Profielschraper 63mm

Onze profiel-schraper in professioneel vakmanschap heeft een recht blad met een breedte van 63mm en is daarom zowel geschikt voor het snel ontbramen van randen als voor het gladmaken van ruw gezaagde snijkanten van kunststofplaat snedes.

✓ Verwisselbaar mes
✓ Mes in rechte uitvoering
✓ Ergonomisch handvat van hardhout
✓ Professionele vakman kwaliteit
✓ Made in Germany

Het brede metalen mes is geschikt voor kunststoffen en vele metalen en kan indien nodig worden vervangen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 14,16 / stuk
€ 14,16 / stuk
0,1150 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 14,16 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,1150 kilo
Beschrijving

63mm profielschraper met verwisselbaar stalen mes

Recht, breed mes ✓ Hardhout-handvat ✓ Made in Germany ✓

Met de Techno Professional profielschraper, 63mm breed, bieden wij een zeer handig gereedschap aan dat zich kenmerkt door een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. Van de randbewerking van kunststoffen, zoals het ontbramen of gladmaken van ruw gezaagde snede, tot het verwijderen van verf, tapijtlijm of hardnekkig vuil zoals tegellijm, het robuuste handgereedschap kan verstandig worden gebruikt in alle denkbare gebieden van vakmanschap. De uitstekende kwaliteit van de in Duitsland gemaakte profielschraper overtuigt door zijn eenvoudige bediening en maximale levensduur. De ergonomische handgreep van gelakt hardhout ligt comfortabel in de hand en maakt een comfortabele en nauwkeurige geleiding van het brede stalen mes mogelijk, dat indien nodig kan worden vervangen.

Uit eigen ervaring is de bredere profielschraper onmisbaar in onze productie, daarom kunnen we deze met een gerust geweten ook in de online shop aanbieden. Het gereedschap wordt, net als de kleinere met een breedte van 35mm, voornamelijk gebruikt voor het ontbramen van onze gefreesde onderdelen. Omdat we gespecialiseerd zijn in de bewerking van kunststofplaten, die we op verzoek van de klant op maat snijden, laseren of frezen in individuele vormen, gebruiken we voor alle kunststoffen het ontbraamgereedschap dat we in de onlineshop aanbieden. Daarnaast zijn vele andere kunststoffen zoals ABS/TPU, PEEK, POM of polyamide op aanvraag leverbaar. Uiteraard kunnen deze kunststoffen ook uitstekend worden afgepeld met de profielschraper om de fijne braam te verwijderen. Zelfs bij onze alu composietplaten, evenals voor vele andere metalen, kan de schraper zonder aarzeling worden gebruikt. Naarmate de hardheid van de metaallegering echter toeneemt, kan voortijdige slijtage van het harde mes niet worden uitgesloten.

OPMERKING: Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld het verwijderen van sterke bramen van gelegeerd staal, kunnen er inkepingen op het mes ontstaan. In dit geval moet het mes worden vervangen om altijd de beste resultaten te bereiken zonder krassen bij verder gebruik.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Profiel-schraper met 63mm verwisselbaar mes

OPMERKING: Het mes van de schraper is vervangbaar. Reservemessen voor de 63mm profielschraper, zijn verkrijgbaar in onze onlineshop tegen goedkope prijzen vanaf één stuk.

Technische data van de 63mm profiel-schraper voor kunststofplaten

 • Materiaal schacht: Hardhout
 • Materiaal mes: Staal
 • Lengte totaal ca. 135mm
 • Breedte mes: 63mm
 • Vorm mes: recht

Toepassingshints voor de 63mm brede profielschraper

Terwijl de profielschraper met een breedte van 35mm ideaal is voor het gladmaken van de randen van kunststofplaten tot ongeveer 30mm, kan de brede 63mm schraper worden gebruikt voor dikkere platen tot een dikte van ongeveer 60mm om ze gelijkmatig af te pellen zonder ze opnieuw moeten bevestigen. Dit is een gangbare praktijk om snijranden die door machinale bewerking zijn ontstaan, waterpas te maken. Met name bij het zagen van kunststoffen ontstaan meestal zeer fijne groeven, die worden veroorzaakt door de vertanding van het zaagblad en ertoe bijdragen dat de snede niet perfect egaal lijkt. Om de ruw gezaagde rand glad te strijken, wordt het mes volledig op de snijrand geplaatst en met lichte druk naar beneden bewogen. De profielschraper wordt met een constante snelheid in de richting van het handvat getrokken, waarbij een zeer klein deel van het oppervlak wordt verwijderd.

TIP: Als de schraper meerdere keren over een ruw gezaagde snijkant wordt getrokken, kan het resultaat zodanig worden geoptimaliseerd dat een bijna perfect, glad oppervlak ontstaat.

Ook al lijkt een breedte van 63mm misschien wat te groot, de bredere van onze twee profielschrapers kan ook zonder aarzelen worden gebruikt voor het ontbramen van kunststofplaten. Net als bij het gladmaken van het ruwe snijvlak, wordt het mes op de rand geplaatst en voorzichtig langs de snijrand geleid zonder overmatige druk. De hoek met de rand bepaalt de zeer kleine afschuining die optreedt tijdens het ontbramen en kan worden versterkt door herhaaldelijk te bewegen. Door de hoek te variëren, kan een afgeronde rand worden gecreëerd, die echter veel efficiënter kan worden gerealiseerd in slechts één werkstap met onze ronde ontbramer.

Profielschrapers worden binnen ons bedrijf bijna uitsluitend gebruikt voor de kantbewerking van zaagbladen en gefreesde onderdelen. Desalniettemin wordt het gereedschap gekenmerkt door een groot aantal andere mogelijke toepassingen. De schraper is ideaal voor het losmaken van verflagen, behangpapier, vloerbedekking of stickers op gladde, egale ondergronden. Dankzij het brede contactoppervlak is er geen risico op beschadiging, zelfs niet op gevoelige oppervlakken, zolang er geen overmatige druk wordt uitgeoefend of het mes wordt gekanteld. De profielschraper is ook zeer geschikt voor het egaliseren van kunststof lasnaden, evenals voor het voorbereiden van de oppervlakken voorafgaand aan het lasproces, waarbij eventuele Oxide-lagen worden verwijderd.

 • Het brede blad van de profielschraper is perfect voor het gladmaken van het oppervlak van snijkanten tot ongeveer 60mm dikte
 • Het stalen blad is robuust en kan daarom ook worden gebruikt voor het verwijderen van bramen van vele metalen
 • Met het grote contactoppervlak kunnen verven, lakken en stickers worden verwijderd zonder oppervlakken te beschadigen
 • De ergonomisch gevormde handgreep van hardhout wordt gekenmerkt door een enorme levensduur met goede grip
 • Bij het lassen van kunststoffen is een profielschraper handig om de OXIDE-laag voor het lasproces te verwijderen

Naast de profielschraper met een bladbreedte van 63mm hebben we ook een kleinere, hanteerbare profielschraper in 35mm. Voor het ontbramen van gaten of het afronden van randen gebruiken we de zo genoemde Snelle ontbramer in penvorm een ander handig gereedschap in onze onlineshop. Dankzij het 360 graden draaibare mes van hoogwaardig HSS-staal kan het afronden van randen met gelijktijdig ontbramen zeer eenvoudig worden uitgevoerd, zelfs bij filigrane randen, smalle radii of kleine uitsparingen.

ATTENTIE: Hoewel het mes van de profielschraper niet is geslepen, moet u voorzichtig zijn bij het gebruik van het gereedschap om verwondingen te voorkomen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTF-126063
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4015878502460
MateriaalHardhout / Staal
Gewicht0.1150
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten