Superlijm S-Polybond MULTIfix 20g (zeer reactief)

Onze S-Polybond MULTIfix is een zeer reactieve speciale lijm met zeer korte functionele sterktes en hecht een grote verscheidenheid aan materialen veilig, betrouwbaar en zeer snel dankzij gemodificeerde cyanoacrylaten.

✓ Zeer korte functionele kracht
✓ Zeer goede hechtingseigenschappen
✓ Voor lijmen, repareren en vastzetten
✓ Zeer gemakkelijk te doseren
✓ Oplosmiddelvrij

De superlijm kan met één hand worden geopend, gedoseerd en gesloten dankzij de innovatieve doseerdop.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 233,33 / l
€ 4,90 / stuk
0,0200 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 4,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0200 kilo
Beschrijving

MULTIfix - als het echt snel moet gaan

Zeer reactief ✓ Zeer korte functionele sterkte ✓ Zonder oplosmiddelen ✓

S-Polybond MULTIfix is een kleurloze, zeer snel hechtende één componenten-snellijm die wordt gekenmerkt door zeer goede hechtingseigenschappen op zeer veel verschillende oppervlakken. MULTIfix wordt gebruikt voor het lijmen, vastzetten en repareren in talloze toepassingsgebieden waar een zeer snelle, betrouwbare fixatie vereist is en kan zowel gebruikt worden voor materialen van hetzelfde type aan elkaar als voor ondergronden van verschillende materialen. De hersluitbare doseerdop maakt het gemakkelijk om met één hand te openen, aan te brengen en te sluiten. De dosering van de snellijm kan precies en nauwkeurig worden uitgevoerd dankzij de traploze hoeveelheidsregeling.

S-Polybond MULTIfix is een speciaal product voor het lijmen van een grote verscheidenheid aan materialen en oppervlakken binnen enkele seconden. Het is zowel geschikt voor industrieel, commercieel als privégebruik thuis en kan worden gebruikt op een breed scala aan oppervlakken om te lijmen en vast te zetten. Door de zeer hoge sterkte van de harde lijmverbinding is de snellijm geschikt voor reparaties en verlijmingen in talloze toepassingsgebieden, bijvoorbeeld in de riooltechniek, afdichtingstechniek, de elektrotechnische industrie, rubberverwerking, de juwelenindustrie, de leer- en schoenenindustrie, de speelgoedindustrie, de beursbouw, orthopedie, reclametechniek enz. De lijm bevat geen oplosmiddelen. De lijm bevat geen oplosmiddelen en kan daarom zonder aarzeling worden gebruikt voor verlijmingen waarvan de materialen of oppervlakken gevoelig zijn voor oplosmiddelen.

Eigenschappen van superlijm MULTIfix

S-Polybond MULTIfix is een gebruiksklaar lijmmengsel op basis van cyanoacrylaat en is geschikt voor talloze toepassingsgebieden waar verlijming met een zeer korte fixatietijd vereist is. Dit omvat bijvoorbeeld het repareren van scheuren en breuken in huishoudelijke apparaten, speelgoed, schoenen en nog veel meer. Daarnaast wordt onze snel uithardende superlijm ook gebruikt om schroefverbindingen in de installatietechniek en in de scheeps- en voertuigbouw betrouwbaar te bevestigen. MULTIfix is geschikt voor niet-absorberende, niet-poreuze oppervlakken van kunststof, glas, rubber, leer, keramiek, maar ook voor APTK/EPDM pakkingen, ronde en profielpakkingen en gelakte oppervlakken enz. De exacte functionele sterkte varieert afhankelijk van de specifieke hechting, maar vindt plaats in een aanzienlijk kortere tijd dan bij minder reactieve snellijmen.

