Aqua-Plus PP-R afsluitventiel (UP) in wit

De Aqua-Plus PP-R afsluitventiel voor inbouwmontage met motorkapgreep, dient voor de regeling van het watercircuit voor warm- en koudwaterleidingen en kan desgewenst ook opbouw in het leidingsysteem worden geïntegreerd.

✓ Voor inbouwmontage
✓ Opbouwmontage mogelijk
✓ Verchroomde hendel
✓ Met drinkwatergoedkeuring
✓ Gemaakt in de EU

De witte PP-R afsluitventielen met verchroomde fitting zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor PP-R buizen met een buitendiameter van 20mm tot 32mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R afsluitventiel voor PP-R buizen

Voor inbouwmontage ✓ Opbouwmontage mogelijk ✓ Chrome armatuur ✓

Het afsluitventiel voor onze witte PP-R leidingen is verkrijgbaar in verschillende maten en wordt door middel van lassen aan de leidingen in het leidingsysteem geïntegreerd. De handgreep van de kap dient niet alleen voor het openen en sluiten van het watercircuit, maar maakt ook een nauwkeurige regeling van het debiet mogelijk. Met een lengte van 60mm is het bovenste deel van de klep geschikt voor inbouwmontage. De schroefdraaddiameter van de klep is 1/2 inch voor de afsluiters in DN20 en DN25. Bij de afsluiter in DN32 daarentegen is de schroefdraad 1 inch.

Het verchroomde armatuur bestaat uit een rozet met afdichtring, die bij inbouw de wandaansluiting afdekt. Bij opbouwmontage is het gebruik van de rozet niet nodig. Het messing bovendeel van het ventiel kan worden afgedekt door het verchroomde deksel, dat eenvoudig op de schroefdraad van het bovendeel van het ventiel wordt geschroefd. Last but not least omvatten de verchroomde componenten ook de handgreep van de motorkap, die wordt gedraaid om het circuit te sluiten en te openen. Deze kan worden gemarkeerd met de meegeleverde schroefdoppen in rood en blauw om de warm- of koudwaterlijn te markeren.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R fitting in wit voor afsluitventiel met binnendraad
 • 1 x Aqua-Plus ventiel bovendeel van messing met een lengte van 60mm
 • 1 x Chroom ventielafdekking en rozet met afdichtring
 • 1 x Verchroomde handgreep met messing schroef
 • 1 x Schroefdop in rood en blauw
 • 1 x Beschermkap voor inbouwmontage

Eigenschappen van het PP-R afsluitventiel

Het Aqua-Plus PP-R afsluitventiel wordt gebruikt voor het openen en sluiten van watervoerende leidingen en maakt, in tegenstelling tot een kogelkraan, een gelijkmatige regeling van het debiet mogelijk. Bij de installatie moet echter op de stroomrichting worden gelet. De fitting is gemaakt van hoogwaardig polypropyleen random copolymeer in effen wit, zodat hij perfect past bij onze witte Aqua-Plus PP-R systeembuizen. De kunststof, gemodificeerd door copolymerisatie met kleine hoeveelheden polyethyleen, is minder bros en heeft een hogere slagvastheid dan conventioneel polypropyleen. De positieve eigenschappen, waaronder goedkeuring voor voedselveiligheid en drinkwater, worden door deze wijziging niet aangetast, zodat de afsluiter geschikt is voor transportleidingen voor drinkwater. Dit wordt gegarandeerd door de naleving van strenge DIN- en EU-normen en bewezen door certificering volgens SKZ en DVGW. Het ventielbovendeel, met een lengte van 60mm voor inbouwmontage, is gemaakt van hoogwaardig messing en heeft uiterst duurzame afdichtingen van EPDM.

De afsluiter heeft een temperatuurbestendigheid tot +95°C en kan daarom worden gebruikt voor alle warmwaterleidingen in de sanitaire ruimte. Naast waterleidingen voor de drinkwatervoorziening in de keuken, badkamer en toilet zijn dit ook verwarmingsleidingen, transportleidingen van zonne- en geothermiesystemen of warmwaterleidingen in de industrie. De klep kan ook worden gebruikt voor koud water, bijvoorbeeld voor tuinirrigatie, of voor zwembad- en vijverleidingen. Om onderscheid te kunnen maken tussen koud en warm water, zijn er twee kleine schroefdoppen in rood en blauw bij de levering inbegrepen, die in het midden van de kapgreep kunnen worden geplaatst en tegelijkertijd de koperen schroef afdekken die verbindt de draaihendel met het bovenste deel van de klep.

De afsluiter kan ook buiten worden gebruikt. Het armatuur van wit polypropyleen is UV-gestabiliseerd voor buitengebruik en de rozet is voorzien van een afdichtring voor een optimale afdichting bij inbouw, waardoor stof, vocht en regen niet in het metselwerk kunnen dringen. Ook als het Aqua-Plus systeem bestand is tegen -10°C, moet er bij temperaturen onder nul op worden gelet dat onbeschermde leidingen in de buitenruimte geen water afvoeren.

Maatoverzicht van de inbouwafsluiters van PP-R

 • PP-R afsluitventiel DN20x1/2": Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm - draad (ventiel-eenheid) Ø 1/2"
 • PP-R afsluitventiel DN25x1/2": Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm - draad (ventiel-eenheid) Ø 1/2"
 • PP-R afsluitventiel DN32x1": Voor PP-R buizen met Ø buiten 32mm - draad (ventiel-eenheid) Ø 1"

Verwerking van de afsluitventiel met handgreep voor PP-R buizen

Om de afsluitventiel in een PP-R leidingsysteem te gebruiken, moet hij in de leiding worden geïntegreerd door hem aan de twee buisuiteinden te lassen. Met een lasapparaat is dit proces echter in een paar minuten klaar. Daartoe moet de buis in de verwarmingsmof worden gestoken, en tegelijkertijd moet de buismof van de fitting op de verwarmingsdoorn worden geplaatst. Zodra de opwarmtijd is verstreken, moeten zij onverwijld in elkaar worden geschoven totdat de insteekdiepte, die afhankelijk is van de buisdiameter, is bereikt. Het inbrengen moet recht en zonder verdraaiing gebeuren. Recht betekent dat een axiale afwijking van 3° niet mag worden overschreden om een hoge drukbestendigheid en absolute dichtheid van de verbinding te garanderen. Zodra de lasverbinding voldoende is afgekoeld, kan de tweede pijp aan de tegenoverliggende zijde worden gelast.

ATTENTIE: Bij de installatie van het afsluitventiel moet de doorstroomrichting in acht worden genomen. Dit is aan beide zijden van de fitting aangegeven met richtingspijlen. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de hoge drukbestendigheid en de functie van de klep behouden blijven.

Voor een overzicht van de verschillende verwarmings- en koeltijden en de insteekdieptes hebben wij voor elke diameter een apart gegevensblad gemaakt, waarin de bewerkingsparameters duidelijk zijn weergegeven. Deze montagegegevensbladen, die beschikbaar zijn in het tabblad gegevensbladen, bevatten ook belangrijke informatie over de montage van PP-R buizen. Dit omvat onder meer informatie over de afstand tussen de buisklemmen, de lineaire uitzetting en de drukweerstanden, die alle afhankelijk zijn van de temperatuur van de transportvloeistoffen, zoals warmwaterleidingen.

Nadat beide buizen aan de fitting zijn gelast, kan het bovendeel van het ventiel in de binnendraad worden geschroefd. Bij inbouwinstallatie dient een kunststofkapje ter bescherming tegen vervuiling bij het bepleisteren van de muur, dat na het drogen van de pleisterlaag kan worden verwijderd. Het verchroomde kleppendeksel wordt vervolgens op de daarvoor bestemde schroefdraad geschroefd. Hiervoor mag geen tang worden gebruikt om het chroomoppervlak niet te bekrassen. Het rozet wordt gewoon over het kleppendeksel geschoven tot het op de wand rust. Een afdichtingsring zorgt voor een strakke pasvorm en voorkomt dat er vocht binnendringt. Tenslotte wordt het handvat van het deksel op het ventiel geplaatst en vastgeschroefd met de kruiskopschroef van messing. De schroef wordt afgedekt door kleine kunststofafdekkingen, die worden meegeleverd voor markering in blauw voor koudwaterleidingen en rood voor warmwaterleidingen.

OPMERKING: Als de afsluiter wordt gebruikt voor pijpleidingen die op het pleisterwerk worden gelegd, kan de montage van de fitting direct worden voortgezet na het inschroeven van het bovenste deel van de klep. De PE-beschermkap en de verchroomde rozet zijn in dit geval niet nodig.

Technische gegevens van de lasbare afsluitventiel van wit PP-R

 • Producttype: Afsluitventiel
 • Materiaal (Fitting): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Materiaal (Ventiel): Messing
 • Materiaal (kraan): Metaal verchroomd
 • Uitvoering: Afsluitkraan met gelaste aansluiting
 • Montagetype: Inbouw (opbouw mogelijk)
 • Buitendiameter buis: 20,0mm - 32,0mm
 • Wijziging van richting: zonder
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Voedsel goedkeuring: Ja
 • Drinkwatergoedkeuring: Ja
 • DVGW gekeurd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-HAHNCV-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringAfsluitventiel
Ø Draadvaries
Afmetingen (B/H/D)varies
Insteekdieptevaries
Verwarmingstijdvaries
Afkoeltijdvaries
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.