Balkonschroef M5 roestvrij staal (ongelakt)

De balkoschroef met glanzende roestvrijstalen afwerking is gemaakt van roestvrij staal en heeft een grote, platte schroefkop met een buitendiameter van 16 mm. De schroefdraad van de schroef in maat M5 is perfect geschikt voor onze draadbussen en dopmoeren van roestvrij staal.

✓ A2 roestvrij staal
✓ Roestvrijstalen glanzende afwerking
✓ Geschikt voor alle M5 moeren
✓ Ideaal voor onze draadbussen
✓ Ø 16 mm kopdiameter
✓ Geen minimumhoeveelheid

De roestvaststalen balkondraadschroeven met M5 draad zijn verkrijgbaar met 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 40mm en 50mm draadlengte.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 1,06/ stuk (Basisprijs € 1,06/ stuk)
 • from 20 Items € 0,92/ stuk (Basisprijs € 0,92/ stuk)
 • from 50 Items € 0,70/ stuk (Basisprijs € 0,70/ stuk)
 • from 100 Items € 0,57/ stuk (Basisprijs € 0,57/ stuk)
 • from 200 Items € 0,51/ stuk (Basisprijs € 0,51/ stuk)
 • from 300 Items € 0,45/ stuk (Basisprijs € 0,45/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Roestvrijstalen balkoschroef M5 (ongelakt)

Zonder kopschildering ✓ Verschillende draadlengtes ✓ Zonder moer ✓

Onze roestvrijstalen balkonschroeven van hoge kwaliteit met een metrische M5 draad zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes van 20 mm tot 50 mm draadlengte. Voor de legering gebruiken we bewust A2-staal, dat zowel binnen als buiten onvoorwaardelijk kan worden gebruikt. Roestvorming hoeft bij dit roestvrij staal niet gevreesd te worden. De ruim gedimensioneerde schroefkop met een buitendiameter van 16 mm zorgt ervoor dat zelfs de grotere glijpuntgaten met een boorgatdiameter van 10 mm altijd volledig bedekt zijn, vooral bij het bevestigen van gevelpanelen uit hogedruklaminaat. Met een dikte van ongeveer 2 mm is de kop van de balkondraadschroef vrij vlak, wat bijdraagt aan een homogeen totaalbeeld van de bijbehorende montage door de lensvorm van de bovenkant. Voor eenvoudige verwerking hebben de schroeven een Torx-aandrijving in maat T20.

OPMERKING: De balkoschroef heeft M5 schroefdraad en kan ongeacht de schroefdraadlengte worden vastgeschroefd met elke standaard zeskantmoer met M5 binnendraad, onze dopmoeren of de roestvaststalen draadbussen.

De schroeven zijn losse schroeven die, in tegenstelling tot onze sets balkonschroeven, geen dopmoer, draadbus of sluitringen bevatten, zodat je zelf kunt kiezen hoe je ze bevestigt. Vooral als de profielen al een binnendraad hebben, is het erg onnodig om een complete set bestaande uit schroef, afstandsring, sluitring en dopmoer te gebruiken als alle accessoires toch niet nodig zijn. Losse schroeven zijn hier perfect, omdat ze onnodige extra kosten vermijden en ook bijdragen aan duurzaamheid, omdat je alleen het materiaal koopt dat nodig is. Bij ons zelfs in elk gewenst aantal stuks, zonder minimumhoeveelheid of vervelende verpakkingseenheden.

Eigenschappen van de roestvrijstalen balkoschroef zonder lakken

Eenvoudig gezegd is de balkoschroef een schroef met metrisch schroefdraad in de maat M5, waarvan de lengte varieert van 20 mm - 50 mm, afhankelijk van de selectie van blinde balkoschroeven. Het speciale kenmerk van balkonschroeven is de schroefkop, die vrij groot is met een buitendiameter van 16 mm. De dikte van de kop is met 2 mm ook erg vlak. Bovendien loopt de kop door de lenticulaire vorm aan de zichtzijde zeer vlak af naar de randen toe, waardoor panelen en profielen bijna vlak met het oppervlak kunnen worden geïnstalleerd. Dit vergemakkelijkt het af en toe schoonmaken van de oppervlakken en draagt ook bij aan een homogener totaalbeeld van de bevestiging.

De grotere kopdiameter is vooral relevant voor de installatie van balkonbekleding met HPL-panelen, omdat deze zonder beperkingen moeten worden geïnstalleerd, wat een boorgatdiameter van 10 mm vereist voor de glijpuntsluitingen. Zelfs deze relatief grote gaten worden altijd volledig afgedekt door de kop van 16 mm. De vlakke onderkant van de schroefkop zorgt ook voor een hoog contactoppervlak, waardoor zelfs de zware panelen van hogedruklaminaat altijd stevig vastzitten. De schroeven worden aangedreven met een moderne Torx-aandrijving, waardoor de schroeven voorzichtig en zonder te slippen kunnen worden verwerkt, zonder het risico te lopen dat de aandrijving wordt afgerond.

De schroef met schroefdraad bestaat volledig uit een roestvrije A2-legering, die uitermate geschikt is voor alle bevestigingen buitenshuis en bestand is tegen alle weersomstandigheden. Door de zeer goede corrosiebestendigheid van het staal wordt de inspanning die nodig is voor het onderhoud van de bevestigingen tot een minimum beperkt en hoeven ze alleen af en toe met een zachte doek te worden gereinigd om visuele redenen, wat vooral merkbaar is in de onderhoudskosten van gevelbekleding en privacy schermen in buitenruimtes.

OPMERKING: Houd er rekening mee dat het klembereik van een schroef afhangt van waar hij op geschroefd wordt. Het gebruik van moeren en dopmoeren verkleint het klembereik. Schroefdraadbussen daarentegen vergroten het klembereik met 1 mm tot 5 mm. Het gebruik van afstandhouders, ringen of veerringen verkleint het klembereik ook.

Toepassingsvoorbeelden voor roestvaststalen helderbalkschroeven

Het meest kenmerkende voorbeeld van onze ongeverfde roestvrijstalen balkonschroeven is waarschijnlijk alleen al de naam, want deze worden voornamelijk gebruikt voor het bevestigen van balkonrelingen en gevelpanelen van HPL, gelaagd veiligheidsglas of aluminium sandwichpanelen. Bij losse schroeven is echter de bijpassende tegenhanger in de vorm van een dopmoer of een draadbus nodig. Verder is het belangrijk om een geschikte afstandsring te gebruiken tussen de panelen en de constructieprofielen als glijsokkel en om trillingen te dempen. Dit kleine materiaal is ook afzonderlijk en in elke hoeveelheid verkrijgbaar in onze online shop tegen voordelige staffelprijzen.

De roestvrijstalen schroeven met hun typische glanzende oppervlak zijn ook uitermate geschikt voor het maken van frames voor tafels of machines van vierkante profielen, die ook zeer snel en vooral veilig aan elkaar kunnen worden geschroefd met de roestvrijstalen schroeven en bijpassende draadbussen. Daarnaast kunnen afzonderlijke elementen van balkon- en trapleuningen van staal ook heel goed worden verbonden. De schroeven worden ook vaak gebruikt voor de bouw van aanhangwagenopbouwen, bij de binneninrichting van campers, caravans of chalets en garanderen een veilige schroefverbinding onder alle weersomstandigheden.

Technische gegevens van de ongeverfde balkoschroef

 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Kleur: staalkleurig, ongelakt
 • Hoofdvorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Draad: M5
 • Lengte draad: 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 40mm, 50mm
 • Ø Kop: 16mm
 • Diepte kop: ca. 2mm
 • Aandraaimoment: 2-4 Nm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Goed
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerBSM5X00U0000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarieert
Klemgebiedvarieert
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurKleurloos
KleurnaamStaal ongeverfd
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.