Balkonschroeven met dopmoer RVS (ongeverfd)

Balkonschroeven van roestvrij A2 staal met M5 schroefdraad zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar en perfect geschikt voor de montage van balkonomheiningen op een metaalconstructie.

✓ Roestvrij staal
✓ Voor binnen en buiten
✓ Met M5 schroefdraad
✓ Zonder geverfde kop
✓ Zelf borgende schroefdraad
✓ Met Torx-aandrijving

De balkonschroeven van RVS zijn optioneel met 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 40mm of 50mm draadlengte online verkrijgbaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,49/ stuk (Basisprijs € 2,49/ stuk)
 • from 20 Items € 2,15/ stuk (Basisprijs € 2,15/ stuk)
 • from 50 Items € 1,67/ stuk (Basisprijs € 1,67/ stuk)
 • from 100 Items € 1,32/ stuk (Basisprijs € 1,32/ stuk)
 • from 200 Items € 1,18/ stuk (Basisprijs € 1,18/ stuk)
 • from 300 Items € 1,00/ stuk (Basisprijs € 1,00/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroeven van RVS zonder geverfde kop

Geen minimaal aantal ✓ Royale staffelprijzen ✓ Roestvrij staal ✓

Onze balkonschroeven van roestvrij staal met M5 draad bestaan uit een hoogwaardige A2-legering van RVS. Deze legering is weerbestendig en roestvast, zodat de schroeven zowel binnen als buiten zonder aarzeling kunnen worden gebruikt. Daarnaast maakt roestvrij staal ook de montage van scheidingswanden in vochtige ruimtes mogelijk, bijvoorbeeld voor kleedkamers of douchewanden in zwembaden of sportverenigingen. De lensvormige schroefkop heeft een diameter van 16mm en heeft een veilige Torx-aandrijving. De diameter van de schroefdraad is 5mm. De lengte van de metrische schroefdraad is afhankelijk van de gekozen uitvoering van de balkonschroef en beïnvloedt het mogelijke klembereik voor de montage van de gewenste platen.

Het maakt niet uit hoeveel balkonschroeven u voor uw doeleinden nodig heeft - u kunt bij ons elk gewenst aantal kopen zonder minimumhoeveelheden of vaste verpakkingseenheden. Zelfs als je maar één schroef nodig hebt. U profiteert van aanzienlijke hoeveelheidskortingen tot 30%, waarmee automatisch rekening wordt gehouden, afhankelijk van de hoeveelheid van uw bestelling.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Balkonschroef M5 van RVS zonder geverfde kop
 • 1 x Zelfklevende polyschijf (Ø ca. 15,5mm buiten, ca. 8,5mm innen)
 • 1 x Sluitring van RVS (Ø ca. 14,7mm buiten, ca. 5,5mm innen)
 • 1 x Veerring van RVS (Ø ca. 9mm buiten, ca. 5mm innen)
 • 1 x Dopmoer van RVS M5 met buitenzeskant 8mm

OPMERKING: Voor het schroeven van de RVS schroeven benodigd men een Torx Bit in de grootte T20 en voor de dopmoer een 8mm moersleutel. Het bitje en de moersleutel behoren niet tot de leveringsomvang.

Eigenschappen van onze balkonschroeven met metrische schroefdraad

Onze balkonschroeven bestaan uit vijf afzonderlijke elementen. Twee ringen, waarvan één uit kunststof met zelfklevend materiaal, een veerring, een dopmoer en de balkonschroef zelf, waarvan de grootte afhankelijk is van uw keuze. Alle afzonderlijke onderdelen zijn gemaakt van massief roestvrij staal, dat wordt gekenmerkt door een zeer goede weerstand tegen corrosie en zuren. De enige uitzondering is de zelfklevende polyschijf, die gemaakt is van een weerbestendige kunststof en wordt tussen de onderconstructie en de bekledingsplaat gelijmd. De maataanduiding van onze balkonschroeven heeft altijd betrekking op de schroefdraadlengte van de schroef, wat informatie geeft over het mogelijke klembereik en niet op de totale lengte inclusief dopmoer en schroefkop. De totale lengte van de schroef kan echter heel eenvoudig worden bepaald door 2mm toe te voegen aan de schroefdraad van de schroefkop. Een balkonschroef in de maat M5 x 20mm heeft dus een totale lengte van ongeveer 22mm plus dopmoer.

Veiligheid bij de montage van balkonbekledingen is het belangrijkste aspect

Het loskomen van de schroeven door trillingen of schokken moet daarom te allen tijde worden uitgesloten. We spelen het veilig met onze balkonschroeven, zodat ze dubbel beveiligd zijn tegen het losdraaien van de dopmoer. In het fabricageproces van de schroeven wordt in het schroefdraadgedeelte een speciale borglak aangebracht, waarop de dopmoer wordt geschroefd. Bovendien zorgt een veerring van RVS ervoor dat de dopmoer niet vanzelf kan worden losgeschroefd. Deze wordt tussen de roestvrijstalen sluitring en de dopmoer zelf geplaatst.

