Afstandhouder staal 10x15mm schroefbaar

Muurafstandhouder met diameter van 10mm en een muurafstand van 15mm van roestvrij staal met schroefkop voor de montage van kleine borden met minder gewicht.

✓ Roestvrij staal
✓ Voor binnen en buiten
✓ Eenvoudige montage
✓ 15mm muurafstand
✓ Ronde, massieve uitvoering
✓ Met schroefkop

De afstandhouders zijn geschikt voor het monteren van kleine wandborden of afbeeldingen tot 8mm dik op moeilijk bereikbare plaatsen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 4 Items € 2,42/ stuk (Basisprijs € 2,42/ stuk)
 • from 12 Items € 2,25/ stuk (Basisprijs € 2,25/ stuk)
 • from 24 Items € 2,03/ stuk (Basisprijs € 2,03/ stuk)
 • from 48 Items € 1,82/ stuk (Basisprijs € 1,82/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 2,68 / stuk
€ 2,68 / stuk
0,0100 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 2,68 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0100 kilo
Beschrijving

Afstandhouder 10x15mm van RVS met schroefkop

Al vanaf 1 stuk ✓ Voor binnen & buiten ✓ roestvrij V2A staal ✓

Met een diameter van 10mm is de afstandshouder in afmeting 10x15mm de kleinste in ons standaard leveringsprogramma. Deze is gemaakt van weerbestendig, roestvrij staal en heeft een schroefbare kop, zodat de houder zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen gemakkelijk kan worden bevestigd. Het geborstelde oppervlak met facetkop ziet er buitengewoon aantrekkelijk uit en geeft het gemonteerde bord een hoogwaardige en elegante uitstraling.

Profiteer bij S-Polytec op twee manieren, want u kunt uw afstandhouders in elke hoeveelheid bij ons kopen en profiteer van onze aantrekkelijke volumenkortingen, waar onze onlinewinkel automatisch rekening mee houdt.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Afstandhulzen RVS 10mm x 15mm rond geborsteld
 • 1 x Schroefkop RVS 10mm rond gefacetteerd

Eigenschappen van onze afstandhouders 10x15mm

De nogal onopvallende muurhouders hebben een diameter van slechts 10mm, gecombineerd met een muurafstand van 15mm. Door het kleine formaat zijn de muurbeugels vooral geschikt voor kleine bordjes of plaatjes. Dankzij de muurafstand van 15mm kunnen borden tot een dikte van 8mm nog steeds worden bevestigd. Het relatief lage draagvermogen van 5kg verwijst naar een muurbeugel en kan worden vergroot door 2, 4 of meer beugels te gebruiken. Let naast het totale gewicht van het bord ook op de aard van het oppervlak waarop de beugels zijn bevestigd, want door het kleine contactvlak van de afstandhouder kan het zijn dat het draagvermogen van het oppervlak minder is dan het draagvermogen van de beugel zelf. Ook hier kan het gewicht doormiddel van extra afstandhouders over meerdere bevestigingspunten verdeeld worden.

De kleine afstandhouder is ideaal voor het monteren van kleine borden, vooral op moeilijk bereikbare plaatsen, omdat de schroefbare kop direct in de afstandshuls wordt geschroefd en niet extra hoeft te worden vastgezet met een stelschroef. Voor publiek toegankelijke gebieden kan het echter soms logisch zijn, Afstandhouder met borgschroeven in te zetten, omdat met deze uitvoering een ongewenste diefstal zonder gereedschap aanzienlijk moeilijker is. We hebben deze ook in verschillende maten in de onlineshop tegen goedkope prijzen.

Alle afstandhouders in onze onlineshop zijn volledig gemaakt van V2A RVS. Zelfs onze kleinste afstandhouders zijn geen uitzondering, zodat de schroefbare kop en de 15mm afstandhouder uit een stuk gemaakt zijn. Hierdoor zijn onze afstandhouders zowel binnen als buiten toepasbaar, bijvoorbeeld op de buitengevels van bedrijfsgebouwen. RVS kan ook gebruikt worden vochtige ruimtes bijvoorbeeld in de badkamer, in het zwembad of in de sauna.

OPMERKING: De afdekkappen worden direct in de massieve stalen huls geschroefd zonder dat daar gereedschap voor nodig is.

Technische data van de schroefbare afstandhouders 10x15mm

 • Kleur: RVS
 • Diameter: 10mm
 • Muurafstand: 15mm
 • Kopvorm: Rond
 • Kopdikte: 4mm
 • Totaal lengte: ca. 19,0mm
 • Ø Schroefkop: min. 5,5mm - max. 6,5mm
 • Schroefdraad: max. 4,5mm
 • Geboorde plaat: 8,0mm
 • Klembereik: max. 8mm
 • Draaglast: ca. 5kg
 • Fixatie: schroefkop
 • Materiaal: RVS V2A
 • Toepassingsgebied: Binnen en buiten
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Roestbestendigheid: Zeer goed
 • Zuurbestendigheid: Zeer goed

Het klembereik van de kleine muurhouders bedraagt maximaal 8mm en verwijst naar de totale dikte van alle platen incl. optionele afstandhouders of tussenringen.

Montage van de schroefbare RVS-afstandhouders

Onze kleinste afstandhouders met een diameter van 10mm zijn geschikt voor eenvoudige montage van borden, afbeeldingen of platen tot een maximale dikte van 8mm. Door het relatief lage draagvermogen van ongeveer 5kg en het zeer kleine contactoppervlak op de grond zijn de kleine afstandhouders vooral geschikt voor kleinere of lichtere borden. Voor grotere, zwaardere borden of bekledingsplaten raden we het gebruik van onze afstandhouders aan met grotere diameters en hogere belastingen. Deze bieden wij aan in het standaard leveringsprogramma in 13mm, 15mm en 25mm diameter of muurstand.

TIP: De afstandhouder heeft een kleine diameter van slechts 10mm. De schroefdraaddiameter van de afdekkap is ongeveer 7,8mm, dus het gat in de plaat of het bord moet voorzichtig worden behandeld. Gebruik voor de gaten een boor met een diameter van 8mm. Bij grotere gaten kan het gat niet meer volledig worden afgedekt door de schroefkop van de muurhouder. Afhankelijk van de grootte van het bord en visuele voorkeuren, raden we een randafstand aan van minimaal 10mm tot het midden van het gat.

Voordat de afstandhouders op het oppervlak worden geschroefd, moeten de gaten in de plaat op de muur worden overgebracht. Zorg ervoor dat de gaten precies zo zijn gepositioneerd als bij het opschroeven van de afstandhouders. Anders is het mogelijk dat de afdekkappen niet recht in de afstandhouder kunnen worden geschroefd.

OPMERKING: Vanwege de kleine diameter van de afstandshulzen zijn schroeven met een maximale kopdiameter van 6,5mm geschikt voor montage. De draaddiameter mag niet groter zijn dan 4,5mm. Onze aanbeveling is gebruikelijke verzonken schroeven in 4,5 x 40mm of 4,5 x 50mm.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604223465
Gewicht0.0100
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223465
MateriaalRoestvrij staal V2A
Muur afstand15,0mm
Totale lengte19,0mm
Diameter10,0mm
Diameter plaat boren8,0mm
Klemgebied1mm - 8mm
KleurnaamRoestvrij staal (geborsteld)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.