Gevelschroef wintergrijs (A21.1.0) zijdeglans

De gevelschroeven in maat 5,5x35mm met krasvaste koplak in Winter Grey zijn gemaakt van A4 roestvrij staal met een schroefkopdiameter van 12mm en zijn precies afgestemd op de Trespa® Meteon® platen in Winter Grey (A21.1.0) in Satijn.

✓ Roestvrij A4 staal
✓ Voor draagconstructies van hout
✓ Productie volgens DIN EN 14592
✓ Afwerking met zijdeglans lak
✓ UV & weerbestendig
✓ Ø 12 mm hoofddiameter

De lichtgrijze HPL-schroeven zijn UV- en weerbestendig en goedgekeurd voor het monteren van gevelpanelen op houten steunlatten.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 0,89/ stuk (Basisprijs € 0,89/ stuk)
 • from 10 Items € 0,77/ stuk (Basisprijs € 0,77/ stuk)
 • from 20 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)
 • from 50 Items € 0,48/ stuk (Basisprijs € 0,48/ stuk)
 • from 100 Items € 0,42/ stuk (Basisprijs € 0,42/ stuk)
 • from 250 Items € 0,36/ stuk (Basisprijs € 0,36/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 1,19 / stuk
€ 1,19 / stuk
0,0040 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 1,19 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0040 kilo
Beschrijving

Gevelschroef voor Trespa® Meteon® Wintergrijs (A21.1.0)

Vervaardigd in overeenstemming met DIN EN 14592 ✓ Zijdeglanslak ✓ A4-staal (roestvrij staal) ✓

Onze gevelbekledingsschroeven in de maat Ø 5,5 x 35mm met een kopdiameter van Ø 12mm zijn gemaakt van hoogwaardig A4-staal. De ronde, platte schroefkop met Torx-aandrijving is voorzien van een krasbestendige lakafwerking waarbij de kleur en glansgraad exact zijn afgestemd op het oppervlaktedecor van de Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelpanelen in Wintergrijs (A21.1.0) met satijnglans. Voor onbeperkt buitengebruik is de toplaag UV- en weerbestendig. Daarnaast heeft de A4-staallegering ook een uitstekende corrosie- en zuurbestendigheid, waardoor de HPL-schroeven de beste keuze zijn voor het bevestigen van gevelpanelen als gevelbekleding.

De winterse grijze gevelschroeven zijn verkrijgbaar in elke hoeveelheid - zelfs een enkele schroef.

De A4 stalen gevelschroeven zijn vervaardigd volgens DIN EN 14592, wat betekent dat de schroeven zijn goedgekeurd als bevestigingsmiddelen voor geventileerde gevelsystemen buitenshuis in overeenstemming met de algemene typegoedkeuring voor Trespa® Meteon® panelen.

OPMERKING: Onze gevelschroeven hebben een moderne Binnenzeskant in de maat ISR20 (Torx TX20), waarvoor een corresponderend bit nodig is. Dit kan desgewenst tegen een gunstige prijs worden besteld.

Eigenschappen van onze HPL-schroeven in Wintergrijs

Gevelschroeven voor HPL panelen worden voornamelijk gebruikt om gevelpanelen buiten als verticale gevelbekleding te bevestigen. Om de panelen en de schroeven voor dergelijke doeleinden te kunnen gebruiken, moet aan een aantal eisen worden voldaan, die zijn vastgelegd in een algemene typegoedkeuring. In het geval van de schroeven heeft dit vooral betrekking op het ontwerp en de samenstelling van de schroefvorm en -grootte. Onze schroeven zijn vervaardigd volgens de eisen van DIN EN 14592. We gebruiken bewust een hoogwaardige A4-staallegering in plaats van een goedkopere A2-staallegering om maximale corrosie- en zuurbestendigheid te garanderen. De vorm van de ronde, platte schroefkop is ook gespecificeerd in de goedkeuring voor gevelschroeven en moet een diameter van 12 mm hebben. De totale lengte van de schroef is 37 mm. Hiervan is 2 mm bestemd voor de schroefkop en 10 mm voor de schroefdraad loze schacht en is daarom geschikt voor gevelpanelen tot een dikte van 8 mm. De resterende 25 mm is voor rekening van de grove draad met een diameter van 5,5 mm, die altijd zorgt voor een maximale houvast in de houten onderconstructie.

De lakafwerking van de ronde, platte schroefkop is qua kleur exact afgestemd op de oppervlakken in Wintergrijs met de kleurcode A21.1.0 van de fabrikant van de Trespa® Meteon® UNI COLOURS panelen. De glansgraad van de lakafwerking komt ook overeen met het gesatineerde oppervlak van de panelen. Dit is een krasbestendige lakafwerking met een zeer goede UV- en weerbestendigheid, die niet verbleekt of vergeelt door zonlicht of andere weersinvloeden.

