Snelle ontbramer met 360° mes

Onze handige snelontbramer met roterend HSS mes is perfect voor het bewerken van kanten en maakt het moeiteloos verwijderen van fijne bramen die ontstaan bij het snijden van kunststofplaten mogelijk.

✓ Roterend mes
✓ Lemmet gemaakt van duurzaam HSS-staal
✓ Eenvoudig te hanteren
✓ Ook ideaal voor boringen
✓ Uitstekende krwaliteit

Dankzij het scherpe 360 graden blad perfect voor het ontbramen van kunststoffen en vele metalen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 7,90 / stuk
€ 7,90 / stuk
0,0230 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 7,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0230 kilo
Beschrijving

Snelle ontbramer voor eenvoudig ontbramen van randen

Scherpe 360° mes ✓ Eenvoudig te hanteren ✓ Ideaal voor kunststofplaten ✓

Onze voordelige snel ontbramer met roterend blad is perfect voor het snel ontbramen van onze kunststofplaat sneden. Het hoogwaardige lemmet van HSS-staal is aan beide zijden geslepen en glijdt moeiteloos langs de randen. Handontbramingsgereedschappen zijn niet alleen ideaal voor rechte of gebogen randen, maar kunnen dankzij de dunne snijkant ook worden gebruikt voor het ontbramen van gaten. Dankzij het roterende blad, dat onder een hoek van 360° kan worden gedraaid, wordt altijd de juiste invalshoek ingesteld wanneer het gereedschap langs de te ontbramen rand wordt getrokken. Het handige hulpmiddel is dus ook geschikt voor onervaren en zeer gemakkelijk te gebruiken.

De snelontbramer, die qua formaat en ontwerp sterk lijkt op een balpen, is voorzien van een clip. Zo heb je altijd het handige gereedschap bij de hand om kunststof sneden direct na het zagen te ontbramen.

Als vakhandelaar voor kunststofplaten op maat gesneden is de snel ontbramer voor ons een onmisbaar gereedschap om snel en eenvoudig kanten te ontbramen. Dankzij het scherpe HSS mes kan de ontbraamschijf zonder aarzeling worden gebruikt voor bijna al onze kunststoffen die wij in onze onlineshop aanbieden. Wij gebruiken dit handige gereedschap vaak voor sneden van polyethyleen, polypropyleen, PVC of ABS. HPL of polycarbonaat kunnen ook met het ontbraamgereedschap worden bewerkt. Veel kunststoffen die niet tot ons standaardassortiment behoren en alleen op aanvraag leverbaar zijn, kunnen ook gebruikt worden voor randbewerking. Hiertoe behoren bijvoorbeeld ABS/TPU, POM, polyamide en vele andere. Ook metalen met een lage dichtheid, zoals aluminium, koper of messing, evenals edele metalen zoals goud en zilver, kunnen met de hoogwaardige snelontbramer in een handomdraai van scherpe zaagkanten worden ontdaan.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Snelle ontbramer met 360° mes en clip

OPMERKING: Het roterende HSS lemmet van de snelontbramer kan niet worden vervangen.

Technische data van de snelontbramer voor kunststofplaten

 • Materiaal schacht: Aluminium
 • Materiaal mes: HSS-staal
 • Lengte totaal: 140mm
 • Lengte mes: 20mm (10mm effectief)
 • Vorm mes: gebogen

Toepassingsvoorbeelden voor de snel ontbramer met 360° lemmet

Het ontbramen van snijkanten met de snelontbramer is zeer eenvoudig en kan ook door minder ervaren gebruikers probleemloos worden uitgevoerd. Het mes wordt aan het einde van de snede geplaatst en met een constante snelheid langs de snijkant geleid. Daarbij mag geen druk op het gereedschap worden uitgeoefend om kantelen van het mes te voorkomen. Dit is vooral belangrijk voor kunststoffen met een lagere dichtheid, zoals polyethyleen of polypropyleen. In het geval van hoeksnedes is het gemakkelijker als het gereedschap een paar centimeter van de hoek wordt geplaatst in plaats van te proberen het gereedschap over de rand van de hoek te trekken. Er blijft weliswaar een klein beetje achter op het eerste stuk, maar dit kan zeer snel worden verwijderd door de snelle ontbramer in tegengestelde richting opnieuw aan te brengen. Voor zeer lange snijkanten die niet in één beweging kunnen worden afgebraamd, kan het gereedschap het gewenste effect bereiken door in kleine delen opnieuw aan te brengen en te verwijderen. Deze procedure is ook de gemakkelijkste manier om de kleine graad weg te werken bij gefreesde onderdelen of zaagsneden met grote radii.

Het ontbramen van gaten vereist een beetje handigheid, maar gaat net zo snel als bij rechte sneden. Het mes wordt verticaal in het boorgat gestoken totdat de rand van het boorgat ongeveer de helft van de gebogen snijrand heeft bereikt. De beste resultaten kunnen worden bereikt als de snelontbramer enigszins schuin wordt gehouden. Dit wordt gevolgd door een lichte, cirkelvormige handbeweging. Ook hier moet ervoor worden gezorgd dat er geen onevenredige druk op het gereedschap wordt uitgeoefend, want hoe kleiner de boorgatradius, hoe sneller het scherpe mes kan kantelen, wat een negatief effect heeft op de rondheid van het gat.

Voor snijranden met een sterkere graad, of als het breken van de rand nog niet het gewenste effect heeft bereikt, kan dit proces zo vaak als nodig worden herhaald tot het resultaat bevredigend is.

TIP: Door het herhaaldelijk verwijderen van de randen, dankzij het gebogen blad, kunnen zachte, afgeronde snijkanten worden verkregen, die veel verder gaan dan normaal afbramen.

 • De snelontbramer stelt altijd de perfecte aanvalshoek in dankzij het roterende mes
 • Het scherpe lemmet van HSS-staal is ideaal voor kunststoffen, maar ook geschikt voor zachte metalen
 • Het filigrane lemmet is perfect voor het gemakkelijk afbramen van gaten, kleine radii of uitsparingen
 • Dankzij het compacte ontwerp met praktische clip is de ronde ontbraamschijf altijd bij de hand wanneer hij nodig is
 • Het aan beide zijden geslepen mes glijdt moeiteloos langs de randen en verwijdert netjes de graden

Bij brosse kunststoffen zoals acrylglas is ontbramen met een snelontbramer wat lastiger, omdat door de harde oppervlakken het gereedschap veel sneller kan kantelen dan bij zachtere kunststoffen. Met een beetje oefening kunnen de randen echter zelfs in dergelijke gevallen worden gebroken. Als alternatief kunnen broze kunststoffen worden gebruikt met een profielschraper met een stevig, recht mes, waardoor het verwijderen van de rand veel gemakkelijker wordt. Bij zeer harde HPL platen daarentegen kan de ronde ontbramer zonder problemen worden gebruikt, maar door het zeer harde oppervlak kan het nodig zijn om meerdere malen langs de randen te gaan totdat de slijpsel volledig is verwijderd. Bovendien kan het mes bij een dergelijk robuust materiaal veel sneller slijten. Daarom wordt het ontbramen meestal uitgevoerd door randbewerking met een CNC-freesmachine en speciale freesboren.

ATTENTIE: Om verwondingen te voorkomen, moet het te ontbramen werkstuk altijd op voldoende afstand van de rand worden gehouden.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-SEG-360F
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691259292
MateriaalAluminium
Gewicht0.0230
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.