PTFE platen wit 2x1 meter

Witte PTFE platen (polytetrafluorethyleen, ook bekend als teflon) als kwadratische standaardplaat in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in diktes van 1mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 10mm, 15mm en 20mm verkrijgbaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PTFE wit als standaardplaat in 2,0 x 1,0 meter

Onze grote standaard witte PTFE-platen met een formaat van 2000mm x 1000mm zijn verkrijgbaar in diktes van 1mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 10mm, 15mm en 20mm. PTFE is wit in zijn natuurlijke vorm en daarom zijn onze massieve platen volledig wit zonder toegevoegde kleurpigmenten, zodat de oppervlakken dezelfde kleur hebben als de gesneden en gefreesde randen. De gladde oppervlakken van onze PTFE-platen worden geleverd zonder beschermfolie, omdat deze niet hecht aan het oppervlak vanwege de anti-klevende eigenschappen. We raden u daarom aan voorzichtig te werk te gaan tijdens de verwerking om schade door krassen op het oppervlak te voorkomen.

Wat is PTFE?

Polytetrafluorethyleen is een thermoplast, maar kan niet door hitte worden gevormd, zoals typisch is voor thermoplaten en PTFE kan dus niet worden gethermovormd of gelast. Het behoort tot de subgroep van fluorpolymeren en is, net als PFVD of PPSU, een van de hoogwaardige kunststoffen. PTFE is niet alleen een uitstekende elektrische isolator, maar ook brandveilig en bestand tegen bijna alle chemicaliën, dus is het onmisbaar in veel industrieën. In vergelijking met andere kunststoffen is PTFE echter ook erg zwaar en met een gewicht van 2200kg per kubieke meter slechts marginaal lichter dan aluminium.

Eigenschappen van onze witte PTFE platen

PTFE combineert een hele reeks positieve eigenschappen, waardoor ook de toepassingsgebieden van onze PTFE standaardplaten zeer breed zijn. Het enorm hoge temperatuurbereik van -200°C tot +260°C, evenals de zeer goede geleideigenschappen, biedt nauwelijks zo een ander kunststof, daarom wordt polytetrafluorethyleen met recht gerekend tot de hoogwaardige kunststoffen. PTFE is van nature Uv-bestendig en kan buitenshuis worden gebruikt in slechte weeromstandigheden. PTFE voldoet bovendien aan de zeer strenge brandveiligheidsklasse UL94 V0 en wordt daarom als niet brandbaar beschouwd. Een andere belangrijke factor, vooral voor de chemische industrie, is de uitstekende bestendigheid tegen chemicaliën, dus PTFE trotseert ook geconcentreerde zuren, logen, alcoholen, oliën of sterke oplosmiddelen. Alleen fluor en alkalische smelten vallen dit kunststof aan.

 • PTFE heeft een lage temperatuurbestendigheid tot -200°C
 • PTFE kan permanent worden gebruikt bij zeer hoge temperaturen tot +260°C
 • PTFE wordt gekenmerkt door zijn uitstekende chemische weerstand
 • PTFE voldoet aan de brandveiligheid klasse UL94 V0 en geld als niet brandbaar
 • PTFE is UV- en weersbestendig en voor het buitengebruik bruikbaar
 • PTFE wordt gekenmerkt door zijn uitstekende elektrische isolerende eigenschappen
 • PTFE beschikt over een enorme geleid- en anti klevende gedrag

Goedkeuringen voor onze witte PTFE platen

Onze witte standaard polytetrafluorethyleen platen hebben verschillende goedkeuringen voor gebruik bij contact met voedsel. Niet in het minst, om deze reden, wordt PTFE zeer algemeen gebruikt in voedselproductie, bijv. gebruikt in grootschalige bakkerijen, in de vleesindustrie of in grote bedrijven die diepvriesproducten produceren. Ook op het gebied van drinkwaterbehandeling en drankproductie wordt PTFE vaak gebruikt vanwege de vele positieve eigenschappen.

 • Fysiek onschadelijk volgens BfR
 • Levensmiddel comfortabel volgens EU 10/2011
 • Voedsel conformiteit FDA

Alternatieven voor onze witte PTFE platen in een formaat van 2,0 x 1,0 meter

Onze grote standaardplaten gemaakt van wit PTFE zijn ook verkrijgbaar in kleinere kwadratische formaten als een hele plaat of gesneden tot op de millimeter precies. Voor de kleine PTFE standaardplaten in een formaat van 600mm x 600mm kunt u kiezen tussen een dikte van 5mm – 60mm. Onze standaardplaten met 1200mm lengte en 1200mm breedte in diktes van 5mm, 8mm, 10mm, 12mm en 15mm verkrijgbaar.

Als onze standaardplaten niet het gewenste eindformaat hebben dat aan uw behoeften voldoet, bieden wij ook PTFE-platen in wit tot de millimeter precies aan tot een maximaal formaat van 2000mm x 1000m. voer gewoon de gewenste lengte en breedte afmetingen in millimeters in onze snijconfigurator en selecteer de gewenste dikte. We leveren uw witte PTFE platen precies volgens de afmetingen die u hebt ingevoerd. Het snijden vindt plaats op een van onze moderne plaatzagen met een zeer kleine zaagtolerantie van +/- 1mm.

Toepassingsvoorbeelden voor onze witte PTFE platen

 • PTFE platen wordt in de chemische industrie gebruikt vanwege de chemicaliën bestendigheid
 • PTFE platen zijn voedselveilig en worden daarom vaak gebruikt in de voedingsmiddelindustrie
 • PTFE platen worden onder andere gebruikt voor speciale geleidlagers in brugconstructies of in energiecentralens
 • PTFE platen vormen de basis voor de productie van afdichtingsringen, speciale slangen of ondergronden
 • En nog veel meer

Verwerking van onze witte PTFE platen

PTFE is een kunststof dat niet veel verdere verwerking vereist, dus onze grote standaardplaten met een formaat van 2000mm x 1000mm kunnen eenvoudig worden gesneden zonder speciaal gereedschap. Hiervoor beschikt u over alle mogelijke bewerkingstechnieken die ook worden gebruikt bij de verwerking van houtenplaten. Het zagen, frezen, slijpen of boren is ook met eenvoudige apparaten uit de bouwmarkt mogelijk. Ook het schroeven van PTFE is een praktische methode, om PTFE platen met elkaar, of met andere materialen te verbinden.

PTFE is een hoogwaardige kunststof met een uitstekende weerstand tegen chemicaliën zoals zuren, basen en oplosmiddelen en kan daarom niet worden verlijmd. Ook is het schilderen of plakken met een folie niet mogelijk met PTFE vanwege het anti klevende eigenschappen. Het Lassen is ook niet mogelijk, omdat PTFE reeds boven gebruikstemperatuur ontleedt en geen verwerkingstemperatuur heeft, die nodig is om een lasdraad en de kunststof samen te smelten, maar nagenoeg naadloos overgaat in het kristallijn smeltgebied.

OPMERKING: Onze witte PTFE standardplaten laten zich niet verlijmen of beplakken, om deze reden worden ze zonder beschermfolie geleverd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer75010S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolytetrafluorethylen
MateriaalPTFE
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurNaturel
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten