Gewicht van kunststofplaten

Gewicht van kunststofplaten

Het gewicht van kunststofplaten kan van cruciaal belang zijn voor het gewenste gebruik. Hoe men het gewicht van een kunststofplaat berekend leggen wij u duidelijk uit in een blogbericht.

Het gewicht van kunststofplaten is niet alleen een belangrijke eigenschap in de verzending, maar speelt soms ook een rol bij het beoogde gebruik. Daarom wordt vaak naar het gewicht gezocht met behulp van de zoekfunctie van de onlineshop.

Om het gewicht van een kunststofplaten te bepalen, zijn twee parameters cruciaal.

Voor een exacte berekening van het gewicht, zoals het wordt uitgevoerd in onze onlineshop voor het bepalen van de prijs, zijn details voor de afmetingen nodig om het volume van de kunststofplaat te berekenen.

In onze shop hoeft u het gewicht niet zelf te berekenen, omdat het gewicht alle kunststofplaten in de artikelweergave onder de prijs staat. Er moet echter worden opgemerkt dat het weergegeven gewicht overeenkomt met het totale gewicht volgens de selectie of invoer die u hebt gemaakt. Dit betekent dat dit bedrag moet worden gedeeld door het ingevoerde aantal om het gewicht van een enkele plaat of snede te bepalen.

Gewichtsberekening bij kunststofplaten op maat

U kiest de dikte en afmetingen voor lengte en breedte (alle waarden worden ingevoerd of geselecteerd in millimeters). Onze snijconfigurator berekent vervolgens het volume van uw snede volgens de algemeen geldende formule voor de volumeberekening van een balk.

V = a * b * c

In onze shop betekend het gedetailleerd uitgevoerd:

Volumen (in mm³) = Lengte (in mm) * Dikte (in mm) * Breedte (in mm)

Bij een kunststofplaat met 5mm dikte en de afmeting 500mm voor de lengte en 800mm voor de breedte ziet de formule als volgt er uit.

V = 5mm * 500mm * 800mm = 2.000.000mm³ = 2.000cm³

Als het volume (V) wordt berekend, wordt dit vermenigvuldigd met de specifieke fysieke dichtheid (p) van de respectieve kunststof om het gewicht te berekenen, of beter gezegd, de fysieke massa (m).

m = V * p

Masse (in g)= Volumen (in cm³) * Dichte (in g/cm³)

Opgemerkt moet worden dat de waarden per kunststof aanzienlijk kunnen variëren. Hoewel polyethyleen erg licht is en lichter is dan water met een dichtheid tussen 0,93g/cm³ en 0,97g/cm³, is ons polytetrafluorethyleen (ook afgekort tot PTFE of Teflon) een van de zwaargewichten onder kunststoffen met een specifieke dichtheid van ongeveer 2,18g/cm³.

De dichtheid van de bepaalde kunststofplaten kunt u vinden in de bijbehorende databladen voor de betreffende kunststof.

Voor ons voorbeeld betekent dit dat we eerst moeten bepalen om welk kunststof het gaat. We kozen voor hard PVC met een fysieke dichtheid van 1,45g/cm³.

m = 2.000cm³ * 1,44g/cm³ = 2.900g = 2,9kg

Dit betekent dat een enkele kunststofplaat van hard-PVC met een dikte van 5mm en een lengte van 500mm en een breedte van 800mm een ​​gewicht heeft van 2,9 kg.

Gewichtsberekening bij kunststofplaten als standaardplaat

Om het gewicht van een standaardplaat te berekenen, hoeft u alleen maar de dikte te selecteren, omdat de afmetingen voor lengte en breedte al bepaald zijn door de standaardmaat. In onze online winkel zijn dit 2 x 1 meter of 2000mm voor de lengte en 1000mm voor de breedte.

De berekening van het volume van een standaardplaat wordt berekend met dezelfde formule als voor de gesneden kunststofplaten. Het gewicht wordt ook berekend volgens dezelfde procedure als hierboven.

Deel het artikel

Categorie Kunststoffplatten