Polystyreen platen zwart 2x1meter

Polystyreen platen in zwart (vergelijkbaar met RAL9005, gitzwart) hoogglans in een formaat van 2,0 x 1,0 meter in 2mm of 3mm dikte uit high impact polystyreen (HIPS) van vakhandelaar S-Polytec. Kwaliteit Made in Germany

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

  • Standaard platen
  • Vraag een monster aan
2000mm
1000mm

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Polystyreen standaardplaten zwart in 2,0 x 1,0 meter

Onze standaardplaten uit zwart polystyreen met een formaat van 2000mm x 1000mm zijn in diktes van 2mm en 3mm in onze onlinewinkel verkrijgbaar. De oppervlakte van de zwarte platen zijn hoogglanzend en vergelijkbaar met de kleur RAL9005 (gitzwart). De massieve platen zijn volledig door geverfd, zodat zowel de oppervlakken als de snijranden dezelfde gitzwarte kleur hebben. Onze PS-platen zijn altijd massieve plaatproducten uit Duitse productie en geen kunststofplaten met een geschuimde kern. Om het gevoelige oppervlak te beschermen, zijn onze glanzende platen aan een kant voorzien van een gemakkelijk verwijderbare beschermende folie om krassen voor of tijden de verwerking te voorkomen. De folie is niet geschikt voor het thermovormen, zodat dit voor het thermovormen verwijderd moet worden.

Was is polystyreen?

Onze zwarte polystyreen platen in een standaard formaat van 2,0 x 1,0 meter bestaat uit high impact polystyreen – afgekort HIPS en heeft een hogere slagvastheid als polystyreen in zijn oorspronkelijke vorm. Polystyreen is een zeer goedkope kunststof en met een aandeel van ongeveer 10% van het totale productievolume van kunststoffen het vierde meest voorkomende kunststof en wordt op bijna alle denkbare gebieden gebuikt. Polystyreen wordt het meestal gebruikt in geschuimde vorm voor voedselverpakking, geluids- of warmte isolaties.

Door de zeer lage verwerkingstemperatuur van slecht 90, kan polystyreen gethermovormd worden, zelfs met relatief weinig moeite om afgewerkte kunststofonderdelen gemaakt van polystyreen te produceren en wordt het vooral gebruikt in de industriële productie van kantoorbenodigdheden en kunststofbehuizingen voor elektrische apparaten. Polystyreen is brandbaar en ook niet weerbestendig, dit betekend dat de PS-kunststofplaten niet buiten kunnen worden gebruikt zonder voldoende oppervlaktebescherming. Het gebruikstemperatuurbereik van polystyreen ligt tussen -10°C en +70°C, wat meestal voldoende is voor de meeste toepassingen. Als er echter een hogere continue gebruikstemperatuur nodig is, raden we aan ABS-kunststoffen te gebruiken die bestand zijn tegen constante temperaturen van +90°C.

Alternatieven voor onze zwarte PS-platen in een standaardformaat

Alternatief voor onze standaardplaten uit polystyreen in de grootte 2000mm x 1000mm, bieden wij u deze voordelige kunststoffen op maat gesneden aan. Vanwege onze snijconfigurator heeft u de mogelijkheid, om informatie te geven over de afmetingen die u nodig hebt, leveren wij uw PS-platen in hoogglans zwart tot de millimeter precies op de door u gewenste maat. Daarnaast bieden we op onze website gerecycleerde kunststoffen www.polytec-regenerat.de ook recycling platen uit zwart polystyreen in diktes van 1mm tot 10mm, vanaf een zeer lage minimale bestelhoeveelheid van 500kg kunt u exact extruderen tot het gewenste formaat.

Toepassingsvoorbeelden voor onze zwarte polystyreenplaten

  • Zwarte PS-platen worden thermogevormd voor behuizingen voor elektronischeartikelen
  • Onze polystyreenplaten in hoogglans zwart worden heel vaak gebruikt bij het maken van modelbouw
  • Polystyreen wordt gebruikt voor de productie van kantoorbenodigdheden en huishoudelijke artikelen
  • Polystyreen platen worden voor eenvoudige reclameborden en afdekkingen gebruikt
  • En nog veel meer

Verwerking van onze zwarte polystyreenplaten

Polystyreen wordt beschouwd als een hobbykunststof en wordt vaak gebruikt vanwege de eenvoudige verwerkbaarheid bij het maken van modellen. Deze kunststof is erg gemakkelijk om te verwerken met gebruikelijke gereedschappen en ook dus makkelijk te snijden bij dunnere diktes, met een stanleymes. Onze zwarte PS-standaardplaten kunnen worden gezaagd, gefreesd, geslepen en ponsen. Ook het snijden met een CO2-laser is mogelijk, om filigrane vormstukken met complexe vormen te produceren.

Als een thermoplast is polystyreen perfect voor thermovormen en kan zelfs bij zeer lage temperaturen van ongeveer 90 ° C gethermovormd worden. Deze thermovormende delen zijn theoretisch mogelijk in de oven, zoals door hobby thermovormer bij het maken van modellen tamelijk goed wordt gedaan. Vanwege de lage onthardingstemperatuur en een relatief korte opwarmtijd is de industriële serie productie van kunststof onderdelen door thermovormen buitengewoon efficiënt. De lage prijs van dit kunststof draag bij aan het feit dat polystyreenplaten worden gebruikt bij de massaproductie van strooiartikelen, kantoorbenodigdheden, speelgoed en behuizingen voor kleine elektrische apparaten.

Polystyreen kan uitstekend worden geverfd en is dus vooral bij het modelleren van de vele afzonderlijke kunststofdelen in detail erg geliefd. Vooral bij grotere oppervlakken moet een primer als grondlaag worden gebruikt om een langdurige hechting van de verf op het oppervlak te waarborgen. Ook het beplakken met een folie bijv. bij digitaal drukken is het mogelijk om de goedkope kunststofplaten als reclameborden te gebruiken. Lijmen met een daarvoor geschikte lijm, zoals onze Ruderer L530-modellijm, en het lassen met een PS-lasdraad, zijn methoden die kunnen worden gebruikt om PS-kunststof te verbinden.

OPMERKING: Onze standaard polystyreenplaten in zwart met een hoogglanzend oppervlak worden geleverd met een aan eenzijdig beschermende folie. We raden aan de beschermende folie pas na verwerking te verwijderen.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer25620S
Standaardbreedte1000
Standaardlengte2000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofPolystyreen
MateriaalPS (HIPS)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcode9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.