ASA/ABS platen grijs genervt 2x1meter

ASA/ABS platen in grijs (RAL7040, venstergrijs) in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in 2mm of in 4mm dikte met Uv-bestendige ASA deklaag van vakhandelaar S-Polytec. TÜV gecontroleerde kwaliteit Made in Germany

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

  • Standaard platen
  • Vraag een monster aan
2000mm
1000mm

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

ASA/ABS Standaardplaten venstergrijs in 2,0 x 1,0 meter

Onze grijze ASA/ABS standaardplaten zijn in een standaardformaat van 2000mm x 1000mm in diktes van 2mm of 4mm in onze onlinewinkel verkrijgbaar. Die platen worden speciaal in de kleur venstergrijs volgens de RAL-kleursysteem gemaakt en zijn volledig door geverfd, zo dat oppervlakken en bewerkingskanten de gelijke kleur hebben, die overeenkomt met de kleur RAL7040 (venstergrijs). De massieve platen bestaan uit een bijzondere slagvaste laag ABS-kunststof die als dragermateriaal dient en ongeveer 80% van de totale sterkte inneemt. De deklaag met een laagdikte van ongeveer 20%, is gemaakt van weerbestendig ASA en heeft een medium generfde oppervlakte (zie detailafbeelding), die doet denken aan de structuur van leer. Dankzij de ASA-toplaag zijn onze ASA/ABS platen geschikt voor permanent buitenhuis gebruik en worden daarom vaak gebruikt voor gevelbekleding en rolluikkolommen of planken door de speciale kleur in venstergrijs. Onze ASA/ABS standaardplaten worden zonder beschermende folie geleverd, zijn echter relatief ongevoelig voor krassen. De generfde oppervlaktestructuur draagt ook bij aan het feit dat lichte krassen op het oppervlak nauwelijks worden waargenomen.

Wat is ASA/ABS?

Onze platen uit grijs ASA/ABS worden bij de extrusie in twee lagen uit verschillende kunststoffen tot een plaat gesmolten. Er wordt onderscheid gemaakt in de drager laag bestaand uit slagvast maar niet weerbestendig ABS (acrylonitril-butadieen-styreencopolymeer) en in de toplaag van UV- en weerbestendig ASA (acrylnitril-styreen-acrylaatcopolymeer). Door de zogenaamde co-extrusie worden de positieve eigenschappen van de twee kunststoffen gecombineerd om een vaste en onafscheidelijke kunststofplaat te vormen.

Verschillen tussen ASA/ABS en ABS

ÀBS en ASA lijken qua mechanische en thermische eigenschappen erg op elkaar, maar de thermovormtemperaturen verschillen met ongeveer 10%. Terwijl de verwerkingstemperatuur van ABS ongeveer 102°C is, is dit ongeveer bij ASA 92°C. Dit moet worden overwogen bij het thermovormen. Het belangrijkste verschil en de belangrijkste rede voor de combinatie van de twee kunststoffen ligt echter in de slagvastheid van ABS en de weerbestendige eigenschappen van ASA. Zodat een slagvaste kunststofplaat wordt geproduceerd die jarenlang buiten kan worden gebruikt, zonder dat het kunststof doorlaat het effect van Uv-straling vervaagt of broos wordt.

Onze ASA/ABS is TÜV-gecontroleerd

Net als onze zwarte ASA/ABS platen zijn onze grijze platen gecertificeerd voor de TÜV Rheinland® geclassificeerd als onbreekbaar. De ASA/ABS platen kunnen daarom eenvoudig worden gebruikt voor de vervaardiging van carrosserie-onderdelen of binnenbekleding in de auto-industrie door middel van het bijhorende testcertificaat, waarbij de platen worden gecontroleerd op hun splinterveiligheid. De test wordt uitgevoerd volgens gespecificeerde criteria en met verschillende test specimen op verschillende hoogten en verschillende omgevingstemperaturen waarbij onze kunststofplaten gemakkelijk de eisen hebben overschreden. Opgemerkt moet echter worden dat de TÜV-certificering uitsluitend op ASA/ABS uit onze online winkel (en niet op ASA/ABS in het algemeen) verwijst en alleen geldig is in verband met onze pakbon.

