EPDM tape 110mm – 25m rol (zelfklevend)

Ons breed EPDM afdichttape in 110mm x 0,8mm in zelfklevende uitvoering is geschikt voor het afdichten van brede aansluitvoegen of als vochtbarrière voor houten profielen met een hoge dikte voor onderconstructies.

✓ Zelfklevende uitvoering
✓Lucht- & waterdicht
✓ Zeer hoge rek
✓ Open voor dampdiffusie
✓ zware weersomstandighedenbestendig

Het afdichtingstape wordt geleverd als rol van 25m en kan eenvoudig met een schaar worden geknipt.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 74,38/ stuk (Basisprijs € 2,98/ m)
 • from 25 Items € 65,45/ stuk (Basisprijs € 2,62/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 3,33 / m
€ 83,30 / stuk
2,6750 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 83,30 Incl. 19% BTW Gewicht: 2,6750 kilo
Beschrijving

EPDM afdichtingstape 110mm breedte zelfklevend

Open voor dampdiffusie ✓ Lucht- & waterdicht ✓ Absoluut weerbestendig ✓

Onze EPDM afdichtingstape in zwart met een breedte van 110mm en een dikte van 0, mm is verkrijgbaar tegen goedkope prijzen op rol van 25m. Dankzij de eenzijdig aangebrachte zelfklevende tape kan de EPDM afdichtingstape direct worden aangebracht zonder gebruik van andere lijmen. Het hecht op bijna alle in de bouwsector gangbare materialen zoals beton, hout, keramiek, tegels, metaal en de meeste kunststoffen (met uitzondering van PTFE, PE of PP). Zo is het afdichten van bijvoorbeeld raamprofielen van PVC of hout aan het metselwerk zeer eenvoudig om te zetten om een ​​duurzame gebouwafdichting te realiseren. De UV- en weerbestendige afdichtingstape van EPDM rubber wordt ook gebruikt voor blijvend elastische dilatatievoegen en muuraansluitvoegen, evenals voor de vochtbarrière van gevel- en gevelbekleding waar een houten onderconstructie is aangebracht. De verontreinigende EPDM afdichtingstape is extreem duurzaam en wordt met een rek van meer dan 300% als scheurvast beschouwd.

Ons EPDM afdichtingstape is zelfklevend en beschermd de onderconstructie effectief tegen vocht en weersinvloeden bij alle soorten HPL platen en vezelcementplaten. Om schimmelvorming op de onderconstructie als gevolg van opgehoopt vocht tegen te gaan, staan onze EPDM afdichtingstape open voor dampdiffusie. Dit is een essentieel aspect, vooral voor gebouwen met een hoge thermische isolatie, om de ontwikkeling van condensatie te voorkomen, die kan leiden tot het binnendringen van vocht in de isolatiematerialen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x EPDM voegen-afdichtingstape 110mm x 0,8mm zelfklevend 25m rol

OPMERKING: Om het EPDM op de gewenste maat te krijgen of te snijden is een scherp mes of schaar voldoende.

Eigenschappen van EPDM afdichtingstape in 110x0,8mm zelfklevend

Het EPDM afdichtingstape wordt in de ambacht gebruikt voor het permanent afdichten van gebouwen omdat de blijvend elastische afdichtingsband betrouwbaar beschermt tegen vocht, stof en weersinvloeden. De UV- en weerbestendige afdichtingstape is extreem elastisch en heeft een trekrek van meer dan 300%. Het wordt daarom niet alleen als scheurvast beschouwd, maar ook als extreem veerkrachtig in termen van mechanische belasting. Bovendien is EPDM bestand tegen OZON en ondanks de meest ongunstige weersomstandigheden. Zelfs continue sterke UV-straling veroorzaakt geen broosheid of barsten. Daarom is EPDM buitengewoon populair voor het waterdicht maken van gebouwen buitenshuis, evenals voor het plaatsen van vochtbarrières voor elk type onderconstructie van hout, om te voorkomen dat het natuurlijke materiaal door contact gaat rotten met water of vocht tegen te gaan.

