Afstandsring voor draadbussen

De afstandsring voor balkonschroeven met draad bus wordt gebruikt tussen de panelen en een onderconstructie van vierkante buizen in balkon- en trapleuningen voor trillings- en schokdemping en is gemaakt van hoogwaardig LLD-PE.

✓ Gemaakt van LLD-PE
✓ Ideaal voor vierkante stalen buizen
✓ Ideaal voor balkonbekleding
✓ Goede trillingsdemping
✓ Goede glij-eigenschappen
✓ Al vanaf 1 stuk

De afstand houders zorgen voor een duurzame, stevige bevestiging van de schroefgeleider in de vierkante buis.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,30/ stuk (Basisprijs € 0,30/ stuk)
 • from 20 Items € 0,26/ stuk (Basisprijs € 0,26/ stuk)
 • from 50 Items € 0,24/ stuk (Basisprijs € 0,24/ stuk)
 • from 100 Items € 0,21/ stuk (Basisprijs € 0,21/ stuk)
 • from 200 Items € 0,19/ stuk (Basisprijs € 0,19/ stuk)
 • from 300 Items € 0,18/ stuk (Basisprijs € 0,18/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 0,36 / stuk
€ 0,36 / stuk
0,0070 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,36 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0070 kilo
Beschrijving

Afstandsring voor balkonschroeven met draad bus

Ideaal voor vierkante buizen ✓ Veilige schroefgeleiding ✓ Uit 1 stuk ✓

De afstandsringen van grijs polyethyleen (LLD-PE) zijn nodig voor de bevestiging van balkonomrandingen en trapleuningen op vierkante buizen met balkonschroeven met draadbussen. Enerzijds dienen deze onopvallende kunststof ringen om trillingen en schokken te dempen. Anderzijds wordt polyethyleen gekenmerkt door zeer goede glij-eigenschappen, zodat dit ook een positief effect heeft op het uitzettingsvermogen van bekledingspanelen zoals HPL of Alu-Dibond, waarvoor een spanningsvrije montage een belangrijke voorwaarde is.

OPMERKING: De afstandsringen worden altijd meegeleverd in balkonboutsets met draad bus. Voor balkonbouten die met een dopmoer worden vastgezet, worden meestal onze zelfklevende polyringen gebruikt.

We bieden de balkonschroeven met M5-draad in talloze uitvoeringen aan. De afzonderlijke schroeven verschillen zowel in lengte als in de kleur van de gelakte schroefkop. De draadbussen, die voornamelijk geschikt zijn voor het monteren van gevelpanelen op vierkante buizen, zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zowel de schroeven als de draadbussen hebben allemaal een M5 schroefdraad, zodat ze naar wens met elkaar gecombineerd kunnen worden. Ongeacht de combinatie van kleuren en schroeflengte is voor draadbussen altijd een afstandsring nodig, die we los in de winkel verkopen in elke gewenste hoeveelheid tegen voordelige staffelprijzen.

Eigenschappen van de LLD-PE afstand schijf

De afstandshuls is gemaakt van lineair polyethyleen met een lage dichtheid. LLD-PE wordt gekenmerkt door een enorme duurzaamheid en is zeer flexibel. Bovendien heeft deze kunststof goede stoot- en glij-eigenschappen. Hierdoor zijn de afstandshulzen perfect geschikt voor slijtagevrij langdurig gebruik, wat bijdraagt aan minder onderhoud van de bevestigingen van balkonbekledingen op vierkante buizen.

Met een buitendiameter van 21 mm heeft de afstand houder een royaal contactoppervlak dat schokken en trillingen uitstekend absorbeert. De binnendiameter is 5,5 mm en is daarom geschikt voor schroeven met schroefdraad M5. Een bijzonder kenmerk in tegenstelling tot conventionele afstandsringen als glijondersteuning en trillingsdemping is de lamelklem met een diepte van 5 mm en een diameter van 8,8 mm, die in de boring van een vierkant profiel wordt gestoken. Dit zorgt niet alleen voor een optimale geleiding van de schroef, maar beschermt ook de schroefdraad tegen direct contact met de scherpe rand van het boorgat, zodat er op de lange termijn geen risico bestaat op schade aan de bevestiger door beweging van de plaat.

Gebruik van afstand houders voor vierkante buizen

De afstandsring vormt de tegenhanger van een draad bus voor paneelbevestigingen met balkonschroeven op vierkante buizen van staal. De kunststof onderlegring wordt tussen de vierkante buis en de gevelplaat aangebracht. Hiervoor moet de vierkante buis worden geboord met een HSS-boor met een nominale diameter van 8,5 mm en moet de afstandsring met de lamellenklem eerst in het gat worden gestoken. Aan de andere kant van de stalen buis wordt de draad bus geplaatst, waarvan de binnendraad plaats biedt aan de balkoschroef. Gebruik voor het gat aan de buitenkant waar de draad bus in wordt gestoken ook een boor met een diameter van 8,5 mm. De afstandsring zorgt niet alleen voor een goede demping van trillingen en schokken, maar draagt ook bij aan een optimale geleiding van de schroef met schroefdraad, wat het schroeven veel gemakkelijker maakt, vooral bij bouwprofielen met een grotere diepte. Er moet worden opgemerkt dat een vierkant profiel een buitenafmeting van minstens 17 mm moet hebben. Deze minimumdiepte is het resultaat van de schachtlengte van 12 mm van de schroefmof waarbij de dikte van 5 mm van de nok klem moet worden opgeteld.

Technische gegevens van de afstand houder voor M5 draadbussen

 • Kleur: Licht grijs
 • Materiaal: LLDPE (linear low density polyethylene)
 • Ø Buitenkant: 21,0 mm
 • Ø Binnenkant: 5,5 mm
 • Ø Lamelklemmen: 8,8 mm
 • Dikte afstand houder: 2,0 mm
 • Dikte lamelklemmen: 5,0 mm
 • Sterkte totaal: 7,0 mm
 • Ø Boor: 8,5 mm
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGHM5DHPE
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604222437
MateriaalLLDPE (linear low density polyethylene)
Gewicht0.0070
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.