PE-HD recyclaat zwart genervt 2x1meter

Koop polyethyleenplaten van geregenereerd PE-HD in zwart als standaardplaat in een formaat van 2x1 meter met generfd oppervlak tegen de laagste prijzen. 100% Gerecycled materiaal ✓ 100% kwaliteit Made in Germany ✓

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

  • Standaard platen
  • Vraag een monster aan
2000mm
1000mm

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs in plaats van € 0,00 € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

PE-HD regeneraat als standaardplaten in een formaat van 2x1 meter

Onze standaardplaten van PE-HD geregenereerd (gerecycled materiaal) in zwart hebben een lengte van 2000mm en een breedte van 1000mm en zijn verkrijgbaar in de diktes 2mm tot 5mm. De kunststofplaten zijn massieve platen en geen PE-platen met een geschuimde kern. De kleur van de platen is vergelijkbaar met RAL9005 (diepzwart) en is identiek aan de oppervlakken en snijranden, omdat de kunststofplaten volledig zwart zijn. Het oppervlak is aan één zijde machinaal glad en is aan de andere zijde middelmatig generfd, waarvan de oppervlaktestructuur ruwweg lijkt op een gekorreld lederen oppervlak. Onze PE-HD platen van gerecyclede kunststof zijn niet voorzien van een beschermfolie.

OPMERKING: Mocht u onze geregenereerde PE-HD platen in andere diktes nodig hebben, dan is dit eenvoudig mogelijk vanaf een minimale hoeveelheid van slechts 500kg per dikte. Stuur ons gewoon een aanvraag per e-mail of bel ons.

Voor de productie van recyclingplaten van polyethyleen gebruiken we ons eigen restafval, zodat we ze zeer kosteneffectief kunnen laten produceren. Daarnaast helpt het zeer hoge inkoopvolume van onze extruder ons ook om tegen zeer gunstige voorwaarden in te kopen. Hierdoor zijn onze kunststofplaten niet alleen erg goedkoop in aanschaf, maar ook in onze onlineshop. Door de constante voorraad van onze standaardplaten van generfde PE-regeneraat zijn zeer korte levertijden gegarandeerd. Onze standaardplaten worden normaliter de volgende werkdag na ontvangst van de bestelling veilig op een pallet verpakt en opgehaald door onze partnerrederij.

Eigenschappen van de zwart PE-HD platen van gerecycled materiaal

100% Polyethyleen - 100% Recyclingmateriaal - Made in Germany

Onze PE-HD recyclingplaten zijn gemaakt van PE-HD kunststofafval dat per soort is ingezameld, zodat hun eigenschappen vergelijkbaar zijn met PE-platen gemaakt van nieuwe goederen. De waarden voor de fysieke dichtheid van 0,96g/cm3 of het temperatuurbereik tussen 50°C en +80°C zijn dus identiek. Als het gaat om chemische bestendigheid, goede glijeigenschappen of slagvastheid, hoeven er geen compromissen te worden gesloten bij het gebruik van onze geregenereerde materialen. Door het hoge roetaandeel zijn de platen UV-gestabiliseerd en dus ook voor buitentoepassingen te gebruiken. Polyethyleen is een waterbestendige kunststof die geen vocht opneemt en dankzij zijn hydrofobe eigenschap ook permanent in contact met water kan worden gebruikt.

In tegenstelling tot onze zwarte PE-HD platen in standaardformaat met een glad oppervlak aan beide zijden, die wij aanbieden als nieuwe ware in vele diktes van 1mm - 100mm, onze PE-HD recyclingplaten hebben een eenzijdig generfd oppervlak. Dit is een bijzonder voordeel voor optische toepassingen, omdat PE een lage shore hardheid heeft en daardoor gemakkelijker kan krassen dan andere kunststoffen met een hogere oppervlaktehardheid. Dankzij het gestructureerde oppervlak aan één zijde zijn lichte krassen minder opvallend dan op een gladde standaardplaat van PE-kunststof.

Milieubewustzijn hoeft niet duur te zijn - in ieder geval met onze gerecyclede platen!

Polyethyleen is een van de meest gebruikte kunststoffen. PE heeft dit te danken aan zijn vele positieve eigenschappen. Veel te vaak wordt onnodig nieuw materiaal gebruikt, hoewel ook het gebruik van PE-platen van gerecycled materiaal zonder aarzeling mogelijk zou zijn. Regeneratoren kunnen punten scoren met twee zeer slimme argumenten, omdat enerzijds grondstoffen kunnen worden weggelaten en anderzijds kunststofplaten van gerecycled materiaal aanzienlijk goedkoper zijn dan vergelijkbare platen van nieuw materiaal. Voor de productie van de gerecycleerde platen wordt zuiver PE-HD plasticafval gebruikt, dat voor en na de recyclage dezelfde eigenschappen heeft. Veel bedrijven laten het milieubewustzijn zwaar meewegen door de producten tegen een hogere prijs te verkopen. We recyclen ons afval zelf en geven het prijsvoordeel door aan u.

