Renovatie van de nieuwe productiehal - Part II

Renovatie van de nieuwe productiehal - Part II

Er is weer veel gebeurd. Volg de voortgang van de Renovatiewerkzaamheden van de nieuwe locatie en ontdek hoe belangrijk de thema's duurzaamheid en koolstofvoetafdruk in deze context zijn.

De renovatiewerkzaamheden vorderen snel en de eerste schappen zijn al geplaatst. Het zou dus heel snel kunnen beginnen, maar voor het zover is, moeten er nog een paar dingen gebeuren. Wij onthullen wat hiermee bedoeld wordt in deze blog post.

Er is weer van alles gebeurd

We hebben al verschillende keren bericht over de nieuwe locatie op het industrieterrein van Hammereisen. Sinds de laatste blogpost zijn er een paar weken verstreken en is er veel gebeurd met de renovatie. Het schilderwerk in de grote zaal is voltooid en zelfs enkele van de aangrenzende kamers zijn al gerenoveerd. In deze blogpost willen we echter niet alleen schrijven over wat we al hebben gedaan, maar ook wat de volgende stappen zullen zijn. Welke machines zullen hier worden gebruikt en wanneer kunnen we met de productie beginnen? Wij zullen erop letten deze vragen in dit artikel in detail te beantwoorden.

Het magazijn is klaar voor goederen

De schappen staan en kunnen worden ingeruimd.

Het magazijn voor siliconen, lijmen en montagemateriaal is klaar. Er ontbreken nog een paar schappen, maar die worden binnenkort ook geplaatst. Het magazijn geeft ons bijna 70% meer ruimte voor boren, schroeven en klinknagels dan we op de vorige locatie hadden en zo zullen we geleidelijk een heel scala aan andere producten voor het verwerken en monteren van onze kunststofplaten aan ons assortiment toevoegen. Er zijn al een paar nieuwe producten, wachtend om in de schappen te komen.

Als eerst zijn daar onze alkoxy-siliconen van ons eigen merk S-Polybond SILIKONprofi, die we sinds een paar dagen in onze online winkel verkopen. Dit is een bijzonder milieuvriendelijk silicone, die gekenmerkt wordt door een hele reeks positieve eigenschappen. We hebben het hier echter niet over siliconen, dus we willen niet verder op dit onderwerp ingaan en zullen het in een apart blogartikel behandelen. Passend, de ronde koorden zijn ook bij ons aangekomen. Op dit moment staan de 23 euro-pallets nog in de productiehal, maar dat zal over enkele dagen veranderen. De talloze dozen met diverse gevelschroeven en balkonschroeven die tijdelijk in de hal zijn opgeslagen, zullen binnenkort hun definitieve opslagplaats vinden, en dan zouden we bijna vanaf deze locatie kunnen gaan verzenden.

Om onmiddellijk te kunnen beginnen zodra alle officiële zaken geregeld zijn, zijn nieuwe inpakstations aangeschaft. Nieuwe elektrische heftrucks voor het hoogbouwmagazijn zijn ook aangekomen. Helaas maakt het papierwerk het ons op dit moment nog steeds moeilijk. Hoewel alle documenten zeer goed zijn voorbereid en ook alle aspecten met betrekking tot brandbeveiliging en arbeidsveiligheid zijn gewaarborgd, hebben onze autoriteiten enige tijd nodig voor de aanvraag van de wijziging van het grondgebruik. Een beetje meer dan we zouden willen, want de aanvraag loopt al een paar maanden. Het enige wat hier helpt is wachten, koffie drinken en de tijd effectief gebruiken om de locatie te perfectioneren.

De eerste machines komen binnenkort

We hebben al verschillende keren vermeld dat de nieuwe locatie aanzienlijk groter is. Daardoor hebben wij niet alleen meer ruimte voor rekken, wat aanzienlijk meer ligplaatsen biedt om ons assortiment kunststofplaten uit te breiden, maar ook voldoende ruimte voor meer machines. We zullen een platenzaag van de huidige locatie in Goch naar Kranenburg verplaatsen. Ook de vier CNC portaalfreesmachines zullen naar Kranenburg verhuizen. De resterende zagen, evenals de drie CO2-lasersystemen, blijven in Goch.

