Profielschraper 35mm

Onze handige profielschraper met recht blad in 35 mm breedte is perfect voor het gladmaken van zaagkanten van onze kunststofplaten en is evenzeer geschikt voor het ontbramen van snedes.

✓ Vlak, recht mes
✓ Mes van staal verwisselbaar
✓ Robuust hardhouten handvat
✓ Ergonomisch ontwerp
✓ Made in Germany

Het robuuste, duurzame metalen blad is vervangbaar en geschikt voor kunststoffen en vele metalen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 11,78 / stuk
€ 11,78 / stuk
0,0650 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 11,78 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0650 kilo
Beschrijving

35mm Profiel-schraper met duurzaam verwisselbaarmes

Scherp, recht mes ✓ Ergonomische hantering ✓ Perfect voor het ontbramen van randen ✓

Met de handige profielschraper van Techno Professional met een mes van 35mm worden snijranden van kunststofplaten in een handomdraai ontbraamd. Het handgereedschap is niet alleen geschikt voor het verwijderen van de fijne bramen die ontstaan bij het zagen van kunststof platen, maar kan door het rechte blad ook zeer goed worden gebruikt voor het egaliseren van de veelal ruwe zaagrand. Het massieve stalen lemmet is extreem hard. Dit betekent dat het gereedschap niet alleen gebruikt kan worden met minder harde kunststoffen zoals polyethyleen, ABS of PVC, maar ook geschikt is voor onze HPL of alu composietplaten. Bovendien kunnen vele metalen van bramen worden ontdaan. Vooral metaallegeringen met een lage hardheid, zoals aluminium, messing, koper of ongelegeerd ijzer, kunnen met de profiel-schraper zeer goed worden bewerkt. Dankzij het vervangbare blad van het prijswaardig gereedschap kan het vele jaren worden gebruikt, zelfs bij intensief gebruik.

OPMERKING: Mocht het mes beschadigd zij, bijvoorbeeld door kleine inkepingen, moet het onmiddellijk worden vervangen, omdat alleen op die manier een hoge kwaliteit van afbramen en gladmaken van de snijkanten kan worden gegarandeerd zonder krassen of kerven bij het verwijderen.

De profiel-schraper werd oorspronkelijk uitsluitend voor eigen gebruik aangeschaft, om indien nodig onze kunststofplaten en gefreesde onderdelen te ontbramen. Het gereedschap heeft bewezen zeer duurzaam en nuttig te zijn, zodat wij het ook in onze onlineshop aanbieden. U profiteert niet alleen van onze jarenlange ervaring met de zeer hoge kwaliteit van de schraper, maar u heeft ook altijd een geschikt gereedschap bij de hand wanneer optimalisering van zaagranden vereist is. Vooral als de verwerking van de kunststofplaten zelf wordt gedaan en niet al in nauwkeurig op maat gesneden vorm is besteld, is het veelzijdige gereedschap een goedkoop en bijna onmisbaar gereedschap.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Profiel-Schraper met 35mm verwisselbaar mes

OPMERKING: Het hoogwaardige mes van de profielschraper kan indien nodig worden vervangen.

Technische data van de 35mm profiel-schraper voor kunststofplaten

 • Materiaal schacht: Hardhout
 • Materiaal mes: Staal
 • Lengte totaal: ca. 126mm
 • Breedte mes: 35mm
 • Vorm mes: Recht

Toepassing hints voor de profiel-schraper met 35mm mes

Bij het zagen van kunststofplaten met een zaag of frees ontstaan meestal aan één zijde fijne bramen, die met de profielschraper heel eenvoudig kunnen worden verwijderd. Het gereedschap wordt onder een vlakke hoek langs de snijkant getrokken. Het harde, rechte metalen mes verwijdert moeiteloos de fijne braam. Ontbramen werkt ook probleemloos bij gefreesde kunststof onderdelen, ook als de contour niet recht is maar in een buitenradius gesneden is. Door zijn grootte is de ontbramer echter slechts gedeeltelijk geschikt voor kleinere binnenradii, kleine gaten of binnenhoeken met scherpe hoeken. Grotere uitsparingen zijn daarentegen geen probleem, zodat de braam ook in dergelijke gevallen heel eenvoudig kan worden verwijderd.

Spaanverwijderende bewerkingstechnieken, zoals zagen, laten normaalgesproken een zaagruwe snijrand achter. Dit is aanzienlijk minder bij het frezen met een CNC-frees, maar ook hier kan de gefreesde rand er soms wat ruw uitzien. Met de profielschraper kan het enigszins ruwe oppervlak van de randen aanzienlijk worden gladgestreken door het mes over het gehele oppervlak van de snijkant te plaatsen en het met een constante snelheid en matige druk af te schrapen.

TIP: Bij het ontbramen en egaliseren van snijkanten kan het resultaat worden geperfectioneerd door de snijvlakken meerdere keren af te gaan.

Voor het gelijktijdig afbramen van kanten kan het gereedschap meerdere keren onder verschillende hoeken ten opzichte van de snijkant worden gebruikt. Met een ronde ontbramer zoals onze Snelle ontbramer met 360°graden mes, lukt het echter veel gemakkelijker om randen af te ronden en dit leidt tot een snel, zuiver resultaat met een gelijkmatig afgeronde rand.

 • Het 35mm mes van de profielschraper is ideaal voor het gladmaken van de ruwe snijranden van kunststofplaten tot 30mm
 • Het harde verwisselbare mes is ideaal voor ontbramen en kan ook worden gebruikt bij zachte metalen
 • De profiel-schraper is ideaal voor het verwijderen van kleine verf- en lijmresten op vlakke oppervlakken
 • Hardnekkig vuil of roest kan eenvoudig worden verwijderd met de smalle schraper op vlakke oppervlakken
 • Dankzij de ergonomische mesopstelling kunnen snijkanten moeiteloos en eenvoudig worden ontbraamd

Profielschrapers zijn niet alleen ideaal voor het bewerken van randen, maar worden ook door vakmensen gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Het handige gereedschap is net zo populair voor het verwijderen van verfresten van hout of metaal als voor het verwijderen van lijmresten. Door bijverwarming met een heteluchtblazer kunnen stickers en foliebelettering met onze profielschraper zonder resten worden verwijderd. Er moet echter altijd op worden gelet dat er geen druk op het mes wordt uitgeoefend. Anders kan het mes kantelen, wat kan leiden tot schade door krassen op het oppervlak.

ATTENTIE: Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan bij het ontbramen van kunststofplaten en het gladmaken van ruw gezaagde snijkanten om verwondingen door het harde, scherpe mes te voorkomen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTF-126035
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4015878502453
MateriaalHardhout / Staal
Gewicht0.0650
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten