HPL platen houtoptiek (essenhout donker)

Weerbestendige, krasbestendige HPL platen voor binnen- en buitenbereik met dubbelzijdig oppervlaktedecor in houtoptiek (essenhout donker gebeitst) met aansprekende hout-nerf in de diktes 6mm en 8mm op maat kopen.

✓ UV- en weerbestendigheid
✓ Moeilijk ontvlambaar
✓ ETB-balkontoelating
✓ FSC-gecertificeerd
✓ Met beschermende folie

Opmerking: Grotere formaten beschikbaar op aanvraag vanwege verhoogde verzendkosten

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

HPL platen met houtoptiek essenhout donker gebeitst op maat

ETB-toelating ✓ UV- & weerbestendig ✓ weerskanten decor ✓

Onze HPL platen in houtoptiek met een dikte van 6mm zijn verkrijgbaar tot een afmeting van 1500mm x 1000mm in een millimeterprecieze snede tegen goedkope prijzen. De oppervlakken hebben een aantrekkelijke houtstructuur aan beide zijden, die lijkt op de textuur van donker gebeitst essenhout. De gelaagde constructie van verschillende lagen karton voor de kern, evenals decoratief papier met een houtlook, creëert een solide, stabiele en stijve plaat. De afzonderlijke lagen zijn gedrenkt in harsen en samengeperst onder zeer hoge druk. De HPL-panelen zijn zowel geschikt voor binnen- als buitenbekleding en zijn ook toegestaan voor de commerciële constructie van balkonbekleding. De decoratieve panelen in houtlook zijn dit te danken aan de balkongoedkeuring volgens de ETB-richtlijn "Componenten, die beschermen tegen vallen".

Onze HPL platen met oppervlaktedecor in essenhoutoptiek zijn UV- en weersbestendig en worden beschouwd als onweerbestendig en waterdicht. De oppervlakken zijn hard en niet poreus en kunnen met relatief weinig moeite worden gereinigd, zelfs met hardnekkig vuil. Om de decoratieve oppervlakken in het houtdecor te beschermen tegen krassen of beschadigingen tijdens de verwerking, zijn de bruine HPL platen aan beide zijden voorzien van een gemakkelijk verwijderbare beschermfolie.

Eigenschappen van onze HPL platen in essenhout gebeitst

De HPL platen met aantrekkelijk oppervlak in houtoptiek zijn UV- en weersbestendig en kunnen buiten worden gebruikt, zelfs in de meest ongunstige weersomstandigheden en snelle temperatuurschommelingen. Het temperatuurbereik van de massieve platen varieert van -30°C tot +80°C. Dit betekent dat HPL zowel vorstbestendig als hittebestendig is. Zelfs continue UV-straling heeft geen negatief effect op het uiterlijk van de decoratieve platen, zodat de korrel van de korrel die in donker essenhout is gekleurd, onmogelijk is. De massieve platen zijn waterdicht en hebben een zeer kleine toename van de massa van maximaal 5%. Hierdoor zien de HPL platen in hout er ideaal uit voor buitenbekleding of voor het plaatsen van privacyschuttingen en tuinhuizen en dergelijke.

Onze HPL met houtdecor kan eenvoudig worden gebruikt als balkonrand, omdat deze platen voldoen aan de eisen van de ETB-richtlijn in de dikten 6 mm en 8 mm. Dankzij de balkontoelating is het plaatsen van balkonbekleding ook geen probleem in de commerciële sector.

HPL compactplaten zijn normaal brandbaar. Onze compactplaten met weerskanten oppervlaktedecor in houtoptiek worden volgens de Europese norm DIN EN 13501-1 B - s1, d0 als moeilijk ontvlambaar geclassificeerd en zijn daarom perfect geschikt voor binneninrichting en scheidingswanden in openbare gebouwen of waar vlamvertraging moet worden gewaarborgd.

Bovendien zijn onze decorplaten zeer eenvoudig te reinigen. Dit komt door het harde, niet poreuze oppervlak. Met helder water en zachte, schone doekjes kan lichte oppervlakteverontreiniging meestal moeiteloos worden verwijderd. Zelfs met hardnekkige vervuiling zoals graffiti, is reiniging met organische oplosmiddelen zoals acteon of alcohol meestal eenvoudig.

