ASA/ABS platen zwart genervt 2x1meter

ASA/ABS platen in zwart (vergelijkbaar met RAL9005, gitzwart) in een standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter in 2mm of 4mm dikte met Uv-bestendige ASA-toplaag van vakhandelaar S-Polytec. TÜV gecontroleerde kwaliteit Made in Germany.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

  • Standaard platen
  • Vraag een monster aan
2000mm
1000mm

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Zwarte ASA/ABS Standaardplaten in 2,0 x 1,0 meter

Onze zwarte standaardplaten uit ASA/ABS met een formaat van 2000mm x 1000mm zijn in de diktes van 2 mm of 4mm verkrijgbaar. De massieve platen zijn volledig geverfd, zodat de oppervlakken en snijranden dezelfde zwarte kleur hebben, die te vergelijken is met de kleurtoon RAL9005 (gitzwart). De kunststofplaten, bestaan uit bijzonders slagvast ABS kunststof als dragermateriaal, hebben aan een zijde een speciale ASA-toplaag met een medium generfde structuur (zie detailfoto) die lijkt op die van leer. Door de ASA-toplaag, zijn de ABS-platen ook buiten te gebruiken. Onze ASA/Abs standaardplaten worden zonder beschermende folie geleverd, omdat ze relatief ongevoelig voor krassen zijn. Bovendien zijn licht krassen door de generfde oppervlaktestructuur niet goed te zijn.

Wat is ASA/ABS?

Onze ASA/ABS platen bestaan in principe uit twee verschillende kunststoffen, die tot een onafscheidelijke plaat aan elkaar wordt geëxtrudeerd om een tweelaags blad te vormen. Dit proces wordt ook co-extrusie genoemd. De onderzijde van de ASA/ABS platen bestaat uit slagvaste acrylonitril-butadieen-styreencopolymeer – kort ABS – en dient als draagplaat met een laagdikte van ongeveer 80%. De toplaag, die ongeveer 20% van de totale dikte is, bestaat uit acrylonitril-styreen-acrylaatcopolymeer, waarin het polybutadieen van het ABS wordt vervangen door acrylrubber om een UV- en weerbestendig oppervlak te krijgen.

Verschillen tussen ASA/ABS en ABS

Het grootste en merkbaar verschil tussen ASA/ABS platen en ABS platen is de UV- en weerbestendigheid. Onze gebruikelijke ABS platen zijn niet voor het buitenbereik op duurgeschikt en daardoor kan ABS voor sommige toepassingsgebieden niet ingezet worden, zonder de bescherming van oppervlakte tegen Uv-straling. Onze ASA/ABS platen zijn echter op de ASA-toplaag Uv-bestendig, zodat een buitengebruik gemakkelijk mogelijk is. De mechanische eigenschappen die beide kunststoffen hebben, evenals de thermische eigenschappen, is ongeveer vergelijkbaar. Bij ongeveer 92°C heeft ASA echter een verwerking temperatuur die ongeveer 10°C lager is dan ABS. Hetgeen dat niet moet worden genegeerd, in het bijzondere niet bij thermovormen.

Ons ASA/ABS is TÜV-gecontroleerd

ASA/ABS wordt erg vaak in de auto-industrie gebruikt, en dus hebben we onze ASA/ABS via de TÜV-Rheinland%reg; gecontroleerd op splintergedrag, met als positief resultaat dat onze ASA/ABS platen als onbreekbaar zijn geclassificeerd. De test die is uitgevoerd volgens een specifieke procedure met verschillende temperaturen en met verschillende kophoogten is in het algemeen niet van toepassing op ASA/ABS, dus het testcertificaat is alleen voor onze ASA/ABS platen in combinatie met onze pakbon geldig.

In onze onlinewinkel bieden wij u onze TÜV gecontroleerde ASA/ABS platen in zwart op millimeter gesneden aan. Met onze eenvoudig te gebruiken snijconfigurator kunt u de gewenste breedte en lengte afmetingen invoeren. Hierbij kunt u diktes kiezen van 2mm of 4mm van onze zwarte, eenzijdig Uv-bestendige ASA/ABS platen. Het snijden gebruikt exact volgens uw aangaven door onze modern CNC-gestuurde platenzaag met een zeer lage tolerants van +/- 1mm.

Toepassingsvoorbeelden voor onze zwarte ASA/ABS-platen

  • ASA/ABS platen in zwart worden tot carrosserieonderdelen in de auto-industrie verwerkt
  • ASA/ABS platen worden gebruikt voor dashboards en binnenbekleding van voertuigen
  • ASA/ABS platen worden voor weerbestendige afdekkingen en als zichtscherm voor het buitenbereik ingezet
  • ASA/ABS platen worden verwerkt door thermovorm proces tot slagvaste, Uv-bestendige kunststof vormdelen
  • En nog veel meer

Verweking van onze zwarte ASA/ABS platen

Onze ASA/ABS standaardplaten in gitzwart kunnen op verschillende manieren en wijze bewerkt worden. Het snijden kan door zagen of door frezen gebeuren. Maar ook het ponsen of het lassen met een CO2-lasersysteem, zoals we het gebruiken voor lasersnijden, is ook mogelijk om filigrane, individuele contouren te knippen. ASA/ABS kan ook worden geboord of geslepen.

ASA/ABS platen laten zich als thermoplastisch kunststof uitstekend thermisch bewerken en zo wordt thermovormen van ASA/ABS gebruikt , vooral bij de productie van industriële series. Maar zelfs op kleiner schaal wordt ASA/ABS gebruikt voor thermovormen, bijvoorbeeld om lambrisering met een individuele vorm te produceren. Het lassen van ASA/ABS in zwart is mogelijk met een conventionele ABS-lasdraad in zwart. Er is geen aparte ASA of ASA/ABS lasdraad nodig.

Hoewel theoretisch ASA/ABS platen in zwart kunnen worden beplakt met een folie, is de hechting van de folie tijdens het lamineren of doubleren op het generfde ASA-oppervlak beperkt en afhankelijk van de foliedikte is dit niet mogelijk zonder luchtbellen. Het verven van het oppervlak met een daarvoor geschikte verf of lak is zonder enkel probleem mogelijk, wij raden echter aan om primer te gebruiken om de hechting van de verf te verbeteren.

OPMERKING: Door de oppervlaktestructuur van de ASA-toplaag worden onze zwarte ASA/ABS standaardplaten zonder beschermende folie geleverd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer21120S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofAcrylnitril-Butadien-Styrol
MateriaalASA/ABS
UV-bestendigheidUV-bestendig op ASA oppervlak
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcode9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.