Polystyreen platen wit op maat

Hoogwaardige polystyreenplaten (PS-platen) in diktes van 1mm tot 5mm in wit met mat oppervlak online op maat bij de vakhandelaar kopen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

  • Snede
  • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Polystyreen - de Allrounder onder de kunststoffen

Onze kunststofplaten uit wit polystyreen zijn in diktes van 1mm tot 5mm verkrijgbaar en in doorgaand gekleurd in een helderwitte tint die lijkt op de 9003 RAL-kleur. Onze polystyreen platen zijn luchtdoorlatend en hebben, in tegenstelling tot de gebruikelijke polystyreen platen die op de markt verkrijgbaar zijn, een verhoogde slagvastheid. Als gevolg hiervan zijn onze witte PS platen niet alleen van hogere kwaliteit, maar ook duurzamer dan vergelijkbare producten met een lagere slagvastheid. Onze polystyreen platen hebben aan beide zijden een mooi wit mat oppervlak met een hoge oppervlaktehardheid.

Eigenschappen van onze matte polystyreenplaten in wit

Polystyreen is een veelzijdig en makkelijk te verwerken kunststof en in elke huishouding en in ieder bureau te vinden. Het kan zelfs bij relatief lage temperaturen thermisch vervormd worden. Om deze reden wordt polystyreen veel gebruikt voor de productie van kinderspeelgoed, kantoorbenodigdheden, verpakkingen en nog veel meer. Ook bij het maken van het modelbouw wordt polystyreen gebruikt en zo wordt modelbouwsets van voertuigen op schaalmodel, componenten en carrosseriedelen van RC-modellen of modelspoor gemaakt van deze goedkope thermoplast.

Als u onze witte polystyreenplaten in een bepaalde maat nodig heeft, is dit heel eenvoudig met onze snijconfigurator.

Voor de gewenste maten in millimeters op de juiste plek in voor lengte en breedte en kies de benodigde dikte en het aantal uit. Onze snijconfigurator bepaalt vervolgens uw individuele, gunstige prijs onmiddellijk na het invoeren ervan. Uw witte polystyreenplaten worden vervolgens precies op de gewenste maat gesneden op een van onze moderne platenzaag. De zaagtolerantie is slechts +/- 1 mm.

Ons magazijn bevat altijd een uitgebreid aanbod van witte polystyreen platen in diktes van 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm, 4mm en 5mm, zodat het snijden van uw polystyreen platen, evenals de levering kan worden gedaan binnen een zeer korte tijd.

Toepassingsvoorbeelden voor wit polystyreen

  • Wit polystyreen wordt door modelbouwers gebruikt om op maat gemaakte modelonderdelen te maken
  • Mat wit polystyreen wordt zeer vaak gebruikt voor de vervaardiging van lade-inzetstukken, b.v. Gebruikte bestekdozen
  • Behuizingsdelen voor elektrische apparaten en speelgoed voor kinderen zijn gemaakt van wit polystyreen
  • Voor witte opbergvakken zoals ze in bijna elk kantoor worden aangetroffen, wordt meestal wit polystyreen gebruikt
  • en nog veel meer

Verwerking van polystyreen in wit

Polystyreen kan op bijna elke denkbare manier worden verwerkt zonder vakkundige kennis. Het snijden van polystyreen met een eenvoudige zaag of freesmachine is eenvoudig mogelijk. Fijnere werken aan de vorm en grootte kunnen met een vijl of met schuurpapier bewerkt worden en ook het doorboren van polystyreen is met een gebruikelijke metalen een kinderspel.

Polystyreen kan worden gebogen, gedraaid of anderszins vervormd onder invloed van warmte, zelfs bij relatief lage temperaturen, en heeft ook uitstekende thermovormende eigenschappen, zodat de productie van zeer individuele vormen gemakkelijk mogelijk is. Hiervoor zijn al onze bakoven of stofzuiger thuis, zoals die in ieder huishouden voorkomen, voldoende. Op YouTube vindt u een verscheidenheid aan video’s met instructie van de zogenaamde hobby thermovormers.

Het beplakken of verven van onze witte polystyreen is net zo goed mogelijk als het verlijmen. Hiervoor geschikt is gebruikelijke modelbouwlijm net zoals onze glasheldere kunststoflijm Ruderer L530.

OPMERKING: Onze witte polystyreen platen met mat oppervlak zijn niet voorzien van een beschermende folie, vandaar raden wij u aan voorzichtig te werk te gaan, zelfs als het matte oppervlak een hoge hardheid en een goede slagvastheid heeft.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPS-WH-MATT
Dikte1mm - 5mm
Standaardlengte2000
Standaardbreedte1000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofPolystyreen
MateriaalPS (HIPS)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurWit
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9003
KleurnaamSignaalwit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.