SDS plus hamerboor met 2-snijden

Onze prijswaardige SDS plus hamerboren met robuuste hardmetalen snijkanten zijn uiterst geschikt voor het boren in steen en beton en worden gekenmerkt door een uitstekende precisie en een lange levensduur.

✓ TOP-kwaliteit - Made in Germany
✓ Boorkop & hardmetalen snijranden
✓ 4-voudige boorstof spiraal
✓ Ideaal voor steen, klinkers, beton enz.
✓ Verschillende diameters
✓ Met PGM-keurmerk

Onze laaggeprijsde hamerboren zijn in 6x160/100mm, 8x160/100mm of 10x160/100mm - al verkrijgbaar vanaf één boor.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 4,64/ stuk (Basisprijs € 4,64/ stuk)
 • from 50 Items € 3,45/ stuk (Basisprijs € 3,45/ stuk)
 • from 100 Items € 2,26/ stuk (Basisprijs € 2,26/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Prijswaardige hamerboren voor steen, klinkers, beton en nog veel meer

SDS plus opname ✓ PGM keurmerk ✓ Hardmetalen kop (HM-TCT) ✓

De hamerboren met SDS plus houder zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en zijn perfect voor het boren in baksteen, metselwerk, klinkers of beton. Afhankelijk van de gekozen diameter zijn de goedkope boren met hardmetalen koppen voldoende voor alle denkbare bevestigingen. Van eenvoudige bevestigingen, zoals kabelklemmen en muurhaken voor foto's, tot TV-muurbeugels, muurkasten, zware kabelgoten of gevelbekleding, wij bieden de juiste boor voor elke toepassing tegen goedkope prijzen. Dankzij het zeer wijdverbreide gebruik van het SDS plus klemsysteem van Bosch is de hamerboor geschikt voor alle gangbare slaghamers met een SDS plus gereedschapshouder.

De schacht, die kenmerkend is voor SDS plus opspansystemen, heeft een diameter van 10,0mm en een lengte van 50mm en wordt gekenmerkt door de twee kenmerkende opspangroeven aan elke kant, evenals de twee gesloten gereedschapsgeleidingen. De diameter van het boorgat daarentegen varieert naar gelang van de gekozen boor. De totale lengte van de boren bedraagt 160mm voor alle diameters, wat resulteert in een effectieve werklengte van 100 mm, zodat ook diepe gaten voor lange schroeven of slagpluggen kunnen worden geboord. De speciale 4-voudige spiraal transporteert het boorstof snel en efficiënt uit het boorgat, zodat de boorgaten sneller en met minder inspanning geboord kunnen worden. Een ander voordeel van de 4-spiraal geometrie is de geringere warmteontwikkeling, die bijdraagt tot een langere levensduur van de boor, zelfs wanneer deze voor vele direct opeenvolgende boorgaten wordt gebruikt. Dit maakt onze laaggeprijsde hamerboren perfect voor hobbyklussers en prijsbewuste vaklui met hoge kwaliteitseisen.

Koop onze voordelige hamerboren met dubbele hardmetalen snijkant in elke hoeveelheid al vanaf één boor en profiteer van onze royale kwantumkortingen bij aankoop van 10 of meer boren.

Leveringsomvang:

 • 1 x SDS plus hamerboor in gekozen diameter met 160/100mm lengte

OPMERKING: Houd er rekening mee dat de SDS plus steenboren niet compatibel zijn met slagboren met SDS-Quick of SDS-Max spansystemen.

Technische data van onze hamerboren met SDS Plus houder

 • Ø Boring: zie aanvullende informatie
 • Ø Schacht: 10,0mm
 • Opname: SDS plus
 • Boor: Hamerboor
 • Spiraallengte: 100mm
 • Totaallengte: 160mm
 • Materiaal: Hardmetaal kop (HM-TCT)
 • Spiraal-type: 4- voudige spiraal
 • Snij-type: 2-voudige HM-snede
 • Punthoek: 130°
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Centreerpunt: Ja
 • PGM-keurmerk: Ja

OPMERKING: In het tabblad Aanvullende informatie wordt alle gedetailleerde informatie over de geselecteerde hamerboor weergegeven.

Toepassingsvoorbeelden voor de steen & betonboor in Ø 6,0mm

De SDS plus hamerboor met een diameter van 6mm is ongetwijfeld de meest gebruikte boor in handwerk en huishouden, omdat een groot aantal bevestigingsoplossingen wordt uitgevoerd met deuvels en bijpassende schroeven van 6mm. Met een kleine plug en een gewone schroef kunnen wandklokken, fotolijsten of zelfs whiteboards in een handomdraai worden gemonteerd. Vooral als borden of reclameborden met onze muurafstandhouders moeten worden gemonteerd, is de 6mm steenboor de perfecte keuze. Bij gebruik van metselpluggen met een diameter van 6mm kunnen schroeven met een schroefdraad van ten minste 3,5mm tot ten hoogste 5,0mm worden gebruikt. Deze schroefmaat is geschikt voor al onze roestvrijstalen afstandhouders, met uitzondering van de grote 25 x 25mm afstandhouder, waarvoor wij schroeven met 6mm schroefdraad en 8mm pluggen aanbevelen. De scherpe boor van professionele ambachtelijke kwaliteit is uitstekend geschikt voor het boren in steen, baksteen, klinkers, metselwerk en beton. De hamerboor met hardmetalen snijkant kan zelfs worden gebruikt voor het boren in gewapend beton, hoewel hier voorzichtig te werk moet worden gegaan om beschadiging van de boor te voorkomen wanneer deze in contact komt met het betonstaal. Als alternatief voor gewapend beton hebben wij ook speciale hamerboren met 4-voudige snijkant van massief hardmetaal.

