HSS-Co5 boor set 1,0mm – 10,0mm (19-delig)

De 19-delige spiraalboor set DIN 338 HSS-E met kobaltlegering in Ø 1,0mm - 10mm met stappen van 0,5mm in geslepen uitvoering, in de handige industriecassette van robuust metaal zorgt voor overzichtelijk opbergen, zodat de benodigde boor altijd bij de hand is.

✓ In industriële cassette
✓ 19 boor van 1,0mm - 10,0mm
✓ In 0,5mm stappen
✓ Kobaltlegering (Co5)
✓ Geslepen uitvoering
✓ TOP kwaliteit

De HSS-Co5 boren met kruisgleuf zijn geschikt voor het boren van kunststoffen en vele gelegeerde en ongelegeerde metalen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 39,90 / stuk
€ 39,90 / stuk
0,7300 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 39,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,7300 kilo
Beschrijving

HSS-E boor-set Ø 1,0mm - 10,0mm in robuste industriële cassette

TOP kwaliteit ✓ Hoogwaardige kobaltlegering ✓ Ideaal voor RVS ✓

De hoogwaardige Bohrcraft HSS-E spiraalboorset met kobaltgelegeerde boren in profielgeslepen uitvoering is verkrijgbaar in de praktische industriecassette. De boorset bestaat uit 19 extreem robuuste HSS-E spiraalboren met een diameter tussen 1,0mm en 10,0mm met stappen van 0,5mm, zodat voor alle denkbare toepassingen altijd de juiste boor bij de hand is. De HSS-E boren zijn gemaakt van duurzaam high-performance snelstaal en worden dankzij de extreem slijtvaste kobaltlegering gekenmerkt door enorme hardheid, hete hardheid en weerstand tegen ontlaten. Hierdoor kan zelfs in hooggelegeerd staal probleemloos worden geboord. Bovendien snijden de profielgeslepen HSS-E-spiraalboren door het kruispunt in het midden van de boorpunt en hebben daardoor zelfcentrerende eigenschappen. Daarom is het voorponsen van de boorgatpositie in kunststof of metaal niet absoluut noodzakelijk en wordt de benodigde voedingskracht aanzienlijk verminderd. De krachtige HSS-E-spiraalboren zijn uiterst geschikt voor nauwkeurig boren in onze kunststof- en composietplaten, evenals in gelegeerde en ongelegeerde staalsoorten.

De slijtvaste industriële cassette van stevig metaal zorgt ervoor dat de negentien kobaltgelegeerde high-performance boren overzichtelijk zijn ingedeeld en beschermd. De handige cassette met de afmetingen van ca. 15,0 x 11,0 x 3,5cm kan optimaal in gereedschapskoffers worden opgeborgen of vervoerd, waarbij de boren goed worden beschermd tegen stoten. Bovendien kunnen de boren eenvoudig uit de op de millimeter nauwkeurige uitsparingen worden gehaald en opnieuw worden gerangschikt. Het risico dat u zich per ongeluk verwondt aan de scherpe randen van los liggende boren wordt vermeden dankzij de praktische industriële cassette van de Bohrcraft HSS-E boorset.

In tegenstelling tot de goedkopere gewalste HSS-R boren worden de snijkanten, groeven en boorpunten van de absoluut hoogwaardige profielgeslepen HSS-E boren gefreesd uit een kobaltgelegeerd staal en uitvoerig geslepen, waardoor ze aanzienlijk scherper en preciezer zijn wat de kwaliteit van de gaten betreft. De HSS-E spiraalboren volgens DIN 338 hebben normale spiralen met een spiraalverdraaiing van het type N en een punthoek van 118°. Dit zorgt voor een exacte centrering van de boor in het materiaal en een optimale spaanafvoer. De boorlengtes variëren afhankelijk van de diameters. De nuttige lengtes van de boorspiralen, vooral bij de grotere diameters, maken het boren in materialen met een dikte tot enkele centimeters mogelijk. De cilindrische schachtopname, die overeenkomt met de diameter van de betreffende boorspiraal, maakt het gebruik van de HSS-E-boren met standaard accuschroevendraaiers, boormachines en kolomboormachines mogelijk.

OPMERKING: Als voordelig alternatief voor de Bohrcraft HSS-E spiraalboorset met kobaltlegering hebben wij in onze onlineshop ook 19-delige boorset met HSS-G boren in geslepen uitvoering verkrijgbaar. Deze zijn ook uiterst geschikt voor het boren van kunststoffen en metalen, maar zijn slechts in beperkte mate geschikt voor permanent gebruik bij het boren van gelegeerd staal. Voor het incidenteel boren van RVS is de goedkopere boorcassette ook zonder aarzelen geschikt.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-E spiraal-boor 1,0mm - 10,0mm 19delig in industriële cassette

OPMERKING: Indien schade aan de boorpunten of de boorspiralen wordt vastgesteld, mogen de aangetaste boren niet meer worden gebruikt, aangezien dit een nadelig effect kan hebben op de kwaliteit van de boorgaten.

Technische data van onze HSS-E-boren

 • Ø Boring: 1,0mm - 10,0mm
 • Ø Schacht: 1,0mm - 10,0mm
 • Boor: Spiraalboor
 • Norm: DIN 338
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Hogesnelheidsstaal van kobaltlegering (HSS-Co5)
 • Punthoek: 118°
 • Snede: Gekruiste snede
 • Type: N (normale spiraalvormige draaiing)

Toepassingsvoorbeelden voor de 19-delige HSS-E borenset in Ø 1,0mm - 10,0mm

Boren van kobaltlegering kenmerken zich door een extreem lange levensduur, ook bij intensief gebruik. Desalniettemin moet bij toenemende dikte en hardheid van het materiaal, evenals bij toenemende boordiameter, aandacht worden besteed aan het verlagen van het toerental om te voorkomen dat de boor uitgloeit. Daarnaast kan koeling met smeermiddel, boorpasta of snijolie helpen om de toch al uitstekende levensduur van de HSS-E-boren te optimaliseren. De kobaltgelegeerde HSS-E-boren in profielgeslepen kwaliteit worden vanwege hun eersteklas eigenschappen op het gebied van hitte- en ontlaatbestendigheid voornamelijk gebruikt voor het veeleisende boren van gelegeerde en hogesterktestaalsoorten en roestvast staal. De robuuste HSS-E boren zijn ook uitstekend geschikt voor het boren van gaten in onze kunststofplaten en alu composietplaten, maar ook in hout, ongelegeerd staal en vele andere metalen.

De uitgebreide HSS-E boren set is geschikt voor talloze toepassingen door de grote keuze aan boren met diameters van 1mm tot 10mm in stappen van 0,5mm. De zeer filigrane boren met diameters tussen 1mm en 3mm zijn ideaal voor het voorboren van bijvoorbeeld roestvrij staal, kunststoffen of zelfs hout. Voorboren maakt een betere en exacte geleiding mogelijk voor het boren van gaten met grotere diameters. Dit resulteert in een optimale spaanafvoer, waardoor minder warmte wordt geproduceerd. Vooral bij het bewerken van materialen met een hoge materiaaldikte of zeer harde metaallegeringen leidt dit tot een geoptimaliseerde boorgatkwaliteit en draagt het ook bij aan een langere levensduur van de boor. Als de druk tijdens het boren te hoog of scheef is, kunnen dunne boren vanwege hun zeer kleine diameter de neiging hebben om te breken, dus bij deze fijne boren moet er speciaal op worden gelet dat er geen grote druk op de boorpunt wordt uitgeoefend.

De kobalt-gelegeerde boren met diameters tussen 3mm en 5mm zijn onder meer zeer geschikt voor het boren van roestvrij stalen verbindingsstrips om deze betrouwbaar aan een keukenwerkblad vast te schroeven. De HSS-E boren met diameters van 5mm tot 8mm worden vaak gebruikt door bijvoorbeeld automonteurs of hobbytuners. Zij worden onder meer gebruikt om gaten te boren in roestvrijstalen motorspatborden, zodat deze stevig aan de spatbordklemmen en -beugels kunnen worden vastgeschroefd. De boren met grotere diameters tussen 8mm en 10mm worden vaak gebruikt in de machinebouw, bijvoorbeeld voor het boren van gaten in massieve machineonderdelen van hooggelegeerd constructiestaal om ze stevig en stevig met elkaar te verbinden door ze te schroeven of te klinken.

ATTENTIE: Bij klopboormachines moet de instelling voor boren zonder slag worden gekozen om de boor niet te beschadigen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerIK-ME10-HSSE
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691170849
MateriaalHogesnelheidsstaal van kobaltlegering (HSS-Co5)
Boor maatNee
Ø Boring1,0mm - 10,0mm
Ø Shank1,0mm - 10,0mm
Opname SchachtCilindrische schacht
Totale lengtevarious
Spiraallengtevarious
Spiraal typeN (normale spiraalvormige draai)
Punthoek118°
Rotatie richtingRechtsdraaiend
Gewicht0.7300
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.