PU rond mousseband Ø 40mm (opencellig)

Onze PU ronde moussebanden met een diameter van 40mm zijn geschikt voor voegafbakening met voegbreedtes van ca. 25mm tot 35mm en een voegdiepte vanaf ca. 60mm en kunnen zowel voor binnen- als buitenvoegen gebruikt worden.

✓ Voor alle dichtstoffen
✓ Voor brede voegen tot 35mm
✓ Voor binnen & buiten
✓ Perfecte voegafbakening
✓ CFK- & HCFC-vrij

De 40mm moussebanden zij met een meter lengte tegen aantrekkelijke staffelprijzen beschikbaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,62/ stuk (Basisprijs € 2,62/ m)
 • from 30 Items € 1,90/ stuk (Basisprijs € 1,90/ m)
 • from 50 Items € 1,43/ stuk (Basisprijs € 1,43/ m)
 • from 100 Items € 0,95/ stuk (Basisprijs € 0,95/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 3,21 / m
€ 3,21 / stuk
0,0300 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 3,21 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0300 kilo
Beschrijving

Voegen-mousseband Ø 40mm opencellig PU-schuim

Voor voegen tot 35mm ✓ CFK- & HCFC-vrij ✓ Warmte-isolerend ✓

Onze ronde moussebanden met een diameter van 40mm zijn de grootste ronde koorden die wij in meterlengtes in onze online shop aanbieden. De moussebanden van polyurethaanschuim met open cellen zijn licht, zacht en soepel en kunnen zeer goed worden verwerkt. Tegelijkertijd zijn de dikke koorden perfect voor brede voegen om als opvulmateriaal te gebruiken. Onze PU-koorden zijn UV-bestendig en kunnen dus zonder meer worden gebruikt voor dilatatie- en bouwvoegen in de buitenlucht.

Om de ronde moussebanden te kunnen gebruiken, moeten de voegen een breedte hebben tussen 25mm en 35mm. Daarnaast dient de diepte van de voeg minimaal 60mm te zijn om voldoende dikte van de kit te verkrijgen, wat nodig is voor een elastische voeg. Een rond koord heeft een significant effect op het optimale verbruik van de gebruikte kit, doordat het ronde koord de diepte van de voeg precies kan begrenzen. Daarnaast zorgt een voegkoord ervoor dat de hechting van de kit aan de buitenzijden wordt beperkt. Dit zorgt voor een optimale hechting op twee flanken, wat erg belangrijk is bij dilatatievoegen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Rond mousseband Ø 40mm opencellig 1000mm lengte

TIP: Met een stanleymes of een grote huishoudschaar kunnen de dikke koorden met 40mm diameter worden ingekort.

Eigenschappen van onze PU mousseband in Ø 40mm

Onze ronde moussebanden van PUR zijn UV-bestendig en kunnen daarom zonder aarzelen voor verbindingen buitenshuis worden gebruikt. De koorden kunnen ook worden gebruikt als vulmateriaal voor voegen binnenshuis om de diepte van de voeg te beperken, omdat ze niet alleen fysiologisch neutraal zijn, maar ook CFC- en HCFC-vrij. Polyurethaan is tevens bestand tegen chemicaliën en kenmerkt zich door een goede bestendigheid tegen alle materialen die in de bouw of in bedrijfstakken waar voegafdichting een optie is. De weerstand is matig tegen zuren en logen in hoge concentraties, evenals tegen benzine, zodat continu contact moet worden vermeden. Bij het beoogde gebruik van de ronde koorden speelt dit echter nauwelijks een rol. PU ronde moussebanden zijn zacht, flexibel en rekbaar en kunnen zeer goed verwerkt worden, ook als de voegbreedte plaatselijk kleiner is.

Hoewel het geschuimde polyurethaan een positief effect heeft op de verwerkbaarheid en de isolerende eigenschappen, heeft dit ook het nadeel dat de elastische ronde moussebanden niet kunnen worden gebruikt voor verbindingen die onder permanent hoge mechanische druk staan. Constante druk, bijvoorbeeld bij onder water liggende voegen, zou de verbinding teveel belasten, waardoor het geschuimde materiaal tegen elkaar gedrukt wordt. Door het gebrek aan drukstabiliteit kan dit resulteren in het scheuren van de voeg. Voor dergelijke toepassingsgebieden adviseren wij het gebruik van ronde koorden van polyethyleen met gesloten cellen.

Technische data van het ronde PU mousseband in 40mm

 • Materiaal: Polyurethaan
 • Kleur: Grijs
 • Diameter: 40mm
 • Aanbevolen voegbreedte: 25mm - 35mm
 • Aanbevolen voegdiepte: min. 60mm
 • Dichtheid: 0,125g/cm3
 • Shore-hardheid: 20 - 40
 • Compressiehardheid: min. 150 KPa volgens DIN 53571
 • Breukrek: min. 150% volgens DIN 53571
 • Compressie set: 25% - 35% volgens DIN 53572
 • Temperatuurbestendigheid: -30°C - +60°C
 • Verouderingsbestendigheid: Zeer goed
 • UV-bestendigheid: Goed
 • Waterbestendigheid: Goed
 • Chemische bestendigheid: Goed

OPMERKING: In het geval van benzine en geconcentreerde zuren of logen hebben PU ronde moussebanden slechts een matige weerstand.

Verwerking van onze PU voegkoorden met een diameter van 40mm

Een verbindingskoord wordt in de verbinding gestoken voordat de verbinding wordt afgedicht. Onze dikke ronde moussebanden met een diameter van 40mm en een lengte van een meter kunnen heel gemakkelijk met de hand worden ingestoken. Het flexibele materiaal is ook zeer goed toepasbaar op plaatsen met kleinere voegbreedtes of rond radii gelegd. Voor hoeken is het raadzaam om het koord op het juiste punt in te korten en dan opnieuw te beginnen met een ander stuk. De koorden van 40mm worden gebruikt als opvulmateriaal voor voegen tussen 25mm en 35mm breed. In het geval van de voegdiepte moet ervoor gezorgd worden dat deze minimaal 60mm is, omdat er voor zulke brede voegen een dikte is van ca. 12mm - 18mm, die moet worden gekozen afhankelijk van de voegbreedte. Bij vloervoegen dient de dikte van de kit na uitharding 60% - 100% van de voegbreedte te zijn. Voor alle andere voegen, bijvoorbeeld muuraansluitvoegen of dilatatievoegen in aangrenzende gebouwen, is de aanbevolen voegdikte circa 50% van de voegbreedte. Als afdichtmiddel kunnen alle conventionele kitten worden gebruikt die gebruikelijk zijn voor het afdichten van voegen. Hiervoor zijn bijvoorbeeld onze hoogwaardige siliconen op basis van alcoxy ideaal. Siliconen van andere fabrikanten, evenals acryllaatkit of krachtige MS-polymeren, kunnen ook worden gebruikt voor het afdichten van voegen, waarbij onze polyurethaan moussebanden worden gebruikt als voegafscheiding.

Ronde moussebanden van opencellig PU-schuim hebben niet alleen het voordeel dat de voeg beperkt is tot de nodige diepte, maar hebben ook zeer goede isolatiewaarden, zodat ze ook gebruikt worden voor het thermisch isoleren van voegen. Vooral bij dilatatievoegen en muuraansluitvoegen kan het gebruik van een voegkoord het warmteverlies door thermische isolatie aanzienlijk verminderen, wat een merkbaar effect heeft op de energie-efficiëntie van een woning. Opgemerkt moet echter worden dat de ronde koorden niet te veel worden uitgerekt wanneer ze worden ingebracht. Zelfs als onze PU ronde moussebanden een breukrek hebben van meer dan 150%, kan te veel rek leiden tot gaten in het vulmateriaal, omdat de koorden na verloop van tijd weer samentrekken, afhankelijk van de rek.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Ronde moussebanden dienen als voegvulmateriaal voor een zeer nauwkeurige begrenzing van de voegdikte
 • Ronde moussebanden zorgen voor een tweezijdige hechting, wat nodig is bij dilatatievoegen
 • Alle conventionele kitten zoals acryl, MS-polymeren of siliconen kunnen worden gebruikt
 • Dankzij het geschuimde polyurethaan hebben onze moussebanden een isolerende werking op externe voegen
 • Door de voegdikte te beperken, wordt het overmatige verbruik van kit binnen de perken gehouden

Het verzegelen van voegen dient altijd te gebeuren bij temperaturen boven het vriespunt. Dit zorgt ervoor dat de elastische eigenschappen van de kit niet worden aangetast door vorst. Om deze reden moeten siliconen of acrylen worden verwerkt tussen +5°C en +40°C. Voegkoorden worden meestal kort voor het verzegelen in de voeg gelegd, zodat hiervoor dezelfde verwerkingstemperaturen gelden als voor de gebruikte kit. Vochtige of natte voegkoorden drogen mogelijk niet meer voldoende bij afgedichte voegen, daarom moeten ze altijd op een droge plaats worden opgeslagen en verwerkt.

OPMERKING: PU ronde moussebanden dienen te worden bewaard bij temperaturen tussen +5°C en +25°C op een droge plaats.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-ODR-40
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223823
Gewicht0.0300
Diameter40,00 mm
Standaardlengte1000 mm
KunststofPolyurethaan
KleurGrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.