Maximale flexibiliteit met standaardplaten - gewoon zelf op maat snijden zoals gewenst!

Met onze standaardplaten van 2000mm x 1000mm kunt u niet alleen in een handomdraai vlakke bekledingen of afdekkingen maken, maar u kunt ze ook op maat snijden volgens uw wensen, zonder dat u zich hoeft te beperken tot rechthoekige formaten. Eenvoudig handgereedschap, zoals een decoupeerzaag of cirkelzaag en zaagbladen met medium vertanding zijn voldoende.

Toepassingsvoorbeelden voor generfde PE-HD recyclingplaten

Recyclingsplaten van PE-kunststof zijn geschikt voor de meeste toepassingen waarbij meestal PE-platen van nieuw materiaal worden gebruikt, omdat het immers dezelfde kunststof is met dezelfde eigenschappen. Er zijn echter ook beperkingen die we u niet willen verbergen. Het eerste essentiële aspect is dat zelfs met de grootste zorgvuldigheid bij het recyclen niet kan worden uitgesloten dat er kleine onzuiverheden van vreemde kunststoffen aanwezig zijn, waardoor gerecyclede platen niet geschikt zijn voor direct contact met levensmiddelen. Om dezelfde reden wordt de productie van diepvriesdelen niet aanbevolen, maar wordt deze toch vaak gebruikt voor bijvoorbeeld transportverpakkingen.

Polyethyleen wordt gekenmerkt door zijn zeer goede slagvastheid. Deze eigenschap draagt ertoe bij dat deze kunststof uitermate geschikt is voor de bescherming van wanden en voertuigen in ondergrondse parkeergarages, voertuigparkeerplaatsen of zelfs productiehallen met vorkheftrucks. Onze generfde regeneraten van polyethyleen kunnen hiervoor worden gebruikt, omdat ze niet alleen veel goedkoper zijn dan platen van nieuw materiaal, maar ook het voordeel hebben dat kleine krassen en oneffenheden op het generfd oppervlak niet zo snel worden opgemerkt. Hetzelfde geldt voor de bekleding van machineonderdelen en industriële installaties, want ook hier worden vaak slagvaste kunststofplaten gebruikt.

In de transportsector, bijvoorbeeld voor expeditie- en verhuisbedrijven, wordt polyethyleen vaak gebruikt ter bescherming van gevoelige goederen die worden vervoerd. Dit is niet alleen te wijten aan de zeer lage prijs van de lichtgewicht platen, maar ook aan de zeer goede glij-eigenschappen, die schade aan de goederen voorkomen door de kunststofplaten tussen het meubilair of de apparatuur te plaatsen. Bovendien kunnen de platen bijna zo vaak als gewenst worden hergebruikt als transportbescherming.

  • PE-HD geregenereerde platen in het formaat 2x1 meter zijn zeer geschikt voor vlakke bekleding ter bescherming van wanden
  • De standaardplaten zijn ideaal voor snedes in elke vorm en kunnen gemakkelijk worden bewerkt doormiddel van eenvoudig gereedschap
  • De recyclingplaten van goedkope PE-HD zijn perfect als beschermende platen voor het transporteren van meubels of apparatuur
  • De aantrekkelijke uitstraling van het generfde oppervlak is ideaal voor bekleding en afdekkingen van machines en werkplaatsen
  • en nog veel meer

Verwerking van geregenereerde kunststofplaten van PE-HD

PE-HD regeneraat snijden

Om de standaardplaten in het formaat 2x1 meter op de gewenste eindafmetingen te snijden, kunnen veel verwerkingsmethoden worden gebruikt, omdat de recyclingplaten van PE kunststof zeer eenvoudig te verwerken zijn. Zeer kleine diktes kunnen bijvoorbeeld met een scherp mes worden gesneden. Voor grotere diktes zijn echter alle technieken beschikbaar die worden gebruikt voor het zagen van hout. De platen kunnen gezaagd, gefreesd, geschaafd of geschuurd worden. Alle conventionele gereedschappen die gebruikt worden bij de houtbewerking zijn hiervoor geschikt. Het enige opmerkelijke verschil is dat bij het zagen of frezen zowel de voedingssnelheid als de draaimoment snelheid lager moeten zijn, zodat de resulterende spaan niet samenkomt met de snijkant, omdat te hoge snelheden ertoe leiden dat het materiaal te veel opwarmt.