Onze balkonschroeven hebben geen weerbestendige en UV-bestendige coating van de schroefkop, maar door de materiaalkeuze van een hoogwaardige A2 RVS legering is de kopcoating niet nodig als de schroeven buiten worden gebruikt.

Technische data van de ongeverfde balkonschroeven

 • Kleur: RVS
 • Schroefdraad diamter: M5
 • Draadlengte: 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 40mm of 50mm
 • Kopdiameter: 16mm
 • Materiaal: RVS A2
 • Kopvorm: Rond
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Aandraaimoment: 2 - 4Nm
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Roestbestendigheid: Zeer goed
 • Zuurbestendigheid: Zeer goed

Bij het gebruik van balkonschroeven met dopmoeren is het belangrijk om te letten op het klembereik, dat wordt bepaald door de dikte van het gebruikte plaatmateriaal en de dikte van de onderconstructie. Afhankelijk van de draadlengte van de schroeven variëren ook de minimum- en maximumwaarden voor het klembereik.

  Klembereik:
 • Balkonschroef M5x20mm: min. 7mm - max. 11mm
 • Balkonschroef M5x25mm: min. 12mm - max. 16mm
 • Balkonschroef M5x30mm: min. 17mm - max. 21mm
 • Balkonschroef M5x35mm: min. 22mm - max. 26mm
 • Balkonschroef M5x40mm: min. 27mm - max. 31mm
 • Balkonschroef M5x50mm: min. 32mm - max. 36mm

Montage van HPL platen met balkon-draadschroeven

De ongeverfde schroefdraadschroeven met zelf borgende dopmoer zijn perfect geschikt voor de montage van onze HPL platen als balkonbekleding. Ongeacht de gekozen kleur van het decoratieve oppervlak voldoen al onze HPL-panelen aan de strenge eisen van de ETB-richtlijn "Componenten die vallen voorkomen". Bij het vastschroeven van de balkonschroeven is het belangrijk dat deze aan beide zijden worden bereikt, omdat de dopmoer aan de tegenoverliggende zijde met de schroefdraadschroef wordt vastgeschroefd. Dit is echter meestal gegarandeerd met balkonomheining. Meestal zijn de bevestigingspunten voor de balkonbekledingsplaten ook al gespecificeerd voor balkonomheining, waardoor het zeer eenvoudig is om het benodigde aantal balkonschroeven te bepalen. Als u zelf de bevestiging wilt of moet bepalen, raden wij u ten zeerste aan de montagehandleiding van de bekledingsplaten en de onderconstructie vooraf door te lezen.

Als u de balkonschroeven voor de montage van HPL platen als balkonomheining gebruikt, moet u bij het aandraaien van de dopmoer een aanhaalmoment van 2Nm - 4Nm kiezen, zodat de montage zonder beperkingen kan worden uitgevoerd. Bovendien moet u bij de montage van HPL altijd op de thermische uitzetting letten, zodat altijd één bevestiging als vast punt wordt gekozen en de overige bevestigingen als glijpunt. Hierdoor wordt voorkomen dat de HPL platen onder invloed van warmte uitzetten en vervormen. Hiervoor zijn boorgaten nodig die groter zijn dan de schroefdraaddiameter van de schroef. Voor het boren van gaten in de platen adviseren wij een boor met een diameter van 8mm. Het grotere gat wordt echter gemakkelijk afgedekt door de schroefkop met een diameter van 16mm. Voor HPL platen adviseren wij ook een speciale volhardmetalen gevelplaatboor, die voorkomt dat de randen van het boorgat uitscheuren.

In tegenstelling tot onze balkonschroeven in RAL zijn de schroeven zonder kopcoating niet afgestemd op een speciale HPL plaat uit onze onlineshop en kunnen daarom naar believen worden gebruikt met ons uitgebreide assortiment kunststofplaten. U bent niet beperkt tot de bouw van een balkonomheining. De schroeven kunnen overal worden gebruikt waar een assemblage aan beide zijden toegankelijk is, zodat de schroefkop en de dopmoer aan elkaar kunnen worden geschroefd. De schroeven zijn ook geschikt voor de montage van platen van massief metaal, bijvoorbeeld aluminium of RVS. Zelfs hout kan met deze schroeven aan elkaar worden geschroefd, of op een geschikte onderconstructie, zolang het klembereik niet wordt overschreden of onderschreden.

OPMERKING: De balkonschroeven van RVS zijn perfect geschikt voor balkonbekleding, ongeacht de kleur van het gebruikte plaatmateriaal. Er moet echter worden opgemerkt dat de bekledingsplaten de vereiste ETB-goedkeuring hebben, die vereist is voor balkonbekledingsplaten. Aan deze ETB-richtlijn wordt voldaan door alle HPL platen die wij in onze onlineshop aanbieden.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer426060-M5RAL0000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal V2A
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarious
Klemgebiedvarious
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurKleurloos
KleurnaamStaal ongeverfd
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten