben een zeer hoge warmhardheid en een enorme levensduur.

De profielgeslepen HSS-G spiraalboren worden voornamelijk gebruikt voor het boren van metalen en zijn daarom perfect voor het boren in staal, ijzer, gietijzer, aluminium, messing en ook edele metalen zoals goud en zilver. Bij toenemende materiaalhardheid en boormaat moet ervoor worden gezorgd dat het toerental dienovereenkomstig wordt verlaagd. Dit voorkomt dat de boor gaat gloeien en in het ergste geval breekt. Bij hogere materiaaldiktes of harde materialen kan koeling met smeermiddel, snijolie of boorpasta helpen de toch al zeer lange levensduur te optimaliseren.

ATTENTIE: Als u een boormachine met klopboorfunctie gebruikt, moet u ervoor zorgen dat deze is uitgeschakeld om beschadigingen te voorkomen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerIK-MG10-HSSG
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691170801
MateriaalSnelstaal (HSS)
Boor maatNee
Ø Boring1,0mm - 10,0mm
Ø Shank1,0mm - 10,0mm
Opname SchachtCilindrische schacht
Totale lengtevarious
Spiraallengtevarious
Spiraal typeN (normale spiraalvormige draai)
Punthoek118°
Rotatie richtingRechtsdraaiend
Gewicht0.7150
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.