S-Polybond MULTIfix is zelfs voor een superlijm erg snel en bereikt binnen enkele seconden zijn functionele sterkte. In tegenstelling tot onze krachtige superlijm STRONGfix heeft de zeer reactieve lijm geen spleet vullende eigenschappen vanwege de lage viscositeit. In plaats daarvan zorgt de lage viscositeit ervoor dat de lijm dankzij de verbeterde capillaire werking in elke verbinding wordt opgenomen, hoe fijn deze ook is. Na uitharding is de harde lijmverbinding kleurloos en transparant en, mits zorgvuldig en professioneel aangebracht, niet zichtbaar, zelfs niet bij het verlijmen van transparante kunststoffen of glas. Bovendien heeft de uitgeharde lijm een goede UV- en weerbestendigheid, zodat de transparantie van de lijmverbinding en de verouderingsbestendigheid van de verbinding niet worden beïnvloed door weersinvloeden.

 • S-Polybond MULTIfix is zeer reactief en zorgt voor extreem korte fusietijden
 • S-Polybond MULTIfix is dun vloeibaar en absorbeert dus zelfstandig in fijne scheurtjes en lijmverbindingen
 • S-Polybond MULTIfix kan met één hand geopend en gesloten worden dankzij de speciale doseersluiting
 • S-Polybond MULTIfix is geschikt voor buitentoepassingen dankzij goede UV- en weerbestendigheid
 • S-Polybond MULTIfix bevat geen oplosmiddelen en is geschikt voor oppervlakken die bestand zijn tegen oplosmiddelen
 • S-Polybond MULTIfix is geschikt voor het bevestigen van schroefverbindingen en biedt dus een hoge mate van veiligheid

Verwerking van superlijm MULTIfix

Zoals voor elke verlijming moeten alle te verlijmen oppervlakken grondig worden gereinigd voordat de snellijm wordt aangebracht. Deze moeten droog en stof- en vetvrij zijn voordat de lijm wordt aangebracht, zodat onzuiverheden en verklevingen de kwaliteit van de verbinding niet beïnvloeden. Het is ook raadzaam om hulpmiddelen en gereedschap (bijv. klemmen, klemmen, spatels) van tevoren in de directe omgeving te plaatsen, zodat ze binnen handbereik zijn nadat de lijm is aangebracht, want met een zeer reactieve snellijm is er weinig tijd voor afstellen en fixeren. Bij het lijmen van siliconen, TPE-profielen of polyolefinen (polyethyleen, polypropyleen, enz.) met onze snellijm kan het nodig zijn om de lijmoppervlakken voor te behandelen met een adhesiepromotor om de hechtingseigenschappen te verbeteren.

Dankzij het speciale ontwerp van de doseerdop kan de superlijm snel, effectief en met één hand worden aangebracht. Draai hiervoor de dop tegen de klok in met duim en wijsvinger zodat de gewenste hoeveelheid lijm eruit kan komen. De lijm moet snel en gelijkmatig over het hele lijmoppervlak worden aangebracht voordat de dop met de wijzers van de klok mee weer wordt gesloten, zodat de lijm niet hard wordt en de doseeropening blokkeert. Tot slot moeten de te verbinden delen onmiddellijk aan elkaar worden gezet en met de nodige druk worden gefixeerd totdat de gewenste functionele sterkte, die afhankelijk is van de specifieke materialen, is bereikt. Omdat lijmen met een zeer reactieve snellijm slechts enkele seconden duurt vanaf het aanbrengen tot het bereiken van de functionele sterkte, is het zeer raadzaam om alle gereedschappen en hulpmiddelen voor het bevestigen en absorberen van overlopende lijm van tevoren bij de hand te hebben.

Na het samenvoegen en aandrukken van de substraten kan te veel aangebrachte lijm gaan uitzakken. Dit kan worden opgevangen met een zachte doek, een spatel of een houten wegwerpstaafje terwijl de lijm nog vloeibaar is. Omdat de snellijm MULTIfix echter zeer snel zijn functionele sterkte bereikt, is haast geboden. Zodra de lijm is uitgehard, helpt alleen mechanische bewerking met een profielschraper of spatel. Bij het lijmen en bevestigen van metalen, bijvoorbeeld aluminium, koper of messing, kan een blijvend verouderingsbestendige verbinding alleen worden bereikt als de te lijmen oppervlakken dienovereenkomstig zijn voorbehandeld. Ook bij geanodiseerde oppervlakken of oppervlakken die met was of olie zijn behandeld, kan een permanente hechting niet worden gegarandeerd.

Superlijmen worden gebruikt voor ontelbare toepassingen, die ondanks diverse laboratoriumtests niet allemaal in aanmerking kunnen worden genomen. Bovendien moet er rekening worden gehouden met de specifieke omstandigheden tijdens het lijmen, waaronder vooral verwerkingsparameters met lijmtemperatuur, verwerkingstemperatuur, eigenschappen en oppervlaktegesteldheid van de substraten. Daarom moet de gebruiker de specifieke toepassing testen op geschiktheid en sterkte. We raden aan de technische informatiebladen van de te lijmen materialen te controleren op geschiktheid en compatibiliteit voordat de lijm wordt aangebracht. Het is ook belangrijk om te weten dat coatings op de oppervlakken, bijvoorbeeld de anodiseerhuid van geanodiseerd aluminium, en corrosie de gewenste verouderingsbestendigheid en uiteindelijke sterkte van de verbinding kunnen beïnvloeden.

WAARSCHUWING: MULTIfix is niet voedselveilig en daarom niet geschikt voor het verlijmen van substraten die worden gebruikt voor drinkwater- en voedselvoorzieningen.

Verwerkingseigenschappen van de MULTIfix

 • Geurformatie: doordringend, karakteristiek
 • Kleur: doorzichtig, kleurloos
 • Viscositeit: ca. 20 mPa.s
 • Overbruggen van gaten: max. 0,1 mm
 • Verwerkingstemperatuur: +5 °C tot +30 °C
 • Functionele kracht: ca. 4 seconden (EPDM / EPDM - profielafdichting)
 • Functionele kracht: ca. 8 seconden (PVC-U / PVC-U - Hard-PVC)
 • Uithardingstijd: 16 uur (bij ca. +20 °C)
 • Opslagtemperatuur: +15 °C tot +25 °C
 • Opslagcapaciteit: 12 maanden (ongeopend)

TIP: Afwijkende opslagtemperaturen kunnen de houdbaarheid beïnvloeden. Bewaren van de cyanoacrylaat superlijm MULTIfix moet worden opgeslagen op een droge, vorstvrije plaats zonder direct zonlicht. De optimale opslagtemperatuur ligt tussen +2°C en +8°C. Met toenemende opslagtijd neemt de viscositeit van de lijm toe, waardoor de reactiviteit afneemt.

Veiligheidsinstructies voor het aanbrengen van superlijm MULTIfix

Voordat je de superlijm gebruikt, raden we je ten zeerste aan om MULTIfix lees het veiligheidsinformatieblad en het technische informatieblad. Vooral de informatie over veilig gebruik en de specificaties over persoonlijke beschermingsmiddelen moeten in acht worden genomen om risico's te vermijden. Draag een geschikte veiligheidsbril en beschermende handschoenen tijdens het gebruik van de lijm. Gebruik de zeer reactieve lijm alleen in goed geventileerde ruimten en vermijd ten alle tijden contact met de huid of ogen. Lijm moet altijd worden opgeslagen in een luchtdichte verpakking op een veilige plaats. Zorg er bij het kiezen van een opslaglocatie voor dat deze absoluut ontoegankelijk is voor kinderen, zodat de lijm niet in hun handen terecht kan komen.

Gevarenaanduidingen volgens Verordening (EG) nr. 1272/2008

 1. H315 - Veroorzaakt huidirritatie.
 2. H319 - Veroorzaakt ernstige oogirritatie.
 3. H335 - Kan irritatie van de luchtwegen veroorzaken.

Aanvullende informatie

 1. EUH202 Gevaar van cyaanacrylaat. Hecht binnen enkele seconden op huid en oogleden.
  Buiten bereik van kinderen bewaren.

Raadpleeg het veiligheidsinformatieblad van S-Polybond voor de volledige tekst van de veiligheids- en gevareninformatie, evenals uitgebreide informatie over veilige behandeling, transport en verwijdering MULTIfix.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604220600
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
Kleefstof typeSuperlijm
MateriaalGemodificeerde cyanoacrylaten
EAN/GTIN4260604220600
Gewicht0.0200
Vulhoeveelheid in ml21
KleurKleurloos
Kleurnaamtransparant
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
RAL kleurcodeNiet gespecificeerd
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.