fischer Doorsteekanker FAZ II Ø 10,0mm (roestvast staal)

De fischer FAZ II boutanker met een diameter van 10mm van roestvrij staal is ideaal voor bijzonder veeleisende bevestigingen binnen en buiten en voor gebruik in gescheurd en ongescheurd beton.

✓ Roestvrij staal
✓ Geschikt voor de hoogste belastingen
✓ Veilig spreiden dankzij de kegelbout
✓ Voor gescheurd en ongescheurd beton
✓ Met ETA-goedkeuring
✓ Met ICC-goedkeuring
✓ Met Seismische goedkeuring C1/C2

Wij bieden het krachtige boutanker met een diameter van 10mm in verschillende bruikbare lengtes in elke gewenste hoeveelheid aan.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 5,06/ stuk (Basisprijs € 5,06/ stuk)
 • from 25 Items € 4,76/ stuk (Basisprijs € 4,76/ stuk)
 • from 50 Items € 4,52/ stuk (Basisprijs € 4,52/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Fischer boutanker FAZ II Ø 10mm van niet roestende staal

Uitvoering met moer ✓ Voor binnen en buiten ✓ ETA-goedkeuring ✓

Onze fischer FAZ II R boutankers (roestvrij) met een diameter van 10,0mm zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende lengtes. De schroefdraaddiameter komt overeen met de ankerdiameter bij een metrische schroefdraad van maat M10, terwijl de schroefdraadlengte varieert afhankelijk van de geselecteerde ankerlengte.

Zwaar lastpluggen met een diameter van 10mm, waartoe ook de fischer FAZ II 10/X R boutankers behoren, zijn de meest gebruikte zware bevestigingen omdat ze zich kenmerken door hun enorme draagkracht. Omdat zij van roestvrij staal zijn gemaakt, kunnen zij ook zonder aarzeling worden gebruikt voor veeleisende buiteninstallaties zonder dat de bevestigingsmiddelen na verloop van tijd moeten worden vervangen wegens weersinvloeden. De verschillende goedkeuringen en classificaties, waaronder de ETA-classificatie, de ICC-classificatie of de Seismische classificatie met goedkeuringen in de categorieën C1 en C2, vergroten ook de toepassingsgebieden van de 10mm-boutanker vele malen.

Door het variabele gebruik van de verankeringsdieptes is een exacte aanpassing aan de heersende trekbelastingen mogelijk. De hoge belastingen worden mogelijk gemaakt door een krachtige uitzetting, die wordt gestart door de massieve kegelbout in de spreidklem te trekken en zorgt voor een duurzame, veilige verankering in beton. Onze boutankers met moer en ring zijn geschikt voor zowel voor- als doorsteekmontage in gescheurd en ongescheurd beton. Bij voldoende lange bruikbare lengtes is ook montage op afstand mogelijk.

Bespaar geld door de 10mm boutankers in de door u gewenste hoeveelheid te kopen in plaats van hele dozen te moeten bestellen.

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer boutanker FAZ II Ø 10,0mm Typ R in gekozen lengte
 • 1 x Ring gemaakt van A4 roestvrij staal met een buitendiameter van 20mm
 • 1 x Schroefmoer van A4 roestvrij staal met een sleutelmaat van 17mm

OPMERKING: Voor de boring van de boutanker met 10mm doorsnee is een Ø 10mm SDS plus hamerboor voor beton vereist.

Technische data van de fischer FAZ II boutanker

 • Plugtype: Boutanker
 • Benaming: FAZ II 10/X R
 • Materiaal: Roestvrijstaal
 • Ankergrootte: zie aanvullende informatie
 • Ø Schroefdraad: M10
 • Ø Plug: 10,0mm
 • Plug lengte: zie aanvullende informatie
 • Bruikbare lengte: zie aanvullende informatie
 • Verankeringsdiepte: min. 40mm - max. 60mm
 • Werkingsprincipe: Kegelbout met expansieclip
 • Uitvoering: Met schroefmoer
 • Sleutelbreedte: 17mm
 • Ø Boring: 10,0mm
 • Boorgat diepte: zie aanvullende informatie
 • ETA-goedkeuring: Ja
 • ICC-goedkeuring: Ja
 • Seismische goedkeuring: Categorie C1 (minder streng), C2 (strenger)
 • Montage typ(en): Inschuifmontage, doorschuifmontage, afstandsmontage
 • Bouwmaterialen: gescheurd beton, niet gescheurd beton, natuursteen met dichte structuur en veel meer

OPMERKING: Houd er rekening mee dat de technische gegevens kunnen variëren afhankelijk van de lengte van het anker. Nauwkeurige informatie over de benodigde boorgatdiepte, het mogelijke opspanoppervlak als bruikbare lengte en de totale lengte van het heavy-duty anker vindt u op het tabblad aanvullende informatie nadat de ankermaat in het selectieveld is opgegeven.

Montagehandleiding voor fischer Boutanker FAZ II 10/X R

Zoals bij alle montages met deuvelbevestigingen, is boren een voorwaarde voor de stalen ankers. De fischer Ankers met een nominale diameter van 10mm hebben een boor nodig die geschikt is voor het boren in beton en dezelfde diameter heeft als de plug. Het boren dient altijd uiterst nauwkeurig en zorgvuldig te gebeuren. Het is hierbij cruciaal dat de boorgaten recht op het montageoppervlak worden geboord, zodat de ring en de moer de belasting over het hele oppervlak kunnen verdelen. Er moet ook rekening worden gehouden met de diepte van het gat, die varieert naargelang van het gekozen zware anker. In de meeste gevallen is een boormachine met een spiraallengte van 110mm voldoende. Voor zware ankers vanaf maat 10/50 kunnen hamerboren met een nuttige spiraallengte van meer dan 110mm nodig zijn, aangezien de boordiepte voor doorlopende boorgaten en geringe bevestigingsdikte 125mm en meer bedraagt. Specifieke informatie over de diepte van het boorgat is te vinden in de aanvullende informatie. In de meeste gevallen worden de stalen ankers echter niet zo ver in het beton gestoken, omdat de keuze van een grotere totale lengte alleen zin heeft als het bevestigingsdeel een grotere dikte heeft, waardoor een groter klembereik nodig is.

Om scheuren of afsplintering te voorkomen, moeten afstanden van meer dan 40 mm tussen de afzonderlijke bevestigingspunten, alsmede hun afstanden tot de rand, dringend in acht worden genomen. De randafstand voor boutankers met een diameter van 10 mm bedraagt ten minste 45 mm. Deze afstanden zijn nodig omdat bij het aandraaien van de boutmoer zeer grote krachten op de binnenwanden van het boorgat werken. Deze krachten ontstaan wanneer de conische bout in de expansieclip wordt getrokken. Dit zet uit, zodat het zwaarlastanker stevig in het boorgat wordt verankerd. Voordat het anker in het boorgat kan worden gebracht, moet het boorgat echter grondig worden gereinigd door het uit te blazen of te stofzuigen. Dit zorgt ervoor dat de expansieclip een permanente force fit binnen het boorgat bereikt, zonder dat eventueel achtergebleven boorstof tussen de clip en de binnenwand van het boorgat een negatief effect heeft op de duurzaamheid.

De boutankers vereisen een effectieve verankeringsdiepte van ten minste 40mm om aanspraak te kunnen maken op de maximale effectieve lengte. De maximale werkbelasting van de 10mm stalen ankers wordt bereikt bij een effectieve verankeringsdiepte van 60mm en meer. De bruikbare draadlengte is in beide gevallen afhankelijk van de ankerlengte. Het installatiekoppel is daarentegen identiek voor alle 10mm roestvrijstalen boutankers van het type FAZ II en bedraagt 45Nm. Om de installatie vakkundig uit te voeren, moet erop worden toegezien dat het koppel wordt bereikt met een momentsleutel.

Enkelvoudige belasting van een 10mm boutanker in gescheurd beton

 • Toelaatbare trekbelasting bij 40mm verankeringsdiepte: 4,1kN
 • Toelaatbare trekbelasting bij 60mm verankeringsdiepte: 6,2kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 40mm verankeringsdiepte: 13,3kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 60mm verankeringsdiepte: 15,1kN

Enkelvoudige belasting van een 10mm boutanker in ongescheurd beton

 • Toelaatbare trekbelasting bij 40mm verankeringsdiepte: 5,9kN
 • Toelaatbare trekbelasting bij 60mm verankeringsdiepte: 9,5kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 40mm verankeringsdiepte: 15,1kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 60mm verankeringsdiepte: 15,1kN

OPMERKING: De opgegeven waarden hebben betrekking op het gebruik van een enkel anker in normaal beton C20/C25. Om het ontwerp van verankeringen met boutankers in beton nauwkeurig te bepalen, stelt de fabrikant fischer het gratis C-FIX programma ter beschikking om te downloaden.

Toepassingsvoorbeelden voor boutanker Ø 10mm fischer FAZ II

Boutankers met een diameter van 10mm hebben een enorme trekkracht, zelfs bij een minimale verankering van 40mm, wat meer dan voldoende is voor de meeste installatieobjecten. Bij bijzonder zware belastingen kan de trekkracht aanzienlijk worden verhoogd door de ankers in het beton te verankeren met een effectieve verankeringsdiepte van 60 mm en meer. Dit maakt de zwaarlastankers perfect voor de installatie van grote kabelgoten of ventilatieschachten. Als roestvaststalen boutanker kan het ook worden gebruikt voor de installatie van roestvaststalen balkonrelingen als valbeveiliging overeenkomstig de voorschriften, en voor de bevestiging van trapleuningen binnen en buiten.

Een ander voorbeeld van het gebruik van stalen ankers is de bouw van tuinhuisjes en gereedschapshokken, waarbij de dragende onderconstructie van houten balken of staal met robuuste hoeken op een betonnen fundering wordt verankerd, zodat een veilige verbinding tussen de constructie en de fundering ontstaat. Hetzelfde geldt voor de montage van terrasoverkappingen, luifels of carports. Hier zijn de zwaarlastankers geschikt voor het verankeren van de palen in de fundering of voor het vastzetten van de constructie aan de muurzijde, mits het montageoppervlak massief beton of gewapend beton is.

Ook voor het verankeren van gevelmetselwerk in beton worden zware deuvels gebruikt, zoals vaak het geval is bij passiefhuizen met een dubbelbladige buitengevel. Hier dienen de roestvaste boutankers als een veilige mogelijkheid om de gevelankers permanent in het betonnen achtermetselwerk te bevestigen om ze later met baksteen of klinker te bedekken. Bij een dergelijke gevelbekleding is een betrouwbare verankering uiterst belangrijk, want zodra het zichtbare metselwerk de bevestigingen afdekt, zijn deze niet meer bereikbaar en kunnen ze niet meer worden aangedraaid of eventueel worden vervangen.

Een veilige en blijvend betrouwbare verankering is ook vereist als de ankers worden gebruikt als bevestigingen in afstandsmontage met onderconstructieprofielen. Bijvoorbeeld om betonnen oppervlakken te bekleden met visueel aantrekkelijke gevelplaten van HPL of vezelcement. Afhankelijk van het materiaal, de totale oppervlakte en de materiaaldikte hebben dergelijke draagconstructies een zeer hoog gewicht. De fischer FAZ II boutankers met een nominale diameter van 10mm zijn vanwege de ETA-classificatie en een groot aantal andere internationale goedkeuringen en classificaties de perfecte keuze wanneer gevelonderconstructies in beton moeten worden verankerd.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-FAZ-10x00R
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalRoestvast staal
MaatNee
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM10
UitvoeringMet schroefmoer
Breedte over flats17 mm
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.