Hetelucht-lasapparaat STEINEL HG-2620E

De heteluchtblazer HG 2620 E is het topmodel van STEINEL® Professional-Line en is als bouwplaats compatibel staafapparaat met een breed scala aan instellingen perfect geschikt voor langdurig gebruik in industrie en ambacht.

✓ 10.000 levensduur
✓ Borstelloze motor
✓ Met de hand opgewonden keramische verwarmer
✓ Geschikt voor bouwplaatsen
✓ Incl. transportkoffer

De Profi-staafblazer heeft een LCD-Display en een elektronische joystick-bediening voor traploze temperatuur- en luchthoeveelheidsregeling.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 409,00 / stuk
€ 409,00 / stuk
2,8000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 409,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 2,8000 kilo
Beschrijving

Hetelucht-lasapparaat STEINEL® HG 2620 E

Enorme levensduur ✓ Traploze regeling ✓ Perfect voor de industrie & ambacht ✓

Het hetelucht-lasapparaat HG2620E van STEINEL® is het topmodel van de heteluchtblazers uit de Professional Line en ideaal voor langdurig gebruik. De staafblazer heeft een krachtige, borstelloze motor die een enorme levensduur heeft tot wel 10.000 uur. Dit maakt het model ideaal voor industrieel gebruik of voor ambachtelijke bedrijven die een betrouwbaar heteluchtapparaat nodig hebben dat is goedgekeurd voor gebruik op bouwplaatsen. Met een vermogen van 2.300 watt en een traploze temperatuurinstelling zijn temperaturen van 50°C tot 700°C mogelijk. De handgewonden keramische verwarmer is duurzaam en heeft een zeer hoge levensverwachting van 800 uur.

De zeer eenvoudig te bedienen staafblazer HG2620E heeft een elektronische joystickbediening met traploze regeling voor luchtvolume en de temperatuur. Een LCD-Display maakt een nauwkeurige instelling mogelijk, wat een groot voordeel is, vooral bij het lassen van kunststoffen, omdat kunststoffen alleen kunnen worden gelast in een beperkt temperatuurbereik, dat varieert afhankelijk van de geselecteerde kunststof.

Het hetelucht-lasapparaat wordt geleverd in een praktische transportkoffer voor de STEINEL® staafapparaten. Die ook voldoende ruimte biedt voor extra accessoires, zoals schroefbare Profi-mondstukken, zacht soldeer of zelfs krimpkous.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Hetelucht-lasapparaat STEINEL® HG 2620 E
 • 1 x Transportkoffer voor staafapparaten

OPMERKING: Schroefbare Profi-mondstukken zijn niet bij de levering inbegrepen en zijn apart verkrijgbaar in onze online shop.

Eigenschappen van het hetelucht-lasapparaat STEINEL® HG 2620 E

Met de hetelucht-blazer HG2620E blijft bijna geen wens onvervuld als het gaat om de prestaties en de verschillende instelmogelijkheden van professionele hetelucht-apparaten. De hoeveelheid lucht die door de krachtige motor langs de verwarmingsspiraal stroomt, is traploos instelbaar van 150l/min tot 500l/ min. In combinatie met de traploze temperatuurregeling is zeer nauwkeurig werken mogelijk in alle denkbare toepassingsgebieden. Het informatiedisplay aan de bovenzijde biedt maximale controle over de instellingen. Voor terugkerende instellingen biedt de HG2620E de mogelijkheid om 4 geheugenplaatsen te bezetten met individuele instellingen die indien nodig met een druk op de knop kunnen worden opgeroepen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar draagt ook bij aan een verbeterde reproduceerbaarheid van grote bestellingen, b.v. het lassen van opvangbakken van PVC-kunststof.

Voor maximale veiligheid voldoen alle hetelucht-apparaten van de STEINEL® Professional-Line aan de Europese veiligheidsnormen en zijn ze voorzien van een keurmerk voor VDE en geteste veiligheid (GS-markering). Daarnaast is de lasmachine HG2620E voorzien van een restwarmte-indicator. Een herstartbeveiliging en een thermische zekering beschermen het apparaat en de gebruiker tegen oververhitting door overmatig gebruik. De robuuste behuizing van slagvast ABS kunststof is ergonomisch gevormd en heeft kleine pootjes zodat het apparaat indien nodig neergezet kan worden, zonder dat het wegrolt of verbrandt of het oppervlak beschadigt met de verwarmde uitlaatpijp. De uitlaatpijp zelf is gemaakt van roestvrij staal en gedeeltelijk bedekt met een verwijderbare beschermpijp van magnesium.

Als Profi-apparaat voor industrie en handel is het topmodel onder de STEINEL® staafblazers de enige met een insteekbare keramische verwarmer, zodat deze indien nodig snel en eenvoudig kan worden vervangen. Ook de drie meter lange stroomkabel is indien nodig in een mum van tijd te vervangen, bijvoorbeeld om deze te vervangen door een langere kabel of om een beschadigde toevoerleiding te vernieuwen. Het fijnstoffilter is ook zeer eenvoudig te verwijderen om het eventueel te reinigen of te vervangen.

