Alu U-profiel 6mm

Onze 6mm alu U-profielen zijn geschikt als randprofielen voor alle platen met een dikte van 6mm. Dankzij geanodiseerd aluminium in solide constructie zijn de U-profielen corrosiebestendig en kunnen ze binnen en buiten gebruikt worden.

✓ Geanodiseerd aluminium
✓ Corrosiebestendig
✓ 6mm klembereik
✓ Uitermate stabiel
✓ Gladde oppervlakken

De eindprofielen in 6mm zijn verkrijgbaar in de standaard lengtes van 1 meter en 2 meter tegen lage prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 6,60/ stuk (Basisprijs € 6,60/ m)
 • from 25 Items € 6,01/ stuk (Basisprijs € 6,01/ m)
 • from 50 Items € 5,41/ stuk (Basisprijs € 5,41/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

U-Profiel voor 6mm platen van aluminium

Voor binnen- & buiten ✓ Hoge stijfheid ✓ Geanodiseerde oppervlakken ✓

Onze U-profielen van aluminium met een klembereik van 6mm kunnen worden gebruikt voor platen met de juiste dikte en zijn optioneel verkrijgbaar in lengtes van 1000mm of 2000mm tegen betaalbare prijzen. Onze online shop houdt automatisch rekening met volumekortingen voor de aangegeven prijsschalen. De profielen zijn gemaakt van massief aluminium en hebben gladde oppervlakken in de typische zilverkleur van aluminium. De buitenafmetingen van het U-profiel zijn 20mm x 8,5mm x 1000mm of 2000mm. Het zichtbare profielfront heeft een breedte van 12mm. De achterkant is 20mm breder om voldoende ruimte te bieden om te lijmen. Daarnaast wordt bij bevestiging met schroeven gezorgd voor de nodige afstand tot de rand, zodat er geen risico is op uitbreken van de plaatrand. Om decorplaten te kunnen gebruiken met hoge fabricagetoleranties qua dikte, is het klembereik iets groter met een maximum van 6,5mm. Bij een profieldikte van 1mm is er een hoge mate van eigen stijfheid, terwijl tegelijkertijd het profiel iets uitsteekt uit de plaatoppervlakken.

Alu U-profielen worden aan de buitenranden van platen bevestigd en zijn daarmee synoniem voor eindprofielen of randprofielen. Het profiel, dat in doorsnede vergelijkbaar is met de letter U, omsluit de plaatrand over de voorkant, de snijrand en de achterkant. In tegenstelling tot conventionele L-vormige hoekprofielen heeft deze profielvorm een ​​aanzienlijk hogere stijfheid en maakt het ook onzichtbaar schroeven vanaf de achterkant mogelijk om de stabiliteit van 6mm platen met lagere buigstijfheid te verbeteren. Het volledig omsluiten van de snijranden heeft vooral bij hout of spaanplaat het doorslaggevende voordeel dat er geen risico bestaat dat het hout opzwelt door water wanneer de snijranden niet gefineerd zijn.

OPMERKING: De U-profielen worden eenvoudig aan de buitenranden van de platen bevestigd, maar dienen ook met een geschikte lijm te worden gelijmd of geschroefd om een ​​goede grip te garanderen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x U-Profiel van aluminium 6mm in 1000mm of 2000mm lengte

TIP: De alu U-profielen zijn optioneel verkrijgbaar in lengtes van 1000mm of 2000mm. Een conventionele metalen handzaag is voldoende om de eindprofielen in te korten. Voor een optimaal zaagresultaat adviseren wij het gebruik van een hakzaag of verstekzaag met een metalen zaagblad.

Eigenschappen van het alu afsluitprofiel in 6mm

Voor onze aluminium profielen gebruiken wij alleen geanodiseerd aluminium zodat de profielen zonder aarzelen buiten gebruikt kunnen worden. Anodiseren brengt een oxidische beschermlaag aan op de gladde, zilveren oppervlakken, die ontstaat door anodische oxidatie. Hierdoor bereiken we een zo groot mogelijke bescherming tegen corrosie die kan ontstaan ​​door de omgeving en weersomstandigheden.

Onze alu U-profielen zijn slechts 1mm dik. Voordelen van de lage profieldikte zijn een laag gewicht, een subtiele overgang van het profiel naar het oppervlak van de plaat en een zeer gemakkelijke verwerking. De U-profielen zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te zagen met een kleine handzaag, ook draagt ​​een hak- of verstekzaag meestal bij aan een schonere snede. Ondanks de geringe profieldikte hoeft een hoge mate van stabiliteit niet te ontbreken, omdat de randprofielen zijn gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering, wat resulteert in de hoge inherente stijfheid van het profiel.

Technische data van de 6mm U-profielen van aluminium

 • Materiaal: Aluminium geanodiseerd
 • Legering: AlMgSi 0,5 volgens EN-573-3
 • Oppervlakte: Zilver geanodiseerd
 • Kleur: Aluminiumzilver
 • Profielvorm: U-profiel
 • Klembereik (max): 6,5mm
 • Profieldikte: 1,0mm
 • Zicht breedte: 12,0mm
 • Profielbreedte: 20,0mm
 • Montagevlak: 19,0mm
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

Toepassing en montage van de Alu U-profielen in 6mm

Geanodiseerd aluminium kenmerkt zich door zijn uitstekende corrosiebestendigheid. Niet als laatste plaats omdat randprofielen populair zijn om balkonranden of gevelplaten visueel te verfraaien, worden onze ongeverfde aluminium U-profielen alleen in een geanodiseerde versie aangeboden. Als alternatief zijn poedercoatings in de gewenste kleur volgens het RAL-kleursysteem ook mogelijk. Door het grote aanbod aan kleurvariaties is dit alleen mogelijk op aanvraag en gaat het gepaard met langere levertijden. Indien gevelbekleding wordt opgetrokken met buitenhoekprofielen en H-profielen om de onderliggende onderconstructie of thermische isolatie te beschermen tegen regen en vocht, dan zijn randprofielen de perfecte aanvulling voor een homogeen totaalbeeld. Deze hebben in de regel geen effect op de reductie van koude- en koudebruggen, aangezien aan de buitenranden van de gevelbekleding eindprofielen worden bevestigd, maar hebben tot gevolg dat de zichtbare snijranden van de gevelplaten worden afgedekt. Op deze manier kunnen ook grove zaagsneden en afgebrokkelde randen gemakkelijk worden weggewerkt.

Aluminium is tijdloos en het typische zilveren oppervlak laat zich combineren met gekleurde platen, transparante platen zoals acrylglas of decorplaten met houtlook. Dit zorgt voor een aansprekende uitstraling die vooral bij de interieurbouw bijdraagt ​​aan een kwalitatief hoogstaand totaalbeeld. De eindprofielen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het individueel inlijsten van foto's en whiteboards. De visuele indruk kan ook worden versterkt met verlichte displays en reclameborden. Daarnaast worden snijranden afgedekt waardoor de kans op letsel door snijden aan de veelal scherpe zaagranden aanzienlijk wordt verkleind. Door de hoge stijfheid van de massieve aluminium profielen worden ook grotere plaatformaten met een dikte van slechts 6mm gestabiliseerd, want afhankelijk van het materiaal kan de buigstijfheid van een plaat vrij laag zijn.

OPMERKING: Onze eindprofielen met een klembereik van 6mm zijn standaard verkrijgbaar in 1000mm en 2000mm. Daarnaast bieden wij ook H-profielen en buitenhoekprofielen voor platen met een dikte van 6mm tegen betaalbare prijzen.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • De alu U-profielen zijn perfect geschikt als eindprofielen voor gevelbekleding met HPL
 • U-profielen kunnen worden gebruikt als frame voor verlichte displays of digitale prints op acrylglas
 • Bij balkonomheiningen versterken U-profielen de uitstraling en beschermen ze tegen beschadiging van de gezaagde randen
 • U-Profile kunnen worden gebruikt voor wand & vloertegels als aantrekkelijk eindprofiel
 • Alu U-profielen vormen een mooie afwerking voor scheidingswanden en kamerverdelers van 6mm decorplaten

De eindprofielen van het lichte aluminium zijn geschikt voor platen met een dikte van 6mm. Afhankelijk van de diktetolerantie van het plaatmateriaal kan de klemkracht van het profiel variëren, daarom adviseren wij extra verlijming met een geschikte lijm. Met een MS-polymeer zit je aan de veilige kant, want deze hybride lijm hecht op vrijwel alle ondergronden en heeft een uitstekende kleefkracht met een enorme aanvangshechting. Bovendien zijn MS-polymeren blijvend elastisch, zodat de lijm elastisch blijft en niet scheurt, zelfs niet bij kunststofplaten die uitzetten bij blootstelling aan hitte. De profielrail is aan de binnenzijde voorzien van een geleidingsgroef. Hierdoor kan de lijm in een rechte lijn worden aangebracht en verbetert ook de duurzaamheid van de voeg.

Eindprofielen zijn doorgaans niet onderhevig aan significante mechanische belasting. Worden deze gebruikt in de interieurbouw, voor scheidingswanden, kamerverdelers of in de meubelbouw, dan kan het ook handig zijn om het profiel op de plaat te schroeven in plaats van te lijmen. Hiervoor bieden wij in onze online shop een grote keuze aan hoogwaardige HSS-boren in profielgeslepen professionele kwaliteit, omdat voor het schroeven de bevestigingspunten in de profielrail moeten worden voorgeboord. De diameter van de boor moet overeenkomen met de schroefdraadmaat van de schroef of iets groter zijn. Bij het kiezen van de schroeven is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze kort genoeg zijn zodat de punt van de schroef niet door de plaat wordt geschroefd en de schroefverbinding dus zichtbaar is aan de voorzijde.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-UP-060P0000
Standaardlengte1000 mm
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeU-Profiel
Profiel lengteNee
Klemgebied6mm
GewichtN/B
KleurMetallic
KleurnauwkeurigheidNee
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamAluminiumzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.