Alu H-profiel 6mm

Onze 6mm alu H-profielen zijn geschikt als verbindingsprofielen bijv. voor decorplaten met een dikte van 6mm voor binnen- en buitengebruik, dankzij corrosiebestendig geanodiseerd aluminium in massieve constructie.

✓ Geanodiseerde uitvoering
✓ Corrosiebestendig
✓ Ideaal voor HPL in 6mm
✓ Hoge stijfheid
✓ Gladde oppervlakken

De verbindingsprofielen voor 6mm platen zijn verkrijgbaar in lengtes van 1 meter en 2 meter tegen voordelige prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 7,79/ stuk (Basisprijs € 7,79/ m)
 • from 25 Items € 7,20/ stuk (Basisprijs € 7,20/ m)
 • from 50 Items € 6,60/ stuk (Basisprijs € 6,60/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Corrosiebestendige alu H-profielen voor 6mm platen

Voor binnen- & buiten ✓ Hoge stijfheid ✓ Geanodiseerd aluminium ✓

Onze alu H-profielen in 6mm zijn geschikt voor alle platen met een dikte van 6mm en zijn gemaakt van massief aluminium. Net als al onze aluminium profielen in 6mm en 8mm dikte, zijn de H-profielen optioneel verkrijgbaar in 1000mm of 2000mm lengte tegen lage staffelprijzen. De gladde oppervlakken van de aantrekkelijke profielen hebben de voor aluminium typische zilverkleur, maar kunnen op aanvraag ook gepoedercoat worden in de gewenste kleur volgens het RAL-kleursysteem. De totale breedte van het profiel is 26mm. De zichtbare profielbreedte aan de voorzijde is echter 17mm. De bredere achterzijde zorgt voor een contactoppervlak van 12,5mm aan elke zijde van het profiel, waardoor aan de achterzijde kan worden geschroefd zonder dat de randafstand tussen de schroefverbinding en de plaatrand te klein is, wat kan leiden tot uitbarstingen. De profielen zijn geschikt voor platen met een dikte van 6mm, ook al varieert de dikte door productie licht. Dergelijke fabricagetoleranties zijn gebruikelijk en kunnen meer of minder uitgesproken zijn, afhankelijk van het materiaal en de fabrikant van het plaatmateriaal. Om ook platen met grotere diktetoleranties te kunnen gebruiken, bedraagt het maximale klembereik van onze 6mm H-profielen 6,5mm. Naast de gladde, zilveren oppervlakken speelt ook de geringe dikte van de profielen een rol. Met één millimeter is een aangename overgang van de profielen naar het oppervlak van de platen gegarandeerd. Door de productie uit massief aluminium bieden de profielen een voldoende hoge stijfheid, ook bij platen die door de geringe materiaaldikte slechts een lage buigstijfheid hebben.

Alu H-profielen danken hun naam aan het aanzicht in dwarsdoorsnede, dat doet denken aan de hoofdletter H. De profielen die worden gebruikt om naast of op elkaar geplaatste platen met elkaar te verbinden, worden vaak verbindingsprofielen genoemd. H-profielen hebben in principe geen statische functie en worden voornamelijk om optische redenen gebruikt om snijranden af ​​te dekken of uitzettingsvoegen in gevelplaten aan de buitenzijde te verbergen. Om dit mogelijk te maken, zijn onze aluminiumprofielen gemaakt van massief aluminium en geanodiseerd voor de best mogelijke corrosiebescherming.

OPMERKING: Om de H-profielen aan de platen te bevestigen, worden deze aan de rand bevestigd. Extra verlijming wordt aanbevolen om een ​​permanente, stevige bevestiging te garanderen. Afhankelijk van het beoogde gebruik kan ook extra schroeven een geschikte bevestigingsmethode zijn.

  Leveringsomvang:
 • 1 x H-Profiel van aluminium 6mm in 1000mm of 2000mm lengte

TIP: Wij bieden u onze H-profielen aan in standaard lengtes van 1000mm of 2000mm. Indien nodig kunnen deze zeer eenvoudig worden ingekort met een conventionele handzaag voor metaal. Een verstekzaag levert echter de beste resultaten op. Vooral bij het zagen tot verstek.

Eigenschappen van alu verbindingsprofiel in 6mm

De aluminium H-profielen zijn geanodiseerd. Dit betekent dat de oppervlakken worden behandeld door middel van anodische oxidatie in het zogenaamde anodisatieproces. Bij deze vorm van oppervlakteveredeling wordt een oxidische beschermlaag aangebracht die de best mogelijke bescherming tegen corrosie biedt. Dit betekent dat de aluminium profielen bij gebruik buitenshuis beschermd zijn tegen omgevingsinvloeden, zelfs onder de meest ongunstige weersomstandigheden. Vooral bij gebruik als verbindingsprofielen voor HPL platen die worden gebruikt als gevelbekleding in het exterieur, is de speciale corrosiebescherming een essentiële factor die niet alleen het uiterlijk beïnvloedt, maar ook bijdraagt ​​aan een aanzienlijke verlaging van de onderhoudskosten voor het onderhoud van het bouwweefsel.

De profieldikte van een millimeter lijkt erg klein, maar is door het feit dat het gemaakt is van massief aluminium extreem stijf. Vooral bij platen met een lage buigstijfheid kan dit aanzienlijk worden verbeterd door de H-profielen, omdat niet alle materialen zo solide en stijf zijn als hogedruklaminaatplaten. De lage profieldikte heeft nog andere voordelen. Enerzijds is een kleine overgang van het profiel naar de plaat gegarandeerd en anderzijds is het dunne aluminium zeer gemakkelijk te bewerken, waardoor de profielen zonder veel moeite met een handzaag kunnen worden ingekort.

