Acrylglas wit (opaak) gelaserd

Bestel uw individuele laserdelen van ondoorzichtig acrylglas in wit online met onze diverse laseronderdelen-configurator tegen onverslaanbare prijzen. Het witte acrylglas is verkrijgbaar in een dikte van 3mm tot een maximaal formaat van 1500mm lengte en 980mm breedte laser gesneden. De PMMA-platen zijn blikdicht en in tegenstelling tot opaal acrylglas, ondoorzichtig.

Het artikel is in voorraad

Verzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order

 • Formulieren

+ Basisvorm Kies een van de beschikbare basisvormen.
Alle benodigde invoervelden worden geladen op basis van uw selectie.

 • Rechteck als Laserform
 • Abgerundetes Rechteck als Laserform
 • Kreis als Laserform
 • Kreisring als Laserform
 • Ellipse als Laserform
 • Halbkreis als Laserform
 • Viertelkreis als Laserform
 • Octagon als Laserform
 • Trapez als Laserform
 • Dreieck als Laserform
 • Rechtwinkliges Dreieck als Laserform
 • Route als Laserform
 • Stern als Laserform
 • Polygon als Laserform
Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo

+ Gatenboringen Wählen Sie Größe, Abstand und Positionen für optionale Lochbohrungen aus.
Je nach gewählter Grundform stehen Ihnen unterschiedliche Varianten zur Verfügung.

 • Er worden geen boringen uitgevoerd
 • Gatenboringen gecentreed op laserdeel
 • Gatenboringen gecentreerd aan elke kant
 • Gatenboringen in elke hoek
 • Gatenboringen boven en onder
 • Gatenboringen links en rechts
 • Lochbohrungen an jeder Seite

Zonder boringen

Er worden geen gaten op het laserdeel geapliceerd

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Acrylglas wit in lasersnede

Ondoorzichtige uitvoering ✓ Weerbestendig ✓ Gemakkelijk configureerbaar ✓

Onze witte acrylplaten in blikdichte uitvoering kunnen gemakkelijk online worden geconfigureerd tot een maximaal formaat van 1500mm x 980mm en als lasersnede worden besteld tegen zeer goedkope prijzen. De platen zijn niet lichtdoorlatend en, in tegenstelling tot opaal acrylglas, in principe niet doorschijnend. Voor de hoogste eisen aan de kwaliteit en het uiterlijk van de laserdelen gebruiken we alleen gegoten PMMA voor lasersnedes, want in vergelijking met geëxtrudeerd plaatmateriaal kenmerkt acrylglas GS zich door een aanzienlijk verbeterde snijrand. De laserranden vertonen geen bramen en komen qua vlakheid en glans bijna in de buurt van de glanzende, witte oppervlakken.

De acrylglasplaten zijn volledig wit en ondoorzichtig dankzij de zeer hoge pigmentdichtheid. Dit betekent dat de snijranden en oppervlakken identiek zijn wat betreft de witte kleur, die vergelijkbaar is met de RAL-kleur zuiverwit (RAL9010).

OPMERKING: Om beschadiging van de glanzende oppervlakken tijdens het transport of de verdere verwerking te voorkomen, zijn de witte acrylglasplaten aan beide zijden voorzien van een eenvoudig te verwijderen beschermfolie.

Eigenschappen van wit acrylglas

Onze acrylglasplaten zijn zeer veelzijdig inzetbaar, omdat ze zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. De kunststof heeft dit te danken aan zijn weerbestendige eigenschappen. PMMA, zoals de chemische afkorting van acrylglas luidt, is vorstbestendig tot -40°C en is met een bovengrens van +80°C ook warmtestabiel, zodat het ook in de winter of op warme zomerdagen zonder problemen buiten kan worden gebruikt. Acrylglas is ook van nature UV-bestendig. Er is dus geen risico op vergeling van de witte platen door zonlicht, zoals vaak het geval is bij kunststoffen die niet UV-bestendig zijn.

Het blikdichte acrylglas kan heel goed worden gebruikt als zichtbescherming, bijv. als balkonbekleding en in combinatie met transparant acrylglas zorgt dit voor een hoogwaardige en consistente uitstraling qua materiaal- en oppervlakte-eigenschappen. Het grootste voordeel is het lage gewicht ten opzichte van conventioneel glas. Met een fysieke dichtheid van ca. 1,19g/cm3, weegt acrylglas slechts ongeveer de helft van een glasplaat met dezelfde afmetingen. Opaak betekent blikdicht en niet lichtdoorlatend. Door de geringe dikte van 3mm, zeker bij sterke lichtbronnen, kan niet worden uitgesloten dat een lichte doorschijnendheid merkbaar is.

 • De witte acrylplaten zijn UV-bestendig en vergelen niet onder invloed van UV-straling
 • Vanwege zijn harde oppervlakken wordt PMMA als krasbestendig beschouwd in vergelijking met andere kunststoffen
 • Ons acrylglas is breekbestendiger dan echt glas en heeft een 8 tot 10 keer hogere slagvastheid
 • Acrylglas is met een temperatuurbereik van -40°C tot +80°C vorststabiel en warmtebestendig
 • Het ondoorzichtig acrylglas in wit is door en door gepigmenteerd en is absoluut blikdicht en niet lichtdoorlatend
 • Acrylglas in wit, opaak geldt volgens de normen DIN 4102 B2 of. UL94 HB als normaal brandbaar

Voordelen van lasersnedes van opaak acrylglas

We bieden acrylglas in transparant of opaal ook in conventioneel snijden op onze horizontale platenzaag, maar we zijn beperkt tot rechte zaagsneden in rechthoekig formaat. Anderzijds bieden wij alleen de gegoten acrylglasplaten in wit in een ondoorzichtig uitvoering lasergesneden aan. Met lasers kunnen we echter elke contour inschakelen, zodat we u met onze laser part configurator een uitgebreide selectie kunnen bieden van de meest voorkomende basisvormen, die we exact volgens uw specificaties lasersnijden. Kies uw gewenste vorm uit één van de verschillende basisvormen en pas deze indien nodig aan naar uw ideeën. Ook het boren van gaten, bijvoorbeeld voor wandmontage met onze aantrekkelijke Muurafstandhouders van roestvrij staal, kunt u met enkele kliks toevoegen.

Het lasersnijden biedt niet alleen maximale flexibiliteit met betrekking tot de vorm van uw acrylplaten, het heeft ook andere doorslaggevende voordelen. Door het contactloos snijden kunnen de platen niet wegglijden, waardoor we extreem lage fabricagetoleranties kunnen realiseren, die met een platenzaag erg moeilijk te realiseren zijn. Bovendien is de snede bij het zagen meestal licht troebel en vaak licht scherp. Dit wordt ook wel een ruw gezaagde snijrand genoemd. Bij lasers zijn de snijranden echter glad en hebben ze een gepolijst, egaal oppervlak dat vrij is van scherpe bramen.

 • Dankzij het gegoten acrylglas is de kwaliteit van de laserrand vergelijkbaar met het gladde oppervlak
 • Wij vervaardigen laseronderdelen met de hoogste precisie met zeer lage toleranties dankzij contactloos snijden
 • Bij het zagen van kunststoffen ontstaan soms scherpe snijranden die bij CO2-lasers niet voorkomen
 • Met onze platenzagen zijn alleen rechte zaagsneden mogelijk, terwijl met lasers vrijwel elke vorm gerealiseerd kan worden
 • De configurator voor laserdelen is zeer eenvoudig te gebruiken voor het eenvoudig creëren van uw individuele laseronderdelen

OPMERKING: De grootte van het acrylglas in de lasersnede is beperkt tot maximaal 1500 mm x 980 mm.