We komen echter niet ver met één zaag in Kranenburg, dus hebben we al een andere besteld. Dit is een zeer moderne zaag-opslagcombinatie waarbij de zaag 's nachts alle platen in de juiste volgorde voorsorteert voor verwerking de volgende dag. Daartoe beschikt de zaag over 16 opslagplaatsen, elk met een oppervlakte van 4,0 bij 2,5 meter, die tot 2 meter hoog kunnen worden beladen. Dit zou ons in staat stellen om meer dan 10.000 alu composietplaten in 3mm dikte op te slaan. Zelfs wanneer wij HPL platen met een dikte van 8mm opslaan, zouden wij met de zaag-opslagcombinatie een capaciteit hebben voor 4.000 HPL platen. Het voordeel van deze zaag is echter het geïntegreerde voorraadbeheer, zodat wij zowel alu composietplaten in verschillende kleuren kunnen produceren, als HPL platen in verschillende diktes en decors kan worden opgeslagen in dit magazijn. De zaag slaat de platen volautomatisch op en kan door de zaagmaten die in de webshop besteld worden altijd terugvallen op geschikte formaten of reststukken zonder dat onze medewerkers hoeven in te grijpen. Dit scheelt enorm veel tijd en ook schappen voor restjes met een minimale afmeting zijn niet meer nodig. Deze volautomatische zaag-opslagcombinatie vraagt ​​echter ook veel ruimte. De basis voor deze zaag is 20m breed en minimaal 18m diep.

Bovendien is voor de nabije toekomst de aankoop van een speciale zaag gepland, waarmee wij massieve staven en holle staven van kunststof in millimeterprecieze zaagsneden zullen kunnen aanbieden. Hiervoor moeten enkele aanpassingen in de onlineshop worden aangebracht, maar dankzij onze eigen programmeurs zou dit het minste van onze problemen moeten zijn. Deze zaag kan dan eventueel ook worden gebruikt voor het zagen van onze optische profielen van aluminium of onze onderbouwprofielen voor gevelbekleding. Op dit moment is het echter nog niet mogelijk een concreet antwoord te geven op de vraag wanneer dit het geval zal zijn.

Nadruk op duurzaamheid en efficiëntie

Het halen van klimaatdoelstellingen is ook een belangrijk punt voor ons, en daarom hebben we besloten om de nieuwe locatie zo klimaatneutraal mogelijk te maken. Dit omvat onder meer de energiebehoefte, die niet bepaald laag is door onze plaatzagen en CNC-freesmachines. Met het oog op een milieuvriendelijke stroomopwekking moet het dak van de hal worden uitgerust met een zeer groot fotovoltaïsch systeem. Met een bruikbare oppervlakte van ongeveer 1500 vierkante meter zou 150 - 190 kilowattpiek kunnen worden opgewekt, afhankelijk van de efficiëntie van de modules. Omgerekend komt dit neer op ongeveer 140.000 KW/h - 240.000 KW/h per jaar en dekt daarmee drie- tot viermaal de eigen behoefte van het bedrijf.

Hoewel het verwarmingssysteem vrij modern is, wordt het nog steeds verwarmd met aardgas. Dit verwarmingssysteem zorgt ervoor dat de kantoren allemaal op een comfortabele temperatuur worden gehouden, zodat onze vingers niet aan het toetsenbord vastvriezen wanneer we deze blogartikelen schrijven. De hal wordt via dit systeem ook met gas verwarmd. Hier zorgen 12 grote oppervlakteverwarmers voor een constante temperatuur in de hallen wanneer het buiten ijzig wordt. Gas is echter niet alleen erg duur geworden, het is ook niet bepaald duurzaam, omdat aardgas tegen hoge kosten moet worden gewonnen. Daarom hebben we gekozen voor een warmtepompsysteem, dat wel elektriciteit nodig heeft om het water te verwarmen, maar dankzij de fotovoltaïsche installatie wekken we die zelf op, zodat we volledig zelfvoorzienend kunnen verwarmen. Het beste van het toekomstige systeem is echter dat het kan worden gebruikt om de kantoren in de zomer te koelen, zodat energieverslindende airconditioningunits niet langer nodig zijn.

Misschien een klein aspect, maar toch het vermelden waard: we hebben alle plafond- en wandlampen in de kantoren al omgeschakeld naar energie-efficiënte LED-daglichtarmaturen. Ook de oude tl-buizen in de hal en het hoogbouwmagazijn zijn vervangen door led-buizen. Dit bespaart ons ongeveer 60% energie, alleen al voor de verlichting. Om de efficiëntie van de verlichting te verhogen, werd alles in de productieruimte opnieuw geschilderd in helder wit.

Volg ons ook op Facebook oder Instagram om nooit meer nieuws te missen.

Wij hopen dat u van het artikel hebt genoten en zijn blij dat u de tijd hebt genomen om het te lezen. Als u suggesties of vragen heeft, aarzel dan niet om ons te bellen of een e-mail te sturen.

Categorie Kunststoffplatten