ABS recyclaat zwart genervt op maat

ABS platen (regeneraat) in de kleur zwart met eenzijdig generfd oppervlak in snede tegen de laagste prijzen kopen. De platen met eenzijdig medium korrel en eenzijdig glad oppervlak zijn verkrijgbaar in de dikten 1mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 8mm of 10mm. 100% recyclingmateriaal ✓ 100% kwaliteit Made in Germany✓

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

  • Snede
  • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

ABS platen uit gerecycledmateriaal aan een zijde generfd in snede

Onze zwarte gerecyclede ABS-platen met eenzijdige oppervlaktekorrel zijn verkrijgbaar in diktes van 1mm - 10mm. De massieve platen zijn volledig geverfd om ervoor te zorgen dat de kleur van de oppervlakken en snijkanten identiek zijn. Het is een diep, sterk zwart dat lijkt op de kleur RAL 9005 (gitzwart). De platen hebben aan één zijde een middellange korrel, die doet denken aan de structuur van leer. De andere kant heeft een glad oppervlak.

ABS regeneraat generfd in snede - voordelig online kopen

Dankzij onze snijservice zijn bestellingen van millimeter-nauwkeurige snedes van onze ABS platen zwart regenereren met eenzijdige korrelbewerking zeer eenvoudig uit te voeren. Kies gewoon uit de beschikbare diktes van 1mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 8mm of 10mm, de gewenste plaatdikte. Voer vervolgens de gewenste lengte en breedte in millimeters (niet centimeters) in voor de gewenste snede. De maximale grootte van de snedes is 2000mm voor de lengte en 1000mm voor de breedte. De minimumwaarden liggen elk op 30mm. Ten slotte kies de juiste hoeveelheid. De prijsberekening vindt plaats in realtime en houdt automatisch rekening met volumekortingen afhankelijk van het totale gewicht van uw configuratie, zodat u altijd de laagste prijs krijgt.

Dankzij de constante opslag van onze ABS recyclingplaten, die we altijd in zeer grote hoeveelheden kopen, profiteert u niet alleen van een zeer lage aanschafprijs, maar ook van zeer snelle levertijden. De verwerking van uw bestelling vindt meestal de volgende werkdag plaats, zodat u binnen enkele dagen op de levering van uw snedes kunt rekenen. Afhankelijk van de grootte en het totale gewicht van uw bestelling, wordt de levering gedaan met een pakketdienst, of door verschepen.

Eigenschappen van de zwarte ABS regeneraten met generfd oppervlak

ABS regeneraten bestaan uit 100% gerecycled ABS kunststof

Net als onze ABS-platen van nieuw materiaal, worden onze ABS-regeneraten gekenmerkt door hun hoge slagvastheid. Ook zijn eigenschappen zoals materiaalhardheid of goede chemische bestendigheid vergelijkbaar met nieuwe geëxtrudeerde platen. ABS heeft een zeer goede weerstand tegen alkaliën, zuren, brandstoffen, oliën en vetten maar is niet bestand tegen oplosmiddelen. Het temperatuurbereik waarin het zwarte ABS regeneraat kan worden gebruikt, strekt zich uit van -10 ° C tot + 90 ° C. Er moet echter worden opgemerkt dat ABS niet Uv-bestendig is en daarom niet geschikt voor gebruik buitenshuis. Als alternatief voor buitentoepassingen adviseren wij onze zwarte ASA/ABS platen eenzijdig generfd bij generfde ASA-oppervlakte die bestendig is tegen Uv-straling. Deze worden echter niet uit gerecycled materiaal gemaakt.

Vanuit zakelijk en ecologisch oogpunt hebben regeneraten een duidelijk voordeel

Vanuit zakelijk oogpunt zijn de positieve aspecten van gerecyclede ABS-platen met eenzijdige generfd oppervlak zeker de aanzienlijk lagere prijs voor vergelijkbare gesneden ABS-platen gemaakt van nieuw materiaal. Vanuit ecologisch oogpunt betekent het gebruik van regeneraten echter dat de extractie van de benodigde grondstoffen achterwege kan blijven, aangezien deze volledig in het recyclingmateriaal aanwezig zijn. Bovendien wordt de recycling van kunststofafval verstandig hergebruikt, wat op zijn beurt een positief effect heeft op ons milieu.

Dankzij millimeterprecieze snede ontstaat nog minder plastikafval

Dankzij onze snijservice ontvangt u uw ABS-platen in zwart van regeneraat exact volgens uw specificaties in millimeter-nauwkeurige snede. U kunt uw platen dus direct gebruiken en u hoeft de platen niet zelf op de gewenste maat te snijden. Als gevolg hiervan is er geen afval dat moet worden verwijderd.

Toepassing voorbeelden voor ABS platen uit een regeneraat

Regeneraten zijn gemaakt van puur ABS en kunnen daarom op dezelfde manier worden gebruikt als ABS van nieuw materiaal. Beperkingen zijn alleen van toepassing op dieptrekken, evenals zeer hoge eisen aan het uiterlijk van het oppervlak. Ondanks het gesorteerde recyclagemateriaal kan er nooit 100% worden uitgesloten dat kleine hoeveelheden vreemde kunststoffen aanwezig zijn.

In de auto-industrie wordt ABS gebruikt als regeneraat, bijvoorbeeld voor dashboard- of portierbekledingsdragers. Zelfs afdekkingen in de motorruimte of op de onderkant kunnen uitstekend worden gemaakt van ABS-regeneraten. Als werkstukdrager of als planken voor gereedschapskoffers is het goedkope gerecyclede materiaal ook een uitstekend alternatief.

In de apparaattechniek worden de slagvaste kunststofplaten vaak gebruikt voor onderconstructies of afdekkingen. In het bijzonder is het generfde oppervlak, dus visueel aantrekkelijke behuizing voor machines en kleine elektrische apparaten mogelijk.

ABS is ook een perfecte ramenbescherming voor muren en voertuigen. Vooral in grote industriële hallen of in de plaatselijke garage kunnen kunststof panelen van nieuw materiaal eenvoudig worden weggelaten. Hier vormt ABS regeneraat een kosteneffectieve vervanging met een vergelijkbaar beschermend effect.

  • ABS regeneraat met een middellange generfdoppervlak is uitstekend geschikt voor behuizingen en afdekkingen van elektrische apparaten
  • De ABS-recyclingplaten zijn uitstekend geschikt als slagvaste ondervloeren op werkbanken
  • Voor slagvaste wandbekledingen met een aantrekkelijk uiterlijk zijn de generfde platen zeer geschikt
  • Als dragermateriaal voor thermogevormde onderdelen van nieuw materiaal is regeneraat een voordelig alternatief
  • en veel meer

Verwerken van generfde ABS platen uit regeneraat

ABS regeneraat snijden

ABS regeneraten kunnen op vele manieren worden gesneden. Het zagen of frezen kan worden gedaan met hetzelfde gereedschap dat wordt gebruikt voor houtzagen. Er moet echter worden opgemerkt dat de snelheid niet te hoog moet worden ingesteld, zodat de resulterende chip niet versmelt met de snijkant vanwege de ontwikkeling van warmte. Lasersnijden met een CO2-lasersysteem is ook mogelijk. De snijsnelheid is echter afhankelijk van het laservermogen en de sterkte. Hetzelfde geldt voor waterstraalsnijden. Vanwege de waterdruk is deze methode meestal alleen geschikt voor dikkere plaatdiktes.

Opmerking: Koop de generfde ABS-platen van zwart gerecycled materiaal direct online in de snede.

ABS regeneraat boren

Gaten voor het schroeven van de zwarte platen kunnen worden uitgevoerd met een conventionele draadloze schroevendraaier. Uitbraken worden niet verwacht, zelfs niet bij het boren uit de vrije hand vanwege de typische eigenschappen van ABS. Wij adviseren het gebruik van een metaalboor voor perfecte boorgaten.

ABS regeneraat lijmen

ABS regeneraat kan net zo goed worden verlijmd als conventionele ABS-platen. Dit komt door de slechte bestandheid tegen oplosmiddelen van ABS. ABS-lijm ABSprofi ons eigenmerk S-Polybond maakt het permanente verbinden in het koudlasproces snel en gemakkelijk mogelijk. Oppervlaktehechting, bijvoorbeeld als wandbekleding op gips, beton of met hout, kan het beste worden bereikt met een montagelijm zoals onze Parabond 600 in zwart. Lassen met een ABS-lasdraad is een alternatief voor het lijmen met een lijm, maar is alleen geschikt voor het aan elkaar lassen van ABS, of het nu ABS of nieuw materiaal is.

ABS regeneraat dieptrekken

Onze zwarte ABS-platen uit regeneraat zijn gemaakt van soortgelijk gerecycledmateriaal en toch kan nooit volledig worden uitgesloten dat er vreemde kunststoffen in de plaat aanwezig zijn. Deze insluitsels kunnen merkbaar zijn tijdens dieptrekken van de platen. Daarom raden we het gebruik van deze kunststofplaten voor thermogevormde onderdelen af en daarom adviseren wij onze zwarten ABS platen in snede. Als een generfdoppervlak noodzakelijk is, adviseren wij onze ASA/ABS platen generfd aan een zijde in de kleur zwart. Beide platen bestaan uit 100% nieuwe ware, voor perfecte resultaten bij thermovormen.

Opmerking: Mocht u desondanks de regeneraten gebruikt voor dieptrekken, gebeurt dit met uitsluiting van de garantie.

Verwijdering van generfde ABS-platen uit geregenereerd materiaal

ABS-platen gemaakt van gerecycled materiaal kunnen bijna een willekeurig aantal keren worden gerecycled. Voorwaarde voor de productie van nieuwe ABS-recyclingplaten is de gesorteerde scheiding. Overblijfselen van de ABS regenereren kunnen goed worden verzameld met overblijfselen van ABS-platen van nieuwe goederen. Andere kunststoffen mogen echter niet worden gemengd om insluitsels of schade aan de extrusielijn te voorkomen. De kleur speelt slechts een ondergeschikte rol, omdat regeneraten meestal zwart gekleurd zijn. De recyclingcode voor ABS is 07 (other) die ook van toepassing is op veel andere kunststoffen.

Snijresten van onze ABS regeneraten kunnen via de prullenbak of de recyclingzak worden verwijderd. Grotere hoeveelheden kunnen zelfs worden verkocht aan geïnteresseerde extruders of recyclingbedrijven, op voorwaarde dat ze absoluut puur worden verzameld.

OPMERKING: De recyclingplaten van zwart ABS worden zonder beschermfolie geleverd. Vanwege het generfd oppervlak zijn kleine krassen niet merkbaar, maar moeten voorzichtig worden behandeld tijdens de verdere verwerking van de platen.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer20820C
Dikte1mm - 10mm
Standaardlengte2000
Standaardbreedte1000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofAcrylnitril-Butadien-Styrol
MateriaalABS Regeneraat (gerecycled materiaal)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.