ATTENTIE: Schuurmiddelen, schuursponsjes of polijstmiddelen zijn niet geschikt voor het reinigen van de decoratieve oppervlakken, omdat dit krassen of schade kan veroorzaken.

Toelating en normen van de HPL platen in houtoptiek

 • Moeilijk ontvlambaar volgens DIN EN 13501-1 B-s2,d0 (verglijkbaar met DIN 4102 B1)
 • Balkongoedkeuring volgens ETB-richtlijn "Componenten, die tegen vallen beschermd"
 • Onze HPL platen voldoen aan de norm voor VOS-emissie class A+
 • FSC-gecertificeerd (ecologisch duurzame en maatschappelijk verantwoorde bosbouw)

Vanwege de oppervlaktedecors in houtoptiek worden de getextuurde HPL platen zeer vaak binnenshuis gebruikt voor interieurs en voor de productie van meubilair van hoge kwaliteit. Met onze HPL platen is dit ook zonder aarzeling mogelijk, omdat met betrekking tot de chemische emissiewaarden de zeer lage tolerantiewaarden volgens de vos-emissie class A+ van de norm strikt worden nageleefd. Bovendien is HPL vrij van gevaarlijke stoffen zoals zware metalen, organische halogenen (fluor, broom, chloor, enz.) Of asbest en wordt het fysiologisch onschadelijk geacht. HPL is milieuvriendelijk en bestaat voornamelijk uit papier en kan daarom zeer goed worden gebruikt. De productie is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen van een maatschappelijk verantwoorde bosbouw, die is gecertificeerd door het FSC-zegel.

HPL sneden in aantrekkelijk houtoptiek – goedkoop in snede kopen

Wij leveren uw HPL decorplaten op maat gesneden - op de millimeter nauwkeurig en snel.

Met onze snijservice kunt u gemakkelijk uw gewenste maten online bestellen en leveren wij uw HPL sneden in een aantrekkelijk houten decor exact volgens uw specificaties. Dit bespaart u niet alleen tijd om te snijden, maar ook geld, omdat u alleen betaalt voor de bezuinigingen die u nodig hebt. Eventueel afval dat door ons wordt gebruikt, wordt door ons gebruikt voor verdere bezuinigingen en wordt niet aan u in rekening gebracht. Bovendien hebt u geen speciaal geharde zaagbladen van volhardmetaal nodig die nodig zijn voor het zagen van HPL en hoeft u uw afval niet zelf weg te gooien.

Het zagen vindt plaats op een van onze moderne platenzagen met een apart programma voor de besturing, waarbij de decorplaten worden gesneden met twee verschillende zaagbladen in twee afzonderlijke zaagpassen. Bij de eerste doorgang wordt het oppervlak van onderaf gezaagd met een klein zaagblad om een perfecte zaagrand aan de onderkant te bereiken. Het tweede zaagblad wordt gebruikt om met een hoog uitsteeksel van het zaagblad door de plaat te zagen, zodat de bovenkant ook indruk maakt met een onberispelijke snijkant, zonder dat het houtdecor afbrokkelt. De zaagbladen zijn speciaal gehard en hebben een speciale zaagtandindeling. Het tweetraps zagen zorgt voor vlekkeloze snijranden met zeer lage toleranties van maximaal +/-1mm.

In onze onlineshop zijn millimeterprecieze sneden tot een grootte van 1500mm x 1000mm van onze HPL decorplaten in houtoptiek mogelijk. Grotere sneden tot een grootte van 3050mm x 1300mm zijn op aanvraag mogelijk, maar in dit geval moeten de verzendkosten afzonderlijk worden berekend. Dergelijke formaten zijn niet langer mogelijk via standaardverzending op pallets. Stuur ons eenvoudig uw specifieke aanvraag per e-mail en vertel ons de gewenste afmetingen, het verloop van de korrel, de dikte en de vereiste hoeveelheid. Wij sturen u vervolgens uw individuele, betaalbare aanbieding inclusief verzendkosten voor uw HPL platen in houtoptiek es gebeitst.

