Gevelschroef middengrijs (A21.5.1) zijdeglans

Met onze gelakte gevelschroeven van A4-staal in de maat Ø 5,5x35mm bieden wij een bevestigingsmiddel voor de montage van Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelpanelen in Middengrijs (A21.5.1), dat in kleur en glansgraad is afgestemd op de eenkleurige decoratieve oppervlakken in Satijnen Finish.

✓ Hoge kwaliteit A4 roestvrij staal
✓ Geschikt voor houten latten
✓ Conform DIN EN 14592
✓ Hoofdlak in Middengrijs
✓ Corrosiebestendig
✓ Ø 12mm kopdiameter

Onze gevelschroeven zijn toegelaten voor de montage van geventileerde gevelsystemen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 0,89/ stuk (Basisprijs € 0,89/ stuk)
 • from 10 Items € 0,77/ stuk (Basisprijs € 0,77/ stuk)
 • from 20 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)
 • from 50 Items € 0,48/ stuk (Basisprijs € 0,48/ stuk)
 • from 100 Items € 0,42/ stuk (Basisprijs € 0,42/ stuk)
 • from 250 Items € 0,36/ stuk (Basisprijs € 0,36/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 1,19 / stuk
€ 1,19 / stuk
0,0040 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 1,19 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0040 kilo
Beschrijving

Gevelschroef voor Trespa® Meteon® Middengrijs (A21.5.1)

Gelakte schroefkop ✓ Hoogwaardig A4 roestvrij staal ✓ Gevelgoedkeuring ✓

Met onze gevelschroeven in de maat Ø 5,5x35mm bieden wij een geschikt bevestigingsmiddel voor de montage van Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelpanelen in Middengrijs (A21.5.1) als geventileerd gevelsysteem in het exterieur. De schroeven met een kopdiameter van 12 mm zijn gemaakt van een massieve A4-legering van roestvrij staal, die wordt gekenmerkt door een uitstekende corrosie- en zuurbestendigheid. De UV- en weerbestendige lakafwerking van de schroefkop in Middengrijs komt in kleur en glansgraad overeen met de decoratieve oppervlakken van de eenkleurige Trespa® platen in Middengrijs met Satijnen afwerking.

Bij ons kunt u de gevelschroeven in Middengrijs kopen in de door u gewenste hoeveelheid, ongeacht of u één, 10 of 500 schroeven nodig heeft, en profiteren van onze royale staffelprijzen.

Als goedgekeurd bevestigingsmiddel voor geventileerde gevelsystemen op onderconstructies van houten steunlatten met Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelpanelen in Middengrijs (A21.5.1) met een satijnen afwerking, zijn onze kopschroeven vervaardigd in overeenstemming met de algemene typegoedkeuring van de panelen, alsmede van roestvrij staal. De schroeven voldoen aan de eisen van de DIN-norm DIN EN 14592.

OPMERKING: De bijpassende Bit in maat TX20 (or ISR20) voor de verwerking van de middelgrijze gevelschroeven met binnenzeskantaandrijving, kunt u desgewenst direct bestellen tegen gunstige prijzen.

Eigenschappen van onze HPL-schroeven in Middengrijs

De eisen aan een gevelschroef zijn zeer hoog, omdat gevelbekleding buiten bestand moet zijn tegen alle weersomstandigheden. Daarom is het noodzakelijk dat de schroeven van roestvrij staal zijn gemaakt. Wij spelen op safe met een zeer hoogwaardige A4 staallegering, omdat deze maximale bescherming biedt tegen corrosie, zelfs als de schroeven jarenlang worden blootgesteld aan zeewater verrijkt of zure regen. Naast de keuze van de legering is ook het ontwerp van de schroef van belang, want hier gelden strenge specificaties voor goedkeuring als gevelschroef. Met een totale lengte van 37 mm is de schroef perfect voor HPL-panelen tot 10mm. Dit komt door de schroefdraadvrije schroefschacht van 10mm. De grove draad met een lengte van 25mm en een diameter van 5,5mm zorgt voor een zeer hoog draagvermogen bij gebruik in onderconstructies van houten balken. De platte, ronde schroefkop maakt 2mm van de totale lengte uit. Deze heeft een diameter van 12mm en heeft een moderne Torx aandrijving van de grootte Tx20 (ISR20), die een moeiteloze, eenvoudige montage mogelijk maakt zonder het risico te lopen met de bit uit de aandrijving te glijden of de aandrijving om te draaien, zoals vrij snel kan gebeuren met ouderwetse schroeven met kruisgleuf.

