Balkonschroeven met dopmoer zwart (RAL 9005)

Balkonschroeven van roestvrij staal met geverfde kop in zwart (RAL 9005) en M5 schroefdraad is in verschillende grootte verkrijgbaar en uiterst geschikt voor balkonbekleding met onze zwarte HPL platen of alu composietplaten op metalen onderconstructie.

✓ Roestvrij staal
✓ Voor binnen en buiten
✓ Met M5 schroefdraad
✓ Krasbestendige gecoate schroefkop
✓ Zelf borgend schroefdraad
✓ Met Torx-aandrijving

De zwarte balkonschroeven kunnen optioneel in 25mm of 30mm schroefdraad besteld worden.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,76/ stuk (Basisprijs € 2,76/ stuk)
 • from 20 Items € 2,38/ stuk (Basisprijs € 2,38/ stuk)
 • from 50 Items € 1,84/ stuk (Basisprijs € 1,84/ stuk)
 • from 100 Items € 1,46/ stuk (Basisprijs € 1,46/ stuk)
 • from 200 Items € 1,30/ stuk (Basisprijs € 1,30/ stuk)
 • from 300 Items € 1,11/ stuk (Basisprijs € 1,11/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroeven RAL9005 (zwart) van RVS

Zonder minimale afname ✓ Attractieve staffelprijzen ✓ Roestvrij staal ✓

Onze zwarte balkonschroeven komen overeen met de kleur RAL9005 (diepzwart) en bestaan uit vijf afzonderlijke componenten die allemaal zijn gemaakt van een hoogwaardig A2 RVS-legering met uitzondering van de zelfklevende polyschijf. Deze legering kenmerkt zich door een zeer goede corrosie- en UV-bestendigheid, waardoor de schroeven even geschikt zijn voor binnen- als buitentoepassingen. De lensvormige schroefkop met een diameter van 16mm en Torx-aandrijving is zwart gelakt. De krasbestendige lak is ook weerbestendig en UV-bestendig. De schroefdraaddiameter van de balkonschroeven is 5mm, ongeacht de lengte. De lengte van de metrische M5 schroefdraad varieert en heeft, afhankelijk van de geselecteerde versie, verschillende waarden voor het klemgebied en de minimale en maximale waarden.

U kunt bij ons uw balkonschroeven in de gewenste hoeveelheid kopen, ook als u maar één schroef nodig heeft, want alleen in de zeldzaamste gevallen komt uw behoefte overeen met vaste verpakkingseenheden. Een ander voordeel is dat onze onlineshop automatisch rekening houdt met volumekortingen tot wel 30%.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Balkonschroef M5 met geverfde kop in zwart
 • 1 x Zelfklevende polyschijf (Ø ca. 15,5mm buiten, ca. 8,5mm binnen)
 • 1 x Sluitring van RVS (Ø ca. 14,7mm buiten, ca. 5,5mm binnen)
 • 1 x Veerring van RVS (Ø ca. 9mm buiten, ca. 5mm binnen)
 • 1 x Dopmoer van RVS M5 met buitenzeskant 8mm

OPMERKING: Om de zwarte schroefdraad schroeven te schroeven, benodigd u een Torx Bit in grootte T20 en een moersleutel van 8mm. Die niet bij de levering bij inbegrepen zit.

Eigenschappen van onze balkonschroeven in zwart

Om de schroeven buiten te kunnen gebruiken voor balkonbekleding of andere toepassingsgebieden, zijn alle losse onderdelen van de zwarte balkonschroeven gemaakt van corrosiebestendig en UV-bestendig RVS. De enige uitzondering is de zelfklevende poly ruit die tussen de onderconstructie en de gevelplaat wordt verlijmd. Deze bestaat uit een weerbestendige kunststof. De totale lengte van de schroeven varieert afhankelijk van de gekozen schroefdraadlengte en voegt ongeveer 2mm toe aan de schroefdraadlengte, die is toegewezen aan de ronde schroefkop. Dit betekent dat een balkonschroef M5 x 30 mm een totale lengte heeft van ongeveer 32mm plus dopmoer. Zeker bij balkonranden is veiligheid een uiterst belangrijk aspect. Om deze reden zijn onze balkonschroeven dubbel geborgd tegen het zelf loskomen van de dopmoer. Enerzijds zijn de schroeven voorzien van schroefborglak in het schroefdraadgebied waarin de dopmoer wordt geplaatst en anderzijds voorkomt een veerring, die tussen de dopmoer en ring wordt gestoken, dat de dopmoer loskomt door trillingen in de balkonbekleding..

Onze balkonschroeven hebben een weer- en krasbestendige kopafwerking in zwart, wat overeenkomt met RAL-kleur 9005 (diepzwart). De UV-bestendigheid van de coating voorkomt dat de diepzwarte tint na verloop van tijd vervaagt door blootstelling aan zonlicht. Voor een grotendeels onopvallende plaatsing werd de kleur en glans van de verf precies afgestemd op onze zwarte HPL platen. De schroeven zijn echter even geschikt voor alle zwarte kunststof platen die wij aanbieden in de onlineshop en kunnen bijvoorbeeld heel goed gebruikt worden voor onze zwarte alu composietplaten of ASA/ABS platen in zwart.

Technische data van zwarte balkonschroeven

 • Kleur: RAL9005 (Gitzwart)
 • Schroefdraad diameter: M5
 • Draadlengte: 25mm of 30mm
 • Kopdiameter: 16mm
 • Materiaal: RVS A2
 • Kopvorm: Rond
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Aandraaimoment: 2 - 4Nm
 • UV-Bestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Roestbestendigheid: Zeer goed
 • Zuurbestendigheid: Zeer goed

Het klemgebied van de zwarte balkonschroeven is afhankelijk van de schroefdraadlengte en heeft betrekking op de totale dikte van de bekledingsplaat en de onderconstructie waarop deze moet worden bevestigd.

  Klemgebied:
 • Balkonschroef M5x25mm: min. 12mm - max. 16mm
 • Balkonschroef M5x30mm: min. 17mm - max. 21mm

Montage van HPL platen met de zwarte balkonschroeven

De metrische schroeven met gecoate schroefkoop in diepzwart zijn ideaal voor het bevestigen van onze zwarte HPL platen als balkonbekleding. Deze platen komen niet alleen qua kleur en glansgraad overeen met de zwarte balkonschroeven, maar voldoen ook aan de strenge eisen van de ETB-richtlijn "Componenten die beschermen tegen vallen". Omdat de balkonschroeven zijn vastgezet met een dopmoer, is het belangrijk dat de schroeven tijdens de montage van beide kanten bereikbaar zijn. Idealiter is de balkonomheining een metalen constructie, zoals heel vaak het geval is. De bevestigingspunten voor de balkonboord worden meestal ook bepaald door de onderconstructie zodat u deze kunt gebruiken voor de montage van uw gevelplaten. Dit resulteert ook in het aantal benodigde balkonschroeven. Indien u de bevestiging zelf wilt of moet bepalen, dient u vooraf de montage instructies van de gevelplaten en de onderconstructie te bekijken.

Als u besluit om HPL platen te gebruiken voor uw balkonomheining, moet de montage altijd vrij zijn van beperkingen. U kunt dit bereiken met een aanhaalmoment van 2Nm - 4Nm bij het aandraaien van de dopmoer. Bij HPL is het ook belangrijk dat je een van de bevestigingen definieert als een vast punt en de overige schroefverbindingen als schuifpunten zodat de plaat bij hitte kan uitzetten vanaf het vaste punt. Hiervoor zijn gaten nodig die groter zijn dan de schroefdraaddiameter van de schroef. Wij adviseren een boordiameter van 8mm en het gebruik van een speciale gevelplaatboor van volhardmetaal om te voorkomen dat de randen van het boorgat uitscheuren.

De schroef coating van de zwarte schroeven is qua kleur en glansgraad speciaal afgestemd op onze HPL platen in zwart en zijn daarom vooral geschikt voor de constructie van balkonomheiningen met zwart HPL. In plaats van zich te beperken tot onze HPL snedes of balkonomheiningen, kunnen de schroeven gemakkelijk worden gebruikt voor bijna elke toepassing waarbij aan beide zijden kan worden geschroefd en het klembereik van de schroeven niet er boven zitten of er onder zitten. Het maakt niet uit of het een metalen onderconstructie is, bijvoorbeeld een stalen buisframe, of dat twee platen direct aan elkaar worden geschroefd. Ook de kleur van de constructie of de platen is niet relevant en alleen een kwestie van persoonlijke smaak. Er dient echter te worden opgemerkt dat er ook bij de platen op moet worden gelet dat ze geschikt zijn voor de betreffende toepassing.

OPMERKING: De zwarte balkonschroeven zijn perfect, om balkonbekledingen met onze zwarte HPL platen in RAL 9005 te richten. Deze beschikken over de nodige ETB-goedkeuring, die voor balkonbekledingsplaten is voorgeschreven.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer426060-M5RAL9005
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal V2A
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarious
Klemgebiedvarious
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurZwart
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.