Toepassingsvoorbeelden voor onze HPL decorplaten met houtdecor

 • De decoratieve HPL platen voldoen aan de ETB-richtlijn en kunnen worden gebruikt als balkonomranding
 • Onze HPL platen in houtoptiek zijn moeilijk ontvlambaar volgens DIN EN 13501 B-s2,d0 en toegestaan in openbare ruimtes
 • HPL is weerbestendig, dus het kan buiten worden gebruikt voor vuilnisbakken, gevelbekleding of schuttingelementen
 • Dankzij VOS-emissie A+ is onze HPL in houtdecor ideaal voor interieurinrichting of meubelbouw
 • en nog veel meer

Verwerking van de HPL platen met gebeitst es-decor

HPL platen zijn zo hard als hardhout en daarom moeten speciaal geharde zaagbladen of freeskoppen worden gebruikt om de decorplaten te verwerken zoals ze voor hardhout worden gebruikt. Normale zaagbladen en frezen voor hout slijten extreem snel bij het zagen van de bekledingsplaten. Zelfs als geharde zaagbladen van volhardmetaal of diamantzaagbladen worden gebruikt, moet op een lage snelheid worden gelet. Anders kan door de hitte het gebruikte gereedschap doorbranden, waardoor het bot en onbruikbaar wordt.

Om de HPL platen door schroeven te monteren, zijn boorgaten vereist. De beste manier om dit te doen is met een gevelplaatboor voor HPL gemaakt van volhardmetaal met een geïntegreerde centreertip. Deze boren zijn speciaal gehard en kunnen ook worden gebruikt voor uit de vrije hand boren zonder het risico van afbrokkelen wanneer de boor verlaat. Als alternatief kunnen hardmetalen boren of HSS-boren worden gebruikt, maar de HPL platen moeten op een vlak, stevig oppervlak rusten om afbrokkeling aan de achterkant van het boorgat te voorkomen.

TIP: Het boren van gaten nemen wij graag over op een van onze grote portaalfreesmachines. In tegenstelling tot de zaagsnede in rechthoekig formaat, zijn individuele vormen of randbewerking (bijv. Afschuining) mogelijk. Wij adviseren u graag per telefoon of e-mail over onze freesservice.

Passend bij onze HPL platen op maat gemaakt houtdecor, bieden wij hoogwaardige HPL-schroeven in bruin uit roestvrij staal met krasbestendige kopverf. Deze zijn al vanaf een stuk verkrijgbaar tegen goedkope staffelprijzen. De HPL-schroeven zijn geschikt voor het monteren van de platen op een houten onderconstructie.

De decorplaten met aantrekkelijk houttextuur kunnen op vlakke oppervlakken worden gelijmd. HPL is echter relatief zwaar en daarom moet een montagelijm met zeer hoge kleefkracht gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld onze MS Polymeer Parabond 600 in wit. De montagelijm wordt gekenmerkt door een zeer hoge aanvangshechting en kleeft aan bijna alle vaste ondergronden die gangbaar zijn in de bouw, zoals beton, kalkzandsteen, tegels, gipsplaat en nog veel meer. Ondanks de hoge initiële hechting moeten de HPL-platen voldoende worden gefixeerd totdat de lijm is uitgehard om te voorkomen dat ze uitglijden of vallen.

OPMERKING: De decoratieve oppervlakken van onze HPL platen in houtoptiek zijn uitgerust met en eenzijdige beschermende folie voor bescherming. Verwijder de beschermfolie voor montage of na afwerking.

Technische data van onze HPL platen in houtoptiek

 • Kleur: Bruin (essenhout donker gebeitst)
 • Dikte: 6mm en 8mm
 • Fysieke dichtheid: 1,35 g/cm³
 • Elasticiteitsmodule: min. 9000 MPa volgens EN ISO 178
 • Buigsterkte: min. 80 MPa volgens EN ISO 178
 • Massatoename: max. 5% volgens EN 438-2.15
 • Temperatuurbestendigheid: -30 °C - +80 °C
 • Lengteuitbreiding: max. 0,3 % volgens EN 438-2.17
 • Breedteuitbreiding: max. 0,6 % volgens EN 438-2.17
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Chemischebestendigheid: Zeer goed
 • OPMERKING: De volledige technische data van onze HPL platen met oppervlakten in houtdecor vindt u in technisch datablad.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer40090C
Dikte6mm - 8mm
Standaardlengte3050
Standaardbreedte1300
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofHochdruck-Laminat
MateriaalHPL
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurBruin
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
KleurnaamHoutoptiek (essenhout donker gebeitst)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.