Onze EPDM- afdichtingstapes zijn voorzien van een zelfklevende achterkant. Hierdoor kan de afdichtingstape zonder veel moeite of het aanbrengen van een lijm worden aangebracht om snel en eenvoudig een effectieve afdichting te bereiken. De rol van 25 meter kan eenvoudig met een schaar op de gewenste maat worden geknipt. Als alternatief kan een scherp mes worden gebruikt om in te korten of in te snijden. In tegenstelling tot de verwerkingstemperatuur, die niet onder de +5°C mag komen, heeft het brede EPDM afdichttape een temperatuurbereik van -40°C tot +120°C. Hierdoor kan het onder alle weersomstandigheden voor buitentoepassingen worden gebruikt. Zelfs aanhoudende vorstperiodes met hoge temperaturen onder nul hebben geen invloed op de elasticiteit van de afdichting. Zelfs snelle, sterke temperatuurschommelingen hebben geen negatieve invloed op de bruikbaarheid van de EPDM rubberen afdichtingstape.

Technische data van het EPDM afdichtingstape met 110mm breedte

 • Materiaal: EPDM rubber
 • Kleur: Zwart
 • Rol-lengte: 25m
 • Rol-breedte: 110mm
 • Materiaal dikte: 0,8mm
 • Rekking: min. 300% volgens EN 12311-2
 • Reksterkte: min. 250 N/50mm volgens EN 12311-2
 • Waterdichtheid: W1 (waterdicht)
 • Temperatuurbestendigheid: -40 °C - +120 °C
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • OZON-bestendigheid: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: Gebruik het EPDM afdichtingstape niet bij een omgevingstemperatuur beneden +5°C. Anders kan de kleefkracht van de zelfklevende achterkant niet worden gegarandeerd.

Toepassing van 110mm EPDM afdichtingstape

EPDM afdichttapes zijn enorm populair voor het waterdicht maken van gebouwen, omdat ze zeer gemakkelijk kunnen worden verwerkt zonder rekening te hoeven houden met uithardingstijden, zoals bij siliconenkitten. Door de afdichtingstape te verlijmen, realiseert u in een mum van tijd lucht- en waterdichte afdichtingen voor het bouwen van aansluitvoegen en dilatatievoegen. Een ander belangrijk voordeel is de extreem lange levensduur van EPDM rubber, die meer dan 50 jaar bedraagt. Dit bespaart op de lange termijn kosten voor het onderhoud van gebouwen, want in tegenstelling tot het afdichten van voegen met siliconenkitten, die regelmatig moeten worden vernieuwd als onderhoudsvoegen, hebben afdichtingen met een EPDM afdichtband zeer lange onderhoudsintervallen.

Als voor gevelbekleding EPDM afdichtingstape wordt gebruikt, wordt dit meestal gedaan als vochtbarrière om de dragende houten onderconstructie te beschermen tegen vocht en regen. Om condensvorming tegen te gaan, wat de levensduur van de onderconstructie kan verkorten, zijn onze EPDM afdichtingstapes diffusiedicht. Dit betekent dat luchtvochtigheid door temperatuurverschillen kan diffunderen. Om ervoor te zorgen dat de onderconstructie niet in direct contact komt met de bevestigde gevelplaten, dient de afdichtingsband altijd met een uitsteeklengte van circa 5mm te worden bevestigd.

Het EPDM afdichttape met een breedte van 110mm is ideaal voor afdichtingen met een groot oppervlak of muuraansluitingen met brede voegen, waarbij voor honderd procent dichtheid moet worden gezorgd om te beschermen tegen binnendringend water. Daarnaast wordt met het EPDM een luchtdichte afsluiting bereikt, wat ook leidt tot een verbetering van de energie efficiëntie om tocht te verminderen en warmte- of koudebruggen te verminderen.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Ons EPDM afdichtingstape met een breedte van 110mm is ideaal voor het afdichten van achteraf aangebrachte dakramen
 • Het brede afdichtingstape is perfect voor een luchtdichte muuraansluiting en dilatatievoegen met grotere ruimtes
 • Het EPDM afdichtingstape is zeer geschikt als vocht barrière voor brede houten onderconstructieprofielen
 • EPDM afdichtingstape is ideaal voor het afdichten van wintertuinen, terrasoverkappingen of carports aan de muurzijde
 • en veel meer

Reinig de oppervlakken voordat u de EPDM afdichttape aanbrengt om een ​​permanente en dichte afdichting te verkrijgen. Zorg ervoor dat de contactvlakken droog, stofvrij, vet- en olievrij zijn. Overmatig restvocht in houten profielen kan ook de kleefkracht van de zelfklevende achterkant verminderen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-EPDM-110S
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223854
Gewicht2.6750
Standaardlengte25000 mm
Standaardbreedte110 mm
Dikte0,8 mm
KunststofEPDM
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurZwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.