Nabewerking van gelaserde acrylplaten in wit

Acrylglas kan zeer goed worden verwerkt. Hiervoor zijn alle gangbare verwerkingstechnieken beschikbaar, die ook bij de verwerking van hout worden gebruikt. De benodigde gereedschappen zijn ook vergelijkbaar. U kunt uitsparingen en uitsnijdingen maken, bijvoorbeeld door te zagen of te frezen, zelfs als dit niet meer nodig zou zijn dankzij onze uiterst nauwkeurige lasersnijden. Voor het boren van gaten zijn boren van het type HSS-G het meest geschikt. Dit zijn boren voor metalen met een geslepen kop, die over het algemeen nauwkeuriger zijn dan de goedkopere boren van het type HSS-R (gewalst). Ongeacht welke verwerkingsmethode u kiest, de plaat moet altijd stevig vastzitten. Een gelijkmatige, gladde basis voorkomt effectief afschilfering en barsten. In principe moet bij de verwerking van kunststoffen door middel van metaalbewerking de draaisnelheid bij het zagen, frezen of boren altijd aanzienlijk worden gereduceerd, zodat de plaat of zaagbladen (of de boor- en freeskop) te veel opwarmen. Dit voorkomt dat de aanvallende spaander met de plaat versmelt.

Om door middel van lijmen objecten, containers of dergelijke van de laserdelen te maken, bieden wij met onze acrylglaslijm PMMAprofi van ons eigen merk S-Polybond een lijm aan die speciaal is ontworpen om te verlijmen is ontwikkeld met behulp van het koude lasproces. Dit is echter alleen geschikt voor laserdelen als deze van gegoten acrylglas (acrylglas GS) zijn gemaakt, omdat de platen door het speciale fabricageproces geen interne spanningen hebben. Bij het laseren van geëxtrudeerd acrylglas (acrylglas XT) komen spanningen vrij die bij contact met oplosmiddelen kunnen leiden tot onaantrekkelijke, duidelijk zichtbare spanningsscheuren. Er is echter geen gevaar met onze laserdelen, omdat we voor het lasersnijden alleen gietmateriaal gebruiken.

Voor het dieptrekken van acrylglas is een temperatuur tussen 150°C en 190°C vereist. De verwarmingstijd varieert afhankelijk van de geselecteerde temperatuur en plaatdikte. Thermovormen is een wijdverbreide methode om afgewerkte kunststof onderdelen te vervaardigen en is ook zeer geschikt voor onze lasersnede. De beschermfolies op beide oppervlakken zijn echter niet thermovormbaar en moeten daarom vooraf worden verwijderd.

 • Laserdelen van wit acrylglas kunnen met eenvoudig gereedschap verder worden bewerkt
 • Laserdelen van wit acrylglas kunnen eenvoudig worden gelamineerd, gelijmd en verlijmd
 • Laserdelen van wit acrylglas zijn thermovormbaar tussen 150°C en 190°C als thermoplastisch materiaal
 • Laserdelen van wit acrylglas zijn ideaal als whiteboards voor wandmontage

ATTENTIE: Reinig de lasersnedes van acrylglas niet met reinigingsmiddelen die alcohol, schuurmiddelen of microvezeldoeken bevatten, zodat de oppervlakken hun prachtige uiterlijk behouden.

Serieproductie en gravures volgens specificatie op aanvraag

Vooral bij zeer complexe vormen of uitsnijdingen is onze online-configurator wellicht niet voldoende, zodat wij op aanvraag graag uw laseronderdelen voor u laseren op basis van een constructietekening in vectorformaat. Hetzelfde geldt voor geperforeerde platen of gravures. Op aanvraag zijn ook vele andere kleuren mogelijk. Ons assortiment strekt zich uit van transparante, getinte, opaal of gesatineerde acrylplaten tot andere blikdichte, ondoorzichtige platen. Ons vriendelijke en ervaren adviesteam informeert u graag over levertijden en prijzen. Stuur ons gewoon uw aanvraag per e-mail met alle benodigde gegevens of bel ons tijdens onze kantooruren op

  Verdere mogelijkheden op aanvraag met onze CO2-lasers:

 1. Van uw vectortekening tot het afgewerkte laseronderdeel van pmma
 2. Productie van complete kits van acrylglas bij lasersnede
 3. Individuele typbelettering of bordengravure
 4. Van prototyping tot serieproductie met de hoogste precisie
 5. en veel meer

Plexiglas® is een geregistreerd merknaam van de Röhm GmbH.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51510L
Dikte3mm
Standaardlengte1520
Standaardbreedte1010
LevertijdVerzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurWit
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9010
KleurnaamZuiver wit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.