De grijstint van de koplak komt overeen met het oppervlaktedecor van de hogedruklaminaatpanelen Trespa® Meteon® UNI COLOURS in Mid Grey (A21.5.1). Bovendien komt de discrete glansgraad van de zijdeglanslak overeen met de oppervlakken in Satijnen afwerking, zodat de panelen zo onopvallend mogelijk worden geïnstalleerd. De speciale lak voor het lakken van de schroefkop is ongevoelig voor krassen en verbleekt niet na verloop van tijd door zijn zeer goede UV- en weersbestendigheid, zodat de aantrekkelijke middengrijze kleurtint jarenlang behouden blijft.

Technische gegevens van de gevelschroef voor HPL-panelen

 • Kleur: Middengrijs (Mid Grey, A21.5.1)
 • Glansgraad: Zijdeglans (satijnen afwerking)
 • Afmetingen: 5,5x35mm
 • Afmeting van de kop: 12mm
 • Materiaal: Roestvrij staal A4
 • Vorm van de kop: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend

Montage van gevelpanelen met onze gevelschroeven

Beslissend voor de vakkundige uitvoering van een installatie van Trespa; Meteon® platen als een aan de achterzijde geventileerd gevelsysteem in het buitengebied is de algemene typegoedkeuring, die informatie geeft over het toegestane montagemateriaal en het type onderconstructie. Onze gevelschroeven in Middelgrijs mogen alleen worden toegepast in combinatie met geschikte houten steunlatten. Bovendien moet de montage zonder beperkingen worden uitgevoerd, d.w.z. met een vast punt en schuifpunten voor elk afzonderlijk paneel. De diameter van de gaten in het paneel varieert. Voor het vaste punt is een HPL-boor nodig met een nominale diameter van 6 mm. Voor de glijdende puntbevestigingen, die de thermische uitzetting van het paneel moeten garanderen, moet een boor met een diameter van 8 mm worden gebruikt. De onderconstructie mag echter niet worden voorgeboord. Bij het indraaien van de schroeven moeten deze recht door het paneelgat in de houten steunlat worden geschroefd. De schroef mag niet te strak worden aangedraaid. Het is voldoende als de schroefkop gelijk ligt met het oppervlak van het gevelpaneel. Anders kan het paneel door het te grote aandraaimoment niet uitzetten naar de zijkanten en gaat het bij warm weer of direct zonlicht bol staan.

Bij de bouw van gevelsystemen met Trespa; Meteon® panelen zijn er duidelijke specificaties over hoe vaak deze bevestigd moeten worden. Het aantal bevestigingsmiddelen hangt voornamelijk af van de grootte van het paneel. Hoe groter het oppervlak, hoe meer schroeven er nodig zijn. Er moet rekening worden gehouden met de afstand tussen twee bevestigingen en de afstand tot de rand van de plaat. Deze mag niet kleiner zijn dan 20 mm, ongeacht de dikte van de HPL-plaat. De maximale afstand voor een schroef tot de rand van het paneel mag niet groter zijn dan tien keer de dikte van het paneel. Voor een paneel van 8 mm is dit de maximaal toegestane randafstand. Voor een paneel met een dikte van 6 mm is deze waarde aanzienlijk lager, namelijk 60 mm. De afstand tussen twee schroefverbindingen hangt ook af van de dikte van het paneel. Bij een dikte van 8 mm is de maximale afstand tussen twee bevestigingen 700 mm. Bij panelen van 6 mm is dat 600 mm. Afhankelijk van de te verwachten belastingen, bijvoorbeeld wind- of trekbelasting, en de plafondinstallatie van zware panelen, moeten de afstanden verder worden verkleind. Hoe ver kunt u zien in de desbetreffende goedkeuringen en installatievoorschriften van de respectieve paneelfabrikanten.

Zowel de gevelschroeven als de HPL platen hoeven niet uitsluitend voor gevelbekleding te worden gebruikt. Het neutrale middengrijs van de veelzijdige panelen kan in elke interieurstijl worden geïntegreerd en is visueel niet te opdringerig. Vooral in de winkelinrichting zijn de vrij donkere panelen door hun inherente stijfheid en gemakkelijk te reinigen oppervlak perfect geschikt voor verkoopbalies, wandbekleding en achter panelen van productschappen. Vooral in combinatie met acrylglas of gekleurde accenten, bijvoorbeeld in Lime Green of Carmine Red, zijn aantrekkelijke winkelinrichtingen met een individuele uitstraling heel eenvoudig te realiseren met HPL-panelen in Middelgrijs.

De gevelschroeven zijn voor Trespa® maar niet van Trespa® kleur afgestemd op het Trespa® Meteon® FR-paneel in Mid Grey. Trespa® is een geregistreerd handelsmerk van Trespa International.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604226176
Gewicht0.0040
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226176
MateriaalRoestvrij staal A4
Schroefmaat5,5 x 35mm
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprund, linsenförmig
Ø Schroefkop12mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad5,5mm
Lengte schroefdraad35mm
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurGrijs
RAL kleurcodeNiet gespecificeerd
KleurnaamMid Grey (A21.5.1)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten