1/4" Inbussleutel set (8-delig, lang, metrisch)

De zeskant doppenset met 1/4 inch aandrijving in lange uitvoering is een set van 8 doppen van chroom vanadium staal voor professioneel gebruik in werkplaatskwaliteit, die met elke standaard 1/4 inch ratel kan worden gebruikt.

✓ Chroom-vanadium-staal
✓ 50mm lange versie
✓ 1/4" vierkant aangedreven stopcontact
✓ Voor ratels
✓ Kwaliteit van de werkplaats
✓ 25 jaar garantie

De 1/4 inch drive doppenset bevat doppen in de maten 5,5 mm, 6 mm, 7 mm, 8 mm, 9 mm, 10 mm, 12 mm en 13 mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 9,50 / stuk
€ 9,50 / stuk
0,3350 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 9,50 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,3350 kilo
Beschrijving

Chroom vanadium doppenset - lange versie

1/4" aandrijving ✓ Professionele werkplaatskwaliteit ✓ 25 jaar garantie ✓

De inbussleutel set in lange uitvoering met 1/4" aandrijving bestaat uit acht verschillende doppen in een set. Dankzij de productie uit gesmeed chroom-vanadium-staal in werkplaatskwaliteit is het gereedschap zonder meer geschikt voor professioneel gebruik in autowerkplaatsen, fietswerkplaatsen of ambachtelijke werkplaatsen. De doppenset bevat maten met metrische breedte over de platte kanten in 5,5 mm, 6 mm, 7 mm, 8 mm, 9 mm, 10 mm, 12 mm en 13 mm. De lengte van elke inbus is 50 mm. Dit maakt ze perfect voor het los- en vastdraaien van zeskantbouten en -moeren, en ze kunnen ook worden gebruikt voor langere dopmoeren waar doppen van normale lengte meestal een te geringe profieldiepte hebben.

Professionele inbussleutel set in werkplaatskwaliteit met 25 jaar garantie.

De stopcontacten kunnen ruimtebesparend en overzichtelijk worden opgeborgen in een praktische houder. Dit bespaart u het vervelende zoeken naar de juiste maat en u heeft altijd een perfect overzicht van het gereedschap. Een oogje aan de bovenkant van de kunststof houder maakt het mogelijk deze op te hangen aan de muur in de werkplaats of hobbykelder.

Eigenschappen van onze lange zeskantdoppen

Doppen zijn een nuttig gereedschap in elke werkplaats of garage en worden gebruikt om schroeven en moeren los of vast te draaien. De 1/4" square drive is de kleinste, meest voorkomende maat en wordt vooral gebruikt voor kleinere doppen. Vooral in de auto-industrie of bij tweewielige monteurs, waar alle schroeven en moeren met bepaalde draaimomenten moeten worden aangedraaid, is deze maat ingeburgerd, zodat de inbussleutel set een ideale aanvulling is op de momentsleutel in het fietsgereedschap. Onze doppen uit de set zijn met 50 mm meer dan twee keer zo lang als eenvoudige doppen, en zijn daarom ook bij uitstek geschikt voor het los- en vastdraaien van dopmoeren, waar doppen van normale lengte meestal niet meer gebruikt kunnen worden. Hetzelfde geldt voor het vastschroeven van onze balkonschroeven met dopmoeren van 8 mm. Ook hier is de uitvoering met een grotere profieldiepte perfect geschikt om de langere dopmoeren met een ratel stevig vast te draaien.

De vierkante aandrijving op doppen, die gebruikelijk is voor gebruik op een omkeerbare ratel, heeft een maat van 1/4" op de zeskant doppen die in de set zijn opgenomen en kan zonder adapter op elke standaard 1/4" ratel of momentsleutel met vierkante pen worden gemonteerd en gebruikt. Met doppenadapters van 3/8" naar 1/4" kunnen de kleine doppen ook op een 3/8" ratel worden gemonteerd. In dat geval wordt de adapter gebruikt tussen de dopsleutel en de omkeerbare ratel. Voor grotere ratels met een 1/2" aandrijving zijn ook overeenkomstige adapters verkrijgbaar. Het gebruik van verlengstangen, die tussen de inbus en de ratel worden gestoken, is ook wijdverbreid om diepere schroeven gemakkelijker los of vast te kunnen draaien. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Als de grootte van de aandrijving van de ratel verschilt, wordt de verlengstang ofwel eerst op de ratel gebruikt, en daarna op de inbusadapter met de inbussleutel, ofwel in omgekeerde volgorde. de vierkante aandrijving van een ratel, een momentsleutel, een adapter en een verlengstang is meestal voorzien van een verende kogel. Een kogelvanggroef in de binnenste vierkante aandrijving van onze doppen vangt de kogel op het juiste punt op en zorgt zo voor een stevige, veilige verbinding van het gereedschap zonder dat de doppen per ongeluk loskomen van de vierkante aandrijving.

Maten van de meegeleverde 1/4" dopsleutels

 • Binnen zeskant SW 5,5mm: Lengte 50mm, profieldiepte ca. 13,3mm, Ø ca. 11,9mm
 • Binnen zeskant SW 6mm: Lengte 50mm, profieldiepte ca. 12,7mm, Ø ca. 11,7mm
 • Binnen zeskant SW 7mm: Lengte 50mm, profieldiepte ca. 13,3mm, Ø ca. 12,0mm
 • Binnen zeskant SW 8mm: Lengte 50mm, profieldiepte ca. 15,3mm, Ø ca. 12,0mm
 • Binnen zeskant SW 9mm: Lengte 50mm, profieldiepte ca. 15,8mm, Ø ca. 13,0mm
 • Binnen zeskant SW 10mm: Lengte 50mm, profieldiepte ca. 16,7mm, Ø ca. 14,9mm
 • Binnen zeskant SW 12mm: Lengte 50mm, profieldiepte ca. 16,3mm, Ø ca. 16,9mm
 • Binnen zeskant SW 13mm: Lengte 50mm, profieldiepte ca. 15,4mm, Ø ca. 17,9mm

De druppel gesmeden stopcontacten zijn hoogwaardige gereedschappen voor professioneel gebruik en zijn gericht op hobby-, ambachtelijke en industriële gebruikers die hoge kwaliteitseisen stellen. De hoogwaardige legering van chroom en vanadium waaruit de doppen zijn vervaardigd geeft het gereedschap een enorme slijtvastheid, zodat de zeskantdoppen ook bij regelmatig gebruik, bijvoorbeeld bij vastzittende schroeven of hoge aanhaalmomenten, een onovertroffen levensduur hebben. Dit wordt op indrukwekkende wijze bevestigd door een fabrieksgarantie van 25 jaar. De hoge kwaliteit van het chroom-vanadium-staal (CrV) maakt de mof ideaal voor gebruik in veeleisende omgevingen waar absolute betrouwbaarheid en hoge belastbaarheid essentieel zijn. Dankzij de nauwkeurige afwerking en de robuuste constructie zorgen de doppen voor een uitstekende grip bij het los- en vastdraaien van zeskantbouten en -moeren en maken ze een eenvoudige en efficiënte bediening mogelijk.

Technische gegevens van de 1/4" doppenset

 • Kleur: Chrome, mat
 • Materiaal: Chrome vanadium staal (CrV50BV30)
 • Totale lengte: 50mm
 • Buitendiameter: van 11,9mm-17,9mm
 • Aandrijving: Vierkant stopcontact
 • Schijfgrootte: 1/4"
 • Profiel type: Hexagonaal, metrisch
 • Breedte over flatgebouwen: 5.5 mm, 6.0 mm, 7.0 mm, 8.0 mm, 9.0 mm, 10.0 mm, 12.0 mm en 13.0 mm
 • Profiel diepte: van 13,3 mm tot 16,7 mm
 • Standaard: DIN 3124
 • Garantie: 25 jaar
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerHG-NUT-SATZ-5-13
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalChrome vanadium staal (CrV50BV30)
Bit maatNee
Opname Schacht¼ Inch aandrijving (6,35mm)
Totale lengte50mm
Gewicht0.3350
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.