Polystyreen platen wit 2x1meter

Polystyreen platen in wit (vergelijkbaar met RAL 9003, signaalwit) in een standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter in diktes van: 1mm, 1,5mm, 2mm 3mm, 4mm en 5mm uit high impact polystyreen (HIPS) van vakhandelaar S-Polytec. Kwaliteit Made in Germany

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

  • Standaard platen
  • Vraag een monster aan
2000mm
1000mm

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Polystyreen standaardplaten wit in 2,0 x 1,0 meter

Onze standaardplaten van polystyreen in mat wit met een formaat van 2000mm x 1000mm zijn in diktes van 1mm tot 5mm verkrijgbaar. De gladden oppervlakken van de witte platen zijn vergelijkbaar met de kleur RAL 9003 (signaalwit) en zijn volledig door geverfd, zodat oppervlaktes en snijranden de gelijke witte kleur hebben. Onze witte polystyreenplaten worden in Duitsland geproduceerd. Dit zijn massieve kunststofplaten gemaakt van high impact polystyreen (HIPS) met verhoogde slagsterkte en niet om harde geschuimde platen met geschuimde kern gemaakt van polystyreen.

Wat is polystyreen?

Onze witte PS standaardplaten bestaan uit high impact polystyreen (HIPS), in vergelijking tot conventioneel polystyreen biedt het een verbeterde slagvastheid. Het is geschikt voor temperaturen van -10 tot +70, maar kan niet worden gebruikt voor buitentoepassingen zonder voldoende oppervlaktebescherming door verven of lamineren met een UV-beschermende folie, omdat polystyreen niet weerbestendig is. Als de oppervlaktebescherming niet voorhanden is, kan de mooie witte kleur geel worden door Uv-straling en wordt het kunststof na verloop van tijd steeds brosser.

Polystyreen is de perfecte kunststof voor het thermovormen en kan al bij een zeer lage temperatuur van ongeveer 90°C gethermovormd worden. PS is dus niet alleen een goedkope kunststof, maar ook kosten efficiënt bij de verdere verwerking en wordt om deze redenen vaak gebruikt bij de industriële massaproductie van kunststofdelen zoals kantoorbakken, kunststofbakjes, kunststofbestek en nog veel meer.

Alternatieven voor onze witte PS platen in standardformaat

Als u onze witte polystyreenplaten niet zelf wilt of kunt snijden, bieden wij u de mogelijkheid vanwege onze snijservice om de polystyreenplaten in mat wit op maat te snijden. Voer de gewenste afmetingen voor de lengte en breedte in millemeters in onze snijconfigurator in en selecteer de gewenste dikte en we leveren de door u gewenste platen tot millimeternauwkeurig volgens uw specificaties. Bovendien bieden wij u onze goedkope PS-platen in zwart als standaardplaat of op maat gesneden aan.

Toepassingsvoorbeelden voor onze polystyreenplaten

  • Witte polystyreenplaten zijn als knutselplaten perfect voor de bauw van architectuurmodellen
  • Ons polystyreen in wit wordt onder andere als lades in de gewenste vormen gethermovormd
  • Polystyreen wordt door modelbouwers gebruikt om gedetailleerde modellen en objecten te maken
  • Polystyreen wordt voor het produceren van kinderspeelgoed en bureau artikelen ingezet
  • En nog veel meer

Verwerking van onze witte polystyreenplaten

Polystyreen is een zeer eenvoudig te verwerken en kan vooral in dunnere diktes met een schaar of een stanleymes gesneden worden, daarom worden onze witte polystyreenplaten door klanten vaak als knutselplaten genoemd. Zelfs bij dikkere diktes stellen de witte standaardplaten geen hoge eisen aan de verwerking, zodat eenvoudige gereedschappen voor houtbewerking voldoende zijn om de platen op de gewenste grootte te brengen. Het snijden kan doormiddel van zagen, frezen, ponsen of met een CO2-laser volbracht worden. Ook het slijpen, boren of vastschroeven zijn mogelijke technieken, om polystyreen te bewerken.

Met een zeer lage onthardingstemperatuur van slechts 90 is polystyreen perfect voor thermovormen en kan het ook gethermovormd worden in conventionele ovens zonder de noodzaak van een speciale thermovormeenheid. Deze eigenschappen, gecombineerd met de voordelige prijzen, is vooral voor de hobby thermovormer een belangrijk aspect en vindt vandaar niet alleen in de industriële productie van thermovormen uit polystyreen plaats.

Onze witte polystyreenplaten kunnen uitstekend geverfd worden, maar we raden aan om een hechtingsmiddel te gebruiken als grondlaag voor grotere oppervlakken om een langdurige hechting van de verf te garanderen. Polystyreen kan ook met een folie of een digitale afdruk beplakt worden. Bovendien zijn de witte polystyreenplaten ook geschikt voor direct afdrukken en kunnen ze zo uitstekend worden gebruikt voor reclameborden en platen. Voor gebruik buitenshuis raden we echter aan de afdruk met een UV-beschermend laminaat of doorzichtige lak tegen weersinvloeden, omdat de witte polystyreenplaten niet Uv-bestendig zijn. Voor lijmen zijn conventionele oplosmiddel gebaseerde kunststoflijmen geschikt, zoals onze Ruderer L53, die u kunt vinden in onze onlinewinkel in de categorie lijmen. Ook het lassen met een polystyreen lasdraad in de kleur wit, is een denkbare methode om de witte polystyreen langdurig en veilig samentevoegen.

OPMERKING: Onze standaardplaten van wit polystyreen met een mat oppervlak worden zonder beschermende folie geleverd.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer25010S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofPolystyreen
MateriaalPS (HIPS)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurWit
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcode9003
KleurnaamSignaalwit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.