Technische data van de 6mm H-profielen van aluminium

 • Materiaal: Aluminium geanodiseerd
 • Legering: AlMgSi 0,5 volgens EN-573-3
 • Oppervlakte: Zilver geanodiseerd
 • Kleur: Aluminiumzilver
 • Profielvorm: H-profiel
 • Klembereik (max): 6,5mm
 • Profieldikte: 1,0mm
 • Zicht breedte: 17,0mm
 • Profielbreedte: 26,0mm
 • Montagevlak: 12,5mm
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

Toepassing en montage de alu H-profielen in 6mm

Met een klemoppervlak van 6mm zijn de alu H-profielen ideaal voor HPL platen met de juiste dikte en kunnen ze door hun uitstekende corrosiebestendigheid zonder aarzelen gebruikt worden voor gevelbekleding of balkonbescherming. De profielen dragen bij aan de visuele verbetering en verbeteren de levensduur van de bijbehorende constructie. De snijranden worden afgedekt door de profielen, die, afhankelijk van de zuiverheid van de snede, grote afgebroken randen kunnen hebben. Deze worden door de profielen afgedekt. Bovendien dichten profielen spleten bij platen die vanwege thermische uitzetting op een bepaalde afstand moeten worden geïnstalleerd. Dit vermindert niet alleen de koudebrug, wat een positief effect heeft op de energie-efficiëntie. Ook het binnendringen van vocht, bijvoorbeeld door regen, wordt aanzienlijk verminderd. Er komt geen water meer achter de gevelbekleding en de dragende onderconstructie of de achterliggende thermische isolatie wordt beschermd tegen vocht.

De H-profielen zijn echter niet alleen ideaal voor gevelplaten. Het weerbestendige aluminium kan worden gebruikt voor het plaatsen van balkonschermen, hekken of bekleding van verhoogde bedden of vrijstaande zwembaden. Er zijn ook talloze voorbeelden van het gebruik van optische profielen van aluminium binnenshuis. Zo kan in een handomdraai radiatorbekleding met kleine lamellen van HPL in houtdecor worden geplaatst. Wanden van kantoorwerkplekken, kleedkamers in sportverenigingen, bekleding van verkoopbalies of beursstands zijn andere mogelijke voorbeelden waarbij alu H-profielen gebruikt kunnen worden om aangrenzende platen te verbinden.

OPMERKING: In onze online shop bieden wij ook eind- en hoekprofielen aan voor platen met een dikte van 6mm. Alle alu-profielen zijn ook beschikbaar voor platen met een dikte van 8mm in de standaard lengtes van 1000mm en 2000mm tegen lage staffelprijzen.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • De alu H-profielen zijn perfect geschikt voor gevelbekleding met HPL platen in een dikte van 6mm
 • H-profielen zijn geschikt voor het afdekken van plaatvoegen bij grootoppervlakkige gevelbekledingen
 • De corrosiebestendige profielen zijn onderhoudsvrij en bestand tegen de meest ongunstige weersomstandigheden
 • In de interieurbouw zijn alu H-profielen uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld kantoormeubilair en scheidingswanden
 • H-profielen verhogen de stabiliteit van constructies die worden gemaakt met platen van 6mm dik

Onze aluminium profielen hebben een klembereik van max. 6,5mm. Door de productie gerelateerde diktetoleranties van de platen kan het bevestigen van de H-profielen echter niet altijd de benodigde klemkracht bereiken, daarom adviseren wij extra verlijming. Permanent elastische montagelijmen, zoals onze MS-polymeren, die wij in diverse kleuren hebben, zijn hiervoor het meest geschikt.​ Deze hybride lijmen en dichten in één stap en kenmerken zich door een enorme hechtsterkte op vrijwel alle materialen die in de bouwsector veel voorkomen. De montagelijm kan worden aangebracht met een eenvoudig siliconenpistool. Om het aanbrengen van de lijm te vergemakkelijken is de achterzijde van de profielrail aan de binnenzijde voorzien van een geleidingsgroef, wat het recht aanbrengen vereenvoudigt en tevens bijdraagt ​​aan een verbeterde hechting van de verbinding.

Het verlijmen van de alu-profielen is voor de meeste toepassingsgebieden een veilige methode voor permanente bevestiging, maar schroeven kan een verstandig alternatief of aanvulling zijn. Met name bij platen, waarvan de verminderde buigstijfheid door de geringe dikte en het soort montage een probleem kan zijn, verhoogt extra bevestiging met schroeven de stabiliteit van de constructie. Onze H-profielen zijn echter niet voorgeboord, waardoor er gaten geboord moeten worden op de gewenste montagepunten. Met een accuschroevendraaier en een voor aluminium geschikte boormachine, zoals onze geslepen HSS-boormachine, is het boren van de profielrails zeer eenvoudig. De boordiameter moet zo worden gekozen dat hij overeenkomt met de schroefdraaddikte van de gewenste schroeven. Zorg ervoor dat de schroefdraad niet te lang is, zodat u niet door de plaat heen schroeft wanneer u de schroeven aandraait.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-HP-060P0000
Standaardlengte1000 mm
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeH-Profiel
Profiel lengteNee
Klemgebied6mm
GewichtN/B
KleurMetallic
KleurnauwkeurigheidNee
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamAluminiumzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.