S-Polybond EPOXYpolitur - Polijstpasta voor gelcoats en epoxyhars 150ml

Onze S-Polybond EPOXYpolitur voor gelcoatings en epoxyhars polijst oppervlakken voorzichtig tot een hoge glans en is ideaal voor het opfrissen van doffe, doffe oppervlakken, bijv. van vloerbedekkingen of meubelcoatings van epoxyhars.

✓ Vernieuwt de glans van het oppervlak
✓ Voor alle epoxyharsoppervlakken
✓ Ook voor vloercoatings
✓ Ideaal voor meubels met gelcoat
✓ Verwijdert zelfs kleine krasjes

EPOXYpolitur kan zeer gemakkelijk worden aangebracht met een polijstmachine of met de hand.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 72,67 / l
€ 10,90 / stuk
0,2300 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 10,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,2300 kilo
Beschrijving

S-Polybond EPOXYpolitur - Polijstpasta voor gelcoats en epoxyhars

Voor alle epoxyharscoatings ✓ Reinigt en polijst ✓ Verwijdert kleine krasjes ✓

Onze S-Polybond EPOXYpolituris een speciale polijstpasta voor gelcoats en oppervlakken van epoxyhars. De pasta is ideaal als finishing politur voor epoxy vloercoatings, maar ook voor een hoogglanzende afwerking van riviertafels, meubeloppervlakken met epoxycoating of harde laklagen. Het polijstmiddel is ook geschikt voor het opfrissen van matte en doffe epoxyharsoppervlakken, waarbij zelfs kleine krasjes worden verwijderd en een hoge, spiegelachtige oppervlakteglans wordt verkregen. De polijstpasta kan met de hand worden aangebracht met een zachte doek, of met een zacht polijsthulpstuk op lage snelheid. Onze polijstpasta is ook geschikt voor het polijsten van decoratieve objecten, modellen of sieraden gemaakt van het trendy materiaal epoxyhars. EPOXYpoliturVoor de mechanische bewerking kan een multifunctioneel gereedschap, bijvoorbeeld een Dremel, met een viltpolijsthulpstuk worden gebruikt. Een dergelijk gereedschap is bijzonder geschikt voor filigreinvoorwerpen zoals ringen, kettingen of hangers van epoxyhars.

S-Polybond EPOXYpolituris speciaal ontwikkeld voor het polijsten van oppervlakken van epoxyhars. Hij maakt het oppervlak glad, zorgt voor een zeer hoge oppervlakteglans en biedt een duurzame bescherming tegen vuilaanhechting. Daarbij kan de polijstpasta zowel worden gebruikt voor het opfrissen van matte, doffe en versleten oppervlakken als voor het eind polijsten van uitgeharde, geschuurde vloeren en meubelcoatings.

Eigenschappen van onze S-Polybond EPOXYpolitur

Onze speciale politur EPOXYpolitur, van ons eigen merk S-Polybond, is een gebruiksklare pasta die is ontwikkeld voor de oppervlaktebehandeling van epoxyharscoatings en harde lakoppervlakken. Het siliconenvrije polijstmiddel zorgt niet alleen voor een hoge oppervlakteglans, maar beschermt de oppervlakken ook effectief tegen verbrossing door Uv-straling. Door de oppervlaktestructuur op microniveau glad te maken, worden vuil- en stofaanhechtingen aanzienlijk verminderd, zodat de oppervlakken op lange termijn gemakkelijker kunnen worden gereinigd zonder dat agressieve reinigingsmiddelen nodig zijn.

S-Polybond EPOXYpolitur is een extreem fijnkorrelige polijstpasta die kan worden vergeleken met conventioneel schuurpapier met een korrelgrootte van 6000 en waarmee oppervlakken van epoxyhars of harde laklagen, de zogenaamde gelcoats, voorzichtig kunnen worden gepolijst zonder krassen op het oppervlak achter te laten. De kleine schuurdeeltjes in de pasta geven doffe, doffe oppervlakken weer effectief een hoge glans. Zelfs fijne krasjes kunnen worden verwijderd door te polijsten met de gelcoat.EPOXYpolitur Voor diepere krassen, voorafgaande toepassing van onze schuurpasta met S-Polybond EPOXYsand wordt aanbevolen om de krassen te verzachten. Op deze manier kunnen zelfs intensief gebruikte oppervlakken zoals tafelbladen, de zogenaamde riviertafels, of versleten looppaden met epoxy vloercoatings in nieuwe glans glanzen.