Polyethyleen is ook heel goed te snijden met een CO2 laser. Afhankelijk van de dikte moeten de lasersnelheid en het vermogen van de laser worden aangepast. De situatie is vergelijkbaar bij het snijden met een waterstraalsnijsysteem, maar hier moet de waterdruk van de straal worden aangepast aan de dikte.

Opmerking: Als alternatief voor de standaardplaten in het formaat 2x1 meter bieden wij de PE-HD recyclingplaten ook in snede direct in de door u gewenste grootte.

PE-HD regeneraat boren

Om de UV-gestabiliseerde platen als gevelbekleding aan de wand te schroeven, bijvoorbeeld als muur en stootbescherming, is het raadzaam de bevestigingen voor te boren. Een normale accuschroevendraaier met een metaalboor in de gewenste maat is voldoende om de gaten te boren. De snelheid moet ook aanzienlijk worden verminderd tijdens het boren. Je moet ook oppassen dat je geen druk op de boor uitoefent. Anders kan het kunststof breken als de boor eruit komt. Ook geperforeerde platen zijn met de zwarte PE-platen in een mum van tijd te realiseren, bijvoorbeeld als ventilatiekap op machines.

PE-HD regeneraat lijmen

Het lijmen van polyethyleen is een uitdaging, omdat PE-HD door zijn zeer goede chemische bestendigheid niet kan worden verlijmd met conventionele lijmen. Met een speciale kleefstof op 2-componenten-basis, zoals onze Polyethyleen-lijm S-Polybond PEprofi maakt een permanente en veilige verlijming mogelijk. De lijm van ons eigenmerk is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van polyethyleen (PE-HD, PE-HMW, PE-UHMW) en is ook geschikt voor onze gerecyclede platen van PE-kunststof.

PE-HD regeneraat dieptrekken

Polyethyleen is een thermoplast die als zodanig zeer goed in de gewenste vorm kan worden gebracht door zogenaamd dieptrekken om zo kunststof onderdelen te vervaardigen. Dit is een wijdverbreid proces, vooral bij industriële serieproductie, dat snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd en daardoor zeer kosteneffectief is. In het geval van kunststofplaten gemaakt van PE-HD recyclingmateriaal wordt dit proces ook heel vaak gebruikt, b.v. voor de productie van wegwerpverpakkingen of transportcontainers, trays, plantpotten en nog veel meer. Dit is echter alleen geschikt voor diepgetrokken onderdelen die geen al te hoge eisen stellen aan optiek of mechanische sterkte. Bij het recyclen van kunststoffen kan nooit helemaal worden uitgesloten dat er geen vreemde kunststoffen in zitten. Dit zou zichtbaar zijn tijdens het dieptrekken, vooral bij dunne plaatdiktes of een hoge aspectverhouding, en kan ook de kwaliteit van het diepgetrokken onderdeel beïnvloeden.

Opmerking: Voor de kwaliteit van de diepgetrokken onderdelen van PE-HD regeneraten aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid.

Verwijdering van geregenereerd PE-kunststof

Polyethyleen kan zo vaak als nodig gerecycled worden als het kunststof als één soort wordt ingezameld. In het recyclingproces wordt het kunststofafval gereinigd en vervolgens versnipperd en gemalen, zodat uit het aldus verkregen gemalen materiaal nieuwe kunststofplaten kunnen worden gemaakt. Zelfs halffabrikaten van gerecycled materiaal kunnen weer worden verwerkt tot geregenereerd materiaal, zodat de winning van grondstoffen voor de productie van kunststoffen achterwege kan blijven. Daarnaast betekent de recyclingcyclus dat er minder kunststofafval thermisch wordt gerecycled in afvalverbrandingsinstallaties, waardoor waardevolle grondstoffen onherroepelijk verloren gaan.

Kleinere hoeveelheden - ook wel huishoudelijke hoeveelheden genoemd - kunnen in de recyclingbak of de gele recyclingzak worden weggegooid, zodat ze later kunnen worden gerecycled. Voor grotere hoeveelheden raden wij u aan contact op te nemen met recyclingbedrijven of extrudeurs die het kunststofafval tegen een kleine vergoeding zullen kopen. Voorwaarde voor een aankoop is echter dat het kunststofafval gescheiden wordt ingezameld en alleen PE-HD bevat. Als andere kunststoffen worden ingesloten, vermindert dit niet alleen de kwaliteit van het geregenereerde materiaal, maar kan het ook schade aan de extrusielijn veroorzaken.

OPMERKING: Onze recyclingplaten van zwart polyethyleen worden zonder beschermfolie geleverd, dus we raden u aan ze met zorg te behandelen en te verwerken om schade en krassen op het oppervlak te voorkomen. Dankzij de eenzijdige oppervlaktestructuur zijn kleine krassen of oneffenheden aan de generfde zijde nauwelijks waarneembaar.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer60920S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-HD Regeneraat (gerecycled materiaal)
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.