Naast de standaardplaten uit gris ASA/ABS in een formaat van 2,0 x 1,0 meter, bieden wij onze TÜV gecontroleerde ASA/ABS platen ook in op maat gesneden aan, zodat u de platen direct in de benodigde grootte kunnen kopen. Door de afmetingen voor lengte en breedte in millimeters op te geven, evenals de selectie van de dikten van 2mm of 4mm, wordt de levering van de door uw gewenste platen in millimeters nauwkeurig gesneden op een van onze CNC-zagen met zeer lage fabricagetoleranties van +/- 1mm.

Toepassingsvoorbeelden voor onze grijze ASA/ABS-platen

  • ASA/ABS platen venstergrijs worden gebruikt voor gevelbekleding of raamomlijstingen
  • ASA/ABS platen zijn geschikt vanwege de TÜV-certificering voor splinterveiligheid voor carrosserieonderdelen in de auto-industrie
  • ASA/ABS platen worden gethermovormd tot Uv-bestendige behuizingen voor elektronische apparaten
  • ASA/ABS platen zijn stootbestendig en worden gebruikt in de machine industrie voor afdekkingen en behuizingonderdelen
  • En nog veel meer

Verwerking van onze grijze ASA/ABS platen

Onze ASA/ABS standaardplaat in venstergrijs laten zich net zo makkelijk bewerken als houten platen. Ook zijn de benodigde gereedschappen identiek aan die voor het verwerken van hout. ASA/ABS kan bijvoorbeeld worden gesneden tot het gewenste formaat door zagen, frezen, slijpen of ponsen. Het snijden van contouren kan ook door een CO2-laser gedaan worden in verschillende vormen, dit wordt door ons vaak gedaan bij aanvragen van het snijden van ASA/ABS.

Vooral in de industriële serieproductie van kunststofonderdelen, zoals bumpers, notebooks of behuizingen voor elektrische apparaten, wordt ABS verwerkt door thermovormen. Dit geldt ook voor onze ASA/ABS platen, die bij relatie lage temperaturen warm gevormd kunnen worden. Het lassen van ASA/ABS met elkaar of met ABS-kunststoffen wordt vaak in de praktijk gebruikt om een permanente en veilige verbinding van de te verbinden onderdelen te krijgen. Hiervoor is een conventionele lasdraad gemaakt van ABS voldoende. Er is geen lasdraad van ASA/ABS nodig. In plaats van lassen kan onze ASA/ABS ook worden gelijmd. Hiervoor bieden wij in onze onlinewinkel een speciale ABSprofi onze eigenmerk S-Polybond, die de kunststofdelen in koude lasmethode lijmt.

Het verven van onze grijze ASA/ABS platen is met geschikt verf mogelijk. Voor het best mogelijke resultaat raden we aan de te verven oppervlakken te behandelen met een primer om een duurzame hechting van de verf te garanderen. In principe zou het lamineren, dat wil zeggen het beplakken met een folie, haalbaar zijn, maar het is nauwelijks mogelijk vanwege de generfde oppervlaktestructuur van de ASA-deklaag om de folie aan te brengen zonder luchtinsluitsels. Dit resulteert ook in beperkte hechting van de folie aan het oppervlak.

OPMERKING: Onze ASA/ABS standaardplaten in venstergrijs worden zonder beschermende folie geleverd, omdat die op de ASA-deklaag moeilijk is om aan te brengen.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer21139S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofAcrylnitril-Butadien-Styrol
MateriaalASA/ABS
UV-bestendigheidUV-bestendig op ASA oppervlak
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
RAL kleurcode7040
KleurnaamVenstergrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.