Toepassingsvoorbeelden voor de steen & betonboor in Ø 8,0mm

De hamerboor met een diameter van 8mm en een nuttige lengte van 100mm is ideaal voor het boren van gaten in gevels om onderconstructies voor gevelbekleding aan de muurzijde te monteren. Terwijl onderconstructies van hout gewoonlijk aan de muur worden vastgeschroefd met universele of expansiedeuvels en houtschroeven met een draaddikte van 4,5mm tot 6,0mm, worden onderconstructies van aluminium gewoonlijk gemonteerd met zware deuvels of muurankers. Voor gevelbekledingen met een lager gewicht, bijvoorbeeld voor aluminium composietplaten met geveltoelating, zijn muurankers in de maat M8 met een diameter van 8mm gebruikelijk. Voor wandkasten in de keuken, badkamer of woonkamer volstaat meestal ook het boren met een boor van 8mm met schroeven en pluggen die bij de ondergrond passen..

Toepassingsvoorbeelden voor de steen & amp; betonboor in Ø 10,0mm

De hamerboor met een diameter van 10mm is perfect geschikt voor het boren van gaten voor de montage van onderconstructies voor zware gevelbekledingen. Vooral bij zware vezelcementplaten of HPL platen kan de gewichtsbelasting van de gehele gevelbekleding vrij hoog zijn, zodat de bouwprofielen met dienovereenkomstig dragende muurankers aan de wand moeten worden vastgeschroefd. Muurankers met een diameter van 10mm en een M10 draadstang worden hier zeer vaak gebruikt en garanderen een duurzame en dragende installatie. Afhankelijk van het draagvermogen van het metselwerk moet het aantal bevestigingen hoger zijn. Met onze hoogwaardige SDS plus hamerboor is het boren in muren geen probleem, zelfs niet bij een hoog aantal direct opeenvolgende gaten. Met een spiraallengte van 100mm is de boor lang genoeg voor bijna alle pluggen en stalen ankers, zodat bijvoorbeeld de installatie van zware kabelplatforms, zonneschermen of zelfs onderconstructies van terrasoverkappingen op metselwerk zonder problemen kan worden uitgevoerd. Een boor met een diameter van 10mm wordt ook aanbevolen voor TV-muurbeugels, vooral voor grotere TV-toestellen.

ATTENTIE: Alvorens te boren moeten de montagevoorschriften en het draagvermogen van de ondergrond en de bevestigingsoplossing (bv. schroeven en pluggen, muurankers, draadschroeven, enz.) altijd in acht worden genomen om er zeker van te zijn dat het gewicht veilig en duurzaam kan worden gedragen. De beoogde minimumdiameters en schroefdiepten voor de bevestigingen mogen nooit worden onderschreden. Als de bevestigingen overgedimensioneerd zijn met grotere pluggen en schroeven, vormt dit geen groot risico.

PGM-keurmerk voor de productie van veilige deuvelverbindingen

Als boren voor professioneel gebruik worden de boorhamers vervaardigd volgens de specificaties van het informatieblad van het Duitse Instituut voor Bouwtechnologie (DIBt) en gemarkeerd met het PGM Safe-keurmerk op de boorschacht. Door het gebruik van steenboren met dit PGM-keurmerk is het niet meer nodig om de boorgatdiameter op de bouwplaats te controleren en tevens wordt bevestigd dat de boortoleranties van het deuvel ETA worden aangehouden, waardoor veilige ankerverbindingen kunnen worden gemaakt met ankers met EA- en CE-markering is gegarandeerd. Vooral bij het commerciële gebruik van klopboormachines kan het gebruik van PGM-gecertificeerde boren aansprakelijkheidsproblemen voorkomen als ze op de juiste manier worden gebruikt

OPMERKING: Ondanks een zeer lange levensduur is zelfs de hoogwaardige boor ooit aan het einde van zijn levensduur gekomen, waardoor het boorgat door slijtage aan de boor te klein en te onrond kan worden. Dergelijke boren mogen in principe niet meer worden gebruikt en in plaats daarvan moet een nieuwe hamerboor met de juiste diameter worden gebruikt.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-SDS-00000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalHardmetaal kop (HM-TCT)
Boor maatNee
Opname SchachtSDS plus
Spiraal type4- voudige spiraal
Punthoek130°
Rotatie richtingRechtsdraaiend
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.