Balkon schroefset met draadbus zwart (RAL 9005)

De balkonschroefset in zwart (RAL9005) met draadbus is de ideale bevestiging voor panelen op vierkante profielen en is gemaakt van roestvrij staal A2. De Schroefset bevat een gelakte balkoschroef, een draadbus en een PE-afstandshuls.

✓ A2 Roestvrij staal
✓ Koplak gitzwart (RAL9005)
✓ In M5x25mm of M5x30mm
✓ Met afstandshuls van LLD-PE
✓ Met ISR20 (T20) aandrijving
✓ Vanaf 1 schroef

De draadbussen van de set zijn verkrijgbaar met een zwart gelakte kop en met een ongelakte kop.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 3,13/ stuk (Basisprijs € 3,13/ stuk)
 • from 20 Items € 2,73/ stuk (Basisprijs € 2,73/ stuk)
 • from 50 Items € 2,09/ stuk (Basisprijs € 2,09/ stuk)
 • from 100 Items € 1,70/ stuk (Basisprijs € 1,70/ stuk)
 • from 200 Items € 1,52/ stuk (Basisprijs € 1,52/ stuk)
 • from 300 Items € 1,34/ stuk (Basisprijs € 1,34/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroeven met draadbus in zwart

Roestvrij staal ✓ Uv-bestendige lak ✓ Verkrijgbaar vanaf 1 set ✓

De zwarte balkonschroefset met draadbus is voorzien van een krasbestendige lakafwerking in gitzwart (RAL9005 volgens RAL K5 Classic) en is ideaal voor de montage van onze HPL panelen in gitzwart (RAL 9005) op balkonrelingen die bestaan uit vierkante profielen, omdat de lakafwerking van de kop van de balkonschroef en de draadbus qua kleur en glansgraad exact is afgestemd op het oppervlaktedecor van de HPL panelen. De zwarte schroeven zijn echter ook perfect geschikt voor alle andere zwarte panelen en hoeven niet per se voor balkonbekledingen gebruikt te worden. Om een onopvallende montage op een ongeverfde stalen reling mogelijk te maken, kan de set ook besteld worden met een ongeverfde draadbus. De schroeven en hulzen zijn gemaakt van roestvrij staal A2 - een staallegering met een uitstekende corrosiebestendigheid. De grijze afstandsring, die tussen de bekledingsplaat en de balkon- of trapleuning wordt geplaatst, is gemaakt van schokbestendig polyethyleen (LLD-PE) en dient als glijvoet en trillingdemper.

OPMERKING: De aangegeven maat van de balkonschroefset verwijst altijd naar de draadmaat van de schroef. In het zwart zijn deze verkrijgbaar in de maten M5x25mm of M5x30mm. Het klembereik daarentegen is 1 mm tot 5 mm boven de schroefdraadlengte en is het gevolg van de schroefhuls en de betonnen inschroefdiepte in de huls.

Een dopmoer heeft het voordeel dat hij ook kan worden gebruikt voor bevestiging op vlakke stalen profielen. Een draadbus daarentegen vereist al een profieldiepte van minstens 18 mm, maar heeft het voordeel dat hij vlak op de onderconstructie ligt. Bovendien is de draadbus van de set ook verkrijgbaar met een zwarte koplakafwerking. Voor de installatie van panelen met balkonschroeven en draadbus zijn twee bits in maat T20 nodig, die beide een moderne inbusaandrijving hebben. Deze kunnen desgewenst ook tegen gunstige prijzen worden besteld.

Kenmerken van de Balkon Schroefset met Schroefdraadhuls in Zwart

De zwarte balkoschroeven en draadbussen zijn gemaakt van een roestvrije A2-legering van roestvrij staal. Dit is een extreem corrosiebestendig staal, wat een positief effect heeft op de duurzaamheid en dus ook op de lage onderhoudskosten. Om ervoor te zorgen dat de schroefverbinding op geen enkel moment losraakt, gebruiken we een speciale schroefdraadborging die op de binnendraad van de M5-draadbus wordt aangebracht. Deze bestaat uit een lijmcomponent en een verharder component, die zich in kleine glasparels bevindt. Wanneer de balkoschroef met M5 schroefdraad in de huls wordt geschroefd, barsten deze bolletjes, waardoor de twee componenten zich mengen en door een chemische reactie uitharden. Eenmaal uitgehard kan deze verbinding niet meer loskomen door trillingen en schokken van de gevelpanelen of de balkonreling. Als de schroef toch moet worden losgedraaid, vereist dit de juiste schroevendraaiers en veel kracht. De schroefdraadlijm kan maar één keer uitharden. Dit betekent dat na het losdraaien een nieuwe schroefmof moet worden gebruikt om opnieuw te schroeven. Dit is de enige manier om een schroefverbinding te garanderen die niet vanzelf loskomt.

Zwarte lak kan relatief snel vervagen door weersinvloeden. Daarom gebruiken we voor het lakken van de koppen van de schroeven en draadbussen een bijzonder robuuste poedercoating, die ook wordt gekenmerkt door een zeer goede UV- en weerbestendigheid. De kleurtint is exact afgestemd op onze HPL-panelen in diepzwart. De glansgraad van de zijdeglans toplaag komt ook overeen met de oppervlakteglans van onze zwarte HPL panelen, zodat een grotendeels onopvallende installatie van de panelen gegarandeerd is.

Aan de ene kant dient de afstand schijf om trillingen en schokken te absorberen, die op lange termijn een negatief effect kunnen hebben op de duurzaamheid van de bevestiging van een balkonmantel. Bovendien zorgt het gladde oppervlak van de afstandsschijf ervoor dat de panelen ongehinderd kunnen uitzetten, wat enorm belangrijk is voor panelen die zonder beperkingen moeten worden geïnstalleerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door de productie van hoogwaardig polyethyleen (LLD-PE), dat wordt gekenmerkt door uitstekende glij-eigenschappen en een zeer goede slagvastheid.

OPMERKING: Hoewel aluminium en roestvast staal metalen zijn die gekenmerkt worden door een goede corrosiebestendigheid, mogen A2 stalen balkonbouten niet gebruikt worden om panelen te monteren op vierkante profielen die gemaakt zijn van aluminium, omdat het contact tussen de twee legeringen contactcorrosie kan veroorzaken.

Gebruik van balkonbouten met draadbus

De zwart gelakte balkonschroeven met kop en draadbus zijn ideaal voor uiterst duurzame en tegelijkertijd onopvallende installaties van HPL-panelen of aluminium composietpanelen in zwart en zijn de ideale bevestigingen voor installaties op vierkante profielen buitenshuis. Dit zijn bijvoorbeeld balkonleuningen, trapleuningen of hekpalen van zwart staal. Het aanbrengen van de sets is heel eenvoudig. De grijze kunststof afstandshuls wordt in het gat in het profiel tussen het paneel en het draagprofiel gedrukt. Aan de tegenoverliggende buitenzijde van het profiel wordt de draadbus geplaatst. Tot slot wordt de zwarte schroef door het plaatgat en de afstandshuls gestoken en in de schroefdraad van de draadbus geschroefd. Hiervoor zijn twee schroefgereedschappen met Torxboor in maat T20 Dit is nodig omdat zonder borging van de huls met schroefdraad, zodat deze niet kan draaien, het vastschroeven niet zal lukken. Dit komt door de speciale schroefdraadborglijm, die een zekere vernauwing van de schroefdraad veroorzaakt.

Op basis van de insteekdieptes van 5mm voor de afstandshuls en 12mm voor de draadbus is een minimale dikte van 18 mm nodig voor het vierkante profiel. Een profielbreedte van meer dan 21mm zorgt er ook voor dat de afstandshuls, die een buitendiameter van 21mm heeft, altijd volledig door het profiel wordt bedekt. Bij een profiel van minder dan 18mm maar meer dan 12 mm kan de afstandshuls achterwege blijven als in plaats daarvan een zelfklevende poly onderlegring wordt gebruikt als glijvoet en voor trillingsdemping. Er moet echter worden opgemerkt dat het gat in het profiel aan de kant waar de poly-ring is vastgelijmd en de plaat is bevestigd, dan moet worden geboord met een boor van 5,5mm in plaats van een boor van 8,5mm. De andere kant waar de draadbus wordt ingebracht, moet daarentegen nog steeds een boorgat met een diameter van 8,5mm hebben.

Als je de zwarte schroeven wilt gebruiken voor het bevestigen van HPL panelen op een onderconstructie van vierkante profielen, raden we aan om een speciale gevelplaatboor van volhardmetaal, die dankzij de speciale geometrie van de boorkop schone boorranden mogelijk maakt zonder randafbrokkeling. Zoals gebruikelijk voor HPL - en de meeste andere bekledingspanelen - moet er worden gelet op een spanningsvrije installatie met vaste en schuifpuntbevestigingen, die vooral verschillen in de diameter van het paneelgat. Het vaste punt voor HPL panelen wordt geboord met een 6 mm. Schuifpunten moeten daarentegen geboord worden met een boor van 8 mm. Een volhardmetalen boor is niet zo geschikt voor het vierkante profiel. Een HSS-boor is hier de betere keuze. Met een diameter van 8,5 mm kan deze worden gebruikt voor beide gaten waarin later de draadbus of afstandshuls wordt geplaatst. Deze boor is ook zeer geschikt voor de schuivende puntgaten in aluminium composietpanelen. Voor het vaste punt van elk paneel raden we aan een HSS-boor te gebruiken met een nominale diameter van 5,5 mm.

Schroeven met schroefdraad en draadbussen zijn extreem veelzijdig en niet alleen geschikt voor het bevestigen van balkonbekleding. Deze schroeven zijn perfect voor het verbinden van zwarte tafelbladen met het onderstel of kastrompen, zoals die worden aangeboden door een grote Zweedse meubelzaak. De afstandshuls kan weggelaten worden. De grote, platte schroefkop voorkomt dat het oppervlak van het hout wordt ingedeukt wanneer de schroef wordt aangedraaid. De zwarte lakafwerking op de kop van de schroef en de huls zorgt er ook voor dat de verbinding van de kasten niet opvalt, in tegenstelling tot de zilveren schroeven die soms in de pakketten zitten.

Algemene gegevens van de balkonschroefset

 • Materiaal: A2 Roestvrij staal
 • Hoofdvorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Draad: M5
 • Aandraaimoment: 2-4 Nm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Goed

Technische gegevens van de balkoschroef

 • Kleur: RAL9005 (Gitzwart)
 • Lengte draad: 25mm of 30mm
 • Ø Schroefkop: 16mm

Technische gegevens van de draadbus

 • Kleur: RAL9005 (Gitzwart) of ongelakt
 • Diepte binnendraad: ca. 12mm
 • Ø Mouw kop: 14 mm
 • Ø Mouw: 8 mm
 • Diepte mouw: 12mm
 • Ø Boor: 8,5mm

Technische gegevens van de afstand houder

 • Kleur: Licht grijs
 • Materiaal: LLD-PE (lineair polyethyleen met lage dichtheid)
 • Ø Buiten: 21,0mm
 • Ø Binnen: 5,5mm
 • Ø Lamelklemmen: 8,8mm
 • Dikte afstand houder: 2,0mm
 • Dikte lattenklem: 5,0mm
 • Ø Boor: 8,5mm
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGW-9005
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm (Mouw 14mm)
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarieert
Klemgebiedvarieert
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurZwart
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.