PU rond mousseband Ø 30mm (opencellig)

Onze PU rond mousseband is geschikt als vulmateriaal voor voegen in binnen- en buitenruimtes. De mouseebanden met een diameter van 30mm zijn geschikt voor voegen met een breedte van ca. 20mm tot 25mm met een voegdiepte van minimaal 50mm.

✓ Voor alle dichtstoffen
✓ Voor voegdiktes tot 25mm
✓ Voor binnen & buiten
✓ Flexibel & elastisch
✓ CFK- & HCFC-vrij

De dikke ronde moussebanden met een diameter van 30mm zijn tegen goedkope prijzen in meterlengtes verkrijgbaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 0,54 / m
€ 0,54 / stuk
0,0170 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs in plaats van € 2,86 € 0,54 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0170 kilo
Beschrijving

Voegen-mousseband Ø 30mm gemaakt van zacht polyurethaan

Voor brede voegen tot 25mm ✓ UV-bestendig ✓ TOP-kwaliteit ✓

Onze ronde moussebanden in 30mm zijn gemaakt van polyurethaan met open cellen en worden aangeboden in lengtes van meters tegen lage staffelprijzen. De grijze moussebanden, die voornamelijk worden gebruikt als vulmateriaal voor dilatatievoegen en muuraansluitvoegen, zijn UV-bestendig en daardoor zowel geschikt voor voegen binnen als voor het afdichten van voegen buiten. De zachte, elastische ronde koorden zijn zeer eenvoudig te verwerken en kunnen ook zonder gereedschap eenvoudig in de voeg worden gestoken.

Het ronde mousseband met een diameter van 30mm is perfect om de voegdiepte te beperken voor voegen met een breedte van minimaal 20mm tot maximaal 25mm. Om een ​​voldoende dikte van de kit in de voeg te krijgen, dient de diepte van de voeg minimaal 50mm te zijn. Een rond mousseband zorgt echter niet alleen voor de ideale voegdikte, wat belangrijk is voor de elasticiteit van de kit na vulkanisatie, maar verkleint ook de kans op ongewenste drie-flank hechting wat de duurzaamheid van een voegkit zeker aantast.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Rond mousseband Ø 30mm opencellig 1000mm lengte

TIP: Ondanks de vrij grote diameter kunnen de 30mm PU voegkoorden gemakkelijk op maat worden gekort met een scherpe schaar of een stanleymes.

Eigenschappen van het voegenkoord van PU in Ø 30mm

Het PU ronde mousseband van opencellig polyurethaan hebben een goede chemische bestendigheid voor alle materialen die in de bouw- en industriële sectoren veel voorkomen. Weerstand tegen geconcentreerde zuren en logen, evenals tegen benzine, kan alleen als middelmatig worden geclassificeerd, wat geen significante beperking is voor gebruik als vulmateriaal voor voegen die later worden afgedicht met een kit. Aan de andere kant vormen verbindingen die permanent onder hoge spanning staan, bijvoorbeeld door waterdruk of mechanische druk, een feitelijke beperking. Het geschuimde materiaal is flexibel en zacht en zou bij een continue mechanische drukbelasting onvoldoende weerstand garanderen, waardoor de voegen zouden kunnen scheuren. Voor verbindingen die onderhevig zijn aan permanente mechanische druk, moeten in plaats daarvan gesloten verbindingskoorden van polyethyleen worden gebruikt.

De flexibiliteit van de voegkoorden, die typerend is voor geschuimd polyurethaan, heeft daarentegen het doorslaggevende voordeel dat ze zeer gemakkelijk toepasbaar zijn, vooral bij voegen met verschillende, variërende voegbreedtes. Door simpelweg het zachte materiaal tegen elkaar te drukken, kan het ronde mousseband ook in voeggebieden met een smalle breedte worden gestoken, zelfs als dit minder is dan de aanbevolen breedte van 20mm - 25mm. Bovendien heeft de open celstructuur van het 30mm ronde snoer zeer goede isolatiewaarden, wat een bijzonder goed effect heeft op de thermische isolatie van voegen buitenshuis. Om onze ronde moussebanden zonder aarzelen te kunnen gebruiken voor gewrichten binnenshuis, bieden we alleen CFC- en HCFC-vrije voegkoorden aan, die als fysiologisch neutraal worden beschouwd.

Technische data van het ronde PU mousseband in 30mm

 • Materiaal: Polyurethaan
 • Kleur: Grijs
 • Diameter: 30mm
 • Aanbevolen voegbreedte: 20mm - 25mm
 • Aanbevolen voegdiepte: min. 50mm
 • Dichtheid: 0,125g/cm3
 • Shore-hardheid: 20 - 40
 • Compressiehardheid: min. 150 KPa volgens DIN 53571
 • Breukrek: min. 150% volgens DIN 53571
 • Compressie set: 25% - 35% volgens DIN 53572
 • Temperatuurbestendigheid: -30°C - +60°C
 • Verouderingsbestendigheid: Zeer goed
 • UV-bestendigheid: Goed
 • Waterbestendigheid: Goed
 • Chemische bestendigheid: Goed

OPMERKING: Geschuimde ronde moussebanden van PU zijn matig bestand tegen benzine en geconcentreerde zuren of logen.

Verwerking van ons ronde mousseband met een diameter van 30mm

Zeker bij voegbreedtes van meer dan 20mm is het gebruik van een rond mousseband als vulmateriaal volkomen logisch. Bij zulke grote voegbreedtes is het vrijwel onmogelijk, zonder beperking van de voegen, om de dikte van de voeg te kiezen door de kit niet te hoog aan te brengen. Bij muurvoegen dient de voegdikte circa 50% van de voegbreedte te zijn en tweezijdige hechting te hebben om de elastische eigenschappen van de voeg te waarborgen. Bij elastische vloervoegen wordt daarentegen een voegdikte van 60% - 100% aanbevolen, afhankelijk van de voegbreedte en belasting. Met een dik rond mousseband met een diameter van 30mm kunnen zelfs zulke grote verbindingen tot op de millimeter worden beperkt. Dit zorgt niet alleen voor de elasticiteit van de voeg, maar gaat ook een overmatig gebruik van kit tegen, wat enorm zou kunnen zijn bij zulke brede voegen. Het ronde koord met een diameter van 30mm kan worden gebruikt voor voegen met een minimale diepte van 50mm en voegbreedtes tussen 20mm en 25mm. Het zachte, geschuimde materiaal kan echter gemakkelijk worden samengeperst om op sommige plaatsen voegen met een kleinere breedte op te vullen zonder een dunner verbindingskoord te gebruiken. Het ronde koord wordt heel eenvoudig met de vinger of met een koordroller ingebracht, waardoor tegelijkertijd ook de latere voegdikte nauwkeurig kan worden aangepast.

PU ronde moussebanden hebben door hun open celstructuur zeer goede isolatiewaarden. Als de ronde moussebanden voor dit doel worden gebruikt, moet erop worden gelet dat ze worden verwerkt zonder te veel uit te rekken. De ronde moussebanden trekken in de loop van de tijd samen tot hun oorspronkelijke lengte, waardoor bij teveel uitrekken een spleet achter de kit kan ontstaan, wat een negatief effect heeft op de isolerende eigenschappen. Bovendien kan het ontbreken van afbakening van de voeg op plaatsen als gevolg van de resulterende spleten het draagvermogen van de geharde voeg verminderen.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Ronde moussebanden zijn ideaal om de perfecte voegdikte te beperken voor brede voegen tot 25mm
 • Een foutieve hechting met drie flanken is bijna onmogelijk bij gebruik van ronde koorden
 • PU ronde moussebanden kunnen worden gebruikt voor afdichtingen met alle gangbare kitten, bijv. siliconen
 • De 30mm dikke voegkoorden hebben een positief effect op de thermische isolatie van externe voegen
 • Door het gebruik van ronde moussebanden wordt overmatig gebruik van de kit tegengegaan

De verwerking van kitten zoals siliconen, acryl of MS-polymeren dient plaats te vinden in een temperatuurbereik tussen +5°C en +40°C. Hetzelfde temperatuurbereik geldt ook voor de verwerking van onze ronde moussebanden van polyurethaan, die voor het afdichten in de voegen worden gestoken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de ronde koorden droog worden verwerkt en dat ze niet nat worden voordat de kit wordt aangebracht, bijvoorbeeld door regen. Na het afdichten van de voeg kan geabsorbeerd vocht mogelijk niet meer snel genoeg drogen.

OPMERKING: Ronde moussebanden gemaakt van opencellig polyurethaan worden graag droog bewaard bij temperaturen tussen +5°C en +25°C.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-ODR-30
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223816
Gewicht0.0170
Diameter30,00 mm
Standaardlengte1000 mm
KunststofPolyurethaan
KleurGrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.