Schroefdraadmof M5 zuiver wit (RAL 9010)

De draadbussen in zuiver wit (RAL9010) van roestvrij staal hebben een UV- en weerbestendige verf op de kop van de bus, zodat de geverfde bussen buiten niet geel worden. De binnendraad van maat M5 is voorzien van een schroefborging van een 2-componentenlijm.

✓ Corrosiebestendig roestvrij staal
✓ Lakafwerking Zuiver wit (RAL9010)
✓ Uv-bestendige hoofdlak
✓ Geschikt voor schroeven met M5 schroefdraad
✓ Voor gebruik binnen en buiten
✓ Per stuk verkrijgbaar

De zuiver witte draadbus van A2-staal past bij de kleur en glansgraad van de zuiver witte balkonschroeven.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,11/ stuk (Basisprijs € 2,11/ stuk)
 • from 20 Items € 1,83/ stuk (Basisprijs € 1,83/ stuk)
 • from 50 Items € 1,42/ stuk (Basisprijs € 1,42/ stuk)
 • from 100 Items € 1,14/ stuk (Basisprijs € 1,14/ stuk)
 • from 200 Items € 1,02/ stuk (Basisprijs € 1,02/ stuk)
 • from 300 Items € 0,90/ stuk (Basisprijs € 0,90/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 2,80 / stuk
€ 2,80 / stuk
0,0054 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 2,80 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0054 kilo
Beschrijving

M5 roestvrijstalen draadbus in zuiver wit

Weerbestendige lak ✓ Draadmaat M5 ✓ Geen minimale hoeveelheid ✓

De draadbus met een robuuste koplakafwerking in zuiver wit (RAL 9010) is zonder aarzeling geschikt voor alle binnen- en buitentoepassingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de solide productie uit A2-staal. Dit is een roestvast staal met een zeer goede corrosiebestendigheid. De witte poedercoating van de mofkop is ook UV- en weerbestendig, zodat weersinvloeden geen kleurveranderingen veroorzaken. De binnendraad in maat M5 heeft een diepte van 12 mm en is geschikt voor alle schroeven met M5 schroefdraad. De platte schroefkop met een hoogte van slechts 2mm is rond en licht lenticulair. De diameter is 14 mm en heeft een Torx drive in maat T20. De huls zelf, die in het gat wordt gestoken, heeft een buitendiameter van 8 mm en een insteekdiepte van 12 mm. Op de schroefdraad is een speciale schroefdraadlijm aangebracht voor een veilige schroefverbinding.

OPMERKING: Hoewel de huls met schroefdraad zuiver wit is gelakt en dus perfect past bij de zuiver witte balkonschroef, kan de huls met al onze balkonschroeven worden gebruikt. Bovendien kunnen de draadhulzen ook worden gecombineerd met alle andere schroefdraadschroeven met M5-draad, ongeacht de lengte of de vorm van de schroefkop.

Aangezien de schroefdraad voor de schroef zich in de huls bevindt, die volledig in het daarvoor bestemde gat wordt gestoken, is een zeer klein uitsteeksel van de schroefbevestiging mogelijk. Enerzijds vergemakkelijkt dit het reinigen van oppervlakken en anderzijds valt het visueel minder op dan de gebruikelijke bevestiging met sluitring en moer. Het lakken van de kop in zuiver wit kan het uiterlijk nog verbeteren, vooral als het oppervlak waarin de huls wordt gestoken ook wit is.

Eigenschappen van de draadbus van zuiver wit roestvrij staal

Roestvrij staal in een A2-staallegering is ideaal voor buitengebruik omdat het niet roest en alle weersomstandigheden trotseert. Daarom gebruiken we deze legering of een A4-staal voor al onze schroeven en draadbussen. Een draadbus, die in principe uit twee componenten bestaat maar uit één massief stuk staal is gemaakt, heeft een huls met M5 binnendraad. De buitendiameter van onze witte hulzen is 8mm. De diepte van de huls is 12 mm, wat ook overeenkomt met de schroefdraaddiepte. De platte kop met een dikte van 2 mm en een buitendiameter heeft een Torx-aandrijving, zodat de huls met schroefdraad kan worden vastgedraaid met een T20 Torx sleutel of bit inzetstuk kan worden gebruikt om te voorkomen dat de schroef draait. Dit is ook nodig omdat de schroefdraadlijm op de binnendraad, die een minimale vernauwing van de schroefdraad veroorzaakt, de schroef iets moeilijker indraait.

