4 stappen om onze shop te verbeteren

4 stappen om onze shop te verbeteren

Ontdek welke 4 stappen erg belangrijk voor ons zijn om u meer prestaties, meer keuze en betere gebruiksgemak van de onlineshop te geven.

We werken continu aan het verbeteren van onze dienstverlening. Dit geldt bijzonder voor de onlineshop en de uitbreiding van ons assortiment, omdat we regelmatig vragen krijgen over kunststoffen die ofwel niet beschikbaar zijn in het standaard leveringsprogramma of die nodig zijn in bepaalde kleuren, diktes en formaten die niet verkrijgbaar zijn via de onlineshop.

Wij van S-Polytec streven ernaar om aan alle vragen van klanten te voldoen, zodat we voor bijna elke klant een perfecte oplossing kunnen bereiken.

Als speciaalzaak voor kunststofplaten is het voor ons belangrijk om via onze onlineshop de meest voorkomende kunststoffen in de meest gangbare formaten aan te bieden. Dat is tot nu toe altijd heel goed gelukt. Daarnaast willen we onze klanten een gemakkelijke manier bieden, om de perfecte kunststof voor het betreffende doel te vinden.

Analyse is het toverwoord

Om ons nog beter te positioneren met het standaard bezorgprogramma, analyseren we elke zoekopdracht die wordt uitgevoerd via de zoekfunctie in de onlineshop en sturen deze indien mogelijk direct door naar het juiste product om je het beste comfort te kunnen bieden.

We nemen zoekopdrachten die vaker worden gebruikt onder de loep.

Dit geldt met name als het gaat om producten die nog niet in de shop verkrijgbaar zijn en dus alleen op aanvraag besteld kunnen worden. Maar ook de zoektermen die betrekking hebben op bepaalde eigenschappen van de kunststof worden door ons precies geanalyseerd en bewerkt.

Actie wordt gevolgd door reactie

Als zoekopdrachten terugkeren en verwijzen naar een speciaal product, een speciaal kunststof of een speciale eigenschap, wordt er besloten hoe we de treffers kunnen optimaliseren..

1. Uitbreiding van het assortiment

In het eenvoudigste geval is de zoekopdracht een speciale kunststof die niet in onze shop verkrijgbaar is. Indien dit het geval is, worden deze kunststoffen indien mogelijk als verdere kunststofplaten toegevoegd. Wellicht heeft u al gemerkt dat we vorige maand een groot aantal nieuwe kunststofplaten aan ons standaard leveringsprogramma hebben toegevoegd.

2. Uitleg in onze blogartikelen

Als de zoekopdrachten betrekking hebben op een bepaalde eigenschap, worden ze doorgestuurd naar de bijbehorende kunststofplaten die recht doen aan deze eigenschap. Maar dit is helemaal niet zo eenvoudig, want als meerdere kunststofplaten een bepaalde eigenschap hebben, kunnen we alleen maar gokken en verwijzen naar slechts één kunststofplaat, of we doen het verstandig en schrijven een gedetailleerd blogartikel over de overeenkomstige eigenschap, waarin wij niet alleen de eigenschap als zodanig bespreken, maar ook opsommen welke van onze kunststofplaten met deze eigenschap overeenkomen. We hebben het ons doel gemaakt om zo eenvoudig en toch gedetailleerd mogelijk te zijn en ook om alle voor- en nadelen van de bijbehorende kunststoffen op een rijtje te zetten.

Uiteraard wordt deze lijst de komende weken en maanden uitgebreid zodat u niet alleen kunststofplaten tegen goedkopen prijzen bij S-Polytec kunt bestellen, maar ook direct de relevante specialistische kennis opdoet.

Mocht je een onderwerp missen, of wil je graag een blogartikel over een bepaalde eigenschap, een verwerkingstechniek of een bijzondere kunststof, dan kun je ons natuurlijk ook een mail sturen.

3. Uitbreiding van de productgroepen

Als de zoekopdrachten betrekking hebben op specifieke producten die niet gemakkelijk in een bestaande categorie kunnen worden ondergebracht, is het proces iets ingewikkelder. Als het gewoon een andere kunststof is die kan worden toegevoegd als een op maat gesneden kunststofplaat of als een standaardplaat, is dit nog relatief eenvoudig.

De situatie is echter anders wanneer het gaat om nieuwe productcategorieën zoals massieve staven of holle staven. Hier moet niet alleen een categorie worden aangemaakt, maar moeten ook de bijbehorende parameters zoals diameter, lengte en de prijsberekening worden aangepast. Dit vergt een iets gedetailleerdere planning, maar we kunnen u nu al zeggen dat we ermee bezig zijn en dat het slechts een kwestie van tijd is tot massieve staven, profielen en holle staven ook via de onlineshop kunnen worden besteld.

4. Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid

Als de zoekopdracht wordt gebruikt, is dit voor ons een teken dat het bijbehorende product niet gemakkelijk genoeg te vinden is, dus moeten we werken aan de gebruiksvriendelijkheid van de onlineshop. Het heeft immers geen zin om steeds meer kunststoffen of kunststof halffabricaten in het leveringsprogramma van de shop op te nemen als ze niet gemakkelijk genoeg te vinden zijn.

Het omleiden van de zoektermen naar het juiste product is een kleine stap in het verbeteren van de bruikbaarheid van de webshop. Zelfs als de winkel voldoet aan de nieuwste standaarden, extreem veilige https-encryptie en zeer snelle laadtijden heeft met een laag dataverbruik, zijn er nog een hele reeks andere manieren waarop we de gebruikersvriendelijkheid van de shop kunnen vereenvoudigen.

Ook hier hebben we samen met onze programmeurs gesproken over mogelijke verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid of weergave op verschillende apparaten, die in de nabije toekomst zullen worden doorgevoerd.

Wanneer deze wijzigingen worden doorgevoerd en welke, zal voorlopig ons geheimpje blijven. U kunt dus nieuwsgierig blijven.

Deel het artikel

Categorie Kunststoffplatten