Technische data van de hetelucht-lasapparaat STEINEL® HG 2620 E

 • Behuizingsvorm: Staafapparaat
 • Behuizingsmateriaal: ABS
 • Vermogen: 2.300W
 • Temperatuur: 50°C - 700°C
 • Luchtvolume: 500 l/min
 • Luchtdruk: 4.000 Pa
 • Motor: Borstelloos
 • Verwarming: Keramiek
 • Levensduur motor: 10.000 uur
 • Levensduur verwarming: 800 uur
 • Koude instelling: 50°C
 • Instellingen temperatuur: Zonder stappen
 • Instellingen luchtvolume: Zonder stappen
 • Gewicht (zonder stroomkabel): 0,840 kg
 • Stroomkabel: 3m H07
 • Mondstukhouder: Schroefbare Profi-mondstukken
 • Stroomkabel verwisselbaar: Ja
 • Verwarming steekbaar: Ja
 • Thermische zekering: Ja
 • Geschikt voor bouwplaatsen: Ja
 • Herstart bescherming: Ja
 • LCD-Display: Ja
 • Restwarmte-indicator: Ja
 • Opslagprogramma: 4
 • LOC-functie: Ja
 • Fijnstoffilter: Ja

Toepassingsgebieden met de professionele staafblazer HG 2620 E

De hetelucht-staafblazer HG2620E is perfect geschikt voor het lassen van kunststoffen zoals polyethyleen, polypropyleen of PVC, omdat door de precieze instelling van de lastemperatuur de kunststof probleemloos precies in het gewenste temperatuurbereik kan worden verwarmd. In combinatie met een standaard-rondmondstuk met een diameter van 5mm en een snellasschoen kunnen zelfs zeer lange lasnaden zeer precies worden gemaakt zonder de oppervlakken van de te verbinden onderdelen of de lasdraad te verbranden. De snellasschoen zorgt niet alleen voor een zeer nauwkeurige positionering van de lasnaad, maar vult ook automatisch de lasdraad aan zodat naadloos lassen van kunststoffen zeer eenvoudig te realiseren is.

De staafblazer is veel meer dan alleen een kunststoflasapparaat. Als Profi-apparaat geschikt voor bouwplaatsen is het ook zeer geschikt voor het lassen van linoleumvloeren, zoals die vaak in ziekenhuizen of openbare instellingen worden gelegd, of voor het overlaplassen van vijverfolie of PVC-dekzeilen voor opleggers. De professionele staafblazers worden ook vaak gebruikt in de dakenhandel, omdat de betrouwbare apparaten door hun platte constructie in staafvorm ideaal zijn voor het afstoten van dakbanen op garages of platte daken.

Bij het bewerken van leer of kunstleer wordt vaak hete lucht gebruikt om de oppervlakken glad te strijken. Bij dergelijke gevoelige materialen is een zeer nauwkeurige temperatuurinstelling nodig om verbranding van de visueel aantrekkelijke oppervlakken te voorkomen. Dankzij de traploze temperatuurregeling vanaf 50°C is onze staafblazer HG2620E het ideale heteluchtapparaat voor zadel- en stoffering.

Naast het lassen van kunststofleidingen in apparaten- en leidingbouw, worden heteluchtapparaten ook heel vaak gebruikt voor het zachtsolderen van koperen leidingen. Dit vereist zeer hoge temperaturen, die de koperen buis zodanig verwarmen dat het soldeer op de koperen buis smelt. Hete lucht wordt ook gebruikt om dergelijke soldeerverbindingen los te maken.

Bij het buigen of thermovormen van kunststofplaten, kunststofstaven of -buizen worden de kunststoffen opgewarmd tot de verwekingstemperatuur die nodig is voor het thermovormen van de betreffende kunststof. Vooral bij ronde staven en buizen kan een reflectormondstuk of een zeefreflectormondstuk nuttig zijn om het werkstuk gelijkmatig rondom te verwarmen tot de gewenste temperatuur. Het gladstrijken van randen door middel van gelijkmatige temperaturen is ook een veel voorkomende bewerkingsmethode, bijvoorbeeld het gladstrijken of polijsten van kunststofplaatsnedes. Ook hier is hete lucht zeer geschikt. De beste resultaten kunnen ook worden bereikt met een brede reflectoruitsparing.

  Aanbevolen accessoires voor het heteluchtlasapparaat HG 2620 E:
 • Rondmondstuk 5mm: voor punctuele verwarming en als houder voor snelheidslasschoen
 • Snellasschoen: met aparte lasdraadaanvoer voor het lassen van kunststoffen
 • Hoekig plat mondstuk: voor oppervlakkige verwarming b.v. lassen van dakmembranen en vloerbedekkingen
 • Reflectormondstuk: voor het krimpen en gladmaken van de randen van ruw gezaagde kunststofplaten

ATTENTIE: Het Profi-apparaat is alleen geschikt voor opschroefbare mondstukken. Opsteekbare mondstukken voor conventionele heteluchtapparaten kunnen niet worden gebruikt.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerST-HG2620E-K
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4007841351809
Gewicht2.8000
Power2.300
Spanning230
Stroomvoorziening230V
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.