HPL platen vintage look (eiken wit)

Weerbestendige HPL platen voor binnen en buiten met oppervlaktedecor aan beide zijden in rustieke vintage look (eiken wit gebeitst) met aantrekkelijke houtlook in diktes van 6mm of 8mm goedkoop opmaat kopen.

✓ Trendy Vintage-Look
✓ Moeilijk ontvlambaar
✓ ETB-Balkontoelating
✓ Voor binnen en buiten
✓ Eenzijdige beschermfolie

Opmerking: De richting van de nerf verwijst naar de lange zijde!

Opmerking: Grotere formaten en diktes zijn op aanvraag leverbaar

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

HPL platen met houtdecor in eiken wit gebeitst

UV- & weerbestendig ✓ ETB-Balkontoelating ✓ Dubbelzijdig decor ✓

Onze HPL platen in witachtig houtdecor zijn verkrijgbaar in de diktes 6mm en 8mm in snede tegen zeer goedkope prijzen. Een configuratie van de sneden tot een lengte van 1500mm en een breedte van 1000mm is mogelijk met onze snijconfigurator, die automatisch de best mogelijke prijs voor u berekent, inclusief volumekortingen, afhankelijk van het totale gewicht van uw configuratie. De oppervlakken hebben aan beide zijden een aantrekkelijke houtlook, die doet denken aan een wit gebeitste of witgekalkte eiken nerf. Door de productie van meerdere lagen kraftpapier voor de kern, evenals decorpapier voor de oppervlakken in een vintage look, die elk gedrenkt zijn in hars, ontstaat door samenpersen onder zeer hoge druk een stabiel en stevige plaat. De massieve, robuuste hogedruklaminaten (engl. High Pressure Laminates, kort HPL) danken hun naam aan dit fabricageproces.

Net als al onze HPL platen zijn de decorplaten met een rustieke vintage look UV- en weerbestendig en kunnen ze zonder aarzelen worden gebruikt als weerbestendige en waterdichte kunststofplaten voor buitentoepassingen. De harde, poriënvrije oppervlakken zijn gemakkelijk schoon te maken. Om de decoroppervlakken met houtlook te beschermen, zijn onze HPL platen aan één zijde voorzien van een beschermfolie, die na het beëindigen van de verwerking eenvoudig kan worden verwijderd. Dit is bedoeld om het plaatoppervlak te beschermen tegen beschadiging door krassen tijdens de verwerking. Het is echter raadzaam om voorzichtig te werk te gaan bij het boren, snijden of monteren.

OPMERKING: Houd er rekening mee dat de nerf van onze HPL platen in houtlook in principe in de lengterichting doorloopt (invoerveld voor lengte). Met een plaatformaat van 1200mm voor de lengte en 1000mm voor de breedte loopt de nerf over de lengte van 1200mm van links naar rechts. Als daarentegen voor HPL snede met een lengte van 500mm en een breedte van 800mm wordt ingevoerd, dan betekent dit dat de nerf over de lengte van 500mm van links naar rechts loopt, ook als de waarde voor de breedte groter is dan de ingevoerde lengte.

Eigenschappen van onze HPL platen in vintage decor

De HPL platen met aantrekkelijk oppervlaktedecor in houtlook zijn UV- en weerbestendig en kunnen ook in de meest ongunstige weersomstandigheden permanent buiten worden gebruikt. Het temperatuurbereik van de massieve platen loopt van -30°C tot +80°C, HPL trotseert snelle temperatuurveranderingen zonder de lange levensduur aan te tasten. Zelfs sterke, langdurige UV-straling heeft geen invloed op het aantrekkelijke decor met houtlook van wit gebeitst eiken, zodat vergeling of verbleking van de decoroppervlakken door de jaren heen niet hoeft te worden gevreesd. Bovendien worden HPL platen met een zeer lage massatoename van maximaal 5% als waterdicht beschouwd. Dit is ook een positieve eigenschap die effect heeft op het buitengebruik, waardoor de HPL platen in vintage houtlook uitstekend toepasbaar zijn voor het bekleden van gevels en balkons of voor de aanleg van zichtbescherming-hekken en gereedschapsschuren of tuinhuizen.

Als weerbestendige bekledingsplaten met een aansprekend decor zijn de HPL platen met een wit gebeitst eiken-look erg populair voor buitentoepassingen. Het oppervlaktedecor aan beide zijden is bijzonder geschikt voor balkonomheiningen en privacyschermen voor balkon. Om ervoor te zorgen dat de decorplaten voor dit toepassingsgebied kunnen worden gebruikt, beschikken ze over de benodigde balkongoedkeuring conform de eisen van de ETB-richtlijn. Hierdoor is ook het plaatsen van balkonbekleding in de commerciële sector mogelijk, bijvoorbeeld bij nieuwbouw of renovatie door bouwbedrijven.

Net als onze HPL platen in antraciet, wit of grijs, voldoen ook onze decorplaten in wit gebeitst eiken decor aan de Europese norm DIN EN 13501-1 B-s2,d0 en zijn ze geclassificeerd als moeilijk ontvlambaar. Deze classificatie is vergelijkbaar met de verouderde DIN norm 4102 met brandbeschermingsklasse B1. De lage ontvlambaarheid is niet alleen nuttig op veel gebieden, maar kan ook een verplichte vereiste zijn, vooral bij gebruik in openbaar toegankelijke gebieden, maar ook in de bouwsector, bijvoorbeeld voor gevelbekleding.

Zoals reeds vermeld, kunnen HPL decorplaten zeer gemakkelijk worden gereinigd om vuil en vervuiling door weersinvloeden te verwijderen. Met helder water en een zachte, schone doek kan lichte oppervlakteverontreiniging in een mum van tijd worden verwijderd. Zelfs hardnekkig vuil, bijvoorbeeld van lelijke graffiti, dat normaal gesproken alleen met veel moeite kan worden verwijderd, kan meestal worden gereinigd met organische oplosmiddelen zoals Acteon of alcohol.

ATTENTIE: Gebruik bij het reinigen van de oppervlakken altijd zachte doeken, omdat microvezeldoekjes, schuursponzen of schuurmelk de oppervlakken kunnen beschadigen, wat op lange termijn een negatief effect kan hebben op het mooie uiterlijk van de decoroppervlakken.

Toelatingen en normen voor HPL platen in vintage houtdecor

 • Moeilijk ontvlambaar volgens DIN EN 13501-1 B-s2, d0 (vergelijkbaar met DIN 4102 B1)
 • Balkongoedkeuring volgens ETB-Richtlijn "Componenten die tegen vallen beveiligen"
 • Onze HPL platen worden volgens Norm voor VOC-emissies met A+ geclassificeerd
 • De formaldehyde-emissie is geclassificeerd volgens EN 13986 met de beste classificatie E1
 • De HPL platen zijn fenol vrij (<0,002 mg/m²) volgens EN ISO Norm 16000-9
 • FSC-gecertificeerd (ecologisch duurzaam en sociaal verantwoord bosbeheer)

Onze HPL platen hebben op beide vlakken een uiterst aansprekend decor dat eruitziet als wit gebeitst eiken in een vintage look. Dit decor is niet alleen enorm populair voor buitentoepassingen, maar wordt ook heel vaak gebruikt voor scheidingswanden, tafelbladen, keukenachterwanden of om individueel ontworpen meubels op te zetten. Om dit zonder aarzelen mogelijk te maken, zijn onze HPL platen niet alleen fenolvrij volgens de EN ISO 16000-9 norm, maar ook vrij van gevaarlijke stoffen zoals zware metalen, organische halogenen (fluor, broom, chloor, etc.) of asbest. Daarnaast is de formaldehyde-emissie geclassificeerd volgens de Europese norm EN 13986 met de beste beoordeling E1 en heeft de certificering van de emissies van vluchtige organische stoffen (VOS-emissie) ook de best mogelijke waarde met klasse A+. Hierdoor kan het probleemloos in het appartement, huis en kantoor worden gebruikt, zonder dat er gevaar voor de gezondheid bestaat door verdamping of indampen van schadelijke stoffen. Een ander voordeel van HPL is dat het uitermate milieuvriendelijk is, omdat het voornamelijk bestaat uit papier en milieuvriendelijke, thermohardende harsen en daardoor zeer goed recyclebaar is. Er wordt geproduceerd met hernieuwbare grondstoffen uit maatschappelijk verantwoord bosbeheer. Dit is gecertificeerd door het FSC-keurmerk.

HPL platen in trendy houtdecor met vintage- look - goedkoop online kopen

Uw sneden tot op de millimeter nauwkeurig volgens uw specificaties - voordelig en snel geleverd.

Dankzij onze snijservice kunt u uw HPL platen in wit gebeitst eikenhout gemakkelijk online bestellen in de afmetingen die u nodig heeft. U kunt afzien van de aankoop van speciale zaagbladen voor het zagen van de zeer harde decorplaten, dankzij onze precieze zaagsnede. Dit bespaart u niet alleen geld, maar ook tijd, want wij leveren de sneden precies volgens uw specificaties. Daarnaast hoef je zelf geen restjes weg te gooien, want we gebruiken ze indien mogelijk voor verder sneden of recyclen ze vakkundig.

Om de HPL platen met aan beide zijden oppervlaktedecor te zagen, worden computergestuurde CNC-platenzagen gebruikt voor de horizontale snede. Deze zagen bieden niet alleen een zorgvuldige omgang van de platen zodat de oppervlakken intact blijven, maar zijn ook speciaal ontworpen om hard HPL te zagen. Er worden speciale zaagbladen met speciale tanden gebruikt en in twee afzonderlijke zaagprocessen met verschillende zaagbladen gesneden. Om versplintering aan de snijkant te voorkomen, wordt in een eerste zaagproces de onderkant van de plaat met een klein zaagblad gezaagd. De tweede zaagsnede wordt gemaakt met een aanzienlijk groter zaagblad met een zeer hoge zaagbladuitsteeksel. Hier wordt de plaat doorgezaagd. Het grote uitsteeksel van het zaagblad zorgt ervoor dat aan de bovenzijde van de HPL plaat een zeer precieze zaagsnede zonder uitbraken en splintering is gegarandeerd.

Voor de zaagsnedes gebruiken we HPL platen met een standaardformaat van 3050mm x 1300mm, die we altijd in zeer grote aantallen op voorraad hebben om korte levertijden te garanderen. De configuratie van uw HPL platen is echter alleen mogelijk tot een formaat van 1500mm x 1000mm. De reden hiervoor ligt in de verzending met onze partnerrederij voor zendingen op pallets in standaard verzending. Grotere zaagsnedes tot een afmeting van 3050mm x 1300mm zijn op aanvraag ook mogelijk, maar dit kan niet meer op een standaard pallet verzonden worden, dus de verzendkosten dienen individueel berekend te worden. Indien u grotere formaten wenst, staat ons vriendelijk adviesteam u graag bij en bereidt u direct uw individuele, betaalbare offerte inclusief verzendkosten voor uw HPL platen voor. Hiervoor hebben we informatie nodig over het aantal, de dikte, de gewenste afmetingen en het verloop van de nerf van het houtdecor. Stuur ons gewoon een e-mail of bel ons.

Toepassingsvoorbeelden voor onze HPL decorplaten in eiken wit gebeitst

 • De aansprekende HPL platen voldoen aan de eisen van de ETB-richtlijn en kunnen worden gebruikt als balkonomheining
 • Onze HPL platen in vintage look zijn moeilijk ontvlambaar en daardoor perfect toe te passen in openbare ruimtes
 • HPL is UV-bestendig en weerbestendig en kan daarom ook buiten worden gebruikt voor gevelbekleding of schuttingelementen
 • Dankzij de emissieklasse A+ is het HPL in houtdecor geschikt voor de productie van kantoormeubilair en scheidingswanden
 • en nog veel meer

Verwerking van de HPL platen met licht eiken-decor

HPL platen kunnen heel goed worden bewerkt dit kan doormiddel van zagen, frezen of boren, echter is HPL vergelijkbaar hard als hardhout. Om deze reden moeten geharde zaagbladen of freeskoppen, die meestal worden gebruikt bij het zagen van hardhout, ook worden gebruikt voor zagen of frezen. Conventioneel houtbewerkingsgereedschap zou te snel slijten bij het bewerken van de decorplaten. Zorg er daarnaast bij het zagen en frezen voor dat het toerental aanzienlijk wordt verlaagd, want te hoge toerentallen resulteren in een hoge warmteontwikkeling, wat een negatief effect heeft op de levensduur van het gebruikte gereedschap en kan leiden tot uitgloeien, waardoor het zaagblad of de frees wordt onbruikbaar.

Als HPL platen worden gebruikt voor gevelbekleding of als balkonomheining, gebeurt dit meestal door te schroeven of te klinken aan de onderconstructie, die meestal bestaat uit metalen profielen of hout. Hiervoor moeten de montagepunten in de platen voorgeboord worden. Hoewel dit ook mogelijk is met een conventionele HSS boor, zoals onze geslepen metaalboor, hebben deze het nadeel dat de vlakken kunnen afscheuren richting de boorgatranden en wanneer de boor uitkomt op de achterkant van de plaat. Met een speciale volhardmetalen boor zoals onze HPL boor van volhardmetaal is dit niet te vrezen. Deze hebben niet alleen een speciale boorkopgeometrie waarmee precieze gaten kunnen worden geboord zonder uitbreken, maar zijn ook voorzien van een zeer scherp centreerpunt, waardoor de boor ook bij het boren uit de vrije hand niet wegglijdt op het zeer harde oppervlak.

TIP: We beschikken over verschillende grote portaalfreesmachines waarmee we niet alleen het boren van de bevestigingspunten voor u kunnen doen, maar ook om individuele vormen, uitsparingen en uitsnijdingen, evenals randbewerkingen (bijv. Afschuiningen) die afwijken van de conventionele rechthoekige snede met onze platenzaag verschillen. Wij adviseren u graag telefonisch of per e-mail over onze freesservice.

Voor de montage van onze HPL platen in generfd houtdecor in de trendy vintage look bieden wij hoogwaardige Gevelschroeven uit roestvrij staal of ook gevelklinknagels van aluminium. Zowel de schroeven als de klinknagels zijn optioneel ongeverfd of met een krasvaste kopafwerking, bijvoorbeeld in het wit, tegen zeer goedkope staffelprijzen verkrijgbaar. Daarnaast hebben wij ook een uitgebreid assortiment balkonschroeven in diverse kleuren en lengtes zodat de HPL platen stevig als balkonomheining geschroefd kunnen worden.

Zelfs als HPL platen relatief zwaar zijn, kunnen de decorplaten, afhankelijk van het beoogde gebruik, ook worden verlijmd met een geschikte montagelijm in plaats van zich te beperken tot klinken of schroeven. Daarvoor geschikt is bijvoorbeeld onze MS Polymeer Parabond 600 in wit uitstekend, want de blijvend elastische montagelijm kenmerkt zich door een enorme aanvangskleefkracht en is tevens UV- en weerbestendig, zodat het witte MS-polymeer ook buiten kan worden verlijmd en afgedicht. Als montagelijm voor bouwmaterialen heeft het een uitstekende hechting op bijna alle vaste ondergronden die in de bouw gebruikelijk zijn, zoals beton, kalkzandsteen, tegels, gipsplaat en nog veel meer. Zoals gebruikelijk bij lijmen, dient bij het verlijmen van HPL platen te worden gezorgd voor voldoende hechting totdat de lijm en kit volledig zijn uitgehard om uitglijden of vallen te voorkomen.

OPMERKING: Onze HPL platen zijn aan één zijde voorzien van een beschermfolie, die bedoeld is om beschadigingen voor en tijdens de verwerking te voorkomen. Dit kan echter heel gemakkelijk worden verwijderd nadat de verwerking is voltooid.

Technische data van onze HPL platen in Vintage Look

 • Kleur: Wit (eiken wit gebeitst)
 • Dikte: 6mm en 8mm
 • Fysieke dichtheid: 1,35 g/cm³
 • Elasticiteitsmodulus: min. 9.000 MPa volgens EN ISO 178
 • Buigsterkte: min. 80 MPa volgens EN ISO 178
 • Massa toename: max. 5% volgens EN 438-2.15
 • Temperatuurbestendigheid: -30 °C - +80 °C
 • Lengte uitzettingen: max. 0,3 % volgens EN 438-2.17
 • Breedte uitzetting: max. 0,6 % volgens EN 438-2.17
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Chemischebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De volledige informatie over de technische gegevens van onze HPL platen met oppervlakken in rustiek vintage decor met houtnerf vindt u in technisch datablad.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer40091C
Dikte6mm - 8mm
Standaardlengte3050
Standaardbreedte1300
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofHochdruck-Laminat
MateriaalHPL
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurWit
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurnaamHoutoptiek (eikenhout wit gebeitst)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.