De poedercoating van de zuiver witte schroeven is robuust en krasbestendig. Bovendien gebruiken we alleen UV- en weerbestendige lakken voor onze schroeven, klinknagels en draadbussen, omdat onvoldoende Uv-bestendigheid kan leiden tot vergeling, vooral bij lakken met een witte kop. Omdat bij onze balkonschroeven meestal draadbussen worden gebruikt om balkonranden op vierkante stalen buizen te monteren, is weerbestendigheid van groot belang. De schroeven, waarvan de kleur volgens RAL-K5-Classic overeenkomt met de kleurcode RAL9010 (zuiver wit), hebben een zijdematte glansgraad, die zeer gebruikelijk is voor gevelpanelen van HPL of aluminium composietmateriaal, zodat de draadbussen geschikt zijn voor talloze toepassingsgebieden, zowel binnen als buiten.

Het uiterlijk en de kwaliteit van een schroef, draadbus of dopmoer is niet onbelangrijk, maar in vergelijking met de duurzaamheid en veiligheid van de schroefverbinding spelen deze aspecten slechts een ondergeschikte rol. Daarom gebruiken we bij onze draadbussen een speciale thread locker, die uit twee componenten bestaat. De blauwe lijm, die duidelijk zichtbaar is op de schroefdraad, en kleine bolletjes die de verharder bevatten. Zodra de schroef met schroefdraad in de schroefdraad wordt gedraaid, barsten deze glazen bolletjes en wordt de verharder gemengd met de lijm. De chemische reactie tussen de schroef en de draadbus zorgt voor een stevige verbinding die niet vanzelf kan loskomen of losraken door verwering of mechanische spanning.

OPMERKING: In sommige toepassingsgebieden is een goede schroefvastheid erg belangrijk. Dit wordt bij de draadbussen gegarandeerd door een schroefdraadlijm. Als de schroefhuls losraakt, moet hij worden vervangen door een nieuwe. Als alternatief kan een schroefborgingsvernis worden gebruikt om de borging tegen het onafhankelijk loskomen van de schroefverbinding te vernieuwen.

Gebruik van draadbus in zuiver wit

De draadbus wordt voornamelijk gebruikt voor het bevestigen van plaatmateriaal aan vierkante stalen buizen, die meestal Balkonschroefset met draadbus in zuiver wit. Als zo'n schroefverbinding om wat voor reden dan ook loskomt, is de schroefborging niet langer gegarandeerd, omdat de chemische uitharding maar één keer in gang kan worden gezet. Hier komen de afzonderlijke schroefhulzen als vervanging in beeld, maar ze kunnen ook naar wens worden gecombineerd met andere balkonbouten in elke kleur en lengte. Zelfs compleet andere schroeven zijn denkbaar, zolang de schroefdraad van de schroef maar past. Voorwaarde voor het gebruik van een huls met schroefdraad is dat deze 12mm diep in het profiel of oppervlak kan worden gestoken. Dit vereist een voldoende diep gat met een boor van 8,5mm, die afgestemd moet zijn op het overeenkomstige materiaal. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de platte kop vlak op het oppervlak ligt en er een stevige schroefverbinding kan worden gemaakt.

De zuiver witte draadbus is soms het meest veelzijdig wat kleuren betreft. Wit gaat altijd op en dus zijn inbouwkasten van een keukenblok meestal wit aan de binnenkant. Zelfs de bekende planken en kastsystemen van een populaire Zweedse meubelzaak hebben, als er voor witte rompen wordt gekozen, veel weg van de RAL-kleur 9010, zodat ze met behulp van onze draadbussen en de bijpassende balkoschroeven prachtig zonder kieren kunnen worden verbonden. Bovendien kunnen witte kunststof panelen, bijvoorbeeld van ondoorzichtig acrylglas of aluminium composietmateriaal, ook in een handomdraai worden geïnstalleerd als zijwandbekleding voor terrasoverkappingen en pergola's. Door de koplaklaag van onze hulzen en schroeven valt dit optisch nauwelijks op.

Technische gegevens van de draadbus in zuiver wit

 • Materiaal: A2 Roestvrij staal
 • Kleur: RAL9010 (Puur wit)
 • Kop vorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Schroefdraad: M5
 • Diepte binnendraad: ca. 12mm
 • Ø Kop mouw: 14mm
 • Ø Mouw: 8mm
 • Ø Boor: 8,5mm
 • Diepte mouw: 12mm
 • Aandraaimoment: 2 - 4 Nm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Voldoende
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGHM5C9010
Gewicht0.0054
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN4260604222369
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatM5 (Binnendraad)
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop14mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadNiet van toepassing
Klemgebiedplus 1mm - 5mm
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurWit
RAL kleurcodeRAL9010
KleurnaamZuiver wit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.