Balkon schroefset met draadbus antracietgrijs (RAL 7016)

De balkonschroeven in antraciet (RAL7016) van roestvast staal als set met draadbus worden gebruikt voor het monteren van bekledingspanelen op balkons en trapleuningen van vierkante profielen en bestaan uit een gelakte balkonschroef, een draadbus en een trilling dempende afstandsring van LLD-PE.

✓ A2 roestvrij staal
✓ Uv-bestendige hoofdlak
✓ Diverse lengtes om uit te kiezen
✓ Met afstandsring van LLD-PE
✓ Moderne Torx aandrijving
✓ Al vanaf 1 stuk

De schroefdraadbussen van de set zijn naar keuze antraciet gelakt of ongelakt verkrijgbaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 3,00/ stuk (Basisprijs € 3,00/ stuk)
 • from 20 Items € 2,62/ stuk (Basisprijs € 2,62/ stuk)
 • from 50 Items € 2,01/ stuk (Basisprijs € 2,01/ stuk)
 • from 100 Items € 1,63/ stuk (Basisprijs € 1,63/ stuk)
 • from 200 Items € 1,45/ stuk (Basisprijs € 1,45/ stuk)
 • from 300 Items € 1,29/ stuk (Basisprijs € 1,29/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroeven met draadbus in antracietgrijs

Ideaal voor vierkante buizen ✓ Roestvrij staal ✓ Vanaf 1 stuk ✓

De balkonschroefset in antracietgrijs met draadbus bestaat uit een antraciet gelakte balkonschroef met kop, een afstandsring van LLD-PE en een draadbus, die verkrijgbaar is met een krasbestendige lakafwerking in antraciet of ongelakt. De schroefkop met moderne Torx-aandrijving heeft een diameter van 12 mm. De kleur in antracietgrijs (RAL 7016) past perfect bij onze HPL panelen. Dit geldt ook voor de gelakte versie van de schroefmof, waarvan de kopdiameter iets groter is, namelijk 14 mm. De draadbus is ook uitgerust met een Torx-aandrijving in de maat TX20. Zowel de schroef als de draadbus zijn gemaakt van hoogwaardig A2 roestvrij staal. Deze legering is extreem corrosiebestendig en daarom bij uitstek geschikt voor de montage van HPL panelen op balkon- en trapleuningen voor valbeveiliging.

OPMERKING: Let er bij het selecteren op dat de maatspecificatie verwijst naar de schroefdraadlengte van de schroef, die we aanbieden in de kleur antracietgrijs in de draadmaten M5x20mm, M5x25mm, M5x30mm en M5x35mm. Het klembereik is echter groter door de draadbus en neemt toe met 1 - 5 mm, afhankelijk van de inschroefdiepte in de bus.

Balkonschroeven met draadbus zijn een uitstekend alternatief voor de schroef met dopmoer en hebben het voordeel dat de draadbus, in tegenstelling tot de dopmoer, vlak op het onderconstructieprofiel ligt. Voor de verwerking zijn twee schroevendraaiers met een Torx bit maat TX20 nodig. Indien nodig kunnen bijpassende bits tegelijkertijd worden besteld.

Kenmerken van de balkonschroefset met draadbus in antraciet

Zowel de balkoschroef als de draadbus zijn gemaakt van een roestvrije A2-legering van roestvrij staal. Terwijl de beschikbare combinaties altijd de schroef in antracietgrijze koplak bevatten, is de draadbus optioneel verkrijgbaar in antraciet of ongelakt. Deze keuze is beschikbaar voor elke draadlengte van de gelakte balkonbouten. Als in plaats daarvan een draadbus in een andere beschikbare kleur uit ons standaard leveringsprogramma gewenst is, is dit ook mogelijk via de aankoop van de afzonderlijke onderdelen. De schroefdraad van de set heeft een diameter van maat M5. Op de binnendraad van de schroefmof is een speciale tweecomponentenlijm aangebracht voor een effectieve schroefborging, waarvan de activator in kleine glasparels zit. Deze breken wanneer de schroef wordt ingedraaid, waardoor de chemische reactie van het uithardingsproces in gang wordt gezet. Dankzij deze uithardende schroefdraadlijm is er geen angst meer dat de schroefverbinding losraakt door schokken en trillingen.

De lak van de balkoschroef en de gelakte versie van de draadbus in antracietgrijs (RAL 7016) bestaat uit een krasbestendige poedercoating die zeer goed bestand is tegen Uv-straling en weersinvloeden. Je hoeft dus niet te vrezen voor vervaging van de donkergrijze tint door Uv-straling of verwering. De kleur en glansgraad van de zijdeglanzende toplaag is speciaal afgestemd op onze antracietgrijze HPL panelen in RAL7016 en maakt het mogelijk om de panelen zo onopvallend mogelijk aan de balkonreling te bevestigen.

De afstandsring van grijs polyethyleen (LLD-PE) vervult verschillende functies tegelijk. Enerzijds heeft deze kunststof uitstekende glijeigenschappen zodat de plaat zonder problemen kan uitzetten. Daarnaast dient het kunststof inzetstuk als schok- en trillingsdemping en fungeert het ook als schroefgeleider, wat de montage van de doorgaans zware panelen aanzienlijk vereenvoudigt, vooral in het geval van vierkante buizen met een grotere profieldikte.

OPMERKING: RVS-balkonschroeven of draadbussen zijn alleen onder voorwaarden geschikt voor aluminium onderconstructies, want zelfs als deze van RVS zijn gemaakt, kan het contact tussen de twee metalen zogenaamde contactcorrosie veroorzaken.

Balkonschroeven met draadbus gebruiken

De antracietgrijze balkonschroeven met draadbus zijn ideaal voor de eenvoudige en onopvallende montage van balkonbekleding met HPL-panelen of aluminium composietpanelen in antraciet. De afstandsring wordt in het gat van de vierkante buis gedrukt aan de kant waar later de gevelplaat moet worden bevestigd. Aan de andere kant van het vierkante profiel wordt de draadbus geplaatst. De geverfde balkoschroef wordt door het paneelgat en de afstandsring gehaald en in de schroefdraad van de draadbus geschroefd. Door de schroefdraadborglijm die op de binnendraad van de huls is aangebracht, kan de schroef alleen worden ingedraaid door de huls met een tweede schroevendraaier vast te zetten. Anders draait de hoes mee.

De balkonschroefset met draadbus heeft een profieldiepte van minstens 18 mm nodig, zodat de afstandsring en de draadbus volledig in het profiel kunnen worden gestoken zonder dat ze tegen elkaar stoten. Als de afstandsring voor het inpersen in de vierkante buis wordt weggelaten en in plaats daarvan een conventionele poly-ring wordt gebruikt, kan de combinatie van balkonschroef en draadbus ook worden gebruikt met vierkante profielen met een kleinere profieldiepte. Het gat aan de zijkant van de poly-ring moet dan echter met 5,5 mm geboord worden in plaats van met 8,5 mm. Het gat waarin de draadbus wordt gestoken, moet nog steeds met een boor van 8,5 mm worden geboord.

Voor het boren in het vierkante profiel is een HSS-boor met een diameter van 8,5 mm een zeer goede keuze. Deze kan zowel worden gebruikt voor het gat waarin de afstandhouder wordt geperst als voor het gat waarin de draadbus moet worden geplaatst. Voor aluminium composietpanelen is dezelfde boor alleen geschikt voor de glijdende puntbevestigingen. Gebruik voor het vaste punt een HSS-boor van 5,5 mm. Voor HPL-panelen is een HSS-boor zeker mogelijk, maar deze leidt tot afschilfering aan de randen van het boorgat, dus we raden HSS-boren hier af en adviseren in plaats daarvan onze volhardmetalen gevelpaneelboren. Voor schuivende punten is een 8 mm volhardmetalen boor perfect. Voor de vaste punt daarentegen moet een 6 mm boor of een vaste punt huls worden gebruikt, waardoor de diameter van het boorgat wordt verkleind van 8mm naar 6mm.

De schroevenset met draadbus is niet alleen uitstekend geschikt voor balkonomrandingen en trapleuningen, maar kan ook worden gebruikt om slagbomen te verbinden. Het gebruik van de poly-ring kan meestal achterwege blijven. Hier worden de twee zijden van de kasten die aan elkaar moeten worden geschroefd, doorboord. De ene kant van de kast wordt geboord met een boor van 5 of 6 mm, de andere kant met een boor van 8 mm, zodat de draadbus vanaf deze kant verzonken in het gat kan worden gestoken. Door te kiezen voor de afwerking van de koplak in antracietgrijs aan beide zijden, is het mogelijk om antracietgrijze meubels aan elkaar te schroeven op een optisch zeer aantrekkelijke en tegelijkertijd qua kleur onopvallende manier.

Algemene gegevens van de balkonschroefset

 • Materiaal: Roestvrij staal A2
 • Hoofd vorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Draad: M5
 • Aandraaimoment: 2-4 Nm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Goed

Technische gegevens van de balkoschroef

 • Kleur: RAL7016 (Anthracietgrijs)
 • Lengte draad: 20mm, 25mm, 30mm or 35mm
 • Ø Schroefkop: 16mm

Technische gegevens van de draadbus

 • Kleur: RAL7016 (Antracietgrijs) of ongelakt
 • Diepte binnendraad: ca. 12mm
 • Ø Hoofdkoker: 14mm
 • Ø Mouw: 8mm
 • Diepte huls: 12mm
 • Ø Boor: 8,5mm

Technische gegevens van de afstandhouder

 • Kleur: Lichtgrijs
 • Materiaal: LLD-PE (linear low density polyethylene)
 • Ø Buiten 21,0mm
 • Ø Binnen 5,5mm
 • Ø Lamelklemmen: 8,8mm
 • Dikte afstandhouder: 2,0mm
 • Dikte lattenklem: 5,0mm
 • Ø Boor: 8,5mm
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGW-7016
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond, plat
Ø Schroefkop16mm (Hülse 14mm)
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarieert
Klemgebiedvarieert
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7016
KleurnaamAntraciet grijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.