Ondoorzichtig GS op maat gesneden (ondoorzichtig)

Ons ondoorzichtig acrylglas GS op maat gesneden is ondanks de geringe dikte ondoorzichtig en bijna ondoorzichtig. De glanzende platen van gegoten acrylglas zijn weersbestendig en waterdicht en kunnen daarom zonder meer binnen en buiten worden gebruikt.

✓ Ondoorzichtig, ondoorzichtige afwerking
✓ Bijna ondoorzichtig
✓ UV- en weerbestendig
✓ Enorm bestand tegen veroudering
✓ Hoge oppervlakteglans

De ondoorzichtige acrylglaspanelen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart of wit met een dikte van 3 mm, op de millimeter nauwkeurig op maat gesneden.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Ondoorzichtig acrylglas kopen GS op maat gesneden online

UV- & Weerbestendig ✓ Enorm bestand tegen veroudering ✓ Ondoorzichtig✓

Wij bieden de ondoorzichtige platen acrylglas GS op maat gesneden met een dikte van 3mm, naar keuze in zwart of wit in de maat van uw keuze tegen gunstige prijzen. De massieve platen zijn niet transparant, maar ondoorzichtig en hebben daardoor een nauwelijks waarneembare lichttransmissie van niet meer dan 5%. Acrylglas GS wordt gekenmerkt door een zeer goede UV- en weersbestendigheid en een enorme weerstand tegen veroudering. De uniforme kleuring van de massieve bladen in zwart of wit zorgt ervoor dat snijranden en oppervlakken dezelfde kleur hebben. Het voor acrylglas typische harde oppervlak is relatief ongevoelig voor krassen en heeft een hoge glansgraad. Door het gieten van de platen ontstaan oppervlakken met een uitstekende oppervlaktekwaliteit. Deze worden aan beide zijden tegen stoten en krassen beschermd door een robuuste, gemakkelijk te verwijderen beschermfolie.

Wij bieden de ondoorzichtige acrylplaten online aan in millimeterprecies op maat gesneden tegen gunstige prijzen. Zeer kleine zaagsneden vanaf 30mmx30mm zijn al mogelijk. Het grootste formaat waarin wij de acrylglas sneden online aanbieden is 1500mmx1000mm. Grotere formaten zijn op aanvraag mogelijk tot een formaat van 3050mmx2030mm. Het zagen gebeurt met een moderne CNC paneelzaag met een lage zaagtolerantie van 1mm. Door het zaagproces lijken de ruwe snijranden mat en niet gepolijst zoals bij lasersnijden.

Eigenschappen van het ondoorzichtige acrylglas GS op maat gesneden

Acryl GS wordt gegoten en niet geëxtrudeerd. Dit betekent dat er tijdens de productie geen spanningen in de plaat optreden, zodat het risico van spanningsscheuren tijdens het lasersnijden of verlijmen sterk wordt verminderd. Door de zeer hoge pigmentatie ontstaat bij het gieten een ondoorzichtige, gelijkmatig gekleurde plaat met een uitstekende oppervlaktekwaliteit. Opaque betekent dat je niet door de platen heen kunt kijken, waardoor de opake acrylplaten perfect zijn als privacyscherm of voor wand- en meubelbekleding. Door de plaatdikte van 3 mm zijn de platen echter niet volledig ondoorzichtig, zodat bij gebruik van sterke lichtbronnen toch nog een zeer kleine hoeveelheid licht door de plaat kan worden waargenomen. Hoe lichter de plaat, hoe hoger de lichttransmissie, die aanzienlijk afneemt naarmate de plaatdikte toeneemt. De hoogste lichttransmissie wordt gegeven bij witte panelen en bedraagt nog steeds ongeveer 5% bij een paneel van 3 mm.

 • Acryl GS Wit: zoals RAL9010 (zuiver wit), ondoorzichtig, lichtdoorlaatbaarheid ca. 5%
 • Acryl GS Zwart:zoals RAL9005 (gitzwart), ondoorzichtig, lichtdoorlaatbaarheid ca. 1%

Acrylplaten kunnen worden gebruikt voor binnen- en buitentoepassingen. PMMA neemt slechts uiterst kleine hoeveelheden water op en is met een waterabsorptie van 0,3% in 24 uur (0,5% in 8 dagen) een van de waterbestendige kunststoffen. Acrylglas is ook zeer geschikt voor gebruik buitenshuis wat betreft UV- en weerbestendigheid. De weerbestendigheid van gegoten acryl is zelfs iets beter dan de al zeer goede bestendigheid van geëxtrudeerd acryl. Voor verbleking van de zwarte platen en vergeling van de witte platen hoeft dan ook niet te worden gevreesd, zelfs niet na jarenlang gebruik onder voortdurende UV-blootstelling. Ideale omstandigheden voor het gebruik van de ondoorzichtige acrylglasplaten voor gevelbekleding of als privacyscherm in de open lucht.

Toepassingsvoorbeelden van ondoorzichtig acrylglas

De ondoorzichtige acrylplaten zijn ondoorzichtig en worden, ondanks de geringe plaatdikte, als ondoorzichtig beschouwd vanwege de zeer geringe lichtdoorlaatbaarheid. Dit maakt de platen ideaal voor licht- en privacybescherming zowel binnen als buiten. Van privacyschermen tussen balkons, bekleding van rolluikkasten binnen en buiten, tot decoratieve omheiningselementen, de ondoorzichtige platen geven een hoogwaardige uitstraling dankzij hun glanzende oppervlak.

Acrylglas overtuigt door zijn krasbestendige oppervlakken met een hoge glans en wordt daarom vaak gebruikt om meubilair zoals planken, kastdeuren en tafelbladen te verfraaien. Door de ondoorzichtige uitvoering van de bladen worden de nerven, kleuren en patronen van de onderliggende oppervlakken verborgen. Zelfs krassen, vlekken en beschadigingen op oude meubelen of in tegelspiegels schijnen niet door de ondoorzichtige platen heen en verfraaien deze op een eenvoudige en kosteneffectieve manier.

Als waterdichte plaat kan acrylglas ook uitstekend worden gebruikt in vochtige ruimtes, bijvoorbeeld in de badkamer als doucheachterwand of wandbekleding boven het bad. Door effen witte platen te combineren met gekleurde, transparante platen of onze zwarte platen zijn er geen grenzen aan de creativiteit bij de inrichting van de badkamer.

 • Wit acrylglas GS wordt gebruikt als dragerplaat voor directe afdrukken en biedt een geweldige oppervlakteglans
 • Ondoorzichtig acrylglas in zwart of wit is populair als decoratieve bekleding van wanden, planken of kasten
 • Het ondoorzichtige acrylglas is ideaal als vervanging van een tegelachterwand zonder dat de voegen doorschijnend zijn
 • Acrylglas is waterdicht en daarom perfect als doucheachterwand of voor wandbekleding in de badkamer en het toilet
 • Dankzij de glanzende oppervlakken wordt het ondoorzichtige acryl gebruikt voor decoratieve beurs- en winkelontwerpen
 • De glanzende panelen zijn geschikt als privacyschermen voor balkons, schuttingelementen of bekleding van buitenruimtes
 • en nog veel meer

Verwerking van gegoten acrylplaten

Acrylglas is een thermoplast met een hoge oppervlaktehardheid die op vele manieren kan worden bewerkt. Bewerking, lasersnijden of graveren behoren tot de meest gebruikelijke methoden voor PMMA. Bedrukken, etiketteren of lijmen is ook mogelijk met acrylglas.

Acrylglas GS snijden en boren

Onze acrylglas blanks worden op de millimeter gesneden geleverd, zodat verder snijden meestal niet nodig is. Toch is het materiaal zeer gemakkelijk te zagen. Als de plaat stevig op een ondergrond wordt geplaatst en een zaagblad met een gemiddelde vertanding wordt gebruikt, moet het zagen en uitsnijden zonder problemen lukken. Er zij echter op gewezen dat de rotatie- of slagsnelheid van de zaag moet worden verminderd, zodat het zaagblad niet te heet wordt en de spaan in de snijkant smelt. Hetzelfde geldt voor alle andere spaanverwijderende bewerkingsmethoden, zoals frezen. Een lage snelheid, verminderde voeding en een geschikte freesinzet leiden tot het beste resultaat zonder het risico te lopen dat het paneel breekt of het gereedschap te veel opwarmt.

Bij acrylglas vergt het boren iets meer zorgvuldigheid vanwege het harde oppervlak en de broosheid van het materiaal. Als de plaat stevig op een oppervlak rust, zodat hij niet fladdert of trilt tijdens het boren, kan hij vrij goed worden geboord met standaard HSS-boren. Er mag geen druk worden uitgeoefend op de boor, anders kan de plaat splinteren of zelfs breken als de boor eruit komt. Net als bij het zagen en frezen moet ook bij het boren erop worden gelet dat de boor niet te heet wordt. De beste manier om dit te bereiken is de snelheid van de accuboormachine aanzienlijk te verminderen. Met een HK boor voor kunststoffen, speciaal ontworpen voor het boren van broze kunststofplaten, waaronder acryl- en plexiglasplaten, is het risico van warmteontwikkeling veel minder groot door de langgerekte boorspiraal. De scherpe boorpunt met een zeer smalle punthoek glijdt veel gemakkelijker en nauwkeuriger door het harde oppervlak, zodat absoluut ronde, nauwkeurige boorgaten gegarandeerd zijn.

Bij machinale bewerkingen zoals boren, frezen of zagen zien de randen er dof en troebel uit. Deze kunnen worden gladgestreken door herhaaldelijk schuren met een schuurblok of schuurpapier in steeds fijnere korrelgroottes en ten slotte gepolijst met een speciale acryl en gepolijst met plexiglas polijstpasta, zoals onze PMMApolish tot een glans die de glansgraad van de oppervlakken benadert. Als alternatief kunnen de ruwe randen ook worden gevlamd, maar hier is uiterste voorzichtigheid geboden, omdat acrylglas ook tijdens het vlampolijsten kan verbranden als de gasbrander te lang op één plek blijft staan.

Acrylglas kan ook worden gesneden met een CO²-laser in plaats van zagen of frezen. Het voordeel van lasersnijden is dat individuele contouren, uitsparingen en ronde gaten kunnen worden gemaakt met een zeer hoge maatnauwkeurigheid. Het contactloze lasersnijden betekent ook dat er geen risico bestaat dat de plaat tijdens de verwerking breekt of dat de randen versplinteren. Een ander aspect dat in het voordeel van lasersnijden spreekt is de kwaliteit van de gesneden rand, die er gelijkmatig glad, bijna gepolijst uitziet bij lasersnijden, in plaats van ruw, troebel zoals bij machinale bewerking.

Acrylglas GS bedrukken, lakken en foliën

De witte acrylglasplaten zijn perfect geschikt voor gebruik als wanddecoratie. Veel onlinedrukkers bieden het hoogwaardige materiaal met het hoogglanzende oppervlak aan voor directe bedrukking met een gewenst motief. In tegenstelling tot transparante acrylglasplaten gebeurt de bedrukking echter niet op de achterkant, maar direct op het oppervlak. De print op de voorzijde wordt vaak beschermd tegen UV-straling en beschadiging door een andere transparante acrylglasplaat van hetzelfde formaat.

De zwarte acrylglasplaten zijn niet geschikt voor directe afdrukken. Dit is echter niet omdat dit niet zal lukken, maar gewoon omdat de afdruk nauwelijks te zien is op het zwarte oppervlak. Beide platen zijn even goed geschikt om te beplakken met een digitale print, als belettering met een folieplotter of zelfs lakken.

Lijmen en afdichten van acrylglas GS

De gekleurde acrylglasplaten kunnen uitstekend op elkaar en op vele andere kunststoffen worden verlijmd. Met onze Acryl en plexiglas®lijm PMMAprofi, bieden wij een voordelige speciale lijm die kunststoffen duurzaam en veilig aan elkaar verbindt volgens de koudlasmethode. Door de waterige viscositeit kruipt de lijm in elk fijn spleetje. Bij gegoten acrylglas kan het zogenaamde gloeiproces achterwege blijven, omdat de platen door het complexe productieproces van de ondoorzichtige platen vrij zijn van interne spanningen en men zich geen zorgen hoeft te maken over spanningsscheuren door contact met oplosmiddelen.

Als acrylglas wordt verlijmd op tegels, metselwerk of gipsplaten als keukenachterwand of douchewand, is een sterke montagelijm de juiste keuze, omdat oplosbare lijmen wel geschikt zijn voor kunststoffen, maar bouwmaterialen als hout, gips of steen niet kunnen oplossen. Met onze MS-polymeer Parabond 600, die wij ook in zwart en wit op voorraad hebben, is het mogelijk de panelen stevig te verlijmen op vrijwel alle ondergronden. Deze lijm en kit is ook zeer geschikt voor het verlijmen van de hoogglanspanelen op meubels of voor het verlijmen van de panelen aan het plafond.

Schoonmaken van acrylglas GS

Acrylglas wordt gekenmerkt door een hoge oppervlaktehardheid en is daarom minder gevoelig voor krassen dan de meeste andere kunststoffen. Bij het reinigen van de hoogglansoppervlakken moet er echter op worden gelet dat deze alleen met een zachte, pluisvrije doek mogen worden gereinigd. Ook oplosmiddelhoudende kunststofreinigers of agressieve alcoholhoudende huishoudelijke reinigingsmiddelen moeten worden vermeden, omdat deze het acrylglas kunnen aantasten. Gebruik een milde zeepoplossing of een speciale acrylglasreiniger, zoals onze PMMAclean met een antistatisch effect, de reiniging van acrylglasplaten is daarentegen probleemloos.

OPMERKING: Zoals alle acrylplaten in de winkel zijn onze ondoorzichtige acrylplaatjes aan beide zijden bedekt met een beschermende film die de oppervlakken beschermt tegen krassen die voor of tijdens de verwerking zouden kunnen ontstaan. Deze film kan gemakkelijk worden verwijderd. Afhankelijk van het soort verwerking moet de film vooraf worden verwijderd. Deze omvatten bijvoorbeeld drukken, lijmen, hechten, lasersnijden of graveren.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51500C
Dikte3
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
Standaardbreedte1500
Standaardlengte1000
BrandgedragNormale brandbaarheid
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurNee
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.