Alu U-profiel 8mm

Onze 8mm alu U-profielen zijn geschikt als randprofielen voor platen met overeenkomstige dikte. Het corrosiebestendige aluminium in geanodiseerde uitvoering van de U-profielen zijn perfect voor HPL platen als gevelbekleding of balkonomheining.

✓ Geanodiseerde oppervlakken
✓ Corrosiebestendig
✓ 8mm klembereik
✓ Ideaal voor HPL platen
✓ Voor buitentoepassingen geschikt

De 8mm eindprofielen zijn verkrijgbaar in een lengte van 1 meter en 2 meter tegen lage prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 6,84/ stuk (Basisprijs € 6,84/ m)
 • from 25 Items € 6,25/ stuk (Basisprijs € 6,25/ m)
 • from 50 Items € 5,65/ stuk (Basisprijs € 5,65/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Alu U-profielen voor platen met 8mm dikte

Voor binnen- & buiten ✓ Perfect voor HPL ✓ Corrosiebestendig ✓

Onze U-profielen van aluminium met 8mm klembereik zijn te gebruiken als randprofielen voor platen met een dikte van 8mm. Om platen met een grotere tolerantie in betrekking tot dikte te kunnen gebruiken is het daadwerkelijke klembereik maximaal 8,5mm. Met name bij platen met hoge warmte uitzetting, of platen waarvan de diktetoleranties door productie onderhevig zijn aan fluctuaties, is het minimaal grotere klemoppervlak zinvol zodat de profielen probleemloos kunnen worden toegepast. Met een profieldikte van slechts 1mm is een homogene overgang van profiel naar plaat gegarandeerd. Voor voldoende stabiliteit van de profielen gebruiken we een robuuste, hoogwaardige aluminium legering. De productie in solide constructie draagt ​​ook bij aan een zeer hoge eigenstijfheid. De breedte van het profiel aan de voor- en achterkant zijn verschillend. Terwijl de zichtbare voorkant een breedte heeft van 12mm, is de breedte van de achterkant 20mm. Na aftrek van de profieldikte blijft 19mm over als montagevlak, dat bewust ruimer werd gekozen om te kunnen lijmen of schroeven zonder dat de schroeven te dicht bij de rand van de plaat worden geplaatst. Onze aluminium U-profielen zijn verkrijgbaar in 1000mm of 2000mm als standaard lengtes tegen goedkope staffelprijzen. Door onze onlineschop wordt er automatisch rekening gehouden met volumekortingen.

Alu U-profielen hebben een doorsnede vergelijkbaar met de letter U. In tegenstelling tot eenvoudige L-profielen hebben deze profielen een grotere stabiliteit waardoor de stabiliteit kan worden vergroot, zeker bij minder stijve platen. Een ander groot voordeel van U-profielen ten opzichte van eenvoudige hoekprofielen is dat de profielen de snijranden volledig omsluiten. Dit heeft niet alleen het effect van een perfecte grip van het profiel, maar zorgt er ook voor dat snijranden aan alle kanten volledig bedekt zijn, zodat omgevingsvocht het plaatmateriaal niet laat opzwellen. Vooral bij platen van massief hout of geperste spaanplaat kan dit de levensduur van de platen verlengen. Omdat de U-profielen aan de buitenranden van de constructie worden toegepast, worden deze vaak randprofielen of eindprofielen genoemd.

OPMERKING: We raden aan om de eindprofielen te lijmen of vast te schroeven om een ​​permanente stevige bevestiging te garanderen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x U-Profiel van aluminium 8mm in 1000mm of 2000mm lengte

TIP: In het geval dat de aluminium profielen op de gewenste lengte moeten worden ingekort, kan dit heel eenvoudig met een handzaag met metalen zaagblad. Voor nauwkeurigere zaagsneden is een verstekzaag echter een betere keuze.

Eigenschappen van alu afsluitprofiel in 8mm

Corrosiebestendigheid is een zeer belangrijke thema voor alu profielen die voor buitentoepassingen worden gebruikt. Om de best mogelijke bescherming tegen corrosie te garanderen, laten we al onze aluminium profielen anodiseren. Bij dit proces wordt door anodische oxidatie een oxidische beschermlaag op de oppervlakken aangebracht, die ook bij de meest ongunstige weersomstandigheden beschermt tegen omgevingsinvloeden. Vooral als de eindprofielen worden gebruikt voor gevelbekleding om de snijranden te beschermen, moet erop worden gelet dat de profielen worden geanodiseerd. Hierdoor blijft niet alleen het fraaie uiterlijk van de aluminium zilverkleurige oppervlakken behouden, maar worden ook de onderhouds- en reparatiekosten tot een minimum beperkt.

Een ander voordeel van onze optische aluminium-profielen is dat ze slechts één millimeter dik zijn. Het dunne aluminium is zeer gemakkelijk te verwerken en heeft toch een hoge mate van stabiliteit. Bovendien zorgt de geringe profieldikte voor een zeer kleine overgang van het oppervlak van de oppervlakken van platen naar het eindprofiel. Dit is een aspect dat het vermelden waard is, vooral bij gebruik voor optische doeleinden.

Technische data van de 8mm U-profielen van aluminium

 • Materiaal: Aluminium geanodiseerd
 • Legering: AlMgSi 0,5 volgens EN-573-3
 • Oppervlakte: Zilver geanodiseerd
 • Kleur: Aluminiumzilver
 • Profielvorm: U-profiel
 • Klembereik (max): 8,5mm
 • Profieldikte: 1,0mm
 • Zicht breedte: 12,0mm
 • Profielbreedte: 20,0mm
 • Montagevlak: 19,0mm
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

Toepassing en montage van de alu U-profielen in 8mm

Wij bieden onze U-profielen van aluminium aan in 6mm of 8mm. Dit komt door de grote populariteit bij de visuele verbetering van balkonomheiningen en gevelbekleding, die vaak worden gemaakt met HPL platen van de juiste dikte. HPL platen zijn gevoelig bij het snijden als dit niet goed gebeurt, zorgt een te grof zaagblad of een te kleine uitstulping van het zaagblad ervoor dat een randafbrokkeling kan optreden op de decoroppervlakken. Enerzijds zien deze spaanders er niet mooi uit en zorgen ze er ook voor dat de snijrand erg scherp is en dat een risico op letsel groter is. Met onze eindprofielen kunnen dergelijke onreine zaagsneden heel goed worden weggewerkt. Daarnaast is de donkere kern bedekt, wat vooral bij lichtere HPL platen in het oog springt.

Naast hun uitstekende bruikbaarheid buitenshuis, zijn de aantrekkelijke alu U-profielen ook even geschikt voor binnen toepassingen. De gladde, zilveren oppervlakken van de aluminium profielen kunnen naar wens worden gecombineerd met gekleurde platen of platen in hout- en betonlook. De profielen zijn ook geschikt voor vochtige ruimten, bijvoorbeeld om wandtegels of vrijstaande glaswanden van douchecabines optisch goed af te werken. De U-profielen zijn ook erg geschikt voor het afdekken van zaagranden van meubilair en kantooruitrusting, alsook van scheidingswanden en ruimteverdelers, waarbij afschilferingen van randen en zaagsneden met niet-gefineerde randen effectief worden afgedekt.

OPMERKING: Naast de alu U-profielen met 8mm klembereik hebben we ook bijpassende buitenhoekprofielen en H-profielen in 1000mm en 2000mm. Daarnaast zijn de profielen ook verkrijgbaar voor platen met een dikte van 6mm in aluminium zilver.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • De alu U-profielen zijn ideaal als afwerkingsprofielen voor HPL gevelplaten in het buitenbereik
 • De eindprofielen kunnen ook gebruikt worden in vochtige ruimtes zoals badkamers, toiletten of voor douchecabines
 • Voor scheidingswanden als privacyscherm voor balkons zijn U-profielen perfect voor visuele verbetering
 • De 8mm randprofielen zijn geschikt voor terrasoverkappingen met transparante platen van 8mm
 • U-profielen kunnen worden gebruikt om individuele lijsten te maken voor muurschilderingen en reclameborden

Onze 8mm eindprofielen kunnen worden gebruikt voor platen met een dikte tot 8mm. Afhankelijk van het materiaal en de fabrikant variëren de diktetoleranties zodat het klembereik maximaal 8,5mm is. Voor een stevige bevestiging adviseren wij daarom de randprofielen te verlijmen met een elastische lijm. Een MS-polymeer kenmerkt zich niet alleen door zijn blijvend elastische eigenschappen, het hecht ook zeer goed op alle in de bouw gangbare ondergronden. Deze omvatten aluminium, hout, HPL en vele andere kunststoffen. Deze montagelijm is dan ook perfect voor het bevestigen van de profielen. De U-profielen zijn voorzien van een geleidingsgroef. Dit maakt een eenvoudige, rechte aanbrenging van de montagelijm mogelijk en verbetert tevens de kwaliteit van de hechting, zodat de profielen na bevestiging blijvend stevig vastzitten.

In de meeste gevallen is lijmen meer dan voldoende om de alu U-profielen te monteren. Er zijn echter ook toepassingsgebieden waarbij de profielen dienen om de constructieve stijfheid te vergroten. In dergelijke gevallen kan het zinvol zijn om de profielen extra met geschikte schroeven aan de achterkant te bevestigen. Er moeten schroeven worden gebruikt met een draadlengte die niet groter is dan de dikte van de plaat. Om het schroeven mogelijk te maken, moeten de profielen op de gewenste bevestigingspunten nog doorgeboord worden, omdat onze U-profielen niet voorgeboord zijn. Hiervoor is een standaard accuboormachine met een HSS-boor, passend bij de schroefdraadmaat van de schroef, voldoende. Ook hier kan de geleide groef helpen bij het plaatsen van de gaten, doordat deze zo is geplaatst dat er voldoende randspeling is voor de plaat.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-UP-080P0000
Standaardlengte1000 mm
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeU-Profiel
Profiel lengteNee
Klemgebied8mm
GewichtN/B
KleurMetallic
KleurnauwkeurigheidNee
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamAluminiumzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.