 • EPOXYpolitur Geschikt voor alle epoxyharscoatings en gelcoatoppervlakken van harde lak
 • EPOXYpolitur Kan met de hand worden bewerkt of ook mechanisch met een polijsthulpstuk
 • EPOXYpolitur is ideaal voor de voorbereiding van matte, doffe vloercoatings van epoxyhars
 • EPOXYpolitur kan worden vergeleken met fijn schuurpapier in korrel 6000 qua schuurgraad
 • EPOXYpolitur Produceert een hoge oppervlakteglans op meubeloppervlakken met epoxy coating
 • EPOXYpolitur Verwijdert zelfs kleine krasjes op het oppervlak en zorgt voor een hoogglanzende afwerking
 • EPOXYpolitur is vrij van was, vet en siliconen en laat geen residu achter op het oppervlak

OPMERKING: Voor het reinigen, opfrissen en polijsten van gladde, hoogglanzende oppervlakken moet een pluisvrije doek zonder microvezels worden gebruikt.

Gebruik van EPOXYpolitur polijstmiddel

Voorbereiding van het oppervlak

Voordat u begint met het polijsten van het oppervlak met onze EPOXYpolitur is het belangrijk de oppervlakken grondig te reinigen en vuil, stof, vet en was te verwijderen. Na het reinigen moeten de oppervlakken grondig worden afgespoeld met helder, kalkarm water. Anders kunnen vuildeeltjes tijdens het polijsten diepe krassen in de epoxyhars veroorzaken, die alleen kunnen worden verwijderd door schuren met schuurpasta.

Dosering van de polijstpasta

Breng de polijstpasta rechtstreeks op het oppervlak of op een polijstspons of polijsthulpstuk voor machinaal polijsten aan en verdeel het met cirkelvormige bewegingen over het oppervlak. Zorg ervoor dat de polijstpasta tijdens het gehele polijstproces niet opdroogt op het oppervlak. Het polijstmiddel kan vochtig worden gehouden met een beetje helder water, bijvoorbeeld uit een spuitfles. Bij grote oppervlakken, zoals meestal het geval is bij epoxyhars vloercoatings, moet het oppervlak in kleinere delen worden verdeeld. Bij wandaansluitvoegen van acryl of siliconen moet voorzichtig te werk worden gegaan om de dichtheid van de kit niet aan te tasten door polijsten. De oppervlakken mogen bij het polijsten niet te heet zijn. Bij vloeren van epoxyhars moet eventuele vloerverwarming tijdelijk worden uitgeschakeld. Ook moet direct zonlicht worden vermeden om te voorkomen dat de polijstpasta te snel uitdroogt. Na het polijsten kunnen de resten van de EPOXYpolitur polijstpasta worden verwijderd en opgehaald met een zachte vochtige doek.

OPMERKING: Na het polijsten kan een laatste reiniging met water of een beetje zeepoplossing helpen om de laatste sluiers polijstpasta te verwijderen. Dit garandeert een streeploos, hoogglanzend uiterlijk van de gepolijste epoxy afwerklagen.

Verwerkingseigenschappen van de polijstpasta EPOXYpolitur

 • Kleur: Beige
 • pH waarde: ca. 7,9
 • Verwerkingstemperatuur: +5 °C tot +30 °C
 • Opslag temperatuur: from +5 °C tot +25 °C
 • Opslag capaciteit: 24 maanden

LET OP: Het epoxypolijstmiddel produceert een hoge oppervlakteglans en mag daarom niet worden gebruikt op matte of satijnen oppervlakken.

Veiligheidsinstructies voor gebruik

Voor het gebruik van de gelcoat & epoxyhars polijstpasta S-Polybond, gelieve te lezen EPOXYpolitur het veiligheidsblad en het technische informatieblad. Vooral de informatie over de behandeling en de persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens de verwerking moeten in acht worden genomen en nageleefd. Reinigingsmiddelen, waaronder onze polijstpasta's, moeten om veiligheidsredenen altijd buiten het bereik van kinderen worden bewaard.

Gevarenaanduidingen overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1272/2008

 1. H315 - Veroorzaakt huidirritatie.
 2. H319 - Veroorzaakt ernstige oogirritatie.

Ingrediënten volgens EG-aanbeveling
Bevat koolwaterstoffen. Bijproducten van terpeenverwerking. Kan allergische reacties veroorzaken.

De volledige tekst van de gevarenaanduidingen, alsmede gedetailleerde informatie over veilige hantering, vervoer, opslag en verwijdering zijn te vinden in het veiligheidsinformatieblad van S-Polybond. EPOXYpolitur.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604220129
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typePolijstpasta
MateriaalEpoxy polijstpasta
EAN/GTIN4260604220129
Gewicht0.2300
Vulhoeveelheid in ml150
KleurBeige
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.