Acrylglas zwart (opaak) gelaserd

Creëer individuele lasersnedes van zwart acrylglas in een dikte van 3mm eenvoudig en prijswaardig online met onze configurator tot een maximaal formaat van 1500mm lengte en 980mm breedte. De ondoorzichtige PMMA-platen zijn blikdicht en ondoorzichtig vanwege het gebrek aan transparantie.

Het artikel is in voorraad

Verzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order

 • Formulieren

+ Basisvorm Kies een van de beschikbare basisvormen.
Alle benodigde invoervelden worden geladen op basis van uw selectie.

 • Rechteck als Laserform
 • Abgerundetes Rechteck als Laserform
 • Kreis als Laserform
 • Kreisring als Laserform
 • Ellipse als Laserform
 • Halbkreis als Laserform
 • Viertelkreis als Laserform
 • Octagon als Laserform
 • Trapez als Laserform
 • Dreieck als Laserform
 • Rechtwinkliges Dreieck als Laserform
 • Route als Laserform
 • Stern als Laserform
 • Polygon als Laserform
Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo

+ Gatenboringen Wählen Sie Größe, Abstand und Positionen für optionale Lochbohrungen aus.
Je nach gewählter Grundform stehen Ihnen unterschiedliche Varianten zur Verfügung.

 • Er worden geen boringen uitgevoerd
 • Gatenboringen gecentreed op laserdeel
 • Gatenboringen gecentreerd aan elke kant
 • Gatenboringen in elke hoek
 • Gatenboringen boven en onder
 • Gatenboringen links en rechts
 • Lochbohrungen an jeder Seite

Zonder boringen

Er worden geen gaten op het laserdeel geapliceerd

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Acrylglas zwart in lasersnede

Blikdicht ✓ UV-bestendig ✓ gemakkelijk configureerbaar ✓

Onze acrylplaten in zwart zijn verkrijgbaar als individuele lasersnedes tot een totale afmeting van 1500mm x 980mm. De sterk gepigmenteerde, diepzwarte platen zijn blikdicht (niet transparant) en niet doorschijnend vanwege de ondoorzichtige uitvoering. Om perfecte lasersneden te garanderen wat betreft het optische effect van de snijrand, gebruiken we zonder uitzondering acrylglas in een gegoten versie (acrylglas GS). Hierdoor lijkt de laserrand veel egaler, wat resulteert in een gladder en glanzender oppervlak op de snijranden, dat qua optiek en glans bijna in de buurt komt van de gladde oppervlakken van de zwarte platen.

De acrylglasplaten zijn volledig en gelijkmatig gepigmenteerd in zwart. Daarom hebben de massieve platen exact dezelfde diepzwarte kleur aan de laserranden als de glanzende oppervlakken.

OPMERKING: Onze blikdichte acrylglasplaten in zwart zijn aan beide zijden voorzien van een beschermende folie, die gemakkelijk kan worden verwijderd. Dit beschermt de oppervlakken tegen krassen voor en tijdens de verwerking.

Eigenschappen van zwart acrylglas

Acrylglas is een weerbestendig en UV-bestendig kunststuf en staat ook bekend onder de merknaam Plexiglas®. Door de zeer goede weerstand tegen UV-straling en de lichtbestendigheid verbleken de zwarte platen niet en daarom kunnen onze laser gesneden kunststofplaten zowel binnen als buiten gebruikt worden. Bovendien is acrylglas vorsbestendig tot -40°C en kan ook langdurig gebruikt worden bij hoge buitentemperaturen tot +80°C.

Het lage gewicht van acrylglas in vergelijking met conventioneel glas, dat ongeveer twee keer zoveel weegt, is een ander voordeel. Hoewel het blikdicht acrylglas niet als kunststofbeglazing wordt gebruikt, maar in combinatie met transparante, gekleurde of getinte acrylglasplaten, ontstaat er een harmonieus totaalbeeld qua materiaal en oppervlakteglans.

 • Acrylglas in zwart is UV-bestendig en als weerbestendig kunststof ook ideaal voor buitentoepassingen
 • Dankzij de hoge oppervlaktehardheid zijn de zwarte acrylplaten relatief krasvast
 • In vergelijking met glas heeft het zwarte PMMA een slagvastheid die tot wel 10 keer hoger is
 • Het temperatuurbereik van het zwarte acrylglas strekt zich uit van -40°C tot +80°C
 • Het zwarte acrylglas in ondoorzichtige uitvoering is blikdicht en niet lichtdoorlatend
 • Acrylglas in zwart voldoet aan de brandveiligheidsklasse DIN 4102 B2 of UL94 HB

Voordelen van ondoorzichtig acrylglas in zwart in lasersnede

Het lasersnijden van onze acrylglasplaten biedt in tegenstelling tot conventionele kunststofplaatsneden duidelijk meer flexibiliteit op het gebied van vormgeving, doordat we bij onze lasers ons niet beperken tot rechthoekige formaten. Met een paar muisklikken kunt u acrylglas in alle denkbare vormen individueel maken. Dankzij onze laserdeel-configurator met een breed scala aan configuratiemogelijkheden, bijv. cirkels, borden met afgeronde hoeken of zelfs gaten die exact volgens uw specificaties worden gelaserd.

Afgezien van de vormvrijheid is de gelijkmatige, gladde snijrand een duidelijk voordeel ten opzichte van de conventionele zaagsnede, waarbij de zaagranden ruw en daardoor licht troebel lijken. De ultrafijne laserstraal dringt moeiteloos door het materiaal en laat de snijranden licht smelten, waardoor ze bijna gepolijst en glanzend lijken als de oppervlakken van de zwarte acrylglasplaten. Het contactloos snijden met lasers heeft ook het voordeel dat extreem lage fabricagetoleranties mogelijk zijn.

 • De snijrand van onze lasersnede is glad en gelijkmatig en lijkt op het oppervlak van de plaat.
 • De snede van zwart acrylglas zijn met een CO2-laser extreem precies dankzij contactloze snede
 • In tegenstelling tot het zagen zijn de snijranden tijdens het lasersnijden niet scherpkantig, zodat er geen risico op letsel is
 • Het lasersnijden biedt aanzienlijk meer flexibiliteit bij het vormgeven in vergelijking met rechthoekige zaagsneden
 • Dankzij de eenvoudige bediening zijn individuele lasersnedes zeer eenvoudig te maken met onze configurator

OPMERKING: De grootte van onze lasersnede van acrylglas is beperkt tot een maximum van 1500mm x 980mm.

Nabewerking van gelaserde acrylglasplaten in zwart

Onze zwarte acrylglasplaten worden exact volgens uw configuratie gelaserd, zodat verder snijden niet nodig is. Wil je toch gaten boren, zaagsneden of uitsnijdingen maken, dan kun je hiervoor standaard gereedschap voor houtbewerking gebruiken. Bij het zagen adviseren wij een zaagblad met middelgrote vertanding en voor het frezen kan ook een freeskop voor houtbewerking worden gebruikt. Voor gaten adviseren wij echter een boor voor metaalbewerking met een geslepen kop (type HSS-G), omdat deze boren zich kenmerken door een zeer goede boorkopscherpte. Aangezien acrylglas, zoals de meeste thermoplasten, de neiging heeft om te verzachten wanneer het te hoog wordt verwarmd, moet u de snelheid aanzienlijk verlagen bij het zagen, frezen of boren. Dit voorkomt dat de zaag- of boorspanen samensmelten met de snijrand. Bovendien moet er altijd voor worden gezorgd dat het oppervlak vlak en stevig is, zodat het tijdens de verwerking niet uitbarst of barst.

Het blikdichte acrylglas in zwarte uitvoering kan perfect worden gelamineerd, beplakt en verlijmd met geschikte lijmen. Terwijl spanningen worden opgeheven met lasersneden van geëxtrudeerd acrylglas, wat kan leiden tot spanningsscheuren aan de snijranden wanneer deze in contact komen met lijmen op oplosmiddelbasis, is dit niet te vrezen met onze lasersnedes. De reden hiervoor is dat wij voor onze lasersnedes van acrylglas alleen gegoten acrylglas gebruiken. Door het fabricageproces zijn deze vrij van interne spanningen. Voor het verlijmen van onze lasersnedes van zwart PMMA adviseren wij onze speciale koudlas-lijm PMMAprofi van ons eigenmerk S-Polybond. Deze is speciaal voor het verlijmen van acrylglas ontwikkeld en maakt een veilige en glasheldere verlijming van de PMMA onderdelen mogelijk.

Acrylglas is een thermoplast en daardoor zeer gemakkelijk diep te trekken. Het temperatuurbereik voor thermische vervorming ligt idealiter tussen 150°C en 190°C voor de best mogelijke resultaten voor het diepgetrokken onderdeel. U moet er echter voor zorgen dat de beschermfolie aan beide zijden verwijderd wordt voordat u met thermovormen begint, omdat deze niet thermisch gevormd kan worden en alleen dient om de gladde, glanzende oppervlakken te beschermen tegen beschadiging en krassen die kunnen optreden bij het bewerken van de laserdelen.

 • Laserdelen van zwart acrylglas kunnen probleemloos worden gezaagd, geboord, gefreesd of geslepen
 • Laserdelen van zwart acrylglas zijn goed te verlijmen met oplosmiddelvrije lijmen
 • Laserdelen van zwart acrylglas kunnen thermisch worden vervormd tussen 150°C en 190°C
 • Laserdelen van zwart acrylglas zijn geschikt voor wandmontage b.v. geschikt met onze afstandhouders

ATTENTIE: Bij het reinigen van lasersnedes van acrylglas moeten reinigingsmiddelen op alcoholbasis of schuurmiddelen worden vermeden.

Lasersneden volgens tekeningen en gravures op aanvraag

De uitgebreide mogelijkheden van onze configurator zijn wellicht niet voldoende, zodat wij met plezier lasersneden exact volgens uw specificaties of een constructietekening produceren. Daarnaast kunnen we onze gelaserde acrylplaten ook in vele andere kleuren en uitvoeringen leveren - van getint en gesatineerd tot andere blikdicht, ondoorzichtige platen. Als de door u gewenste variant niet beschikbaar is in het standaard leveringsprogramma van onze onlineshop, kunt u ons een aanvraag sturen met uw specifieke wensen. Schrijf ons gewoon een e-mail met de benodigde informatie of bel ons en wij zullen u zo snel mogelijk de benodigde informatie geven.

  Mogelijkheden op aanvraag met onze CO2-lasersysteem:

 1. Lasersneden volgens constructietekening in vectorformaat
 2. Geperforeerde platen of uitsnijdingen in willekeurige vorm
 3. Gravures bijv. uw logo, een belettering of zelfs afbeeldingen
 4. Lasersneden van prototypes tot nauwkeurige serieproductie
 5. en veel meer

Plexiglas® is een geregistreerde merknaam van de Röhm GmbH.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51520L
Dikte3mm
Standaardlengte1520
Standaardbreedte1010
LevertijdVerzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.