Technische gegevens van de gevelschroef voor HPL-panelen

 • Kleur: Winter Grijs (Winter Grey, A21.1.0)
 • Glansniveau: Zijdeglans (satijnen finish)
 • Diameter: 5,5x35mm
 • Diameter hoofd: 12mm
 • Materiaal: Roestvrij staal A4
 • Hoofdvorm: Rond, vlak
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Uv-bestendigheid Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend

Montage van gevelpanelen met onze gevelschroeven

Onze gevelschroeven zijn vervaardigd volgens DIN EN 14592 en zijn daarom goedgekeurd voor de constructie van geventileerde gevelsystemen met Trespa® Meteon®-platen. De krasbestendige lakafwerking in Winter Grey komt exact overeen met de kleur en glansgraad van de Trespa® Meteon® UNI COLOURS-panelen in Winter Grey. De algemene typegoedkeuring voor de panelen specificeert precies hoe de onderconstructie moet worden gemonteerd en hoe de panelen daaraan moeten worden bevestigd. De schroeven zijn geschikt voor dragende constructies van houten regelwerk met een dikte van minstens 30 mm. De onderconstructie is niet voorgeboord om een optimale houvast van de schroefdraad te garanderen. De panelen daarentegen worden doorboord met een HPL boor in de maten 6mm en 8mm. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de bevestigingen voor het vaste punt van een paneel, die met 6mm geboord moeten worden. De andere gaten worden gebruikt voor de thermische uitzetting van de HPL panelen en worden geboord met 8mm als zogenaamde glijpunten. De schroefkop van 12 mm heeft voldoende diameter om de grotere boorgaten altijd volledig af te dekken. Om het gevelpaneel aan de onderconstructie te bevestigen, worden de schroeven recht en centraal in het gat geplaatst en vastgeschroefd tot de platte schroefkop op het paneel rust. Het is belangrijk dat de schroeven niet te vast worden aangedraaid, zodat het paneel op de schuifpunten tussen de schroefkop en de onderconstructie kan glijden. Dit type installatie wordt ook wel dwangvrij genoemd, wat voorkomt dat de panelen doorbuigen tussen de bevestigingspunten.

We verkopen de schroeven in een willekeurig aantal stuks, afhankelijk van uw behoeften, omdat afhankelijk van de grootte en het type montage, verschillende aantallen schroeven nodig zijn voor elk project. Bij de montage van verticale gevelsystemen geldt bijvoorbeeld een maximale afstand van 700 mm tussen twee bevestigingspunten binnen een paneel, mits deze worden gemonteerd met 8 mm dikke HPL-panelen. Voor panelen met een lagere dikte van 6 mm moet de afstand tussen twee bevestigingen worden teruggebracht tot maximaal 600 mm. Trekbelastingen veroorzaakt door wind of het monteren van voorwerpen die aan de gevelbekleding zijn bevestigd, hebben ook invloed op de maximaal toegestane afstand tussen bevestigingspunten. Verder is bij het vastschroeven van HPL panelen met onze gevelschroeven de randafstand van groot belang. Terwijl de minimale afstand tot de rand van het paneel ten minste 20 mm moet zijn, ongeacht de paneeldikte, mag de maximale randafstand niet meer dan tien keer de paneeldikte zijn. Bij montage van 8 mm dikke panelen betekent dit dat de schroef niet verder dan 80 mm van de buitenrand van het paneel geplaatst mag worden.

De Trespa® Meteon® FR-tegels in Winter Grey, die bij de kleur van de gevelschroeven passen, zijn erg populair voor gevelbekleding vanwege hun neutrale, lichtgrijze tint, maar ook binnen gebouwen, bijvoorbeeld als lichte ruimteverdelers of wandbekleding. Daarnaast zijn de tegels een ideale vervanging voor tegelachterwanden in keukens, badkamers en gastentoiletten en zijn ze zeer eenvoudig te reinigen van vet, kalk en zeepresten dankzij het oppervlak met gesloten poriën.

De gevelschroeven van ons eigen merk S-Polytec zijn niet van Trespa®, maar wel toegestaan voor gevelbekleding met Trespa®, Meteon® platen. Trespa® is een geregistreerd handelsmerk van Trespa International.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604226237
Gewicht0.0040
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226237
MateriaalRoestvrij staal A4
Schroefmaat5,5 x 35mm
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprund, linsenförmig
Ø Schroefkop12mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad5,5mm
Lengte schroefdraad35mm
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurGrijs
RAL kleurcodeNiet gespecificeerd
KleurnaamWinter Grey (A21.1.0)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten